|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  242 243 [244] 245 246   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
17.2.2014 12:42:19   
ziva1
Tudi sama sem imela prvi IUI neuspešen v MB user posted image , tako da zdaj čakam naslednjo user posted image (sicer upam da ne pride user posted image I, da se prijavim na naslednjega in če še ta ne uspe, se bom prijavila za posvet, da me dajo naprej na umetno. Napisali pa so mi 4 postopke IUI. Do posveta in do vključitve umetne, bom pa že najbrž izkoristila še dva postopka, ki sta mi ostala (v primeru da ne zanosim). No tak je moj scenarij user posted image , bomo videli kaj bodo rekli v MB. Drugače pa sama prenašam ok te hormone, sam ubija me tole čakanje, ali bo ali ne bo, mogoče bom drugič kej bolje prenašala. Da bi pa bila doma po postopku, me pa kap doma od čekiranja znakov, tako da hvalabogu da se lahko v službi malce odklopim.

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6076
19.2.2014 9:22:52   
Lili188
Hvala enako, živčki na vrhuncu, čakanje nas ubijauser posted image , tudi jaz sem že imela v mislih da se prijavim na ivf, če še tokrat ne bi uspelo, sicer moramo imeti upanje, mogoč pa le zagledamo user posted image . Ali mogoče veš kako dolgo je treba čakat na ivf? Morda nama ne bo trebauser posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6077
19.2.2014 18:19:40   
ziva1
Lili nimam pojma kako poteka IVF, vem samo da obstajata dolgi in kratki postopek. Kako prideš do postopka ne vem, kolikor sem prebrala, obstaja neka komisija, ki ti odobri IVF. Predvidevam da ti vzame veliko časa sama papirologija in pa potem sam postopek.

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6078
5.3.2014 17:51:03   
ziva1
Sem tako slabe volje. Danes sem bila na prvem UZ-ju za 2. IUI postopek, pa mi je našla zdravnica veliko cisto in me je sicer spustila v postopek, čeprav je oklevala (bila je tudi moja želja), ampak mi je omenila, da ga lahko prekinemo naslednji teden, ko imam spet UZ, če bi cista ovirala postopek. Ali se je kateri že zgodilo, da so jo kljub cisti spustili naprej v postopek? Jaz bi rada čimprej opravila še ta IUI, da lahko omenim da bi raje probala z IVF, ker se mi zdi, kolikor tudi preberem, da je IUI v veliko primerih neuspešen postopek. Moti me tudi, ker pred IUI ne delajo UZ-jev, in tako ne vidijo, ali je ovulacije že bila ali ne. Ker sem prvič imela sam IUI po 37 urah, ovlucija pa nastopi povprečno v 24-36 urah. Zdaj pa, če mi bodo prekinali postopek, pomeni, da bom čakala še dva meseca preden bom lahko omenila IVF, za ta postopek pa je treba najprej na posvet, potem te dajo na čakalno listo in tudi sam postopek je dolg, pa še poleti ne delajo, to pomeni druga polovica leta oz. konec letauser posted image . Čist sem na tleh, že tri leta so mimo, zdaj pa še to. Ali je katera šla v postopek kljub cisti?

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6079
7.3.2014 20:20:18   
Arual
Hey! Kako kaj? No jaz sem ponovno v akciji, prijavila sem se na 2 inseminacijo, tudi ginekologinja jo je priporočila, ker je folikel v prejšnji tako lepo zrastel. Sedaj mi je predpisala aglurab tablete, pomagajo uravnavatt sladkor v krvi in s tem pco - cikluse. V ponedeljek grem na 1 UZ upam, da bo pozitivno in da bo nama končno uspelo!!

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6080
8.3.2014 10:49:52   
ziva1
hej....jaz se že špikam, tako da imam v torek drugi UZ pa bom videla, kaj je s to cisto. Cista je bila velika 4 cm, bom videla, če miruje oz. ali raste, sej počit tak ne more, če ni med mestruacijo, če jaz prav razumem. Bomo videli, če me bodo spustili naprej v postopek. Sem opazila, da se je tebi tudi zgodilo, da si imela cisto in so ti prekinali postopek. Ali si morala počakati dve user posted image , da si se lahko prijavila naprej, ali si lahko šla kar naslednji ciklus v postopek. Srečno v ponedeljek.

