Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 12:53:49
|
|
|
|
Anonimen
|
namreč, rada bi vedela, ali tudi vam iz pečice pridejo čisto trde? Jaz namreč jih zavijem v prt ali pa dam v posodo za kruh, da se zmehčajo. Ve katera kakšen drugačen recept? Čudi me, da so v trgovini takoj mehke, ali je to zaradi adiivov ali dajo več kvasa? Delam pa običajno, moka, voda, kvas, olje, sladkor, sol (pol kocke kvasa na pol kile moke). lp
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 12:55:28
|
|
|
|
piamaria
|
žemljice daj zgoraj v pečico, spodaj pa v posodo nalij 1l vode, tako da hlapi istočasno, pa bodo mehkejše, saj pri meni je tako(cca 8 žemljic spečem naenkrat od Pečjaka, so male).
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 12:55:45
|
|
|
|
Volga
|
pozimi jih pečem, pa so tudi trde. Pa jih potem obdelam tako kot ti, pa so čisto dobre.
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 13:12:06
|
|
|
|
Primoza
|
V kruhomatu naredim testo, potem pa spečem. Niso trde.
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 13:12:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Če daš v testo kako žlico olja in mleko namesto vode, je skorjica malo mehkejša. Samo jaz tega ne prakticiram in zamesim testo z vodo ... samo ko so pečene, jih pokrijem ali pa zavijem v čisto raklo vlažen servet in se skorjica zelo lepo zmehča. Samo normalno da ne sme biti srvet tako moker, da kar teče od njega ... samo par kapljic pa je.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.8.2008 13:21:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 19:48:25
|
|
|
|
Muca Copatarica
|
Če ti rata pretrd kruh ali žemlje, jih z mokrim srvetom prekrij, še vroče in ko bodo hladne bodo tudi mehke. Preizkušene...
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 31.8.2008 22:30:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala. Sem jih dala kar v posodo, toliko, da so odnehale, potem pa ven in s suhum servetom pokrila. Moker servet nerada dajem, ker sem vedno začutila okus po prašku. Lp
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 1.9.2008 11:16:40
|
|
|
|
nicimoja
|
kako pa oblikujete, da pridejo kot žemljice ven? meni vedno hlebčki ratajo. Prosim za nasvet!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Namigi za preproste večerjeKako pripraviti okusno in zdravo večerjo, ki je primerna tako za uvajanje hrane za dojenčka kot tudi za celotno družino?
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......