|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
15.5.2010 17:41:20   
aap
končno se oglašam, saj do zdaj ni bilo novic. danes sem imela prvi uz, na 12. dan po tečki in imam dva folikla 14 in enega 13 na drugi strani. mi lahko katera pove kaj to pomeni? je to ok? jemala sem klomifen in dr. tomaževič pravi da je to običajna reakcija in naj pridem spet jutri zjutraj ker se nikoli ne ve ''kdaj bo skočila žaba v vodo'', tako se je on izrazil. zanima me tudi približno na kateri dan ste imele ve iui, saj sva s partnerjem oba v lj pri moji mami, ker živiva na obali in nekako upava, da bo iui že v ponedeljek, da se nama ni treba vozit gor in dol...

zaljubljena23 kako je počutje, je že kaj ''drugače''?

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
15.5.2010 19:04:11   
mija75
Živjo aap!

Jaz sem imela sicer hormonsko terapijo z manopurjem (injekcije) in je šlo vse malo hitreje. 11 dan sem imela že IUI. Mislim pa, da sem dobila stop injekcijo na 9. dan ciklusa - folikel je bil mislim da 17mm. Dva dni po stop injekciji sem imela IUI. Sicer se je meni zdelo, da je velikost malce premajhna, ampak oni že vejo. IUI je uspel, pa se je žal končalo s ss v 7 tednu.

Glede na to,da kolikor jaz vem je terapija s klomifenom malce daljša, zdi se mi pa tvoj rezultat super, saj imaš kar 2 folikla enako velika, en pa le malce zaostaja. Dr. Tomaževič je pa itak super zdravnik, zelo uspešen pri zdravljenju ...tako da kar verjemi njemu.

Jutri boš bolj na jasnem kdaj lahko pričakuješ IUI, držim pesti in veliko sreče!!!

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
16.5.2010 11:04:21   
aap
mija hvala za spodbudne odgovore. danes pa je stvar sledeča: desno trije folikli 14, levo eden 14, zato je vse skupaj prestavljeno na torek, ko moram spet na uz. ne vem kako to, da se vse skupaj dogaja tako počasi... popravite me če narobe razumem, ampak ali ni ovulacija ponavadi od 9 do 14 dne? je možno, da klomifen vse skupaj zamakne? res je tudi, da se mi je po jemanju klomifena ciklus podaljšal iz 28 dni na 32 dni... pri meni zdaj teče že 13. dan, kar pomeni da bo v torek pri ponovnem uz že 15. dan.
ah to je cela znanost, počasi se mi že meša, niti partnerju ne znam več razložit kako daleč sva...
ampak ker slaba volja ni fajn za rast jajčk, sem prisiljeno optimistična...

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
17.5.2010 11:50:23   
Ksenya
ojla, pozdravljene!

Zaljubljena23 sem bila odsotna v krajih brez računalnika:) tako da nisem bila nič na rrju fizično, ampak samo v mislih. Sem vas pogrešala:) Kako je kaj s tvojo pikico? a pridno raste:)
7.5. sem imela IUI tako da sedaj sem v fazi čakanja. Upam, da se je kj prijelo, čeprav znakov nimam takšnih, kot sem jih imela prvič, res pa je da so joškice spet zrasle:) kar je mogoče tudi kakšen znak.
Sem se pa jaz tudi odločila, da v tem krogu ne bom panično čakala in delala teste, tako, da bom verjetno šele naslednji teden delala test, če tečke ne bo.
aap, dobrodošla med nami in veliko sreče :) glede na to, da imaš že sedaj velike folike 14mm, ti priporočam, da spiješ kakšno pivo, da ti pomaga pri rasti:)
ko bodo veliki 17mm pa lahko pričakuješ stopko in potem žez dva dni IUI - v kolikor ti dajo jutri stopko, bo IUI v četrtek. jaz sem tudi imela terapijo z klomiflenom in sem imela že drugič IUI na 13 dan, očitno ne vse enako odreagiramo, sem pa po 9 dnevu redno pila malo pivo na dan, kar je mogoče tudi pomagalo user posted image ...
Mija kako pa je kaj s tabo??

