|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
28.11.2008 8:23:05   
lananai
Jst pa že ene 3 dni, ko se spravim v vodoravno, čutim nekaj v bušiju... Pa ne vem, če je to že dojenček ali kaj? Malo zgodaj se mi še zdi, je šele 16 tednov. Ampak je tak feeling, kot da bi me neki božalo od znotri. user posted image  Mogoče se mi samo zdi, ker bi že rada kaj čutila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
28.11.2008 8:28:57   
Lalica1
Meni se je prejšnji teden zdelo, da nekaj čutim, ampak se mi zdi da očitno to ni bilo to. Verjetno prevelika želja, ker od takrat ni nič.
Pri tebi pa je možno! Če je to to, potem boš počasi čutila vedno več user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
28.11.2008 8:29:55   
Obelix
Dobro jutro,

mi smo v "akciji" že od 5.30. Madonca, ne glede na to kdaj gremo spat, se zbudita pred šesto uro zjutraj. Saj med tednom še gre, ampak med vikendi bi mi pa tko pasalo malo poležat. Čez dan ni nič bolje. Zaspita največ za uro in pol. Če bi bila otroka vsaj malo po svojih starših, bi bila ena velika zaspanca. Tako pa ne vem, po kom sta se vzela user posted image .

V prvi nosečnosti sem bila jaz kar tri mesece neprekinjeno na bolniški, pa niti enkrat ni bilo kontrole. Sem imela itak na odločbi napisano, da se lahko gibam v kraju stalnega bivališča.

2mak, moja dva nista v vrtcu. Ga najprej sploh nismo dobili. Zdaj bi ju lahko vpisala, ampak se mi zdita še ful premajhna za vrtec. Sploh pa, ker sem jaz doma. Za jeseni imam vlogo v vrtcu (Želvica na Vrhniki), pa bom vidla, kako se bomo doma zmenili glede pomoči. Za otroke bi bilo najbolje, da so doma do tretjega leta, samo če ne bo šlo, bosta šla v vrtec. Boš imela ti svojo punčko doma, ko boš na porodniški?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
28.11.2008 9:48:33   
Anonimen
Hvala vsem za dobrodošlico! user posted image  user posted image  user posted image

Bleeyes: pregled imam že v ponedeljek, 03. 12.
Sem že tako nestrpna. Meni vsi težijo, da je še prezgodaj za šoping, vendar me tako muči, da bi kaj kupila. Mislila sem si pa kupiti tisto kar je najnujnejše. Glede, da ne bova z mojim ničesar podarjenega dobila, sem mislila šele po rojstvu kupit malce večjo količino oblačil. Sedaj pa čakam na znižanja po 1. januarju, takrat se bo pa ventil odprl za moje nakupovanje. user posted image
Kaj meniš, kakšno št. bodijev in oblačil naj gledam, 56 ali kaj manjše?

(odgovor članu Obelix)
  Neposredna povezava do sporočila: 2279
28.11.2008 9:50:27   
AKP
Janci10, mislim da lahko pridejo od zzzs tudi v soboto in to celo do 20 ure. Za uro res nisem sigurna, za soboto pa sem skoraj 100% saj je bila enkrat ena debata o tem kako hodijo in je več punc napisalo, da hodijo tudi v soboto.
Cotike še samo gledam, bom počakala da jih dobim od sorodnice, ker ima ogrooomnoo oblačil in mi je rekla naj nič ne kupujem, ker je vsega dovolj. In če je to res ne bom nič kupila, razen nekaj lepega za iz bolnice. Kadar koli grem v H&M in vidim tiste male kavbojkice in oblekce si kar v mislih kombiniram kaj bo imelo moje dete oblečeno, ko gremo iz bolnice domov user posted image
Postajam pa vedno bolj okorna. Če se zvečer vležem na sedežno in ležim na hrbtu se potem komaj vstanem, ker me boli križ. Kaj šele bo, ko bom imela še večji trebuh user posted image . Ampak za naše male user posted image  bomo vse potrpele.
Ella kdaj dobiš rezultate?
Tubby ne bodi žalostna in ne sekiraj se preveč, boš videla da se bo vse uredilo. V moji drugi nosečnosti sva oba z možem ostala brez službe user posted image . Pa smo nekako zgurali in se je potem vse porihtalo. In sva oba dobila nove, boljše službe.
Blueeyes, imaš prav v MB so imeli v H&M ponavadi precej oblačil, vseh številk. Sem si kupila lepe sive žametne hlače. Pa tudi v C&A imajo ponavadi, kar veliko izbiro.

