NikaAnna
|
anonimna, mislim, da naj bi vsaka neplodnostna ambulanta hotela imeti HSG izvid, saj samo tako vidijo, ce so jajcevodi prehodni. Ne verjamem, da bi ti sli kr laparoskopijo delat brez HSGja, tako da sem skoraj 100% sigurna, da moras to skos dat. Jaz sem bila takoj na vrsti, vazno je bilo le, da je v prvi polovici ciklusa, nekje po Kar se stimulacije pri IUI tice sem jaz imela gonal 35e v prvih dveh postopkih (neuspesno) in 75e v tretjem postopku (tudi neuspesno). So mi v Mb svetovali, da se naj, ce ne zanosim na prvi IUI, kar narocim na pogovor za IVF, ker so kar dolge cakalne vrste. Torej moja kronologija gre nekako takole: januar 2010 HSG (Postojna), junij 2010 laparo/histeroskopija (odstranitev pregrade, Maribor),sep-dec 2010 stimulacija s klomifenom, leto in pol pauza (moz je bil nekaj casa odsoten)... april 2013 pogovor v Mb za 3 postopke IUI (med njimi en mesec pavze zaradi hormonov, vsi 3je postopki neuspesni), zacetek IVF postopka (vmes komisija in posta o cakalni vrsti) nov.2013 jemanje KT za uskladitev ciklusa s skupino, dec.13-jan14- špikanje z Gonalom 150e + diphereline..25.1.14 punkcija (15 celic, 11 oplojenih, 9 zamrznjenckov), 30.1.14 ET. (prenos enega svezega zarodka) 12.2. beta 990 (krvni test v mb)= NOSECA Punce pogumno dalje, ogromno je zgodb kjer je uspelo tudi v IUI postopku, saj drugace ga ne bi delali. Za stimulacijo se pa pri vsaki po svoje odlocijo, zato tudi hormonski testi preden greste v postopek.. od 17ih punc, ki so bile z mano na postopkih v Mb, niti ena ni imela istih špik oz iste stimulacije. Srečno vsem