Držim pestke za vse

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
17.5.2010 14:09:57   
zaljubljena23
aap, 13.2. sem dobila M, 27.2 je padla stopka, 1.3., točno na 17.dan cikla sem imela IUI...Imela pa sem terapijo s klomifenom...Pridelala samo en folikl, ki je bil v petek, dan pred stopko velik mislim da nekje 17 mm...Sem šla prav na koledarček gledat...

Ksenya, hmmm pred 14 dnevi sem imela prvi UZ in smo videli pikico, ki ji srček lepo bije...Jutri pa imam tisti pravi pregled in ga seveda nestrpno pričakujem, predvsem UZuser posted image ..Drugače počutje tako tako, predvsem utrujeno, občasne slabosti...Ampak bomo preživeli...Vse za naše pikice...Joj, full stiskam pestke, da nam naslednji teden sporočiš lep rezultatuser posted image user posted image user posted image A si ti slučajno na FB-ju?

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
17.5.2010 14:44:40   
Ksenya
oj,
Sem ja na FBju - ne pogosto ampak ti in tam malo zaživim:)
Ksenija in slikica je, hmm, zimska idila z mano na sredini:)

Neposredna povezava do sporočila: 3931
17.5.2010 17:12:35   
zaljubljena23
Hmm, a si lahko prosim po ZS malo bolj natančna...Ker jih je polno gor in te nisem našlauser posted image

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
18.5.2010 7:41:18   
mija75
Ksenya jaz sem v redu, te dni se  mi zaključuje M po abraziji, sem vesela, da sem jo normalno dobila. Pregled pri svojem G sem imela, sicer ne UZ, me je samo pegledal in je vse ok. 4.6. pa imam pregled v Leonišču - pri G. za neplodnost. Upam, da mi bo ratalo ga prepričat, da bi me dali še na en IUI v juniju, ker julija in avgusta ne delajo user posted image . Drugače pa bova spet začela asma aktivno delat na user posted image ....v Ameriki sem naročila ovulacijske in nosečniške teste in grem v akcijo user posted image . Zdaj vsaj vem, da lahko zanosim user posted image ...to je tudi nekaj.
Močno stiskam pesti zate, da zagledaš ponovno plus in ostane do konca user posted image .  To boš že kmalu vedela, konec tega tedna že sigurno.

aap - držim pesti,a da folikli čimbolj zrastejo in da bo kmalu že dan, ko pade stopka user posted image !

zaljubljena - SUPER za pikico in srčka user posted image user posted image user posted image user posted image , vse se odvija kot mora in tako bo tudi do konca user posted image . Uživaj nosečnost kar se da in potem ob svojem user posted image ....

Neposredna povezava do sporočila: 3933
18.5.2010 8:00:57   
Ksenya
Oj,
Mija75 me veseli, da si dobila pozitivno energijo, ki ti bo vsekakor pomagala, da boš pred koncem poletja tudi ti srečka nosečka v popolnosti z srečnim koncem. Navijam zate, da bosta še v juniju dobila termin, oziroma, da ga sploh ne bosta potrebovala, ker vama bo ratalo, kot je naši Zaljubljeni23 user posted image user posted image user posted image
Bravo  Zaljubljena23, veš, ti si nam še bolj vlila pozitivno energijo z uspehom brez IUI :) Uživaj še za nas v lepi nosečnosti in javi kaj boš danes zvedela na UZ.

aap, kako so pa kaj tvoji zrastli, a je že padla danes stopka, oziroma bo zvečer?
Stiskam pestke za vse in seveda javim, takoj, ko mi bo znan rezultat, ki upam, da nas bo vse spravil v dobro voljouser posted image user posted image

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
18.5.2010 16:20:23   
aap
hvala vsem 100 krat za vse spodbudne besede. danes jih še kako rabim...
se sploh nisem mogla spravit gor na forum, ker sem bila tako slabe volje.
danes zjutraj sva se pripeljala v lj (z obale!) in zvedela da niso jajčki nič zrasli, kvečjemu se pomanjšali??? (danes je bil dežuren dr. zorn, mogoče vsak malo drugače vidi), zdaj imam namreč na desni strani tri 11,11,12 in na levi enega 13. nič več mi ni jasno, pa teče že 15. dan... jutri moram tako spet v avto in gor, rekli so mi da nima smisla da hodi partner z mano in tako mi upanje, da sploh kaj bo z IUI v tem ciklusu malo umira...

sem pa zelo vesela, da obstaja tale forum, mi ful pomaga ko preberem kakšne srečne zaključke in vse spodbudne misli...

