|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko ti otrokova vzgojiteljica ne "diši"
4.9.2008 10:11:33   
tlb
Lep pozdrav!
Naša mala princeska (2 leti 10 mesecev) je sedaj prvič v vrtcu (torej že 4 dni). Zanima me, kako se ostale spopadate s tem, da vam morebiti vzgojiteljica ni všeč.
Naša tamala joka vsak dan takoj, ko pridev v garderobo. Vzgojiteljica pa je starejša, ok. 40-45 let, zelo stroga, vse je po pravilih (proti temu sploh ne ugovarjam, mi je všeč). Naša tamala pa ne mara, da se je drugi sploh dotikajo (taka je že od nekdaj, rokico da samo meni, babici in mogoče atiju), težko jo kdo drug potolaži, po navadi pomaga preusmeritev pozornosti.
in ko jo jaz pripeljem v vrtec (doma se veliko pogovarjava o vrtcu, vsako jutro "noce it") se seveda začne jokat in jaz jo dvignem in objamem in cartam, ker pač čutim, da moram tako naredit, tamala se me kar oklepa. in vzgojiteljica pravi, da je to samo voda na njen mlin, da me "okol prenaša", da jo moram kar pustit in odit. Meni se pa srce para..... Mislim, da bi jo dosti lažje pustila tam, če bi vzgojiteljica tudi meni vsaj malo bolj "toplo" povedala, da nič hudega, jo bodo že potolažli, gremo pomahat mamici.....in se ne morem znebit takega čudnega občutka, ko tamalo pustim tam. in imam tudi občutek, da nisva z vzgojiteljico na isti valovni dolžini, da ji moje početje ni všeč-tj. da tamalo še pocartam (v garderobi sem bila s tamalo vsakič samo kake 3 minute, sem pogledala na uro.....in komentira, ta ati pa je bil predolgo v garderboi, zdaj pa mali joka...). Tudi uvajala sem jo "manj", kot sem sprva mislila, da bom.

malo zmedeno pišem, ampak take mešane občutke mi poraja vse to.....ko pridem po tamalo, mi samo rečejo, da je bilo vse v redu......razumem, da sedaj nimajo časa, da bi kaj več povedali, pa vseeno se mi zdi, da morajo vsaj malo potolažit oba-mamico in otroka.....kaj menite? bo minilo, kaj.....

zanimajo me predvsem vaše izkušnje z vzgojiteljicami, ki morda niso bile čisto povašem okusu, s katerimi se niste "začutile".

Pa lep dan vsem skupaj!
-----------------------------------
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko ti otrokova vzgojiteljica ne "diš...
4.9.2008 10:23:17   
Mišni
Ja, mi smo imeli tudi eno tako. Ma ne vem, zoprno, slab občutek. In otrok nikoli v tistem obdobju, ko ga je imela ta vzgojiteljica, ni hotel v vrtec hoditi.
Potem so pa eno leto zamenjali vzgojiteljico, je bilo pa kot noč in dan. Ta je bila topla, ga je znala pocrkljat in je bilo v redu.
Ma res je vse od vzgojiteljice odvisno. Sočustvujem s teboj, ampak  ne vem, kaj lahko nardiš. Nič kaj dosti.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2008 10:28:47   
MAŠKA
Sem imela popolnoma enake občutke lani, ko smo začeli z vrtcem, prav tako mi je bilo hudo ob hitrem slovesu, ampak se je izkazalo, da ima vzgojiteljica prav. Bolj kot podaljšuješ poslavljanje, bolj otrok trpi. Je pa res, da je sicer imela zelo nežne vzgojiteljice, ki so otroke dosti cartale.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2008 10:32:33   
Naja30
Vzg. od moje hčerke ima tudi raje, da ko otroka pripeljem, da se posloviva in da čim prej grem. Ker konec koncev bolj ko zavlačuješ, res je slabše za otroka. To pa ne pomeni, da se ne bi smela pocartat. Vsak otrok se poslovi na drugačen način. Moja 21m mi da lubčka in že teče h kakšni zanimivi igrački. Če me slučajno vidi na hodniku (kot danes user posted image ) pa je kriza. Tako da ko se posloviš, je najbolje takoj oditi. Vzg. pa otroka sama pocarta in potolaži.

