|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!!
8.9.2008 12:32:33   
Olivija*
Čaj iz malinovih listov sem iskala v dm-u, pa ga nimajo. Vprašala sem tudi v tisti lekarni v hali A, pa so me le čudno gledali... Verjetno bo treba v kako zeliščno prodajalno - če me dete prej ne preseneti.

(odgovor članu lana luna)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
8.9.2008 12:35:26   
Tejchy
Kako pa se sicer pripravljate na porod, razen tega, da ste prebrale vse mogoče, prebrskale vse forume in obiskovale šolo za starše? Se katera muči z masažo presredka? Ste že kupile čaj iz malinovih listov (kje se ga dobi???)? Trenirate dihanje? Jaz obvladam dolgo in globoko dihanje, tistega pasjega pa verjetno niti med porodom ne bom znala. Ah, mi bojo že pokazali, kako je treba.

masaža presredka - ma kje se mi da... user posted image  ......... ene si ga masirajo pa so vseeno šivane.... tko da...
čaj malinovih listov - Sanolabor.......... ga imam... pijem občasno.. ampak tud za tega nekatere pravijo,da jim ni kj pomagal........
dihanje - nič ne treniram........... tam bi po moje tak vse pozabla...

(odgovor članu lana luna)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
8.9.2008 12:39:15   
meta21
Masaža presredka - jaz sem si kupila olje od welede in se vsakič po tuširanju samo namažem. Če bo pomagalo bo, če pa ne pa ... avč

Za dihanje pa marsikatera reče po porodu, da je izrednega pomena. Ti pa itak tam sproti navodila dajejo

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
8.9.2008 12:45:22   
Olivija*
user posted image user posted image user posted image Hvala za odgovore. Ste me kar pomirile!
Tudi jaz imam weledino olje in ker sigurno ne znam prav masirat, bom raje samo mazala user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
8.9.2008 12:47:20   
coko

IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy

Punce pa smo dobile še enega fantiča user posted image  user posted image  user posted image  

anckabancka se je javila na forumu Rodili smo.... je bila prvo med septembrkami, pol je pobegnila med avgustovke, zdaj pa je rodila....... ne vem točno kter datum, pravi 8 dni po roku (avgustovskem) ,... tko da sem kr x dala, pa bomo potem popravile, ko/če bo javila točen datum.......

v glavnem........... čestitke za Jakoba user posted image  user posted image  user posted image

ČESTITKE! user posted image  user posted image  user posted image   No, zdej so pa fantki na pohodu! user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
8.9.2008 12:54:10   
Bambi D
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka08
Ima še katera težave z otekanjem gležnjev?

Z otekanjem nimam nobenih težav, na srečo.

Kako pa se sicer pripravljate na porod, razen tega, da ste prebrale vse mogoče, prebrskale vse forume in obiskovale šolo za starše? Se katera muči z masažo presredka? Ste že kupile čaj iz malinovih listov (kje se ga dobi???)? Trenirate dihanje? Jaz obvladam dolgo in globoko dihanje, tistega pasjega pa verjetno niti med porodom ne bom znala. Ah, mi bojo že pokazali, kako je treba.

Jaz sem si kupila CD Marjana Pajntarja Sproščanje v hipnozi in priprava na porod za nosečnice v upanju, da se naučim tehnike sproščanja. Možakar me še zdaleč ni uspel spravit v hipnozo, čeprav se še nevemkako trudim sodelovat. Sicer verjamem, da se to da doseči, samo mene se enostavno ne prime user posted image . Mogoče sem se naučila malo bolj skoncentrirat na dihanje in umirit, samo nimam pojma, če mi bo to ko pride moment kej pomagalo...

Glede masaže presredka se pridružujem meti21. Namažem se vsaketolko, ne delam pa nekih raztezanj in nevemšečesa...

< Sporočilo je popravil Bambi D -- 8.9.2008 12:56:33 >

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
8.9.2008 12:57:58   
Lara Croft
Masaža..... mi ne rata.... me zanese drugam..... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako se diha pa ne bom pozabla... mi že zdej paše globoko dihat, ko mi začne otrdevat po celem.... user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
8.9.2008 12:59:00   
Lara Croft
ČESTITKE! No, zdej so pa fantki na pohodu!

A tku..... po ne bo nič pr nas še en par dni.... OK... Samo se bom preveč navadla spat do 10h.....user posted image user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
8.9.2008 13:11:42   
coko

jaz berem knjigo Modrost rojevanja, mogoče bom uporabila kakšno dobro idejo iz nje, če se bom spomnila user posted image . Masaža presredka- do zdej sem ga samo 2x, sem preveč lena. Mažem pa si kar z navadnim mandljevim oljem (lekarna). Čaj iz malinovih listov - ga ne pijem, mi je pa kolegica povedala, da ga je kupila v City parku LJ v zeliščni prodajalni (predvidevam, da je tam, kjer je mobitel, pa h&m za otroke je nasproti). Dihanje - računam na pomoč, če bom slučajno pozabila dihat user posted image .

