AnaNikaNusa -> RE: Ambulanta MB (14.5.2010 10:03:31)
|
repacica, pozdravljena in dobrodošla med nami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] povedala ti bom svojo odisejado z neplodnostno v mb. nekje maja 2009 me je tja napotila osebna ginekologinja. tam so mi rekli, da imam pco in da bo verjetno potreba laparoskopija, na pregled pa me je naročil ponovno novembra 2009. vmes sem v lj pri dr tomaževiču opravila laparoskopijo, kjer so mi prešpikali jajčnike, ampak ni nič pomagalo, ker mi še vedno nočejo delovat:( no, po tem pregledu v novembru so mi dali napotnico za laboratorij, odvzem krvi in me naročili za uz, decembra sem začela jemati klomifen in vmes hodila na uz, 2 ciklusa, vendar naj nisem niti malo reagirala. konec februarja sva imela prvi posvet skupaj s partnerjem, ki je pred tem naredil spermiogram, ki je bil porazen. no, naslednji teden ga mora delati ponovno, čez dva tedna pa imava znova skupni posvet, da se odločimo, kako naprej. na posvetu februarja je dr rekel, da bo verjetno potreben IMSI, ki pa naj bi bil nekje v jesneni (septembra). evo, to je to:) zgodba se kr vleče, dejansko bo od mojega prvega obiska v ambulanti pa do prvega postopka (če bo pa ta res septembra 2010) minilo leto in 6 mesecev. to je v primeru, da bo nama uspelo v prvo. če pa ne, pa bog ve, kako dolgo bo vse to skupaj še trajalo ... ampak kot pišejo punce, glavno je, da se stvari začnejo premikati, potem pa že nekako gre. mislim, da ti najprej sledijo laparoskopija, če bo potrebna, kakšen hsg za pregled prehodnosti jajcevodov, dajanje krvi in spermiogram. vsekakor ti želim, da bi imela vsega tega čim manj in bi hitro ugledala plusek:)
|
|
|
|