Glede komentarjev delavk v vrtcu - se pa kar navadi nanje in jih poskusi čim bolj ignorirat.

< Sporočilo je popravil Naja30 -- 4.9.2008 10:33:23 >

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
4.9.2008 10:34:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
4.9.2008 10:37:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2008 10:47:40   
pupika
tlb jaz sem mnenja, da naj bi bila vsaka vzgojiteljica za tako male zelo topla. Naš mali je bil lani star leto dni in je imel dve vzgojiteljici, ki sta stari 50 let, sta pa najbolj topli vzg. Letos je zopet pri najmlajših, pa so se vzg. zamenjale, namreč dobili so eno čisto novo, ki je sploh prvič vzg. in mislim, da niti od lanskih ne seže do kolen. Lanski sta jih vedno crkljale in tolažile, ter nosile, letošnje pa še niti enkrat nisem videla da bi imela kakega enoletnika na rokah, tudi če jokajo. Tudi meni letošnja ne diši in bi rajši videla, če bi bil mali v drugi skupini najmlajših, kjer je tudi več njegovih lanskih prijateljev, in še bolj topla vzgojiteljica je, vedno sem bila z vsemi vzgojiteljicami zadovoljna v tem vrtcu, ta pa mi nekak ne diši, res je da je še zelo mlada in se uvaja, ampak vseeno bi morala imet malo več topline. Ne vem pri nas so lasnko skupino razdelili v 3 različne, tako da ima naš sedaj samo enega od lani in me tudi skrbi kako bo.
Sicer pa se je pri nas izkazalo, lani, ko smo ga uvajali, da je bilo najboljše dat lubčka in se objet in čim hitreje it. Ena je bila še pol ure v garderobi in sta vedno ves jedilnik pregledala, pa kaj bodo delali, pa je še na koncu leta jokal zjutraj.

Ne vem, kaj imaš možnost da svojo malo prepišeš v kako drugo skupino?  

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2008 10:50:21   
tlb
saj jaz jo pocartam in ji pomaham skozi okno in grem (to vem, da edino pali pri tamali, tudi doma mora videt, da grem z avtom, da se odpeljem in nikoli ni problema, da je mami sla klepetat z drugimim mamicami....), v garderobi sem maks. 3 min, v tem casu obuje copatke, slece zg. del trenirke, da poljubcka in v joku pove " vse živo".....
saj jaz tudi menim, da bo ščasoma boljše, da se bova obe navadli, da bo vzg. "najboljša  od vseh", samo zdaj mam take grozne občutke....da je ne znajo tam potolažit. ker doma mi ne pove, kaj počnejo tam, samo par stvari in vedno so to neprijetne stvari, vedno doda, da je bila žalostna.....
izjave, ki pa niso po mojem okusu, pa bom poizkusila tudi tukaj preslišat (kot jih moraš marsikje user posted image .....)

Hvala za vse odgovore! Lep dan! grem se malo potolažit v bližnji Big Bang user posted image .....

Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2008 10:54:41   
tlb
IZVIRNO SPOROČILO: pupika

ne bi rada povzročala še večje zmede pri tamali, vedno je možno, da menjam vrtec, <ampak se mi zdi, da potem tamala dobi popolnoma napačno sporočilo (še ti kaj ni všeč, bomo pa zamenjali....kaj pa če ji tam tudi ne bi bilo všeč? oziroma meni user posted image ).

saj bo boljše, samo sem malce neprijetno presenečena, res sem pričakovala dosti več topline, sploh, ker ima kar nekaj izkušenj v tem poklicu.

če citiram mojega dobrega prijatelja "sej bo, sej bo....."

