kitka1 -> RE: IUI (19.9.2008 18:30:54)
|
Neela, meni je sestra, ki me je vpisala, rekla, da ko dobim pošto (nekakšno vabilo), sem na vrsti. Torej počakaš na začetek ciklusa in začneš s stimulacijo. Če je to klomifen, verjetno 5. dan ciklusa, če je gonal ali kakšna druga hormonska stimulacija v obliki špikanja, pa prvi dan menstruacije (močne, če kakšen dan prej dobiš čisto malo, ne šteje). Po moje je najbolje, da greš po stimulacijo že kakšen dan prej, da te ne preseneti in nimaš potem komplikacij, kako priti do zdravil. Po končani stimulaciji greš na UZ in ko so folikli dovolj veliki, dobiš HCG injekcijo za sprožitev ovulacije. Čez dva dni se oglasiš s partnerjem, ki da seme (upam, da smo lahko zraven :). To potem prečistijo in ti ga vbrizgajo skozi cevčico skozi maternični vrat direktno v maternico (baje ni boleče). Za podporo morebitni nosečnosti dobiš vmes še eno injekcijo HCG (8. dan po inseminaciji), potem pa držiš pesti in če po 17. dneh po inseminaciji ne dobiš menstruacije, se oglasiš za BHCG - krvni test nosečnosti. Če sem kaj narobe povedala ali izpustila, naj me popravijo tiste, ki so že vse to preživele. Leena, potem se pa lahko še srečamo v 105 - jaz tudi računam na začetek oktobra. Vsem drugim, ki ne boste na vrsti v prvem krogu, pa želim, da vam čim hitreje mine... Sprostite se, pojdite na dopust, pustite tablete ipd., kakšen mesec pavze prej čisto paše. In glede na to, da se vse že dolgo časa trudimo, en mesec gor ali dol sploh ni tako veliko.
|
|
|
|