Se vam zdi nepošteno? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Bejba -> Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 11:54:15)

Saj ne vem poda kateri forum naj to pišem ali pod otrok ali pod družina. V glavnem, če nisem prav, me prosim prestavite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Naj najprej povem, da se ful trudim v vsakdanjem življenju, da moja dva otroka ne bi čutila kakršne koli razlike med njima. Zato imam večkrat slabo vest ko kakšen kaj lahko, drugi pa ne, če je seveda starostna omejitev glede tega in ta mlajši pač še ni dovolj star za določeno stvar. Stara sta 4 in 2,5 leti in sedaj mlajši že točno ve kdaj starejši kaj lahko, on pa ne. Ali kdaj stareši kam gre, on pa še ne sme oz. ne more.
No, praktično pri teh stvareh vedno ta krajšo potegne mlajši, čeprav se trudimo da bi bilo teh situacij čim manj.
Sedaj pa je naneslo, da sva z možem naslednji vikend povabljena k sorodnikom na neko veliko zabavo za 100-letnico zidanice in naj bi bilo tam okoli 100 ljudi. Ta zidanica pa se drži "naše" zidanice v kateri mi prespimo ko smo tam, tako da bo tam okoli hudo pestro tudi ponoči in nekako neprimerno za sapnje, predvsem majhnih škorčkov.

Sedaj pa me zanima vaše mnenje. Se vam zdi nepošteno do našega najmlajšega člana, da ga pustimo doma pri babici, s seboj vzamemo pa samo starejšega, za katerega vemo, da ne bo težav (ne glede spanja, ne kar se tiče fešte). Mali je namreč res še premajhen in potem od tega ne bi imela ne midva nič, ne mali nič.

Saj vem, da delam iz muhe slona in ponavadi še zdaleč ne kompliciram, ampak kar se pa teh stvari tiče, pa imam res slabo vest, če mora mlajši ostati doma. On se pač ne zaveda, da mu bo doma z babi verjetno lepše, ker tam itak ne bi imel kaj pametnega za počet, ampak on vidi samo to, da mi nekam gremo, on je pa spet doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Boste rekli, that's life. Res je, ampak zanima me kako je pri vas v takih situacijah. Vzamete velikokrat s seboj le ta starejšega otroka, če je pač taka situacija, mlajšega pa pustite v varstvu?    

m76 -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 11:57:57)

Si pomislila, da bi v varstvu pustila oba?

MAŠKA -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:02:54)

Če pri babici uživa in če se to ne dogaja prepogosto, mislim, da ni panike.
Če se to dogaja pogosto, se lahko zgodi, da bi se bo čutil zapostavljenega.

Bejba -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:03:21)

Sem, samo potem bi šla vsak na svoj konec, ker babi (moja mami), ki ju oba pošlihta gre tudi na fešto. Tašča pa je že skoraj 70 in ji nikakor ne morem prepustiti takšne odgovornosti (gre za cel vikend). Čeprav nikoli v življenju ni rekla, da ji je karkoli težko in vem, da bi brez oklevanja rekla, da bo imela oba in bi jih tako ali drugače sigurno poštimala, vendar se mi to ne zdi pošteno z najine strani.
Torej bi bil en pri tašči, drugi pa pri dediju (moja dva sta ločena), ki se pa tudi ne čuti še tako sposobnega, da bi imel oba čez vikend (sta precej živa).

Bejba -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:06:45)

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Če pri babici uživa in če se to ne dogaja prepogosto, mislim, da ni panike.
Če se to dogaja pogosto, se lahko zgodi, da bi se bo čutil zapostavljenega.

Saj on uživa z babico, ampak babica živi pod nami in tako praktično ostane doma. In v njegovi mali glavici je potem samo zaključek - mami, ati in bratec nekam grejo, jaz sem pa doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Nika v službi -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:10:47)

Hm, dejstvo je, da bodo vedno omejitve za ta mlajše, ker pač ne moreš enako tretirati enako starih otrok.