HVALA še enkrat in držim pestke tudi za vse vas!

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
18.5.2010 19:50:27   
zaljubljena23
Ksenya, hvala...Me veseli, da sem vlila malo upanja na tole temo...Tudi jaz močno za vas stiskam pestke, da se mi pridružite...UZ...Videli smo spet pikico, lepo raste, srček še vedno lepo bije...Sva presrečna

Mija, držim pesti, da jih uspeš prepričat, da greš junija v IUI, sicer pa nikoli ne veš kaj te čaka, mogoče takra že plusek na testku...

aap, probaj piti čimveč piva in pojest jajčka...Pripomorejo k boljši rasti foliklov...Sicer pa imajo nekater O tudi 21.dan, tako da še ni prepozno...Ne obupat

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
21.5.2010 13:36:28   
Ksenya
Ojla,
pri meni je tudi mesec maj splaval po vodi, včeraj je bil moj 26.dan in že se je ulilo user posted image .
Kaj hočemo, jutri bo posijal sonček in prinesel novo energijo za nov boj. Upam sevda, da bodo julija v MBju delali IUIje, da mi ne bo potrebno čakati do jeseni.

Držim pestke za vse, ki še čakata user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3937
21.5.2010 15:04:33   
aap
user posted image user posted image user posted image  
ksenya, žal mi je za tole slabo novico. mislim, da bom morala jaz malo razčistit pri sebi in pričakovanja dat na minimum... kje je tistih 60% uspešnosti o katerih je govoril moj ginekolog??? mogoče pa bi bilo dobro, da narediš tako kot zaljubljena in jemlješ klomifen na lastno pest? ne vem, sicer pa vem, da v lj v juliju in avgustu vse zaspi...user posted image  

pri naju je situacija sledeča: včeraj se mi je končno nasmehnila sreča in sem pridelala malo večja folikelčka, levo 16 in desno 17. tako je včeraj zvečer padla stopka, jutri ob 7h pa sva naročena za iui. končno!!! sem pa vprašala sestro tatjano kako to, da je toliko dni trajalo (jutri je moj 19. dan) pa je rekla da lahko traja še dlje... no saj, če bi mi to rekel dr. tomaževič v nedeljo, ko sem ga vprašala če je to normalno in je rekel ne, bi mi bila moja panika vsekakor prikrajšana... ampak mogoče je pa bil nesporazum...user posted image user posted image user posted image

torej, držite pesti, poročam jutri kako je potekalo!

še to: ali katera ve kako je s počivanjem po postopku, pa tudi s fizičnimi napori potem ko čakaš da ne pride tečka? pri nas v službi imamo namreč v začetku junija prenovo in bo treba kakšno škatlo spakirat... user posted image

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
21.5.2010 16:31:54   
zaljubljena23
ksenya...Zelo mi je žal, da je prišla tečka....Objemčke...Glede postopka v juliju, kaj naj ti rečem, koliko sem brala pri puncah na temi neplodnostna amb MB, naj julija in avgusta ne bi bilo postopkov...Saj so ene imele za seboj neuspeli postopke in bodo v novega šle komaj septembra...

aap, meni so dejali, takoj po IUI, da naj živim naprej čist normalno...

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
23.5.2010 19:46:45   
mija75
Ksenya - škoda, da je prišla user posted image .  Poskušajta s fantom čez poletje sama kaj pridelat. JAz to že delam, končno sem tudi videla črtico na ovulacijskem listku in pridnouser posted image , pa tudi čutim, da imam O...mogoče bo pa kaj ratalo user posted image . Zdaj vsaj vem, da lahko zanosim, to je tudi nekaj.

