|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Se vam zdi nepošteno?
25.8.2008 16:24:47   
.Anonimna.
Vprašanje je bilo ali je nepošteno če vzamemo s seboj samo ta večjega ter s tem razbremenim babico doma, poleg tega pa tudi nama ne bi bil "odveč"?

Meni je to neumno vprašanje.

1. ja, nepošteno je.
2. če že razmišljaš, da je nepošteno, potem tudi misliš tako.
3. če napišeš, da ti je otrok "odveč", ko greš na festo, ti jaz nimam kaj pomagat.
4. če ti je tako velik do fešte, si zorganiziraj varstvo za oba.
5. če imaš s tem take probleme, a boš sploh uživala na fešti?
6. In še 1x,  ni fer. In to samo zato, ker starejši lahko spi v hrupu, mali pa ne. Resnično žalostno.

Želela si mnenja, jaz sem napisala svojega.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.8.2008 16:31:20   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba

Saj on uživa z babico, ampak babica živi pod nami in tako praktično ostane doma. In v njegovi mali glavici je potem samo zaključek - mami, ati in bratec nekam grejo, jaz sem pa doma user posted image .

Pa kakšne čudne strahove imate, ljudje? Enkrat je eden prvi, drugič je drugi, pa kaj potem? NIkdar in nikoli lajf ni enak za vse. Ne more biti. IN nič ni narobe s tem. To da si prvorojeni ima veliko plusov, ampak ravno tako veliko minusov. Ne da se mi vseh naštevat zdaj, ampak tako je, če dobro razmisliš. Enako je z drugorojenim otrokom. Plusi in minusi. Sprejmi to pri sebi. Ozavesti, da ne moreta biti v vsem enaka. Problem imaš ti v svoji glavi in če mene vprašaš čist brez veze. Kje si pa ti v tej zgodbi? A ne bi smela iti za en vikend brez svoje "ljubezni=otroka" nekam? Otrok se mora navadit počasi tudi odcepit od tebe in mora se naučit, da to ne pomeni, da ga ti ne maraš ali da si ga zapustila. Ne moreš ga večno v vato zavijat. Saj bo pri ljubečih ljudeh, al kako. Jaz ib šla s ta velikim in ne bi komplicirala. Al pa z nobenim sploh. Z obema zihr ne. Ne bi imela nič od tega. Potem bi raje doma ostala, če bi tolk mislila, kako bo otrok bogi - čeprav ne bi bil v resnici nič kaj - še zmeraj ne vem, od kod ti taki strahovi, ne razumem če se še tolk matram - enakosti na tem svetu ni, so samo plusi in minusi, ki jih človek potegne glede na situacijo in karakter, saj je vse odvisno od tega, koliko mu kaj pomeni in če boš obema nudila enako, bo to enemu otroku totalno brez veze, bo mislil, da mu nič ne nudiš, drugi bo pa za iste reči menil, kako si fajn - v resnici je daleč najtežja naloga nudit vsakemu otroku točno tisto, kar on rabi, no to pa bi bila umetnost in pravičnost obenem, ki bi se je morali poskušati držati vsi, vsaj jaz to tako vidim.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.8.2008 16:36:12   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Tinkula

Vprašanje je bilo ali je nepošteno če vzamemo s seboj samo ta večjega ter s tem razbremenim babico doma, poleg tega pa tudi nama ne bi bil "odveč"?

1. ja, nepošteno je.
3. če napišeš, da ti je otrok "odveč", ko greš na festo, ti jaz nimam kaj pomagat.
6. In še 1x,  ni fer. In to samo zato, ker starejši lahko spi v hrupu, mali pa ne. Resnično žalostno.

