kitka1 -> RE: IUI (4.10.2008 14:19:03)
|
Mene je pa čisto prehitela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Za cel teden :) V četrtek mi je že čisto padla temperatura, pa nisem bila čisto prepričana, če je bilo vse ok pri merjenju (ker zraven ponavadi zaspim). Pa je bila v petek tudi nizka, na wc-ju pa... menstra. Očitno je bilo ta mesec vse malo na glavo, ker nisem jedla nobenih tablet. Hormoni so vzeli stvar v svoje roke. No, potem je bila pa akcija. Zjutraj kličem v 105, ob 12h norim v Lj. (sestra je rekla, da me bo počakala - res je prijazna). In dobim gonal. Špikati se začnem jutri, prvi UZ imam pa v soboto. Lenna, običajno se gonal jemlje od 2. do 7. dneva cilusa, torej 6x. Lahko je pri tebi drugače - preveri na listu, ki ti ga je izpolnila sestra in s katerim moraš na UZ. Jaz imam dozo 1,5 ampule ali 112,5 i.e. V mojem peresniku je 900 i.e. zdravila, kar pomeni, da mi ga bo ostalo še za dvakrat. Običajno je prva doza gonala od 75 do 150 i.e. - če je pri tebi tako, ga imaš dovolj. Sicer pa... si danes imela UZ, če se ne motim? Potem verjetno že vse veš :) Sporoči, kako je bilo. Držim pesti. Jaz sem na gonal dobro odreagirala (5 foliklov, trije dovolj veliki za ovuliranje), tudi plodno sluz sem imela po stop injekciji. Vendar pa mi je po ovulaciji (to je bil čisto navaden stimuliran ciklus) temperatura narasla v nekaj dneh in takoj padla - drugi del ciklusa je bil dolg le 10 dni. Zdaj bom kar prosila še za dabroston, da se ne bo zgodba ponovila.
|
|
|
|