tlb
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Jaz dam tudi prav vzgojiteljici. Bolj jo boš cartala več bo zahtevala od tebe. Pa saj bo jokala itak, če jo boš ali ne boš toliko cartala. Pripelji jo, jo objemi, ji daj puso, reci: "mamica pride po tebe, ko vstaneš", potem še reci adijo, pomahaj in zapri vrata. Čez teden dni, ne bo več joka. Pozabila ti bo še puso vrečt. Poleg tega, če boš ti gledala tako na vzgojiteljico, bo otrok to čutil in se še bolj ne bo povezal z njo. Veliko je od tebe odvisno. Povej nekaj lepega o vzgojiteljici, da jo bo imela rada. JAz sem mojemu rekla, da mu bo ona tako kot mama, da ji lahko vse pove, da se pri njej potolaži, pocarta, da mu bo pomagala jesti... Pa jo je takoj prijel za roko in sta šla. Tudi meni se je srce trgalo, ko je jokal, na začetku, ampak potem sem vzg. res ubogala in delala tako kot sem ti napisala in je bilo hitro težav konec. Življenje pač ni potica in otroka je potrebno navaditi na življenje in NE samo na sebe in babico in "mogoče" še atija . Bolj jo ujčkaš, slabše bo. saj počnem točno to, kar pišete.....na hitro, na kratko, o vzgojiteljici, da komaj čaka, da mala pride in da je ona tam namesto mamice, ker pač moram v službo,.....pravim samo, da me moti ta občutek, ki ga imam, ker mislim, da bi lahko vzg. premogla malo več neke topline, da bi na lep način rekla tamali, pridi, bomo to pa to počeli, igrače čakajo, nekaj podobnega. Ne pa, da mi razlaga, da naj je ne cartam (ko jo res samo objamem, stisnem k sebi, pomaham in grem), da to skoraj pa škodi-to je to, kar me pač muči. se mi zdi, da nama mora dovolit najin ritual, ki resnično ni dolg. in tudi mislim, da je ne ujčkam preveč, pač tako vidim svojega otroka, da potrebuje malo cartnja-tj. objemček, poljubček in papa. problem vidim še v tem, da mala resnično ne mara dotika drugih, predvsem, ko joka. zato me skrbi to pomanjkanje neke topline, ker to pa sem resnično pričakovala od vzgojiteljice. tako, da je bil namen mojega pisanja pridobiti še kake vaše izkušnje, kako to premagat, ta pač slabši štart, čisto neko osebno občutenje vzg., kot nekoga, ki ma zaupaš svojega otroka, pa nisi najbolj navdušen.....saj vem, da bo boljše, da se bomo vsi navadli. eto, tolko od mene..... Lep dan vsem!
|