Aap -  delaj vse kot prej. Zanositev z IUI se ne smatra za rizično nosečnost in je smatrana kot naravna. Jaz sem mislila, da itak ne bom zanosila v 1. IUI in sem smučala, pa še ful neki težkega dvigovala, v službi moram pa itak kdaj tudi kako škatlo dvignit user posted image . PA sem bila vseeno noseča, ss sem mela pa najbrž zaradi drugih razlogov.

Punce uživajte...končno so lepi dnevi in držim pestke!!!

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
25.5.2010 11:33:02   
aap
čau sotrpinke...user posted image

za mano je prvi iui postopek. moram rečt da me je dr. zorn presenetil s prijaznostjo in tudi nežnostjo. baje so bili vojački super, jaz pa sem bila tudi optimalno pripravljena, zdaj samo upam da so se dobro sporazumeli v mojem trebuščku. v četrtek grem še po pikico za podporo morebitni nosečnosti in potem ČAKANJE!user posted image  če ne bo tečke, moram na krvni test 7.6.user posted image

kako je s prvimi znaki, je res da so lahko že po enem tednu? baje nekatere ne čutijo nič... meni se je do zdaj samo leva stran spodaj (ne vem ali je to jajčnik) oglašala z zbadanjem.

tiste, ki pridno telovaditeuser posted image , vam želim veliko sreče, nosečkam pa zdraveuser posted image !!!

si pišemo...

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
25.5.2010 11:49:51   
zaljubljena23
aap, super za IUI in seveda 7.6. en velik plusekuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
25.5.2010 14:28:07   
Ksenya
aap user posted image user posted image  bravo za IUI - držim pestke, da rata. Drugače pa ti tudi jaz priporočam normalno življenje naprej. Kot da se ni nič dogajalo in čim manj razmišljanja ali bo ali ne bo. Vem, da je težko, ampak v kolikor se zaposliš z drugimi zadevami verjemi da gre user posted image

Mija75  definitvno z mojim že pridno delava na user posted image  in upava seveda na najboljše. Tabletk pa raje sama na svojo odgovornost ne bom jedla, ker sem mnenja, da je boljše imeti vmes pavzo. Namreč v jeseni sem že bila na Klomifenu s strani mojega g.  za 3 mesece.  Ko sem  po zaključenem tromesečju bila vmes na pregledu sem imela na jajčniku vodno cisto. Sicer je po enem mesecu sama od sebe izginila, ampak glede na besede Kovačeve, ji verjamem, da je boljše, da smo pod njihovim nadzorom z jemanjem klomifena. Tako se telo tudi malo prečisti in pozdravi cist, ki bi v nasprotnem primeru še rastle...
V petek imava posvet oziroma kontrolo med IUIji, pa bom videla, kaj mi bodo povedali za naprej. Namreč na voljo imava le še en IUI mogoče me pa že vmes dajo na čakalno listo za IVF...
vsekakor pa za vaju tudi držim pestke, da vama čim prej rata

Zaljubljena23 ti pa le uživaj še za vse nas, ki smo iz meseca v mesec neutrudne borke :)

Neposredna povezava do sporočila: 3943
25.5.2010 22:09:18   
zaljubljena23
Ksenya, bom...Zate pa držim pestke, da se v petek zmenite čim boljeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
29.5.2010 10:59:49   
aap
RABIM POMOČ...user posted image user posted image user posted image
Danes mineva en teden od postopka, v četrtek je padla injekcija za podporo...
Pretekla noč pa je bila grozna, na sporedu vsako uro bruhanje, ko se je to ustavilo pa še driska (sklepam, da od stresa pri bruhanju). Trenutno sem v službi, ker nimam zamenjave in odštevam vsako minuto. Slabost je še vedno groznauser posted image , pojedla sem pol prepečenca in pet žličk naribanega jabolka, pa pijem seveda, kolikor želodec dopušča. Zanima me, če je bilo kateri tudi slabo, je možno da je od injekcije, se nosečniške slabosti lahko tako hitro pojavijo? Pri meni je minel četri teden od prvega dne zadnje menstruacije... Krvni test v primeru da tečke ne bo pa šele 7.6.