NO, bom pa še jaz napisala mnenje o tinkuli:

nekdo, ki misli samo na enakost, ne pa na to, koliko sreče bo to komu prineslo. Mali bo vprašljivo užival na žurki, verjetno mu bo lepše doma, spal bo v miru, babico bo imel cel dan samo zase, oba bosta uživala, pa še staršem bo fajn, ker resnici na ljubo če cel dan laufaš za otročkom ali grutaš kam bi ga umaknil iz hrupa res ni glih žurka. Vsem bo lepše. Zakaj nudit enake reči, kjer je to bedasto, samo zaradi tega, da bo enakost? Bljak - samo moje mnenje, al kako si že napisala.user posted image user posted image  

(odgovor članu .Anonimna.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.8.2008 16:41:08   
.Anonimna.
Ah, Gina. Jaz nisem prosila za mnenje o mojem mnenju, ampak vseeno, hvala user posted image

100 ljudi, 100 čudi, kajne? Le kaj bi bilo, če vsi enaki bi po Svetu hodili?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.8.2008 16:53:54   
bumerang
Tokrat se prvič z Gino ne strinjam. Ostalih pa nisem brala.
Otrok še kako občuti razliko, ki jo starši delajo med njim in drugimi sorojenci, in je ne pozabi celo življenje. Predvsem v takih trenutkih, ko nekdo nekam gre, drugi pa ne gre.
Čeprav pri starosti 2,5 in 4 otroku to verjetno ne bo ostalo v spominu.

Če mene vprašaš: ali bi oba pustila doma ali nobenega. Svoje otroke pa sama poznaš. Ko je bil moj 2,5-letnik, bi si brez skrbi upala z njim na kakršnokoli praznovanje, koneckoncev je bil že kar nekajkrat okoli sveta pri tej starosti, ker ko je zaspan in utrujen, bo spal. Prej pa ne.

Ustavi se in prišel boš!

Neposredna povezava do sporočila: 30
25.8.2008 17:05:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Tinkula

100 ljudi, 100 čudi, kajne? Le kaj bi bilo, če vsi enaki bi po Svetu hodili?

Pa saj ravno to ti pravim!user posted image user posted image user posted image

p.s.: če jaz rečem mojima dvema ta velikima otrokoma, da morata oba z mano na žurko, bo enemu to veselje, drugemu pa kazen in če rečem da bosta oba doma, bo drugemu to veselje in prvemu kazen. Z zahtevanjem enakosti bi jima delala krivico. Tako to je. Samo dokler imaš še majhne otroke, se tega ne zavedaš zelo dobro, enakost enačiš z enakimi dejanji starša, kar je daleč od resnice.

Če rečem moji otrokom,d a jih imam rada, bo dvema to všeč, tretji mi pa reče, kaj mi to pripoveduješ, saj to že vem. Če dam mojim trem otrokom lupčka, bo enemu to zelo všeč, enemu srednje, tretjemu gre na živce, ker sem prišla zaradi tega razloga k njemu. Če rečem mojim otrokom če se gremo igrat igrice,človek ne jezi se, karte.... bo eden od sreče skoraj počil tolk se bo čutil ljubjenega, drugi bo prisedel z veseljem, ampak mu bo vseeno, če se tudi nič ne grem z njimi, tretjemu se to zdi čist brez veze in mu gre na živce....

Kako torej veš, kdaj otroku delaš krivico? Kako veš, kaj je njemu izkazovanje ljubezni? Pri dveh letih skoraj gotovo še nimaš glih čist v nulo pojma. NIhče ga nima.  Problem je, če tega pojma nimaš niti kasneje, ko otroci rastejo, pa če jih hočeš ves čas enačit. Enakost ni v tem, da nudiš enako stvar v enakem trenutku. Enakost je, če jim nudiš vsem tisto, kar je njim fajn. To je njim nudenje ljubezni, ne pa če dobi lego kocke, ki jih bo v kot zabrisala, čeprav bi bile zanjo ljubezen pučke. Samo da bo "enako".

Neposredna povezava do sporočila: 31
25.8.2008 17:22:20   
m76

1. ja, nepošteno je.

Tinkula, predno se odločiš komentirat, bi bilo dobro natančno prebrati temo in ne le površno preleteti.

Neposredna povezava do sporočila: 32
25.8.2008 17:57:51   
Freycha
Gina s tvojim zadnjim postom se 100% strinjam!!

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.8.2008 18:01:56   
Anonimen
Jaz bi kar oba s sabo vzela.

