benika -> RE: Poznate te copatke? (10.9.2008 20:24:20)
|
Ne!!! Taki copatki niso dobri za otroško nogico, ki še raste in se razvija. Jaz sem se že naposlušala izdelovalcev otroških čevljev in copat in resno odsvetujejo takšne copatke, ker otroci radi v njih padejo, sklecnejo. Noga v njih ni stabilna in so nevarni. Pri nas v vrtcu ne dovolijo takih copatk, ampak morajo biti ortopedski. Še najmanj pa tistih zajčkov- bog ne daj. Moja mam se kr križa, ko jih vidi- je vzgojiteljica v vrtcu. Ja!!! Ti copatki so odlični za otroško nogico. In draga moja, za mnenje vprašaj kakšnega pediatra, pa ti bo povedal svoje. Ortopedskih copatk in čevljev ne priporoča skorajda nihče več. Meni je P celo močno odsvetovala nošnjo Cicibank in podobnih copatk in čevljev. Zakaj misliš, da je splošno priporočilo, da je otrok čimveč bos? Zato, da se podpladek naravno oblikuje. V našem vrtcu ima mogoče od 80 otrok 10 otrok cicibanke, ostali pa večinoma zajčke oz copatke ala Robeez ali Playshoes. Prepričanje tvoje mame je pa, tako kot ortopedske čeveljčke, žal prehitel čas.
|
|
|
|