taselan
|
Drage moje sotrpinke, dajte mi povedat, če so vašim pikcem pri uvajanju v jasli kaj pomagali zaspati ali so jih kar v posteljico položili in to je to. Moj Jaka je namreč dosedaj pri meni zaspal le med dojenjem (na najini postelji in ne v posteljici?!), v vozičku, v avtu ali pa pri babicah na rokah (in to le 2-krat). Vem, da sem sama kriva, a vseeno...v vrtcu mi je danes rekla, da ga po rokah ne bodo nič nosili, ampak da jih takoj položijo v posteljico, potem pa malo pobožajo ali pa roko položijo nanje. In potem naj bi otrok zaspal. Mislim, da ne bo in da bo jok tako histeričen, da se bo ves tresel. Sem mislila, da jim mogoče vsaj na začetku, ko je že itak vse novo in težko zanje, pomagajo zaspati, tako da jih objamejo in stisnejo k sebi. Sem naivna ali to mogoče kje počnejo? Rekla mi je še to, da ga bodo prvič najbrž položili v posteljico že enkrat dopoldne (čeprav sem ji rekla, da on hodi spat ob pol dvanajstih doma), okrog 9-ih, da bo poskušal zaspati, če pa že ne bo mogel zaspati, pa da se bo posteljice vsaj navadil in videl, da ni nič groznega. Ampak za božjo voljo, kako nič groznega, če pa bo noter samo tulil, ker ne bo še zaspan takrat in bo na silo noter?! Mi je rekla, da jih pustijo notri ob 9-ih, tudi če jokajo in niso zaspani. Mi ve katera, mogoča od vzgojiteljic, ki vas je nekaj na forumu, povedat, v čem je fora? Zakaj mora biti vse tako stresno? Ker drugače tamali potem izkoriščajo situacijo al kaj? Jaz bi jim poskusila olajšati stvari, če bi bila jaz v vrtcu, ampak mogoče sem pa preveč naivna...Je pa res, da je to le pomočnica v jaslih, drug teden se vrne ta glavna, ki je sedaj na bolniški. Mogoče bo pri njej kaj drugače. Plis za nasvet in havla vsem vnaprej. Sem prav jezna na šolo za starše v Ljubljani, ker nam niti enkrat niso rekli (kaj rekli, zabičati bi morali vsem nosečkam!), da morajo otroci sami zaspati. Sedaj se pa pogovarjam z mamicami po Ljubljani in smo skoraj vse naredile isto napako, da so otroci zaspali le na joškah. KIKS, otroci pa potem nasrkajo, žal.
|