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
28.11.2008 9:53:03   
Lalica1
Chiara82: kupi vsaj številko 56, največ pa potem 62. Ker ti to prvo številko itak precej hitro prerase. Jaz sem imela samo ene tri bodije s št. 56 in smo preživeli. Ker lahko se zgodi, da je pupa že pri rojstvu malo večja in ti najmanjše številke sploh ne pridejo prav. Otroci res hitro rasejo. Kar menjuješ številke user posted image

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
28.11.2008 9:55:40   
lananai
Za številko bodijev - baje ni fajn kupovat ful vnaprej. Če se ti npr. otrok rodi s 55 cm, bodo bodiji 56 po kakem mesecu (al pa še prej) premajhni. Če se pa rodi z manj kot 50cm, bi bilo pa fajn imet vsaj kakšen bodi št.50, da ga vsega lepega zrihtanega vsaj iz bolnice prineseš. user posted image  Mogoče kupit 2 bodija št.56 za začetek,,, pa ko se otrok rodi, poslat možeka al pa mamo po še kakšnega (ko že veš velikost).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
28.11.2008 9:57:40   
Anonimen
Lalica 1 hvala za odgovor. Se mi je zdelo, da naj kupim 56, vendar vse prijateljice, ki so do sedaj rodile, so povedale, da so dojenčki dobesedno plavali v oblekcah št. 56. Boooo!? Potem ti da malo mislit, ma glede na to, da bova midva vse stvari sama kupila se meni bolj zdi praktično, da kupim  št. 56.
Okoli katerega tedna poteka morfologija?

(odgovor članu Lalica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2283
28.11.2008 10:00:59   
Obelix
Glede teh številk oblačil je ful odvisno, kako velik se rodi otrok. Moja dva sta imela ob rojstvu 46cm in normalno jima je bila preveliko čisto vse. Do enega tretjega meseca sta plavala v številki 50, potem pa se je "normaliziralo".

Mogoče je res najbolj kupovati šele kakšen mesec prej, ko ti že tudi zdravnik pove oceno, koliko bo otroček približno velk. Ne vem. Jaz bom sigurno spet kupovala tik pred zdajci user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
28.11.2008 10:02:28   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: AKP

Postajam pa vedno bolj okorna. Če se zvečer vležem na sedežno in ležim na hrbtu se potem komaj vstanem, ker me boli križ. Kaj šele bo, ko bom imela še večji trebuh user posted image .

Jst sem svojo G vprašala glede bolečin v križu, ker jst tudi vstajam iz postelje kot kaka stara mama prvih par korakov. user posted image  Pa je rekla, da bo glede tega bolje. Zdej je baje maternica še tko majhna, da se ti vleže na hrbtenico in živčevje, ko ležiš. Zato te malo boli, ko vstaneš. Ko se maternica poveča, baje tega ne bo več. Iz istega razloga imamo baje včasih na wcju občutek, da nam bo kaj ven padlo... ko se mehur izprazni, maternica pade bolj dol... in se nam zdi, da bo dojenček ven padel. user posted image  No, meni se je ene 2x res tko čudno zdelo.

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
28.11.2008 10:09:07   
2mak
Obelix, moja hčerka bo hodila v vrtec, ko bom jaz na porodniški. Itak je ona v vrtcu od 8.30 do ene 14-ih, 15-ih, odvisno pač kako delam, poleti pa je vedno 2 meseca doma, ko imam šolske počitnice in tudi naslednje leto bo z mano doma. Jo bom pa vozila v vrtec, ker ona tam res zelo uživa in ji paše družba sovrstnikov, pa še do malega člana se mi zdi pošteno, da sem malo samo z njim, tako kot sem bila samo s hčerko. Pa itak bo kak dan kar z mano doma ostala, pa zgodaj, takoj po spanju jo bom lahko hodila iskat. Mogoče bi drugače razmišljala, če ne bi bili zadovoljni z vrtcem oz če se ona tam ne bi dobro počutila, tko me pa vsako jutro vpraša: "A grem v vrtec?" In če ji rečem, da gre, potem vriska od veselja! To je res super videti. Včeraj zvečer, ko sem jo uspavala, pa sem se skoraj stopila, ko je kar na enkrat čisto oživela in mi ful lepo zapela (in z rokami pokazala zraven) tisto pesmico: "Zajček nima repa več, kdo mu ga je odrezal preč, diridiridaj, diridiridaj, dajte zajčku rep nazaj..." Nekaj takega. A jo katera pozna? Moram med pesmicami doma poiskat tole, ker je jaz ne znam dobro, pa bi jo rada skupaj z njo pela. Aja, hodi pa v Tabor, ker v Kurirčku nismo dobili. No, pa mi je zdaj tukaj res super!