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6081
12.3.2014 14:31:07   
Arual
ziva1 - ja meni sploh niso začeli delati postopka, ker sem imela veliko cisto. Potem sem čakala menstruacijo in je ni bilo, vmes sem imela kontrolo pri ginekologinji in sva se dogovorile za primolut nor. No sedaj se že veselo špikam, ker na pregledu je bilo vse ok - maternica čista, na jajčnikih nobene ciste (za to sem bila zelooo vesela) in v ponedeljek imam kontrolni uz. Predvidevam, da bo naslednji teden inseminacija. Res si želim, da bi mi zdaj uspelo!! Sem zelo navdušena, upam samo, da bodo moji jajčniki dobro odreagirali!!

Punce, ne smemo obupati. Jaz že tako dolgo čakam na svojo pikico da ni res!! Ampak čas tako beži in ni vrag da ne bi tudi meni ratalo !!

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6082
12.3.2014 18:04:19   
ziva1
Hej...so me spustili čez postopek kljub cistiuser posted image , tako da imam IUI v petek. Potem pa dolgo čakanje in upam na +user posted image

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6083
24.3.2014 9:13:43   
Lili188
In kako kažeuser posted image ?

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6084
24.3.2014 12:06:34   
Arual
Hey. Malo da se oglasim. Zelo lepo sem reagirala; na vsakem jajčniku imam 1 folikel. Tako da sem zelo navdušena. V soboto sem si dala stopko, danes pa imam inseminacijo. Pa ni vrag, da eden folkel ne bo uspešen!!! Zelo vesela, a hkrati me je strah soočenja da mogoče ne bo uspelo!!
Pozitivno naprej!!

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6085
24.3.2014 12:58:12   
ziva1
Hoj.....zaenkrat je še belina user posted image , še do petka moram zdržati

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6086
25.3.2014 8:15:39   
ziva1
Moja user posted image se je danes zjutraj prikazala, tako da tudi 2. IUI ni obrodil sadovuser posted image . Držim pesti za vse ostale

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6087
25.3.2014 10:55:16   
Arual
ziva1 - žal mi je, da je tečka prišla.

No jaz sem včeraj prestala inseminacijo; sicer sem po njej imela zelo rahel krvav izcedek -. zelo hitro je minil; Ali je katera imela podobno?
Drugače pa zelo sproščeno, sem se z doktorjem in sestro zelo nasmejala. In seveda sedaj čakamo 14 dni, da vidimo kako in kaj. Sva pa včeraj zvečer z mojim ponovila vajo doma, za vsak slučaj. Več kot pol noči sem ležala z ritjo dvignjeno v luft :) Upam, da bo pomagalo!!! Me pa že od včeraj tak na trenutke zaboli v predelu maternice.
Mi je pa edino žal da si nisem merila BT; ker danes sem imela že povišano na 37.1 da bi lahko predvidela točno ovulacijo. Pa ne bomo se živcirali; je kar je.-

Sem optimistična in seveda zelo pozitivno gledam na vse to.

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6088
25.3.2014 11:22:40   
witch
Arual jaz sem po postopku krvavela. Skoraj cel dan sem imela dnevni vložek noter.
Držim pesti da bo ta postopek uspešen user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6089
25.3.2014 12:56:49   
Anonimen
Živjo,

Rada bi se vam pridružila, no se vem še če sem na pravi temi, a sigurno spadam pod neplodnostjo. Ravno prihajam od svoje G, ki mi je dala napotnico za neplodnostno amb, ker nama več let po naravni in s klomifenom podprti poti ni uspelo. Moji jajčniki so baj "zaspali" in ni nobene akcije-sploh user posted image

Zato me pa zdaj zanima, kaj sledi, predvidevam da en kup pregledov itd, nato pa je prva stopnja IUI če se ne motim. Aja, naj omenim še, da že imava enega otroka, za katerega sva se tudi namatrala s klomifenom, tako da sklepam da so plavalčki ok.

