RE: hojica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


HHH -> RE: hojica (29.8.2008 8:55:52)

naša je ni imela. s 3m sem jo dala na tla v igralni kotiček in tam je preživela večino svojega časa.....


in zdaj ti bodo očitale da si jo puščala samo na tleh...




simin -> RE: hojica (29.8.2008 9:19:53)

IZVIRNO SPOROČILO: HHH

naša je ni imela. s 3m sem jo dala na tla v igralni kotiček in tam je preživela večino svojega časa.....


in zdaj ti bodo očitale da si jo puščala samo na tleh...


po moje bo res tako..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




martita -> RE: hojica (29.8.2008 9:34:48)

Tudi jaz sem menja, da če bi bila hojice tako zelo nevarne, bi jih že zdavnej vrgli s tržišča. Sej vemo kako naša EU lepo skrbi za nas.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Malo zdrave pameti pri vsaki stvari ne škodi. Včasih se mi zdi , da folk že tolk komplicira s to vzgojo, da je joj. A se sploh kdo kdaj vpraša, kako smo mi zrasli (pa se nismo vozili  v avtosedežih, imeli smo hojice, dojenčki so spali na trebuhu, GH so uvajali pri 3 m...), kako zrastejo otroci v drugih delih sveta, ki še niso "okuženi" z zahodnjaško miselnostjo in potrošništvom? Res čudno da so še živi...pa še več jih je kot nas...le kako za vraga preživijo? In to brez sterilizatorjev, brefov, didaktičnih igrač, poganjalcev, piskajočih ropotuljic, mehkih čeveljcev in podobne ropatije.

In odgovori kot "to je samo zato, da imajo starši mir". Za kaj  pa so v glavnem igrače? Najbrž ne zato, da se bodo otroci igrali skupaj s starši. Sej ne rečem, da je narobe, če se igramo skupaj, a sem mnenja, da je vsa ta krama na tržišču vglavnem namenjena temu, da otroka čimbolj zamotimo.

Eh, malo sem sprostila ventile. Hotla sem samo rečt, da se z malo razuma lahko počne marsikaj. Malo se dejte sprostit pa bo vse ok.




Gordana-3 -> RE: hojica (29.8.2008 10:32:55)

nekje sem brala, da je njihova prodaja prepovedana. mislim, da v kanadi? prepovedali jih tudi ne bi kar tako. jaz imam dve pupi, nismo je imeli pri nobeni. po moje totalna bedarija. otrok se naj plazi po tleh in se naj dviguje ob oporah, ko bo dovolj močen. premikal se bo ob kavču, fotelju, klubski mizici. v bistvu sploh ne vem, v čem je smisel hojice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: hojica (29.8.2008 11:10:41)

Mi je nimamo, niti mu jo ne mislim kupiti.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.8.2008 11:16:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




HHH -> RE: hojica (29.8.2008 11:30:50)

Hojica prisili v pokončen položaj ko le ta še fizično ni pripravljen.


Saj ga ne daš notri, ko je 6m star. Mi smo ga dali takrat, ko je že sam stal ob opori. Zato pa pravim, da ni za dolgo in je fajn če si jo lahko sposodiš. Nam je bila uporabna cca 2 meseca. Za zabavo in igro.




paola -> RE: hojica (29.8.2008 13:06:53)

Hojica je zelo nepotreben in škodljiv pripomoček z vidika gibalnega razvoja za otroka. Zakaj je pri nas na tržišču? Eni služijo z njimi. Nekatere države so hojice prepovedale tudi tako, da jih ni možno uvoziti (npr. Kanada).

Sama mam 5m punčko, ki se obrača z boka na bok, na trebuh, na hrbet se v teh položajih obrača in suče okoli, tako da si ogleda ves prostor, pa me včasih še kaj skrbi (odpiranje rokic, ipd.)

Moja svakinja ima 5 otrok in je pri vseh uporabljala hojico. So živi in zdravi. Ampak se je lepo videlo, kako je shodila zadnja punčka, zdaj star leto in 2 meseca. Pri hoji je bila zelo negotova, ni se znala počepnit, ampak kar bum na tla. Potem se ni znala sama pobrati. Padla na nos, ipd.
In zadnjič svakinja reče, ko vidi našo se obračati na trebuh: Naša pa tega nikoli ni počela, ji ni pasalo. Zdaj šele komi včasih.

Otrok rabi dobro, trdno podlago, na kateri lahko sam raziskuje (seveda mora biti poskrbljeno za varnost). Sama ponavadi vzamem igralno blazino in jo namestim v prostor, kjer se največ zadržujem.

Nekaj koristnih nasvetov boste našle tu: http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeGreskeDo6.htm?sub=sub3&insub=insub15, fajni pa je tudi video vzajemne za vadbo mamice in dojenčka.




HHH -> RE: hojica (29.8.2008 13:09:46)

Moja svakinja ima 5 otrok in je pri vseh uporabljala hojico. So živi in zdravi.


hvala bogu




BOTIKA -> RE: hojica (29.8.2008 13:18:37)



Odsvetujem hojico.Jaz sem jo sama uporabljala pri svoji starejši hčeri in je zelo dolgo hodila po prstih zaradi tega, pa sem ravno tako imela nastevljeno na njeno višino, tako da sem ji poleti vedno sandale obuvala tudi doma čeprav zelo prakticiram doma boso hojo. Sedaj pri drugi hčeri pa niti slišati nočem za hojico, ko bo njen čas bo že sama shodla z mojo pomočjo in ne s pomočjo hojice. NA NAPAKAH SE UČIMO!!!!!!!!!!!!






Skye -> RE: hojica (29.8.2008 13:19:44)

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

boh ne daj! če hočeš malemu dobro, boš na to neumnost pozabla.


se podpišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lemavrica -> RE: hojica (29.8.2008 13:22:56)

IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Mi je nimamo, niti mu jo ne mislim kupiti.


Enako. Naj gre otrok po naravnem razvoju in ne da se ga prisli v nekaj  za kar še ni pripravljen.




skuštrana -> RE: hojica (29.8.2008 13:23:55)

V Kanadi so hojce dejansko že z zakonom prepovedane.

Posledice uporabe hojce pa niso vidne takoj (nekatere tudi), lahko se pokažejo šele čez veliko let. 





Anonimen -> RE: hojica (29.8.2008 14:02:20)

Vsak naj dela po svoje..že ve. Meni je vseeno, če ima cel svet svoje otroke v hojici, al pa če jih nima, it's fine by me[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Tjaša je ne potrebuje, je nimamo in je niti najmanj ne pogrešamo...
Ne mislim pa nikomur pametovati, kot sem rekla, vsak zase ve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Taula -> RE: hojica (29.8.2008 14:34:50)

IZVIRNO SPOROČILO: poopsika

Vsak naj dela po svoje..že ve. Meni je vseeno, če ima cel svet svoje otroke v hojici, al pa če jih nima, it's fine by me[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Tjaša je ne potrebuje, je nimamo in je niti najmanj ne pogrešamo...
Ne mislim pa nikomur pametovati, kot sem rekla, vsak zase ve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Enako. Mi hojice ne bomo imeli, drugače pa...vsak je odgovoren za svojega otroka  in dela kar misli da je prav.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]