Jaz sem bila v prvi nosečnosti ves čas na bolniški, ker sem 9 mesecev bruhala, pa sem prvi mesec ves čas doma tičala, ker sem se bala, da bo kdo prišel na kontrolo, potem pa sem ugotovila, da to ni nobeno življenje in sem bila potem ves čas nekaj naokoli, pa nikoli nisem dobila kontrole. Sem imela tudi malo sreče, verjetno. Zdaj pa imam namen do prvomajskih počitnic delat, potm pa se mi začne že porodniška. Joj, saj to bo vsak čas tu...

Za dojenčka nisem še nič kupovala. Tudi zato, ker sem drugega zgubila v 17. tednu, pa sem bila takrat vesela, da nisem še nič kupovala, ker bi mi bilo še težje. No, saj zdaj bo itak vse ok, samo bom še malo počakala. Če bo res punčka, imam itak eno goro stvari že doma in pri sestri, ki ima tudi dve punčki, če bo fant, bom pa morala skoraj vse nabavit. Se pa tudi teh nakupov že zelo veselim. Tudi voziček bom mogla kupit in previjalno in...

Spet nakladam. Lepo se imejte!user posted image

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
28.11.2008 10:10:34   
2mak
Aja, še to! Danes je en kolega dobil sina, velikega 58cm in težkega 4,6kg! Si predstavljate?! Upam, da nista kupovala bodijev št 50 in 56!user posted image

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
28.11.2008 10:15:58   
Obelix
user posted image  Vedno bolj konkretni dojenčki se rojevajo. Občudujem tiste, ki na svet po naravni poti spravijo 4kg otročičke.

2mak, moja že zdaj nista v vrtcu. Sta še itak v fazi, ko sploh ne registrirata otrok svoje starosti. Med sabo se že zaigrata, druge pa kar nekako ignorirata. Ko sem jih peljala na igralne urice sta oba stekla notri in me eno uro tudi pogledala nista. Hčerko sem komaj dobila domov, ker ni hotel stran od vzgojiteljice. Ampak to je bila ena uro. Bi bila zgodba sigurno drugačna, če bi bila tam ves dan. Ne vem. Sam vrtec na Vrhniki mi pa ni preveč simpatičen. Zdijo se mi tako majhni prostori. Ali se mi pa samo zdi, ker sem jaz že tako velika user posted image .

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
28.11.2008 10:21:48   
Anonimen
Moja sestrična je letos septembra pri starosti 19 let rodila 4,5 kg fantka. Vsaka ji čast. Jaz se pa bojim, da bom umirala že pri 3 kg user posted image . Kaj ni to odvisno tudi od konstrukcije telesa ali imaš lahek porod ali ne? Ali so to samo natolcevanja???

(odgovor članu Obelix)
  Neposredna povezava do sporočila: 2289
28.11.2008 10:22:27   
2mak
Moram priznat, da tudi meni ni preveč simpatičen ta vrtec. Tak, hladen mi deluje. Ti pa verjamem, da imata tvojedva sama sebe čisto dovolj, ker se moja šele zdaj začenja igrati z drugimi (in ne le ob njih). To je normalen razvoj. Ja, ko sem jaz mojo rodila so mi rekli, da če bi bila sto gramov težja, da je ne bi mogla roditi po naravni poti (ker sem pač bolj majhna), mi pa nikoli niso rekli koliko bo težka in velika. Imela je 3910g, ampak so me pa na porodni začeli nekaj strašit, ker sem imela precej velik trebuh glede na mojo velikost. No, še danes mislim, da jo je babica Maruša rešila, ker res ni šla tako enostavno ven. Ampak, meni se porod ni zdel preveč težak, sem takoj rekla, da grem še 10.krat rodit. No, mogoče bom ostala pri "trikrat".user posted image

