|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ko ti otrokova vzgojiteljica ne "diš...
5.9.2008 7:28:07   
Sonnja
IZVIRNO SPOROČILO: hanita

Mah, ene ne samo, da jih ne znajo pocartat, tudi mignit se jim ne da v vrtcu. Otrok rabi, da ga nekdo pocarta, po moje ima enak odnos, ko staršev ni in logično, da jih otroci pol ne marajo. Pri nas je tudi ena taka, je pravi žandar, sej prav disicplina, ampak na pravi način, kaj smo v vojski, al kaj? Povrhu vsega pri tej še nič ne delajo, po liniji najmanjšega odpora, nobene risbice,nobenega izdelka, nič Zdej ne vem kako je s to tvojo.

jaz se ne strinjam s predhodnicami, otrok rabi nežnost in vzgojiteljice bi mu to morale nuditi, sej so izjeme ki se ne morejo ločit od mamic a normalni otroci radi hodijo v vrtec, vse drugo je odvisno od vzgojiteljice.bog pomagaj če so zgrešile poklic. Dobro premisli kaj boš naredila.

user posted image

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.9.2008 10:04:08   
tlb
IZVIRNO SPOROČILO: Lantea

Sama sem vzgojiteljica in ta teden verjetno tudi jaz kateri mamici ne dišim preveč. Imam namreč skupino 12ih otrok starih od 1 do 3 let. Od tega je 10 novinčkov, 2 pa sta že prej hodila v vrtec. Potrudila se bom, da bodo naslednje vrstice čimbolje razložile določena dejanja kakšne, ali pa kar marsikatere vzgojiteljice v tem obdobju.
Vaš otrok je bil navajen bivati z nekom, ki ga ima strašansko rad, je nanj tako ali drugače navezan. Živel je v nekem miru. Zdaj pa mora kar naenkrat brez mamice stopiti v prostor, ki je na določene trenutke bolj podoben zverinjaku, saj večje število malčkov joče. V tem prostoru so tudi neznane osebe, za katere še ne ve, da bodo tudi "dobre za čez dopoldne". Tudi odrasla oseba, ki že zna kontrolirati svoja čustva, ki že marsikaj razume, bi se najraje obrnila in ušla takšnemu vzdušju.
Če je poslavljanje daljše, ali če starši vstopijo z otrokom v igralnico, se bo čas napetosti le podaljševal in otroka še bolj nerviral. Ker otrok ve, da v določenem trenutku bo mami(ati) šla. Iz izkušenj vam povem (pa čeprav se otroci zelo razlikujejo med sabo), da če otroka čimhitreje "izročite" vzgojiteljici (otrok se bo verjetno res jokal), ampak toliko prej bo imel možnost se pričeti igrati ali sam ali z drugimi, saj se ne bo ves čas oklepal staršev.
Tudi odrasli včasih med delovnim časom pomislimo, da danes pa ni fajn v službi...ampak mi pač ne zajočemo na glas. Tako se bo nekaj časa verjetno še tudi otrokom dogajalo, da bodo tudi tekom dopoldneva zajokali, ampak vzgojiteljice jih bodo takrat ali pocartale ali zamotile s čim. Morate pa vedeti, da je težko v enem dnevu ali tednu "pogruntati" vse otroke, kaj kateremu ustreza. Enemu bolj paše, da ga stisneš k sebi, drugi pa se bo prej pomiril, če bo lahko sam od strani opazval dogajanje v igralnici.
Tako da vsem staršem na koncu želim, da ste čim bolj pogumni in potrpežljivi, tudi vaši otroci rabijo čas, da se prilagodijo popolnoma novemu okolju, redu...kar pa ni mačji kašelj.

TISOČKRAT HVALA ZA TE BESEDE!
mogoče sem na začetku slabo napisala, mene je motilo moje lastno "ne odobravanje" pač te vzgojiteljice in sem samo potrebovala mnenje, kako naj morda to prebrodim, izkušnje katere od vas, morda še od lanskega leta.

in ko čitam zgoraj napisano in citirano, dobim vtis tople osebe, česar pač nisem dobila pri naši vzg., ampak pač tako je. verjetno pa bo tista toplina prišla na vrsto kasneje. ni pa zdaj ona neki bavbav, da bi imela vtis, da ne zna z otroci; niti najmanj. pač me je motlo samo to, da ni izpolnila MOJIH LASTNIH pričakovanj o neki "toplini", pa vem, da to je pač življenje.....sem že predelala sama s sabo malo teh negativnih vibracij in sem že bolj "skulirana". kako pa bo, pa bo pokazal čas......

še enkrat-res lepo in pomirjujoče napisano in user posted image  HVALA. nekaj takega sem pač prišakovala od naše vzg. pa mogoče sledi, ko se vsi mali jokci pomirijo.....

Pa lep dan vsem skupaj, danes bo vroče!

--------------------------------------

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.9.2008 10:24:04   
hanita
jaz ne razumem kaj te je zdej to tako pomirilo, če ti ena vzgojiteljica pove nekaj lepih besed. No sej Lantea, brez zamere, ti si verjetno ena tistih ki s srcem opravljajo ta poklic, jih je pa veliko takih, ki tam samo nabirajo ure, preverjeno 100%.

Mame občutek velikokrat ne vara in če ti ne začutiš topline ne vem če jo otrok bo, vzgojiteljice bi morale biti druga mama, saj otrok največ časa preživi z njimi, roko na srce, več kot z lastno mamo.

Sonnja, tema je "ko ti otrokova vzgojiteljica ne diši", ne vem česa ne razumeš.

Malo me razkuri, ko se nekaj tolažimoo da je vse  ok in je problem samo v otrocih.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.9.2008 18:21:38   
tanjusi
Mah, ene ne samo, da jih ne znajo pocartat, tudi mignit se jim ne da v vrtcu. Otrok rabi, da ga nekdo pocarta, po moje ima enak odnos, ko staršev ni in logično, da jih otroci pol ne marajo.

jaz bi bla pa prav srečna če bi se otrok pustil pocartlat pa bi s tem rešila problem stiske, vendar to ni vedno tako preprosto. Vsaj zdaj od začetka ne, otrok šele spoznava novo ookolje vse mu je novo ,tu pa še ena teta ko sili v njega pa bi ga rada cartlala pa nosila okrog, verjemte mi da ni tako preprosto. Tudi to še pride ko bo otrok pridobil zaupanje v novo okolje, pa ko bo spoznal da je ta teta čist ok pa da zna skoraj tako dobro pocartlat kot mamica.
saj bo!

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.9.2008 21:59:55   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Ja, meni je tudi zanimivo, kakšen odziv je vedno tule na RR, kot da so vse vzgojiteljice super in oh in sploh, me mame pa samo kompliciramo. Ene vzgojiteljice pač niso fajn, druge pa so. Res je pa tudi to, da eni otroci imajo radi ene, drugim pa morda pašejo druge. Zoprno je, če mami ni všeč vzgojiteljica, ker otrok to gotovo čuti...

In prav je tako, da niso vse vzgojiteljice fajn in super za vse. Tako je z vsem v življenju, veliko oseb bo v otrokovem življenju in kakor nam staršem, tudi njemu ne bodo vsi pogodu. Tako pač je. Enim je všeč, drugim ne. Škoda, da naletiš na vzg., ki ti ni všeč, ampak če ne bi bila to vzg., bi bil pa kasneje kdo drug. In ni tako, kot je ena napisala, da imamo starši občutek za vzg. Marsikdaj ima otrok kasneje zelo rad vzg., ki na začetku staršem ni bila všeč.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?