Obelix
|
Glede oblačil je ful težko za vnaprej svetovati. Jaz lahko povem, kaj bom sama kupila. Ko sem bila prvič noseča, sem v navalu nosečniških hormonov, nakupila nekaj stvari v trgovinah Pixel, pa Benetton in Okaidi. Zdaj odkrito priznam, da je bilo večino stvari neuporabih. Nerodno zapenjanje, čudni ovratniki in sploh nič fine za majčkene dojenčke. Zdaj vsaj za male dojenčke prisegam na H&M - super se perejo, ni mi škoda, ker je že vse zaflekano, pa super so mehke in udobne cunjice. To je moja izkušnja. Kupila boma pa sigurno nekaj bodijev št. 56 - punce, mislim da nobena ne bo rodila otročička velikega 60cm, zato bodo tudi ti bodiji prišli prav (niso tolk dragi, da ne bi mogoče kupili vsaj ene dva ali tri) - ostale stvari se da vse zavihati, v prevelčikih bodijih so pa otročički ful hecni. Bodiji so super na preklop, ker dokler ne držijo sami glavice mi je bilo zoprno karkoli vleči čez glavo. Poterm rabijo kakšne kapice, hlače z udobno elastiko, nogavičke in za male punčke tudi kakšna lepa poletna oblekica a ne . Za ponoči sem kupila spalne pajacke v Marks and Spencer - tam imajo kar vredu pajacke, bodiji so pa sicer luštni ampak so po prvem pranju že vsi raztegnjeni. V plišaste pajacke jaz svojih otrok nisem nikoli napravljala, ker jima je bilo tudi pozimi ful vroče v tem - v stanovanju nimamo nikoli manj kot 22 stopinj in mislim, da ne gre pretiravati pri napravljanju. Ko je enkrat tudi zunaj več kot 22 stopinj in smo vsi v kratkih rokavih, tudi dojenčka ni treba imeti zaviteva v pliš. Če malo zapiha vetrček se ga pokrije z dekico in to je to. Kupila bom vse male bodije s kratkimi rokavi, ker je lažje čez dati kakšno jopico, kot pa obratno. Tistih tetra majčk s špagico pa jaz nisem nikoli uporabljala. So mi ful hecne. Sem jima dala gor bodi, pa kakšno tanko jopico pa je bilo ok. Tetra pleničke res pridejo zelo prav, ampak to mogoče en paket, kjer jih je notri 20 kom. Pa super so tudi tiste male krpice obrobljene. Petra a , ko sem jaz kupovala (jesen 2007) so bile najcenejše v Domžalah, industrijska trgovina Tosama. Mislim, da skoraj 2€ cenejše kot v Baby Centru. majuška10 - mi imamo posteljico 140x70 in je super. Meni je fino, ker se da razstaviti in je potem taka fina majčkena postelja. Kakšne bistvene razlike pa ni glede velikosti.
|