|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
25.11.2008 11:43:06   
2mak
O, Obelix, ne morem verjet - pa dva si nosila!No, saj jaz imam eno jeans krilo, ki ga lahko tudi malo višje potegnem, drugače pa mi je ful bolj udobno v nosečniških. Za doma pa imam bolj široke hlače,pa je kul. Kdaj se vidimo?

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
25.11.2008 11:43:18   
ledenka
sem za srečanje na štantih user posted image  sam upam, da majo tud kak tak fin čajček, ki bo dišal praznično, ne pa navadnega planinskega user posted image  

ella, se kar ne spravim k AS, si ne vzamem dovolj časa. se tudi malo bojim, da če mi ne rata najt utripa, da se bom preveč sekirala.

tudi jaz razmišljam o PO, no, bomo videli. moja svakinja je rodila v MB, čeprav živi v LJ, ker ima tam G (in so jo sestre zaradi tega drugače tretirale). LJ porodnišnica pa mi je malo tako, no, je zelo odvisno, na kaj naletiš. pa iz mojega konca LJ (2 min do obvoznice) sem v Postojni, če ni zastojev, v 20 minutah, do GK se pa tudi toliko vozim.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
25.11.2008 11:53:30   
pokica_
Se vam lahko kljub temu pridružim, čeprav ste same ljubljančanke na kupu? user posted image  Ah se bom!

Jaz pa ne morem več brez nos. oblačil. No, 2 nos. hlače sem dobla od kolegice na posojo+eno lepo belo bluzo, včeraj sem šla pa še v H&M in si kupla ene fajne črne športno-elegantne hlače na gumico in 2 gumbeka, tako da bojo fajn streč v pasu, ko bo bauhi že obilnejšiuser posted image .
Pa glede na to, da sem bila prejšnji teden že 5 dni v bolnišnici, nisem računala s tem,...sem si zdaj pa res šla kupit eno lepo pižamico in super topel plašč. Sam še copatke moram nekje lepe dobit,...pa bom najlepša pacientkauser posted image .

Vidim, da me že nekaj začenja trebuh zbadat, ko že 1h sedim za rač., očitno bom morala omejit kakršnokoli sedenje, ko me kar dol tišči. Ima še katera take probleme? user posted image

Lepo uživajte v pogledu na snegeca,...mi ga pa nimamo še niiiič! user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
25.11.2008 12:07:15   
mayflower
Punce a še jemljete folno kislino? V prvi nosečnosti sem jo jemala samo prve tri mesece, zdej pa tudi. Me zanima, ker eni pravijo, da jo je dobro jemat celo nosečnost.

Glede oblačil. Zredila sem se 2 kg. Doma ni problem, ker mam vse bolj ali manj raztegljivo. Če bo pa treba v službo bo panika. Za ven nosim ene nosečniške kavbojke iz prveuser posted image . Sem šla v soboto v Gorico v Smart gledat obleke od Menonove. So zelo zelo luštne, so a cene veliko manj.user posted image Hlače okrog 80 evrov naprej, majčke pa od 40user posted image user posted image user posted image Sam si bom morala vsaj en komplet kupit.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
25.11.2008 12:11:36   
tubby
jaz sem tudi še doma ta teden, pregled mam v četrtek pa bomo zaključili bolniško. jaz mislm da ne bo ginekolog rekel drugače. zdaj ko sem doma ne grem nikamor...No za vikend sem šla v trgovino pa malo do bližnjih na obisk, sicer bi se mi zmešalouser posted image
ko pa zaključim bolniško pa moram tud jaz kaj kupit, mam samo ene hlače in ker hodim v službo res rabim najmanj še ene.
pa za darilca bo treba mal pogledat....

kako ste drugače? jaz mam zdaj točno 17 tednov in ga že od 16. tedna čutim. To je drugi otrok pa najbrž zato prej. Prvega sem začutila v 19. tednu.

ve kaj čutite? kdaj mate morfologijo' jaz še nimam datuma.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
25.11.2008 12:14:14   
Lalica1
V prvi user posted image sem folno jemala nekaj časa, ampak mi je bilo še bolj slabo po njej pa sem nehala. Sedaj pa je sploh nisem jemala in sem vprašala G ali je to zelo narobe. Pa je rekla, da sploh ni problem, ker tega včasih ni bilo in so se otroci vseeno rojevali zdravi.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
25.11.2008 12:16:54   
Anonimen
Zdaj pa zares eno zelo čudno vprašanje. Nisem nevemkakšen strokovnjak. Cel čas je govora o neki morfologiji. Mi lahko katera pove kaj več o tem? user posted image Kaj sploh to je, kako izgleda in kdaj bi se naj naredila?
Pišem kot anonimna, ker me je kar zelo sram, da ne vem kaj to je....user posted image  Žal mi je user posted image