Zdaj pa vprašanje, kakšna zdravila oz injekicje oz. kakšen je sploh režim pri IUI za žensko/moškega, ali so še drugi načini stimulacije jajčnikov, če na klomifen ne reagiram???? Skratka, če mi katera lahko na kratko objasni tale IUI bolj podrobno iz človeškega vidika user posted image

Vsem pa seveda želim, da bi čim prej zagledale user posted image user posted image

Lp, A

(odgovor članu witch)
  Neposredna povezava do sporočila: 6090
26.3.2014 20:21:39   
witch
V neplodnostni boste najprej naredili spermiogram. Ti boš dlje časa čakala na prvi pogovor, partner pa bo že imel spermiogram. Na pogovoru poveš zgodbo in dobiš kup napotnic. UZ in kri določen dan v ciklu. Partner bo med tem še enkrat ponovil spermiogram. No in potem po izvidih se dogovorite kaj sledi naprej. Verjetno bo kakšna THL ali laparoskopija ali kaj podobnega. Da pregeldajo tebe, jajčnike in jacevode. Potem pa sledi IUI ali pa takoj IVF če so težave večje.
IUI pa prvi dan M se naročiš, potem pa hodiš na uzje nekaj časa. Pač na dolžino cikla. Si daš stopko in čez dva dni imaš postopek. Zjutraj partner odda seme, po 13. uri pa prideš in greš v sobo, seme dajo v tebe, par minutk poležiš in je to to.
Pri meni je bilo isto kot sem opisala. Januarja 2011 sem naju naročila v Mb, jaz sem imela prvi pogovor junija, partner pa marca in junija spemriogram. Čez poletje sem opravila uz in kri. Oktobra sem imela ponovni pregled. Dobila klomifen za 3 mesece. Aprila 2012 sem imela nov pregled. Takrat sem dobila napotnico za THL. To sem opravila septembra 2012. Takrat sem dobila napotnico za IUI. Potem sva midva malo čakala, se pripravljala in čakala na "pravi" trenutek. 18. aprila 2013 sem imela postopek, maja je bil pa test pozitiven user posted image in 1. januarja 2014 sem dobila čudovitega sinčka.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6091
27.3.2014 8:39:01   
Anonimen
witch: hvala za tako izčrpen odgovor in čestitke ob rojstvu!!!!

No, da povem kako je sedaj pri nas: naročila sva se kar v Dravljah, ker so tam najkrajše čakalne dobe (in ker vem, da se zna stvar uiber zavlečt sem se odločila za njih), dobila sva zelo hiter termin-že čez 14 dni, prideva oba, on bo dal baje spermiogram že na prvem pregledu (user posted image ) jaz pa naj bi prinesla s seboj izvide. Osebna G mi je ponudila možnost HSGja, in mislim, da se bom kar čim prej naročila, da se stvari začnejo premikat. Ali mogoče katera ve, kakšne so tu čakalne vrste???? ( za UKC lj?)

Zdaj pa me zanima, tiste ki ste na IUI, s katerimi zdravili imate podprt cikel oz. če pri vas klomifen ni bil uspešen, katero zdravilo pa potem je bilo uspešno da je prišlo do O. ???

Hvala in lp, A

(odgovor članu witch)
  Neposredna povezava do sporočila: 6092
27.3.2014 14:57:00   
ziva1
Jaz hodim v MB in pri postopku IUI sem imela stimulacijo z Gonalom 75 ml, klomifena mi niso dali ampak že v štartu inekcije. Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6093
27.3.2014 21:19:13   
Anonimen
Živjo, hvala vsem za odgovore, imam pa še eno vprašanje, ali je potrebno pred IUI nujno opraviti HSG ali ne?

Je katera slučajno pri dr. Mili Lomšek v Dravljah....kako ste kaj zadovoljne za njo?

