|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  243 244 [245] 246 247   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
4.4.2014 15:27:34   
NikaAnna
tudi meni so predlagali 4 IUI, ampak sva sla samo na tri, ker po treh se mi je vse skupaj zdelo ze nesmiselno. Ziva, kaj pa so vama rekli da je razlog vajine neplodnosti? baje da prehodnost jajcevodov vidijo tudi na laparo, tako da je mozno, da so ti to vse v enem tudi na tem posegu pogledali.

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6101
5.4.2014 11:14:08   
Arual
Hey. Bom morala še nekaj časa vstrajati pri vas. Menstruacija prišla v svoji veličini 8 dan po inseminaciji. Tako da sedaj čakamo do maja ko imam ponovni pregled pri dr. da se odločimo kako dalje. Sem bila pa zelooo razočarana. Hvala bogu imam zlatega partnerja, ki mi je rekel ne obupaj saj bomo še poskušali. Sva pa oba istega mnenja da naju naj dajo zdaj na umetno!!!!
Držim pesti, da vam uspe!!

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 6102
5.4.2014 16:24:36   
ziva1
Zdaj nsem imela več pregledov, samo pred štirimi leti, ko sem imela laparo, takrat naj bi bila prehodnost jajčnikov ok, zdaj pa sem dala samo kri in pregledu uz. Rekli so nama, da naj bi bilo pri obema vse ok, razen pri meni naj bi šlo za odsotnost ovulacij v kakšnem ciklusu. Arual user posted image ...... bolje da gresta kar na umetno ker je tudi bolj uspešen postopek.

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6103
6.4.2014 22:05:44   
NikaAnna
arual, tudi jaz se strinjam, da je bolje takoj na IVF kot pa izgubljat cas z IUI, ki imajo zelo nizko stopnjo uspesnosti. drzim pesti, da kmalu uspe in kot je tvoj dragi rekel - ne obupat, enkrat ti bo vsa vztrajnost poplacana user posted image user posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6104
10.4.2014 13:27:12   
zlatolasek
Živjo punce,

danes sva bila z možem prvič v neplodnostni amb. v dravljah....prišli smo do zaključka, da bo najverjetneje teba na IVF, ker IUI-ja tam ne delajo, češ da ima premajhen % uspešnosti (seme od moža je ok). Ta informacija me je popolnoma šokirala, ker sem bila nekako psihično pripravljena da bomo šli v to, ne pa že kar v IVF.

Ali mi lahko prosim katera pomaga, namreč zanimajo me čakalne vrste za IUI (Mb, Lj , Postojna?)!
Ali je šla katera na samoplačniški IUI in če ja, koliko stane?
Ali je šla katera na IUI v tujino in če ja, ali ti zavarovalnica plača sorazmerni delež, ki bi ti sicer pripadal v SLo?

Hvala in lep pozdravček user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 6105
10.4.2014 14:09:25   
NikaAnna
V Mb prides na vrsto kar hitro, ce imas ze vse preiskave narejene, ce pa ne pa traja... najbolje da poklices in vprasas kaj vse rabis, da vidis kaj imas in kaj nimas.. kako pa to da zelis IUI? Stopnja uspesnosti je res zelo majhna, kar seveda pomeni, da lahko uspe, ampak osebno IUI postopka nikoli ne bi sla placevat, raje bi se takoj odlocila za IVF, ker tam je procent visji, telo pa itak matras pri obeh postopkih..