Je pa res, da bi jaz najverjetneje ravnala povsem drugače - na fešto bi šla z obema, ostala pač toliko časa, kolikor bi nam vsem približno pasalo, potem pa ali vseeno tvegala in spala tam (naša pač lahko zaspi in spi tudi v velikem hrupu) ali pa pač spokala domov in spala doma. Ta mali bi lahko tudi po poti v avtu spal.

2,5 let ni tako majhen otrok in izjemoma ima lahko tudi žurko. Bo preživel.

baguSka -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:14:56)

jst pomoje sploh nikamor nebi sla, ce nebi mogla dat obeh v varstvo, al pa obeh s sabo vzet.. tko pac je, ce mas otroke, moras tud kej pozret.. vsaj jst bi.. kukr bi se le lahko, bi se izogibala takim situacijam.. ce res nebi blo nujno, pac nebi sla.. kaj sele uzivat, ce bi vedla, da je s tem eden od mojih otrok prikrajsan, ceprav je tko kot ti pises bolje zanj, da ostane doma.. ampak ker se on tega ne zaveda, tud jaz nebi sla..

Freycha -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:15:30)

do teh zaključkov prihaja zato, ker si že ti tako nastrojena, da se ne sme delati razlik za nobeno ceno.

če misliš travmirat zaradi tega, potem je najboljše, da nikamor ne greste ali pa ti z otrokoma ostaneš doma. Otrok tvoje travme in kompliciranje dojema in čuti. Če ti travmiraš, travmira tudi otrok. Se pa mora otrok tudi naučiti, da ni vedno vse fer in pošteno, ampak tako pač je. Se ne strinjam, da se enega otroka stalno potiska na stranski tir (sem to doživljala celo otroštvo), ampak ko pa je mama rekla, da bom nekje ostala, ker sem premala, sem pa to vzela zdravo za jasno. Nobenega opravičevanja, razpravljanja. Ti si starš in ti odločaš kaj je za otroka najboljše. Otrok pri 2,5 letih pač ne more tega dojemati, zato ima pa starše. Samo ti vzemi to starševsko odgovornost v roke, pa naredi tako, kot je prav. Če pa misliš, da zanj tam ne bo dobro, potem pa ostanite vsi doma. Najbolj noro bi se mi pa zdelo, da ga vlačiš s sabo čeprav veš, da to zanj ni primerno....

Bejba -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:20:31)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

jst pomoje sploh nikamor nebi sla, ce nebi mogla dat obeh v varstvo, al pa obeh s sabo vzet.. tko pac je, ce mas otroke, moras tud kej pozret.. vsaj jst bi.. kukr bi se le lahko, bi se izogibala takim situacijam.. ce res nebi blo nujno, pac nebi sla.. kaj sele uzivat, ce bi vedla, da je s tem eden od mojih otrok prikrajsan, ceprav je tko kot ti pises bolje zanj, da ostane doma.. ampak ker se on tega ne zaveda, tud jaz nebi sla..

Glede na to, da sva šla v štirih letih od kar imava otroke kam sama le redko, redkokdaj (po moje lahko preštejem na prste ene roke, pa ne vem če jih zapolnim) mislim, da glede tega ni treba da bi imela slabo vest. Še nikoli pa nisva kam šla za čez noč, to bi bilo pač sedaj prvič.

Isti dan oz. noč pa se nimava namena vračat, ker se pač vse še najbolj začne zvečer in ponoči, vse skupaj je kar daleč od doma (cca. 1,5 ure vožnje), tako da ta varianta odpade, če bova (bomo) pač že šli tja.

Bejba -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:24:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

do teh zaključkov prihaja zato, ker si že ti tako nastrojena, da se ne sme delati razlik za nobeno ceno.

če misliš travmirat zaradi tega, potem je najboljše, da nikamor ne greste ali pa ti z otrokoma ostaneš doma. Otrok tvoje travme in kompliciranje dojema in čuti. Če ti travmiraš, travmira tudi otrok. Se pa mora otrok tudi naučiti, da ni vedno vse fer in pošteno, ampak tako pač je. Se ne strinjam, da se enega otroka stalno potiska na stranski tir (sem to doživljala celo otroštvo), ampak ko pa je mama rekla, da bom nekje ostala, ker sem premala, sem pa to vzela zdravo za jasno. Nobenega opravičevanja, razpravljanja. Ti si starš in ti odločaš kaj je za otroka najboljše. Otrok pri 2,5 letih pač ne more tega dojemati, zato ima pa starše. Samo ti vzemi to starševsko odgovornost v roke, pa naredi tako, kot je prav. Če pa misliš, da zanj tam ne bo dobro, potem pa ostanite vsi doma. Najbolj noro bi se mi pa zdelo, da ga vlačiš s sabo čeprav veš, da to zanj ni primerno....