Hvala in lp, A

(odgovor članu ziva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6094
3.4.2014 13:17:28   
Lili188
In kako ti kaže? Jaz sem imela iui 21.3. in nevem kaj bouser posted image

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 6095
3.4.2014 13:58:19   
NikaAnna
anonimna, mislim, da naj bi vsaka neplodnostna ambulanta hotela imeti HSG izvid, saj samo tako vidijo, ce so jajcevodi prehodni. Ne verjamem, da bi ti sli kr laparoskopijo delat brez HSGja, tako da sem skoraj 100% sigurna, da moras to skos dat. Jaz sem bila takoj na vrsti, vazno je bilo le, da je v prvi polovici ciklusa, nekje po user posted image
Kar se stimulacije pri IUI tice sem jaz imela gonal 35e v prvih dveh postopkih (neuspesno) in 75e v tretjem postopku (tudi neuspesno). So mi v Mb svetovali, da se naj, ce ne zanosim na prvi IUI, kar narocim na pogovor za IVF, ker so kar dolge cakalne vrste. Torej moja kronologija gre nekako takole: januar 2010 HSG (Postojna), junij 2010 laparo/histeroskopija (odstranitev pregrade, Maribor),sep-dec 2010 stimulacija s klomifenom, leto in pol pauza (moz je bil nekaj casa odsoten)... april 2013 pogovor v Mb za 3 postopke IUI (med njimi en mesec pavze zaradi hormonov, vsi 3je postopki neuspesni), zacetek IVF postopka (vmes komisija in posta o cakalni vrsti) nov.2013 jemanje KT za uskladitev ciklusa s skupino, dec.13-jan14- špikanje z Gonalom 150e + diphereline..25.1.14 punkcija (15 celic, 11 oplojenih, 9 zamrznjenckov), 30.1.14 ET. (prenos enega svezega zarodka) 12.2. beta 990 (krvni test v mb)= NOSECA user posted image
Punce pogumno dalje, ogromno je zgodb kjer je uspelo tudi v IUI postopku, saj drugace ga ne bi delali. Za stimulacijo se pa pri vsaki po svoje odlocijo, zato tudi hormonski testi preden greste v postopek.. od 17ih punc, ki so bile z mano na postopkih v Mb, niti ena ni imela istih špik oz iste stimulacije.
Srečno vsem user posted image user posted image user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6096
3.4.2014 14:14:47   
Lili188
čestitam, torej ti je v ivf postopku uspelo? Kako dolgo pa si čakala da si prišla do ivf?

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 6097
3.4.2014 20:41:43   
NikaAnna
Ja lili, mi je uspelo v prvem IVF postopku, sedaj pa drzim pesti, da zdrzimo do konca, ker ni bilo vse bp (krvavitve, hematom ob posteljici).
Prvi pogovor za IVF sem imela avgusta, s KT in pozneje s spikami sem pa startala nov-dec ciklus, tako da meni se zdi, da je bilo kr hitro user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6098
4.4.2014 10:17:55   
Lili188
Tudi jaz držim pesti zate, jaz sem ravnokar izvedela da drugi postopek iui ni bil uspešen, pa gremo naprejuser posted image .

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 6099
4.4.2014 13:46:02   
ziva1
Hojla....jaz sem imela laparo pred 4 leti, razen pregrade, ki je bila odstranjena, je bilo vse ok, za tem sem slabo leto zanosila. Sedaj imam za sabo že drugi neuspešen IUI, dobila sem 4 postopke. V drugo nisem delala nobenih pregledov razen UZ-ja in pa dala sem kri. V juniju imam posvet za IVF in med tem časom moram še na en IUI, pa razmišljam, če bi sploh šla. Glede na to, da me niso dali pred tem na HSG, mogoče sploh nimam prehodnih jajcevodov. Po drugi strani pa je vedno vprašanje, kaj pa če bo 3 uspel. user posted image

(odgovor članu Lili188)
Neposredna povezava do sporočila: 6100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  242 243 [244] 245 246   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  242 243 [244] 245 246   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Moda

Tiste, ki ste močnejše postave... Se vam zdi, da je dovolj izbire oblačil v trgovinah?

Da, a je predrago (19%)

Ne, oblačila niso lepa (29%)

Manjka takšne izbire (40%)

Da, vsega je dovolj (12%)

Število vseh glasov: 3592

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!