Sicer ne vem, do kdaj naj bi festa trajala. Jaz malecko komot vzamem ven do desetih ali enajstih zvecer, pa za njo ni nobene panike; sicer gre vecinoma za vecerni sprehod (in kaksno ribarsko ali podobno festo user posted image ), ampak ona se ima tam super fajn, plese, nori, je, skratka, ni ji dolgcas. Da bi jo pustila doma, bi bil smrten greh. Je pa tudi res, da obicajno spi dolgooooooo popoldansko spanje, tudi po stiri ure in se kaksno minuto cez in gre ven spocita in naspana.

Kaj pa drugi otroci, a bo se kasen tam? Verjetno ja, ce gre starejsi sin z vama? Ali ne?

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 34
25.8.2008 18:32:25   
bskrle
Mi prakticiramo: vsi ali nobeden.
Na zabave hodimo skupaj, zabave ki niso primerne za otroke, niso primerne za naju.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
25.8.2008 18:37:14   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: m76

Si pomislila, da bi v varstvu pustila oba?

Točno tako. Ker se taka zabava tudi za štiriletnika, meni ne zdi primerna.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 36
25.8.2008 21:16:08   
ronja
pa saj je napisala, da imajo zraven bajtico, v kateri spijo in bi velikega otroka peljala tja in dala spat, vendar bo hrup segel do tam in zato mali ne bi mogel spat, večji pa komot, ker ga hrup ne moti.

Po moje če se to ne dogaja prepogosto, ni panike. Če bi se zelo pogosto dogajalo, da bi malega puščala, velikega pa vzela s sabo, pa bi se čutil zanemarjenega. Ampak glede na to, koliko sta do zdaj hodila ven, po moje ni skrbi.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 37
25.8.2008 21:19:52   
Anonimen
Ampak glede na to, koliko sta do zdaj hodila ven, po moje ni skrbi.

Po moje ni skrbi za nobeno izbiro user posted image .
Mislim, kakorkoli se odlocijo, ne bo kolateralne skode, ce izbira ne bo pospremljana z ognjemetom hudih pomislekov in slabih vesti.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
25.8.2008 21:54:08   
Rožica I
Karkoli boš že naredila, bodi ob tem suverena in brez dvoma.
Sina zmeraj prepričam v svoj prav, če le trdno stojim za tem in mojega sina prepričat v nekaj, kar ne mara/želi/noče ni mačji kašelj user posted image !

Uživajte v zidanici vsi štirje user posted image !

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 25.8.2008 22:07:23 >

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.8.2008 22:01:19   
Mišni
A veš kaj, ti si mama in ti postavljaš meje, ker veš, kaj je za otroka dobro in kaj ne. Če boš to vedela ti, bo tako čutil tudi otrok in se bo počutil varnega.
Torej pusti ga doma v varnem zavetju babice. Spal bo doma, babica ga bo razvajala, čisto nič hudega mu ne bo.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 40
25.8.2008 22:07:55   
Anonimen
A veš kaj, ti si mama in ti postavljaš meje, ker veš, kaj je za otroka dobro in kaj ne. Če boš to vedela ti, bo tako čutil tudi otrok in se bo počutil varnega.

Ja, tako in enako kot ti je rekla Rozica I. Izberi tisto, za kar sama mislis, da je prav, ker otrok cuti tvojo (ne)odlocenost in vse ostalo.

Sicer bos pa podobnih odlocitev sprejela se veliko...

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
25.8.2008 22:24:00   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: m76

No jaz pa tega ne razumem. Če greš po n času na eno žurko za odrasle, ti je majhen otrok odveč. Zurka brez otroka ni isto kot žurka z otrokom, In po več letih imaš vso pravico iti na tapravo žurko, če si to želiš.
Tudi jaz bi ti svetovala, da tudi starejšega pustiš doma, vendar kot praviš bo on spal brez problema, babica pa bo razbremenjena. Problem so samo še tvoji občutki neenakosti.
In kot so ti napisali lahko otrok enakost oz. neenakost drugače dojema kot ti, zato brez panike. Če se ti zdi, da ima starejši več privilegijev (v bistvu je to logično), se tamalemu "odkupi" z drugačnimi zadevami. Zamenjaš eno z drugim in to takim kar si recimo on bolj želi in bosta oba zadovoljna.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 42
25.8.2008 23:45:17   
Marogica

. Vzamete velikokrat s seboj le ta starejšega otroka, če je pač taka situacija, mlajšega pa pustite v varstvu?    