(odgovor članu zlatolasek)
Neposredna povezava do sporočila: 6106
10.4.2014 14:17:51   
zlatolasek
NikaAnna: hvala za hiter odgovor user posted image Zakaj IUI? V bistvu sem nekako po vsem prebranem bolj ali manj "strokovnem materialu" prišla do zaključka, da glede na to, da naj bi bilo pri meni vse ostalo bp, "le" ovulacij nimam, da bi bila to dobra rešitev, ker je ravno IUI pri PCO (z injekcijami) precej uspešen (cca 30% na cikel), IVF se mi zdi nekako "zadnja"/najbolj invazivna metoda....če IUI ne uspe.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 6107
10.4.2014 17:20:38   
NikaAnna
hm.. tudi z nama ni bilo popolnoma nic narobe, pac nepojasnjena neplodnost, pa se ovulacije sem imela cist ok. Dali so mi 4 IUI postopke, sla sem skozi samo 3, seveda vsi neuspesni.. nato je pa IVF uspela v prvo in sedaj sem ze v 13. tednu user posted image user posted image
Kar se IVF tice imas v bistvu samo eno dodatno spiko kokr pri IUI (stimulacijo), edino kar je neprijetno je potem punkcija, ki jo drugje kot v Mb ne delajo pod kratko anestezijo in zna bit kr smotano, ce imas veliko stevilo celic. Prav je, da gres po poti, ki se tebi zdi najustreznejsa, mogoce pa popravis statistiko in ti uspe z IUI user posted image kakorkoli ze, jaz ti zelim iz vsega srca vse dobro in da bi le uspelo v prvo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zlatolasek)
Neposredna povezava do sporočila: 6108
11.4.2014 18:51:44   
NB86
Hej punce ...

kot že napisano ( forum - Pričakujemo APRILA 2014 )
...imam ta messec prvič IUI.
Preplavili so me mešani občutki, saj po eni strani berem, kako je uspelo v prvo, ali zelo hitro ... po drugi spet kako je "nekoristno" ...

Skratka imam nerazjasnjeno neplodnost... odstranili so mi pregrado, menstruacije imam celo nekaj mesecev redne na 30 dni ( +- 2 dni ) ... prej pa od 27 do 42 ... skratka "pošraufali" so me do te meje, da je vse načeloma OK ... načeloma ....

tako da s polno energije šibam črticam naproti user posted image

1 + 1 = 3

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 6109
12.4.2014 22:21:25   
Radenska_
Nb86, pozitivno v postopek!
Jaz sem imela cikluse dolge kot ponedeljek...tako..na 60 dni..Ampak so bile ovulacije. Moj je imel slabše (a ne zanič) seme.
In ni in ni uspelo. Drugače vse ok, tudi na laparo...
Potem pa v MB, mi je ratalo s Femaro in še sama nisem mogla verjet, iemla sem en sam folikel, hotli so mi že prekinit postopek ker je trajalo sto let da je tako zrastel, da so se odločli sploh izvest inseminacijo (ovulacijo sem imela na 21 dan!!!!), pa še seme je bilo "manj primerno".
Pa je vseeno uspelo in skupaj s "palčkom smukom" v trebušku vstopava v 20. teden :)
Jaz sem bla ZIHER da ne bo uspelo, ker je bilo vse tako...nič kaj obetujoče. En folikel, pozna O, slabo seme...Ampak glej glej :)
Konec koncev rabiš en folikel z dobro celico in enega vztrajnega plavalčka. tako da miljoni (ali nemiljoni njih) ne štejejo! Šteje eden :)
Kdaj pa boš imela inseminacijo?
Držim pesti.
Nas je kar ene par tule, ki nam je v prvo ratalo z IUI.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu NB86)
Neposredna povezava do sporočila: 6110
15.4.2014 9:03:10   
Lili188
No ziva kolikor vidim imava enake probleme, tudi meni so odstranili pregrado, za nama je drugi neuspešen iui postopek, tudi jaz sem razmišljala da na tretjega ne bi šla, pa bom šlauser posted image , junija tudi mene čaka posvet za naprej. Probajva še tretjič, morda se le prikažeuser posted image , če pa ne pa gremo v nove boje, samo glavo pokonci, upanje umre zadnjeuser posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6111
16.4.2014 0:07:10   
Barcula
Pozdravljene tudi jaz se po dolgem casu malo javljam tukaj gor saj bi rada svoje izkusnje delila z vami.No pa zacnimo imam pco in v mb ambulanto hodima ze 5 let po laporaskopiji in vseh poskusih z klomifenom smo prisli do 4 iui in ko smo se pri 3 odlocili da bo zadnji nam je uspelo z enim foliklom narediti dvojcke lani v januarju nakar je v 6 tednu prislo do ss. Odlocila sva se da poskusima se enkrat z iui in v aprilu lani ponovno zanosla z tremi folikli in trojcki ki so v 8.tednu prekinili nosecnost z ss zaradi prenehanja bitja srca.tako nato so sledile preiskave genske krvne.... in to je trajalo vse do sedaj in ponovno sma se odlocila za 2 iui saj smo se mladi in manj napora je za telo iui kot ivf ce pa se sedaj nebo nic zgodilo pa imamo v juniju termin za naprej.Tako malo sem dvignila povprecje pri postopku iui in upam da bo tudi ta uspesen saj sem ga imela 4.4.2014 pravijo da so tri 4 ke angelsko stevilo pa da vidimo ce nam bodo angeli prinesli sreco.
Malo sem se razpisala punce ne obupat in vam zelim da vsaka cimprej zagleda +++