Lepo bodite vse mamice, ki čakate, da mine tistih dooooooolgih nekaj ur do odhoda po otrkeca v vrtec.....in pa vse ostale, se razume!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2008 11:08:19   
oka
Lahko da gre samo za začetniške težave. Naša madam je imela srečo, da je dobila dve super vzgojiteljici. Potem pa so eno zamenjali, s starejšo gospo, ki je bila ravno taka kot tale vaša. Na začetku so otroci imeli krizo. Naša je po dveh letih mirnega odhajanja v vrtec takoj, ko je odprla oči rekla, da ne gre v vrtec, drugi otroci ravno tako. Sprememba jih je čisto vrgla iz tira. Vzgojitljica oz. pomočnica tudi ni imela neke topline. Po pritožbah staršev glede njenega načina, se je vzgojiteljica  potrudila in konec leta, ko je šla v pokoj so bili vsi otroci žalostni in se veselijo vsakega njenega obiska, včasih pa jo obiščejo tudi na domu. Počakaj še malo boš videla, vse se bo uredilo. Taki mali srčki so kar prilagodljivi, sploh z malo naše pomoči. Je pa res, da je odvisno od vzgojiteljice koliko je pripravljena storiti za to, da bi jo otroci sprejeli. Naša je na srečo bila.

< Sporočilo je popravil oka -- 4.9.2008 11:10:10 >

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.9.2008 12:00:52   
Felicity
Kot so že predhodnice napisale, vzgojiteljica ima prav. Manj časa kot si z njo v garderobi boljše je. Nič zavlačevanja. Pa sploh ne nekega dolgega poslavljanja in ne vem kaj, ker potem otrok začuti tvojo žalost in je vse še slabše.

In verjemi, da ko se zaprejo vrata, ne joče več dolgo. Jo že zamotijo s kakšnimi igračkami, igricami.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.9.2008 12:22:40   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: tlb

IZVIRNO SPOROČILO: pupika

ne bi rada povzročala še večje zmede pri tamali, vedno je možno, da menjam vrtec, <ampak se mi zdi, da potem tamala dobi popolnoma napačno sporočilo (še ti kaj ni všeč, bomo pa zamenjali....kaj pa če ji tam tudi ne bi bilo všeč? oziroma meni user posted image ).

Jaz na tvojem mestu bi menjala, nočem te straašiti ampak poznam primer ko ima en fantek še sedaj travme zaradi vzgojiteljice, ko vidi samo cesto, ki pelje do vrtca in že se ves trese... Ko je šel prvič v vrtec je tudi imel 2,5 let sedaj je pa star 4 leta

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2008 12:57:21   
Paštetka
Jaz dam tudi prav vzgojiteljici. Bolj jo boš cartala več bo zahtevala od tebe. Pa saj bo jokala itak, če jo boš ali ne boš toliko cartala.

Pripelji jo, jo objemi, ji daj puso, reci: "mamica pride po tebe, ko vstaneš", potem še reci adijo, pomahaj in zapri vrata. Čez teden dni, ne bo več joka. Pozabila ti bo še puso vrečt.

Poleg tega, če boš ti gledala tako na vzgojiteljico, bo otrok to čutil in se še bolj ne bo povezal z njo. Veliko je od tebe odvisno. Povej nekaj lepega o vzgojiteljici, da jo bo imela rada. JAz sem mojemu rekla, da mu bo ona tako kot mama, da ji lahko vse pove, da se pri njej potolaži, pocarta, da mu bo pomagala jesti... Pa jo je takoj prijel za roko in sta šla.   Tudi meni se je  srce trgalo, ko je jokal, na začetku, ampak potem sem vzg. res ubogala in delala tako kot sem ti napisala in je bilo hitro težav konec.

Življenje pač ni potica in otroka je potrebno navaditi na življenje in NE samo na sebe in babico in "mogoče" še atijauser posted image . Bolj jo ujčkaš, slabše bo.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 4.9.2008 13:00:35 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2008 13:02:17   
Šarki
ona čuti da tebi tudi ne diši da gre v vrtec in zato je še huje. saj se mora navaditi da ne boš celo življenje z njo in jo za rokco držala in tak... ponavadi je težje starše navadit na vrtec kot pa otroke!!!