Ne travmiram in vprašala sem zgolj za mnenje. Tudi sama sem bila v življenju dostikrat na stranskem tiru (predvsem zaradi ločitve staršev, novih partnerjev in otrok pri obema) zato se trudim, da kateri od mojih otrok ne bi pač napačno dojel mojih oz. najinih odločitev, to je vse.

ronja -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:27:24)

Ravno to sem hotela predlagat. Verjetno se bosta vidva imela najbolj luštno, če bosta sama, otroka pa oba pri babici (če je seveda pripravljena čuvat oba).

ronja -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:28:12)

IZVIRNO SPOROČILO: m76

Si pomislila, da bi v varstvu pustila oba?

Ravno to sem hotela predlagat. Verjetno se bosta vidva imela najbolj luštno, če bosta sama, otroka pa oba pri babici (če je seveda pripravljena čuvat oba).

baguSka -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:30:41)

Sicer se pa men tud 4 letnik ne zdi glih primeren za take nocne zabave kot pravis...

In jaz nisem govorila o slabi vesti - nikakor ne. Ampak ce nebi mela varstva za otroka, pac tud jst nebi sla.

baguSka -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:33:44)

ronja noben od starih starsev ne morec cuvat obeh naenkrat..

razen ce se tko zmenijo, da gre eden k enmu in drugi k drugmu.. kdo gre h komu, pa nej se sama odlocta.. oz zmenita.. in ce hocesta oba k istemu, jim lahko ti bejba kot stars razlozis, da oba naenkrat pac ne moreta in zakaj ne.. in da enkrat eden, drugic drugi.. in ce gre zdej eden tja, da bo sel naslednjic pa tja pac uni drugi.. to bosta pa ze mogla razumet.. ce ze mali ne, pac malemu ustrezes, ker tastarejsi je pa ze tok velik, da verjetno malo vec razume.. ne?

Bejba -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:35:15)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Sicer se pa men tud 4 letnik ne zdi glih primeren za take nocne zabave kot pravis...

In jaz nisem govorila o slabi vesti - nikakor ne. Ampak ce nebi mela varstva za otroka, pac tud jst nebi sla.

Noben otrok ni primeren za take nočne zabave. Jaz sem napisala, da z njim ne bi bilo problemov, tudi kar se spanja tiče, ker on brez problema zaspi tudi v hrupu. Mlajši pač ne.

In nikjer nisem napisala, da nimam varstva za otroka. Imam. Vprašanje je bilo ali je nepošteno če vzamemo s seboj samo ta večjega ter s tem razbremenim babico doma, poleg tega pa tudi nama ne bi bil "odveč"?

ronja -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 12:38:00)

Pardon, najprej mi je samo prvi odg. pokazalo - bi zbrisala, pa se ne da[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pomoč!

NinKa -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:11:25)

Jaz bi ostala doma. Al pa narediš tako, kot smo mi na poroki. Mali škrat je bil star 1 leto pa par mesecev pa je bil z nami kolikor je šlo. Pol pa je šel spat in so bili izmenično ob njem stari starši, pa prababi,......vglavnem šlo je..Nobeden ni kaj dosti zamudil.

Če bi pa se pa sedaj odločala al it al ne, bi pa tut sama raje doma ostala. Ker dva otroka je pa že druga zgodba.

Če gledaš 4 letnike, z našim smo bili nazadnje na očetovem abrahamu. Pa je vzdržal samo do 21h pol je pa hotel domov. No saj tut jaz v 8 mesecu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] nisem kaj dlje vzdržala. Tako da tut 4,5 letnik, če je navajen normalnega ritma spanja...beri, da hodi spat med 20 in 21h ne bo vzdržal ponočevanja.