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6112
16.4.2014 20:32:13   
witch
NB86 evo še ena, ki ji je uspelo z IUI. Matrala sva se tri leta in pol. Seme je bilo ok, na THL niso našli nobene stvari, ki bo ovirala zanositev. M sem imela redne na okrog 32 dni (mogoče še kakšen dan več), je bila pa vmes tudi na 60 dni.
Jemala sem klomifen, pridelala samo eno jajčece. 18. dan cikla sem imela postopek, ki je bil uspešen.
Cela sentimentalna in jokasta živim v tem aprilu in se zahvaljujem za našega malčka. 18.4.2013 je bil za nas čudovit dan, ko so nama pomagali narediti najinega fantiča. In po dobrih štirih letih sva januarja dobila čudvitega sinčka, za katerega sem neizmerno hvaležna. Ne obupati, vse pridemo do tega, da zaživimo svoje sanje. Jaz sem lansko leto takega časa sanjala, zdaj živim te sanje user posted image

Barcula držim pesti, da tudi vam april prinese pikico, januar pa čudovitega otročka user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu NB86)
Neposredna povezava do sporočila: 6113
19.4.2014 16:35:38   
NB86
Hej Witch... tebe se pa spomnim iz foruma, preden sem obupala in ga za nekaj časa pustila... s to razliko da sem bila takrat pod imenom Žabica86 :D

Prav vesela sem da preberem takšno novico !user posted image user posted image user posted image

No moje stanje je takšno... danes je UZ pokazal en folikel velik 18mm. jutri ponoči si dam stopko in v torek imam poseg....

Žal smo včeraj izgubili zelo ljubega družinskega člana ( po fantovi strani) in sem malo pod strsom, pa vseeno upam, da če je usoda vzela eno ljubo življenje, da nam drugega podari...

Ne želim se veseliti da bi uspelo v prvem poizkusu... a si po tihem vseeno zeloooooooo želim in se "veselim"...

Ima katera izkušnje s tem pikanjem? ... imela sem namreč grde stranske učinke klomifena, pa me je tega malo strah, ker n vem kaj pričakovati....

1 + 1 = 3

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 6114
14.5.2014 17:42:09   
zverinica#
Živjo!
Pred kratkim sem izvedela, da bom morala iti na IUI. Malo sem že pobrskala po spletu, tako da vem kako približno poteka.
Partner mora še dati kri za preverjanje spolno prenosljivih bolezni, potem pa naju bodo dali na konzilij.
Zanima me, koliko časa ste čakale na odgovor konzilija? Je mogoče še katera na mojem mestu?
Hvala za odgovore, res sem vesela da obstaja mesto, kjer si lahko delimo svoje zgodbe in vprašanja :)

(odgovor članu NB86)
Neposredna povezava do sporočila: 6115
14.5.2014 19:35:07   
ziva1
zverinica, meni ni bilo treba na konzilij....zdravnik mi je predpisal (po vseh opravljenih preiskavah) 4 postopke IUI in ko sem dobila perilo, sem poklicala in se naročila za postopek. Povedali so mi, kdaj naj pridem na UZ in prevzem zdravil. Po neuspešnem IUI sem imela 1 mesec pavze (jo moraš imeti), nato se prijaviš na naslednjega in tako naprej. Sem pa zdravim v MB.