(odgovor članu Lalica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2132
25.11.2008 12:20:10   
ledenka
folne ne jemljem več, moja G je rekla, da je do 12. tedna dovolj. jemljem pa vsak dan cvetni prah, ostalih vitaminov pa ne - se trudim pojest nekaj kosov sadja in zelenjave in mi po večini to kar uspeva user posted image  

nosečniške hlače nosim že od 13. tedna, ker so mi bile normalne zadeve ozke. se sicer še spravim noter, ampak proti večeru me vse tišči. moram it nujno v šoping, imam sedaj 2 hlače - ene bolj elegantne, ene malo bolj športne, pa rabim vsaj še ene elegantne, pa tudi kako krilo. z zgornjimi deli pa nimam problema, se spravim še kar v normalne. pri meni v službi se pač pričakuje, da bomo urejeni tipi-topi, pa tudi sama se ne počutim ok, če sem skos enako oblečena. k sreči mi noge ne zatekajo in se še spravim v elegantne čevlje...

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
25.11.2008 12:22:12   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zdaj pa zares eno zelo čudno vprašanje. Nisem nevemkakšen strokovnjak. Cel čas je govora o neki morfologiji. Mi lahko katera pove kaj več o tem? user posted image Kaj sploh to je, kako izgleda in kdaj bi se naj naredila?
Pišem kot anonimna, ker me je kar zelo sram, da ne vem kaj to je....user posted image  Žal mi je user posted image

Anonimna, kaj bi te bilo sram. Saj nismo vsevedi, zato pa tukaj klepetamo.user posted image

Kolikor je meni znano (vidis, tudi jaz nisem sigurna) je to malo bolj natancen pregled otrocka z ultrazvokom. Pregledajo ali se vsi organi pravilno razvijajo, so na pravem mestu, ce je vse ok.
Ta pregled se opravi nekje med 20. in 22. tednom (ene punce G narocijo do 24.tedna).

Prosim, da me dopolnite, ce sem kaj narobe napisala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
25.11.2008 12:22:52   
Blueeyes
čist na splošno.. to je pregled organov otročička, da vidijo če je vse tam kot motra biti...

pa nima te bit za kaj sram... tud jaz sem mogla kot nova nosečka o vsem tem prebrat, ker prej nisem vedla... pa še zdej marsikej ne vem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
25.11.2008 12:23:22   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

daj no, kaj te bo sram user posted image  morfologija se dela po 20. tednu in je obvezen pregled, ki ti ga naredi tvoj G. to je pravzaprav podroben UZ pregled otročka, pogledajo se njegovi organi, če so vsi ok, premeri se ga itd. Menda traja malo več časa in je zadnji pregled, na katerem se otroka dobro vidi - potem je že prevelik. to je pravzaprav tisti 2. UZ, ki ti pripada na zavarovanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
25.11.2008 12:23:51   
lananai
Meni je G rekla, da mi po treh mesecih ni treba več jemat folne kisline.

Morfologija = bolj podroben pregled ploda, glavice, možganov, notranjih organov,... Kot sem jst razumela, ti G pregleda, če se otrok razvija normalno, če je vse OK. Pač pregled pri G, le da si več časa zate vzame in ti vse razloži, kar gledata na ekranu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
25.11.2008 12:26:31   
lara light
Ajsi, živjo! Trebušček vzhaja praviš? lepooouser posted image

Anonimna, zato pa smo tu, da si pomagamo. Nič jokcat al bit sram. Jaz tudi do nedavnega nisem vedla kup reči, saj še nisem bila nosečauser posted image
Morfologija, je pregled v cca 20 tednu nosečnosti, kjer pregledajo z UZ podrobno otročkovo telesce, organe, pravilnost razvoja, velikost...in še veliko več, a za nas laike, je to približno to. Vso srečo!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
25.11.2008 12:27:34   
copka
nosecniskih hlac se ne nosim, imam pa ze ene lepeuser posted image in cakam, da jih bom lahko oblekla. Me pa zadnje case trenirka malo zuli in me tam kjer je elastika trebuh srbi. Pa zdej dva dni kar cutim trebuh- vezi oz. misice, saj ne vem kaj in mi ni ful prijetno. Potem pa pocivam, kot da to ne delam ze celo nosecnostuser posted image

Folno oz. Elevit se kar jem. Na vsake 2 dni vzamem enega. Jaz ga jemljem, ker ima tudi vitamine, ki jih sigurno ne dobim s kupljeno zelenjavouser posted image  Pa pritisk imam super (prej je bil bolj primeren za mrlice) in nocem nic spreminjat, da slucajno ne pade in bom spet vsa utrujena in brezvoljna.