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.9.2008 13:30:37   
TiaSara
Jaz te čist razumem. In se ne strinjam 100% da se je treba kar na hitro posloviti. Bi rekla, da je odvisno od otroka. Pri tem lahko vzgojiteljica naredi ogromno ali pa še poslabša. Jaz sem svojega vedno stisnila, polubčkala, potem sem mu pa razlagala, da mora mami v službo in da ga pride iskat, pa kaj bodo lepega delali v vrtcu. In naša super vzgojiteljica je ta čas počakala, potem pa mi pritegnila, kako bo luštno, kaj bodo delali, s čim ga je animirala in sta šla. Moram reči, da ponavadi brez joka, čeprav se me je prej oklepal kot rak.
Potem je bila pa nekajkrat zjutraj druga vzgojiteljica, ki mi ga je pa še predno sva končala najin "obred" že kar iz naročja potegnila - pri njej je pa tulil. No k sreči sem hitro ugotovila problem, tako da sem ji naslednjič povedala, kako je boljše in se tega drži.
Ima pa nečak eno tako vzgojiteljico, ki ni preveč všeč ne malemu ne mami, pa je kar dolgo trajalo, da se je navadil vrtca. K sreči imajo bolj toplo pomočnico, tako da se malčki k njej hodijo crkljat.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.9.2008 13:31:49   
Maleal
se popolnoma strinjam s paštetko,boljše nebi mogla napisat.user posted image user posted image user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.9.2008 16:05:50   
tlb
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz dam tudi prav vzgojiteljici. Bolj jo boš cartala več bo zahtevala od tebe. Pa saj bo jokala itak, če jo boš ali ne boš toliko cartala.

Pripelji jo, jo objemi, ji daj puso, reci: "mamica pride po tebe, ko vstaneš", potem še reci adijo, pomahaj in zapri vrata. Čez teden dni, ne bo več joka. Pozabila ti bo še puso vrečt.

Poleg tega, če boš ti gledala tako na vzgojiteljico, bo otrok to čutil in se še bolj ne bo povezal z njo. Veliko je od tebe odvisno. Povej nekaj lepega o vzgojiteljici, da jo bo imela rada. JAz sem mojemu rekla, da mu bo ona tako kot mama, da ji lahko vse pove, da se pri njej potolaži, pocarta, da mu bo pomagala jesti... Pa jo je takoj prijel za roko in sta šla.   Tudi meni se je  srce trgalo, ko je jokal, na začetku, ampak potem sem vzg. res ubogala in delala tako kot sem ti napisala in je bilo hitro težav konec.

Življenje pač ni potica in otroka je potrebno navaditi na življenje in NE samo na sebe in babico in "mogoče" še atijauser posted image . Bolj jo ujčkaš, slabše bo.

saj počnem točno to, kar pišete.....na hitro, na kratko, o vzgojiteljici, da komaj čaka, da mala pride in da je ona tam namesto mamice, ker pač moram v službo,.....pravim samo, da me moti ta občutek, ki ga imam, ker mislim, da bi lahko vzg. premogla malo več neke topline, da bi na lep način rekla tamali, pridi, bomo to pa to počeli, igrače čakajo, nekaj podobnega. Ne pa, da mi razlaga, da naj je ne cartam (ko jo res samo objamem, stisnem k sebi, pomaham in grem), da to skoraj pa škodi-to je to, kar me pač muči. se mi zdi, da nama mora dovolit najin ritual, ki resnično ni dolg.

in tudi mislim, da je ne ujčkam preveč, pač tako vidim svojega otroka, da potrebuje malo cartnja-tj. objemček, poljubček in papa.
problem vidim še v tem, da mala resnično ne mara dotika drugih, predvsem, ko joka. zato me skrbi to pomanjkanje neke topline, ker to pa sem resnično pričakovala od vzgojiteljice.

tako, da je bil namen mojega pisanja pridobiti še kake vaše izkušnje, kako to premagat, ta pač slabši štart, čisto neko osebno občutenje vzg., kot nekoga, ki ma zaupaš svojega otroka, pa nisi najbolj navdušen.....saj vem, da bo boljše, da se bomo vsi navadli.

eto, tolko od mene.....