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
8.9.2008 13:13:42   
Lara Croft
Meni se pa neka čist mimo vprašanja pojavljajo.... user posted image user posted image

Zakaj se nekdo registrira na forum.... je tudi leto ali dve registriran in nikoli ne objavi niti enega postauser posted image user posted image user posted image

Ne vem, meni je samo branje ful dolgočasno..... ni šans, da ne bi sodelovala....

In pol še neki.....

Ku se bejbi rodi, fulkrat napišejo...... želimo veliko cartanja..... to ne štekam..... a ni to samo po sebi umevno, da bo starš cartal svojo bebo.... če pa jo noče, so pa tudi želje drugih brez veze.....

Ma kr neki mi hodi po glavi..... mam preveč cajta....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
8.9.2008 13:15:13   
Lara Croft
jaz berem knjigo Modrost rojevanja, mogoče bom uporabila kakšno dobro idejo iz nje, če se bom spomnila

Ma kaku se ne boš spomnila?  Drgač si pa lahko plonk listek napišeš.... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
8.9.2008 13:17:26   
coko
Punce kaj pa strije? Meni so se zdej pojavile, kakšna dva tedna nazaj. Sicer tam kjer sem se lepo mazala je vse ok, tam kjer pa ne pa obup (na stegnih odzadaj, skoraj pri riti!). Mam pa take rdeče in velike, da je groza,pa še bolijo občasno. Imate kakšen nasvet? Kaj pomaga? Masaža, mazanje, še kaj? Zdej se že cel teden vsak večer prav pridno mažem, vse povsod, da se mi še kakšna ne naredi. Sem gledala koliko stane, če greš v kakšen salon to odpravit cca. 100eur za en tretma! 

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
8.9.2008 13:20:44   
coko

IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

jaz berem knjigo Modrost rojevanja, mogoče bom uporabila kakšno dobro idejo iz nje, če se bom spomnila

Ma kaku se ne boš spomnila?  Drgač si pa lahko plonk listek napišeš.... user posted image user posted image user posted image user posted image

No, če boste slišale kakšno mukanje iz sobe - to sem jaz user posted image  user posted image . Kakšne masaže po joških pa se ne bi branila - seveda od mojega user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1813
8.9.2008 13:23:40   
Lara Croft
Punce kaj pa strije?

Na srečo še nič..... ma se pa bojim, da bi zdej zadnje dni.... Ma nimam tku velikega tebuha..... zadnjič, ku sem bla na CTGju, sem gledala nosečnice, je blo ene par fuuul bolj širokih..... glih tako na koncu...

Mažem se pa z enim navadnim otroškim oljem.... ma sem res več ali manj vsa mastna.... user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
8.9.2008 13:25:44   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: coko

No, če boste slišale kakšno mukanje iz sobe - to sem jaz user posted image  user posted image . Kakšne masaže po joških pa se ne bi branila - seveda od mojega user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image No, sej če spuščaš zelo nizke glasove, bo gli tako v redu....

Masaža.... ne samo jošk... tudi ščegetavčka..... bolj ku bomo vzburjene, boljš se bomo odpirale.... user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
8.9.2008 13:30:40   
coko

Masaža.... ne samo jošk... tudi ščegetavčka..... bolj ku bomo vzburjene, boljš se bomo odpirale.... user posted image

Glede na to, da si pred mano,prosim poročaj kako bo šlo. Me zanima reakcija babic user posted image  user posted image  user posted image . Čeprav jaz sem čisto za,če pomaga, al pa tudi ne. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1816
8.9.2008 13:30:47   
Bambi D
Meni se pa neka čist mimo vprašanja pojavljajo.... user posted image user posted image

Zakaj se nekdo registrira na forum.... je tudi leto ali dve registriran in nikoli ne objavi niti enega postauser posted image user posted image user posted image

Ne vem, meni je samo branje ful dolgočasno..... ni šans, da ne bi sodelovala....

In pol še neki.....

Ku se bejbi rodi, fulkrat napišejo...... želimo veliko cartanja..... to ne štekam..... a ni to samo po sebi umevno, da bo starš cartal svojo bebo.... če pa jo noče, so pa tudi želje drugih brez veze.....

Ma kr neki mi hodi po glavi..... mam preveč cajta....user posted image user posted image user posted image

Lara, eni se prjavijo, pa potem časa nimajo. Tudi meni se je to zgodilo, pol se pa težko vklopijo, sploh če je človek med bolj zadržanimi...
Jaz v tem ne vidim težave. Mene na nekaterih drugih forumih veliko bolj moti, k se ljudje prjavljajo pod krinko običnega forumaša, pa so v resnici prodajalci, k se reklamirajo... Tega je veliko in to dobro vem, ker se v mojem poklicnem življenju soočam s tem.