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 6116
16.5.2014 17:32:44   
zverinica#
ziva1, hvala za odgovor :) Žal je v Ljubljani drugače..ravno danes je šel partner na odvzem krvi, kjer so mu rekli da moram priti po izvide konec tedna, šele potem greva na konzilij (če sem prav razumela). Nekaj so govorili, da se moram naročiti še enkrat k zdravniciuser posted image Ona mi tega ni omenila, niti sestra. Vsak reče drugače, sem že kar malo jezna na njih. Pa še poletje je pred nami, kar pomeni da bo vse skupaj trajalo še dlje.

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6117
26.5.2014 11:41:05   
zverinica#
Pozdravljene!
Če katero zanima..prejšen teden sem poklicala v leonišče in so mi rekli, da bodo konec maja odposlali pošto za IUI. Čakajo, da se še nekaj punc nabere..:)
Potem pa je tako..tiste, ki dobijo menstruacijo do 15.6. pridejo na vrsto pred dopusti, ostale pa avgusta.
Upam, da sem kateri pomagala..če sploh kdo še bere to temo :)

Neposredna povezava do sporočila: 6118
26.5.2014 12:04:57   
witto
Pozdravljene punce, bom kar tukaj postavila eno vprašanje. V aprilu sem imela ss, pa sva se z g.zmenile,da v tem mesecu poskusimo z klomifenom od 5-9dne,reakcija je bila ok,tako da sem dobila 13.5.stopko. Zdaj pa me zanima sledeče, danes 14 dan po stopki,sem naredila test,in je user posted image ,ni neki full izrazito, ampak se vidi,in to lepo,brez kakršnegakoli obračanja testauser posted image . Kaj ve mislite, je to lahko pozitiven rezultat še od štopke,ali pa je to lahko že "realen"rezultat?

Neposredna povezava do sporočila: 6119
26.5.2014 12:45:53   
Anonimen
witto mislim da 13 dni po prijeti injekciji, stopka ne more več vplivati. Lahko do 10 dni (odvisno od tega, koliko jo dobiš). Tako da pojdi po CB digital in se prepričaj, ker mislim da je to to user posted image user posted image

Anonimna

(odgovor članu witto)
  Neposredna povezava do sporočila: 6120
26.5.2014 13:02:40   
witto
Anoninma,polno hvala za odgovor. Prejela sem eno injekcijo ovitrelle, po tihem tudi jast mislim,da že zgolj ker je bila injekcija le ena,bi lahko bil rezultat ta pravi,ampak strah ostaja.
sem že razmišljala ja, da bi šla jutri zjutraj po digital cb,pa me drzi malo nazaj, ker do user posted image ,je cca 5 dni. Vedno obstaja tisti kaj pa če........?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6121
26.5.2014 13:07:20   
Anonimen
Sej injekcija je lahko samo ena ampak št. enot je lahko različno. Mislim pa, da si ti dobila tisto malo dozo, ki se iz telesa izloči v max 5-ih dneh. Potem pa še počakaj kakšen dan in naredi CB. Ampak če se črtica vidi - kot si rekla brez obračanja, potem mislim da CB ne more pokazati drug rezultat. Vseeno pa le javi kako bo user posted image

A

(odgovor članu witto)
  Neposredna povezava do sporočila: 6122
26.5.2014 13:15:27   
witto
Nedvomno javim, še enkrat hvala za odgovor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6123
27.5.2014 8:45:02   
ziva1
Jaz tudi mislim, da ti lahko čestitamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 6124
27.5.2014 10:43:19   
witto
Danes sem test ponovila,in črtica je........bolj močnejšauser posted image user posted image . Sej kar malo ne morem verjet.... nekih znakov sicer nimam,razen,povečanega malo pekočega izcedka in abnormalno boleče zizike. Ta dva enaka znaka,sem imela natanko pred 6 leti,30.5. ko sem bila prvič nosečauser posted image . Mogoče pa bomo imeli se enega februarčka domauser posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  243 244 [245] 246 247   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  243 244 [245] 246 247   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Plavalni pripomocki
maca83 RR

Uporabljajo vasi dojencki ali malcki na morju kaksne plavalne pripomocke?

Rokavcki (46%)

Obroc (4%)

Fredov obroc (38%)

Drugo (2%)

Nic (11%)

Število vseh glasov: 56

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!