Lep dan vsem!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.9.2008 19:23:10   
Paštetka
Kaj pa pravijo drugi starši? Ker če je večina enakega mnenja, potem bi se lahko skupaj kaj dogovorili ali pa zamenjaj vrtec, če imaš to možnost. user posted image

Jaz sem mislila, da je samo to. Ker meni je tudi vzgojiteljica ga vstan vzela, ko je jokal. Pa vem, da je drugače zelo prijetna in jo otroci imajo zelo radi.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.9.2008 19:49:23   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Poleg tega, če boš ti gledala tako na vzgojiteljico, bo otrok to čutil in se še bolj ne bo povezal z njo
. Veliko je od tebe odvisno. Povej nekaj lepega o vzgojiteljici, da jo bo imela rada. JAz sem mojemu rekla, da mu bo ona tako kot mama, da ji lahko vse pove, da se pri njej potolaži, pocarta, da mu bo pomagala jesti... Pa jo je takoj prijel za roko in sta šla.   Tudi meni se je  srce trgalo, ko je jokal, na začetku, ampak potem sem vzg. res ubogala in delala tako kot sem ti napisala in je bilo hitro težav konec.

Dokler TI ne boš sprejela vzgojiteljice-bo tako. Otrok čuti TVOJO stisko in tvoje nezaupanje. Verjamem, da je težko, ampak prvo boš morala razčistit sama s sabo.
Življenje pač ni potica in otroka je potrebno navaditi na življenje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.9.2008 20:10:19   
nanč
tamala se me kar oklepa. in vzgojiteljica pravi, da je to samo voda na njen mlin, da me "okol prenaša", da jo
Se strinjam!

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.9.2008 20:21:04   
Alfabeta
Tole svoje sporočilo bi lahko pripela na vprašanje "Kdaj dati otroka v vrtec?" Toliko stari otroci imajo ponavadi take težave pri prvem vstopu v vrtec

No, vsekakor ti povem, da imajo vse moje predhodnice po malo ali veliko prav. Predvsem se otresi občutka kaka je vzgojiteljica. Povem ti iz lastnih izkušenj, da je ponavadi ravno kontra. Tiste ki se nam dopadejo, se otrokom ne. In tiste ki se nam ne, se otrokom full. Mi smo imeli eno leto eno, ki sploh ni znala z starši. Se je kar malo zmedla in ni vedela kaj je hotela povedati, ko je povedala je bilo pa malo user posted image , ampak žensko imajo otroci tako radi da ne moreš verjet. Jaz sem jo kmalu skužila da ima pač tremo pred starši in dokler jih ne spozna je tako. Otroci jo pa obožujejo.

Je pa res, da otrok čuti tvojo nenaklonjenost njej in je samo še slabše vse skupaj.

Glede jutranjih oddajanj pa...hitro, pa nič se obirati, pa morda res najbolje, da jo daš vzgojiteljici in greš. Moj sin ni nikoli jokal v vrtcu zjutraj. V vrtec je šel z 11 meseci. Res pa sva prišla, sem ga preobula, dala lupčka in sva šla notri v igralnico in sem zaprla vrata in šla. Nič mahanja, pa še enga lupčka, pa bodi priden, pa ne vem kaj še. Mislim, da traja tole še manj kot 3 minute. Otrok čuti, da nam je hudo, da čakamo ali bo začel jokati ali ne. Vem, od začetka je kruto, ampak je precej lažje it iz vrtca z občutkom, da nič ne joka, kot pa če je user posted image . verjemi, preverjeno. Saj potem pa zrastejo in bo to vse drugače.