Zaljubljena, kako je pri tebi, nič slabosti?

Ksenya kako je bilo včeraj? 

Neposredna povezava do sporočila: 3945
31.5.2010 8:21:55   
Ksenya
Ojla pozdravljene,

AAP upam, da si že bolše in da so te slabosti znak user posted image  in ne kakšne trebušne gripe

Midva sva pa dobila še dodaten poskus z IUI, tako da imava še dva postopka IUI. Bodo pa najini dokumenti romali na konzilij, ko bo še moj dal kri in potem lahko v jeseni pričakujeva vabilo za IVF v kolikor nama med poletjem ne uspe. Tako da nekje v septembru ali v oktobru se nama bo dogajalo spet vse na novo:)
Seveda upava, da bo poletje tudi za naju uspešno in da se mi ne bo potrebno tak fejst špikati v IVF postopku...

Pozdravček vsemuser posted image

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
31.5.2010 9:02:26   
zaljubljena23
aap. upam da slabosti izginejo...Mogoče gre za kakšno virozo...Pri meni še vedno so prisotne slabosti, utrujenost....

Ksenya, kdaj pa gresta v naslednji IUI?...UUU pa čestitke da bosta dana na čakalno za IVF...Čperav jaz močno upam, da bo samo IUI dovoljuser posted image user posted image

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
31.5.2010 10:51:03   
shyshy
Živjo punce. Ali ima mogoče katera telefonsko številko ambulante MB, kjer se naročiš za UZ pred IUI? Sem mela napisano na napotnici, pa pozabla prepisat, napotnico pa po prvi IUI že oddala user posted image  Hvala!

Srečno bejbe, nimam veliko časa za sodelovanje, ampak vas spremljam in vam želim vse najboljše in držim pestke za user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3948
31.5.2010 10:59:45   
aap
Ojla punce,
jaz se že navajam, da gre takoj ko nekaj pojem ven...user posted image spodaj ali zgoraj...user posted image nimam kaj, najbrž je res virus, mogoče pa tudi reakcija na klomifen???user posted image sem nekje brala da nekatere ful shujšajo... je to res?
sicer pa upam, da se umiri v parih dneh, drugače bom šla malo dat kri in vodo za vsak slučaj.  

ksenya super za nove postopkeuser posted image , boš vidla da bo poletje prineslo same lepe reči!!!

si pišemo... upam, da dobre noviceuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3949
31.5.2010 11:24:41   
Ksenya
Syshy, jaz imam tule v službi tudi samo eno št. 02/32 12 490 - ta je za naročanje, za UZ pa mislim da je druga, ampak ti kr na tole pokliči te bodo že prevezale ali pa naročile :)
Zaljubljena23 - naslednji IUI imava v koncu junija oziroma v začetku julija, odvisno, kdaj bo tečka prišla; naj je ne bi bilo 16.6.. Sem pa vprašala, če imajo zaprt laboratorij in sem dobila odgovor, da IUI bodo tudi čez poletje delali, da pa planirajo imeti zaprto naslednje leto v januarju in februarju zaradi prenove.
Tako da bova dejansko skozi do jeseni v akciji in seveda upam da uspešni, z otipljivimi rezultati user posted image  sem pa jaz tudi vesela, da naju je predlagala že za naprej na IVF, da mi ni še kakšne terapije z kakšnimi inekcijami dala in nato IUI - mi je to tudi omenjala.
upam, da tvoja utrujenost in slabost kmalu minila in da boš lahko še bolj uživala v nosečnosti.

aap, tebi mogoče res dela takšno reakcijo tale klomifen, čeprav pri meni ima kontra učinek in kilogrami rastejo namesto, da bi se mi zniževali user posted image

držim pesti za vse borkeuser posted image user posted image

(odgovor članu aap)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Jutranja tabletka: izhod v sili
Kaj storiti, ko ste imeli spolni odnos, pa niste bili zaščiteni pred nosečnostjo oziroma menite, da je vaša redna zaščit...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?