Cartanje pa ljudje zaželijo tko mimogrede, da ni čestitka preveč hladna, kot izraz topline do človeka. Včasih lahko kaka taka fraza deluje pocukrano, ampak mislim, da vsak to z dobrim namenom napiše.

Neposredna povezava do sporočila: 1817
8.9.2008 13:38:01   
Bambi D
IZVIRNO SPOROČILO: coko
Sem gledala koliko stane, če greš v kakšen salon to odpravit cca. 100eur za en tretma! 

Ne verjemi floskulam! Strije se baje sploh ne da odpravit, da se zmanjšat njihovo vidnost, pa s časom zbledijo, odpravit jih pa ne moreš, ker je to v resnici brazgotina na koži, kjer je tkivo popokalo zaradi pomanjkanja kolagena. Ublažiš lahko njihov nastanek z mazanjem in masažo, je pa veliko odvisno od strukture tvoje kože v osnovi.

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
8.9.2008 13:38:13   
Lara Croft
Lara, eni se prjavijo, pa potem časa nimajo.

Ma sem opazla, da folk je prijavljen, bere (torej ima čas) pa nič ne napiše.....klikneš na njegov nik - nobene bojave....  Na te sem mislila.... No, ma brez veze, da se sploh s tem ubadam.... user posted image user posted image

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
8.9.2008 13:41:18   
Bambi D
Mogoče so sramežljivi, al pa ne vejo kaj napisat. Jaz sem tudi en čas samo brala, pa nisem vedla al bi kej napisala al ne, da ne bi izpadla vsiljiva.

Neposredna povezava do sporočila: 1820
8.9.2008 13:49:15   
Lara Croft
Ma joj... sem tela dat nekaj fotk v album, ma neki ne dela..... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1821
8.9.2008 13:53:48   
Bambi D
Mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki so že mamice, kako je s prehrano po porodu. Patronažna je ful neki komplicirala, da ne smeš neolupljenega sadja, pa ne zelja, fižola, graha, pizze, svinjine, medu, arašidov, jagod,  itd. A je res tko treba pazit, al je to samo preventiva, da ne bi otročka zvijalo? Jaz sem mislila normalno jesto kot vedno, pa če bi se pojavile težave, bi počasi začela izločat "sumljive" jedi. Sej otrok že v telesu pride v stik s to hrano, tko da ne razumem čemu taka panika???

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
8.9.2008 13:59:57   
Lara Croft

Ma joj... sem tela dat nekaj fotk v album, ma neki ne dela..... user posted image

Ok, zdej pa dela.... user posted image user posted image Če vas zanima..... user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1823
8.9.2008 14:04:27   
coko

IZVIRNO SPOROČILO: Bambi D

Mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki so že mamice, kako je s prehrano po porodu. Patronažna je ful neki komplicirala, da ne smeš neolupljenega sadja, pa ne zelja, fižola, graha, pizze, svinjine, medu, arašidov, jagod,  itd. A je res tko treba pazit, al je to samo preventiva, da ne bi otročka zvijalo? Jaz sem mislila normalno jesto kot vedno, pa če bi se pojavile težave, bi počasi začela izločat "sumljive" jedi. Sej otrok že v telesu pride v stik s to hrano, tko da ne razumem čemu taka panika???

Jaz sicer še nisem mamica, bom kmalu... V MŠ nam je babica rekla, da lahko jemo vse, potem pa izločamo stvari,za katere opazimo, da jih dojenček ne prenaša. Čez čas pa spet poskusimo z njimi. Rekla je tudi, da fižol lahko, ampak bolj kot prilogo, ne  pa da se ga naješ za cel krožnik, al pa dva. Za med vem, da naj ga ne bi otrok jedel pred 1.letom. Koliko pa se ga absorbira v mleko pa ne vem. Svinjino pa verjetno ne priporočajo, ker je težko prebavljiva. Če si zaželiš kakšen košček po moje ni problem. tudi za ocvrte stvari je rekla naj jih ne bi prepogosto jedle (ne vsak dan), drugače pa lahko.

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
8.9.2008 14:13:54   
Bambi D
Hvala, coko. Mislim, da so nekaj podobnega tudi nam povedali v MŠ, patronažna pa je malo bolj komplicirala glede tega. Še najbolj pa se mi je zdelo smešno, ko so nas v MŠ učili, da je treba dojko pristavljat s C prijemom in ne s škarjastim, pol pa v zdavstvenem domu vidim, da svetujejo škarjastega izvajat, C pa ne. user posted image  Tolko takih kontradiktornih informacij dajejo, da je kar groza... Pa enako je bilo z odlaganjem novorojenčka na površino. En dan je babica pokazala eno tehniko in drugo odsvetovala, drugi dan pa je druga babica ravno nasprotno razlagala. Se je kar slišalo šušljanje iz klopi: "Kaj niso ravno včeraj tega odsvetovali?". Praksa bo verjetno še najboljši pokazatelj...

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?