< Sporočilo je popravil Alfabeta -- 4.9.2008 20:22:46 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.9.2008 20:46:18   
Lantea
Sama sem vzgojiteljica in ta teden verjetno tudi jaz kateri mamici ne dišim preveč. Imam namreč skupino 12ih otrok starih od 1 do 3 let. Od tega je 10 novinčkov, 2 pa sta že prej hodila v vrtec. Potrudila se bom, da bodo naslednje vrstice čimbolje razložile določena dejanja kakšne, ali pa kar marsikatere vzgojiteljice v tem obdobju.
Vaš otrok je bil navajen bivati z nekom, ki ga ima strašansko rad, je nanj tako ali drugače navezan. Živel je v nekem miru. Zdaj pa mora kar naenkrat brez mamice stopiti v prostor, ki je na določene trenutke bolj podoben zverinjaku, saj večje število malčkov joče. V tem prostoru so tudi neznane osebe, za katere še ne ve, da bodo tudi "dobre za čez dopoldne". Tudi odrasla oseba, ki že zna kontrolirati svoja čustva, ki že marsikaj razume, bi se najraje obrnila in ušla takšnemu vzdušju.
Če je poslavljanje daljše, ali če starši vstopijo z otrokom v igralnico, se bo čas napetosti le podaljševal in otroka še bolj nerviral. Ker otrok ve, da v določenem trenutku bo mami(ati) šla. Iz izkušenj vam povem (pa čeprav se otroci zelo razlikujejo med sabo), da če otroka čimhitreje "izročite" vzgojiteljici (otrok se bo verjetno res jokal), ampak toliko prej bo imel možnost se pričeti igrati ali sam ali z drugimi, saj se ne bo ves čas oklepal staršev.
Tudi odrasli včasih med delovnim časom pomislimo, da danes pa ni fajn v službi...ampak mi pač ne zajočemo na glas. Tako se bo nekaj časa verjetno še tudi otrokom dogajalo, da bodo tudi tekom dopoldneva zajokali, ampak vzgojiteljice jih bodo takrat ali pocartale ali zamotile s čim. Morate pa vedeti, da je težko v enem dnevu ali tednu "pogruntati" vse otroke, kaj kateremu ustreza. Enemu bolj paše, da ga stisneš k sebi, drugi pa se bo prej pomiril, če bo lahko sam od strani opazval dogajanje v igralnici.
Tako da vsem staršem na koncu želim, da ste čim bolj pogumni in potrpežljivi, tudi vaši otroci rabijo čas, da se prilagodijo popolnoma novemu okolju, redu...kar pa ni mačji kašelj.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.9.2008 20:53:14   
pikecpokec
Hvala ti! Točno to smo rabili po moje vsi starši, katerih otroci grejo prvič v vrtec user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 4.9.2008 22:31:57 >

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.9.2008 20:58:17   
hanita
Mah, ene ne samo, da jih ne znajo pocartat, tudi mignit se jim ne da v vrtcu. Otrok rabi, da ga nekdo pocarta, po moje ima enak odnos, ko staršev ni in logično, da jih otroci pol ne marajo. Pri nas je tudi ena taka, je pravi žandar, sej prav disicplina, ampak na pravi način, kaj smo v vojski, al kaj? Povrhu vsega pri tej še nič ne delajo, po liniji najmanjšega odpora, nobene risbice,nobenega izdelka, nič Zdej ne vem kako je s to tvojo.

jaz se ne strinjam s predhodnicami, otrok rabi nežnost in vzgojiteljice bi mu to morale nuditi, sej so izjeme ki se ne morejo ločit od mamic a normalni otroci radi hodijo v vrtec, vse drugo je odvisno od vzgojiteljice.bog pomagaj če so zgrešile poklic. Dobro premisli kaj boš naredila.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.9.2008 21:29:29   
TiaSara
Ja, meni je tudi zanimivo, kakšen odziv je vedno tule na RR, kot da so vse vzgojiteljice super in oh in sploh, me mame pa samo kompliciramo. Ene vzgojiteljice pač niso fajn, druge pa so. Res je pa tudi to, da eni otroci imajo radi ene, drugim pa morda pašejo druge. Zoprno je, če mami ni všeč vzgojiteljica, ker otrok to gotovo čuti...

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?