Ne. Midva tega ne delava. Kadar gre za krkšnekoli zabave "mešanega" tipa(beri majhni otroci in starši), potem vedno oba vzamemo s seboj. Kadar gre za kašne obletnice, poroke, pa narediva tako, da sta najprej z nama, potem(zvečer), pa ju odpeljem k mami. OBA. Pa čeprav je ta večji star 7,5 let, ta mlajši pa 3,5 let. Ne delamo razlik, ker imava pač nekako v glavi, da se gremo ali zabavati VSI skupaj, ali pa MIDVA.

V tvojem primeru bi vzela oba zraven, če je tam možno prespati in če je tudi kar nekaj otrok tam, da jima ne bo dolgčas. Drugače pa bi oba pustila v varstvu.

In kot je, mislim, da baguSka napisala, tudi 4-leten otrok se mi zdi še premajhen, da bi nekje "svečo držal" sam, brez bratca. V glavnem, razlika ni tolikšna, da bi moral biti en doma, drugi pa zraven.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.8.2008 8:40:35   
Bejba
Hvala za vaša mišlenja in odgovore.
Včeraj sva se še z mojim pogovarjala in se odločila, da ostaneta oba doma, kjer bosta veliko bolj uživala, kot pa če bi šla z nama user posted image .
Pa tudi nama bo po tolikih letih resnično pasal en velik žur, brez slabe vesti, ker veva, da bosta malčka v dobrih rokah.

Se pa strinjam s tabo Gina, res je umetnost pravično in enakovredno tretirati svoje male miškoline.

Kar se pa komentarja Tinkule tiče, pa ne bom zgubljala besed, se ne splača user posted image .

< Sporočilo je popravil Bejba -- 26.8.2008 8:41:23 >

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.8.2008 8:45:49   
Marogica

.
Pa tudi nama bo po tolikih letih resnično pasal en velik žur, brez slabe vesti, ker veva, da bosta malčka v dobrih rokah.

Tako se govori.user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.8.2008 9:51:59   
kalbo
Saj on uživa z babico, ampak babica živi pod nami in tako praktično ostane doma. In v njegovi mali glavici je potem samo zaključek - mami, ati in bratec nekam grejo, jaz sem pa doma

Ja, točno to se podi po glavi dve in pol letnika. Kompliciraš! Potem boš pa kasneje začela te stvari kompenzirat, boš malemu popuščala in tako naprej, kar pa ni dobro. To je počela moja mati, ker je mela slabo vest zarad tega, ker sem jest dobival nove cunje tamal pa ponošene. Logično je, da lahko petletnik spušča zmaja, dve in pol letnik pa ne in tako naprej.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 46
26.8.2008 10:02:34   
kalbo
No sem zdaj videl, da ostaneta doma oba. Tudi prav. Otroci so si pa različni, tako njihova starost, kot karakterji, zato nikoli ne moraš delat z dvema enako.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
26.8.2008 10:05:25   
.Anonimna.
Se opravičujem, ker sem resnično površno prebrala in napisala, da jima bo "odveč", namesto, da jima NE bo "odveč".

Ampak, bejba je želela mnenja. Ni napisala, da želi mnenja, s katerimi se bo strinjala. Jaz se si samo vzela pravico povedat, kaj si mislim.
Naslednjič prosim napišite, da želite mnenja, s katerimi se boste strinjale, ne pa kakršna koli mnenja.
Lep pozdrav.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 48
26.8.2008 20:45:34   
Anonimen
Hvala za vaša mišlenja in odgovore.
Včeraj sva se še z mojim pogovarjala in se odločila, da ostaneta oba doma, kjer bosta veliko bolj uživala, kot pa če bi šla z nama user posted image .

Bravo za skupno odlocitev.

Nic se ne sekirajta in lepo se zabavajta :).

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?