Ella.- tudi jaz razmisljam podobno glede epiduralne, po drugi strani pa ce je kaj narobe si ze v LJ( ampak itak bo vse v redu). Bom vidla ko me bo prijelo rodituser posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
25.11.2008 12:28:14   
lananai
Ja, drugače bo pa meni delala morfologijo kar zgodaj, ker so takrat ravno prazniki... Imam datum 22.12., dopolnjenih 20 tednov pa imam kak dan kasneje. Bom imela pa lepe praznike, ker bom še prej najino pikico vidla. user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
25.11.2008 12:28:41   
lara light
Uf, sorry, sem imela še telefon, pa so ti že druge lepo napisale.user posted image

Coelho

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
25.11.2008 12:30:47   
Anonimen
Joj punce. Najlepša hvala za odgovor!

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 2142
25.11.2008 12:31:55   
ella.
anonimna: morfologija je natančen pregled ploda z UZjem. Pregleda vse organe, če so popolni (srček, možgane, trebušno votlino), izmeri vse okončine, obrazek pogleda, popkovino, skratka: tukaj se že vse več ali manj vidi in ve, ali je vse OK. V bistvu je nuhalna svetlina že zgodnja morfologija, ta v 20. tednu je pa že čist "tazaresna".

Oblekce in čaj: ja bejbe, kar zrihtajte se, da bomo lepe in "debele" na štantih stale user posted image user posted image

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
25.11.2008 12:32:47   
ella.
o pismorosno, vmes, ko sem jaz sestavljala odgovor anonimni, se je že vse zgodilo user posted image user posted image
počasna sem, ni kej!user posted image

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
25.11.2008 12:34:16   
ledenka
lara, ne samo trebuh, tud prsi user posted image  običajno nosim 80B modrce, zdaj imam 85C in so mi košarice že male - me prsi srbijo in je to pri meni definitivni znak. sicer še ni krize, ampak če bo šlo tako naprej, bom pristala na E user posted image  se pravi, bodo prsi večje kot trebušček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
25.11.2008 12:36:51   
lara light
Ajsika moja, te že vidim kako lepa nosečnica si!user posted image user posted image  Upam, da najdeš še kake hlače in krilo, da boš spet najlepša v službi!user posted image

Coelho

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
25.11.2008 12:42:09   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: lara light

Ajsika moja, te že vidim kako lepa nosečnica si!user posted image user posted image  Upam, da najdeš še kake hlače in krilo, da boš spet najlepša v službi!user posted image

ah, to sem itak user posted image  samo res rabim kaj za oblečt! zadnjič v Bruslju sem gledala malo v C&A pa v H&M, imajo kar luštno izbiro in se dajo zadeve pokombinirat. moram spet it tule pogledat... čas je problem, pa več kot kako urco se mi ne da hodit po trgovinah. in še nekaj sem ugotovila - novo trenirko rabim, moja mi je v pasu ozka user posted image  je tak bolj trdi material pa mi ni več fino. eh joj user posted image  

ti si na bolniški ali še kar šihtaš?

Neposredna povezava do sporočila: 2147
25.11.2008 12:44:19   
snowgal
Živjo. Upam, da se vam lahko pridružim. Celo večnost sem iskala forum, kjer bi našla majčice 2009 (nekam sem sicer že pisala, samo si nisem zapomnila na katero stran :S). Drugače sem iz Zasavja, delam v Celju, porod naj bi pa imela v Lj.
Če se malo vključim, glede oblačil, meni so sicer še vse hlače prav, samo sedenje v kavbojkah z navadnim pasom me po eni uri že tako moti, da ne morem več (in potem si grem jaz bula kupit dvoje hlače - nosečniške, malo prevelike, da mi bodo tudi kasneje prav, tako da zgledam kot ena revica in si jih na 100 m vlečem gor).

Lp vsem :)

Neposredna povezava do sporočila: 2148
25.11.2008 12:50:56   
lananai
Dobrodošla, snowgal, seveda se lahko priključiš pogovoru! Več nas je, bolj bo veselo! user posted image

(odgovor članu snowgal)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
25.11.2008 13:39:54   
snowgal
Hvala lananai user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.