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
28.11.2008 10:24:40   
AKP
Chiara82, jaz ne bom imela manjših oblačil od 56. Za količino pa ne vem točno, si moram malo osvežit spomin. Mislim pa, da imaš št. 56 enih 5 ali 6 kom dovolj, ostalo pa 62. Mogoče imaš celo manjšo količino. Če pa je slučajno premalo pa še lahko vedno dokupiš. Do maja bomo že s skupnimi močmi ugotovile kakšna količina bi bila potrebna user posted image .

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
28.11.2008 10:28:27   
Obelix
Meni je zdravnica na vsakem pregledu povedala oceno teže in to tudi napisala v MK. En dan preden sem rodila mi je rekla, da bosta težka cca 2400g in sta res bila.

Danes ima NS. Ne smem pozabiti user posted image .

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
28.11.2008 10:30:19   
Anonimen
AKP ne vem, če tudi vam tako hitro mineva čas kot meni!? Se mi zdi, da bo novo leto takoj tu, ko pa pride 01. 01. gre čas samo še hitreje. Upam, da bom pred novim letom začutila prve brce. To bo zame najlepše darilo za božička. Ne morete verjet kako se je user posted image  vrtel po trebuhu pri NH. user posted image  Dobesedno plesal je.

Ve boste šle na 3 D?

(odgovor članu AKP)
  Neposredna povezava do sporočila: 2293
28.11.2008 10:32:33   
AKP
Sem malce bolj počasi pisala in ste vmes že toolikoo napisale. Smo pa prave čveke.
Jananai upam, da bo res boljše. Imam naslednji teden pregled in ga bom povprašala zaradi bolečin v križu in zaradi rok. Popravek čez dva tedna imam pregled. Se mi zdi, da kar odštevam dneve do pregledov. Ta nosečnost se mi zdi čisto drugačna kot prvi dve. Se mi zdi, da dosti bolj uživam v njih in da čisto drugače gledam na vse.

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
28.11.2008 10:35:58   
2mak
Obelix, a ti imaš danes nuhalno?

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
28.11.2008 10:38:16   
Obelix
2mak, ja danes imam NS v Dravljah ob 17h.

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
28.11.2008 10:40:10   
2mak
O, dobro opravi in zvečer sporoči kako je bilo? Ta je kdaj zaskrbelo, da bi bila sedaj spet dva?

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
28.11.2008 10:40:59   
ella.
Hej, majčke

res te ful pride v pisanju, spregledaš RR en dan,pa je branja za dve uri, juheeeej, kar tako naprej :)

AKP: rezultate dobim čez kakšen teden. baje traja dobrih 14 dni ali 3 tedne. Sem vesela, da si glede počutja malo bolje...pazi nase.
Blueyes: a že čutiš malčka?? Sem videla tvoj lepi velik trebuišček in zdaj sem si dala nalogo, da čez vikend z mojim narediva kako lepo slikco za spomin. Bi bilo fino imeti serijo trebuščkov kar po mesecih user posted image

Jaz pa še kar v službo hodim in se super počutim, upam, da bo tako do konca, ker doma si res ne predstavljam biti ves čas, še posebej, če ti za vratom dihajopsiho delodajalci in ZZZZs. Pa cot imam že en kup in pravijo, da sem prav luštna s tem vampkom user posted image user posted image

Vam želim lep dan, v LJ je megleno in načetava drobna sodrca...bljak.

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
28.11.2008 10:42:47   
ella.
obelix: kok si boš z NS polepšala vikend!!!!!! Kar zavidam ti malo, ampak čisto čistomalo user posted image user posted image user posted image Uživaj(ta)!

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
28.11.2008 10:42:55   
Obelix
Uf, kakšna je pa verjetnost, da dvakrat zapored dobiš dvojčke? Ne vem, če bi hotela imeti še dva otroka. Se je zdravnica na prvem pregledu hecala, da najprej poglejmo koliko jih je. Mi sploh ni blo smešno user posted image .

Kdaj bo zdaj padla tista kavica?

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.