Bejba -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:14:51)

IZVIRNO SPOROČILO: NinKa

Če gledaš 4 letnike, z našim smo bili nazadnje na očetovem abrahamu. Pa je vzdržal samo do 21h pol je pa hotel domov. No saj tut jaz v 8 mesecu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  nisem kaj dlje vzdržala. Tako da tut 4,5 letnik, če je navajen normalnega ritma spanja...beri, da hodi spat med 20 in 21h ne bo vzdržal ponočevanja.

Mi imamo tam poleg svojo zidanico, v kateri bomo prespali, tako da bi šel tudi naš 4-letnik spat, ko bi hotel. On brez problema spi pri hrupu, ta mali pa ne. Njega vse moti.

baguSka -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:20:30)

Ce se ti ne zdi posteno, da bi oba sinova pustila pri tasci, pac zame pomeni, da jih ne bos, kar spet pomeni, da nimas varstva za oba.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Al se motim? Kot sem ze navedla, pa lahko pustis vsakega v svojem varstvu... Jaz, kot sem ze napisala, pac nebi enega vzela, drugega pa ne...

baguSka -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:24:06)

tako da bi šel tudi naš 4-letnik spat, ko bi hotel. On brez problema spi pri hrupu, ta mali pa ne. Njega vse moti.

ja, ampak tega ne mores rect glih malcku a ne!?

sicer pa grem dol s te teme... ker me boste itak spet spljuvale, kaj se vmesavam, ce sama se nimam otrok... ceprav zgolj povem svoje mnenje in kaj jaz BI storila, ce bi jih mela... res mogoce da bi potem ravnala lahko drugace, ampak zaenkrat je to moje mnenje in moje razmisljanje...

Freycha -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:24:50)

se strinjam z bagusko.... ta varianta, da en ostane pri tašči, drug pa pri očetu se tudi meni zdi dale najboljša.... pa imata otroka mir, pa vidva imata mir..... dedki in babice se pa ne pretegnejo od ukvarjanja z dvema....

baguSka -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:29:49)

ooo.. sosolka se pa celo strinja z mano... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vsaj ena!

bingi -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 13:44:29)

Jaz bi pa vseeno poskusila imet oba nekje-kaj ne more nekdo tasci pomagat, pa da ima oba?Ko zaspita pa itak ni vec problema, ne?In zakaj tocno bi to bil cel vikend?A ni to en vecer in drugo jutro sta ze doma?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No, jaz imam tudi dva in bi ali sla z obema ali pa oba pustila nekje v varstvu.Ker ta mali bo vseeno videl kako greste vi trije proc, ne bo vedel da gre brat k dediju in se bo vseeno pocutil zapostavljen.In pri 2,5 letih to sigurno ze razume.

t5t6 -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 14:38:11)

Jaz bi pustila oba otroka doma, saj si tudi starši zaslužimo kakšen večer zase, otroci zaradi tega ne bodo prav nič prikrajšani. Enega bi pustila tašči, drugega bi peljala očetu. Če se ti zabava ne zdi primerna za tamlajšega potem verjetno ni najbolj primerna niti za ta večjega. Mislim pa, da kakorkoli se odločiš je prav problem je samo v tem, da moraš bit sigurna v svojo odločitev, jo otroku predstaviti kot dejstvo in mu stvar predstaviti iz dobre, zanimiv strani, pa bo vse super.

Jaz v takih situacijah ravnam različno pač odvisno od dogodka, velikokrat greva sama, velikokrat skupaj, kdaj kje prespimo še večkrat se vozimo domov, otroke že tam preoblečem, umijem zobke ko pridemo domov jih samo preložim v posteljo. Vedno se odločimo tako, da je vsem čimboljše. Mojadva sta take razlike v starosti kot tvoji in dokler ni imel mlajši 2,5 let jih tudi nisem mogla nikjer pustiti skupaj, pa smo večkrat potrebovali več časa za jih razpeljat k babicam, kot pa za pridet na mesto dogodka, ampak tako pač je in se s tem sploh ne obremenjujem.

Uživajte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

hijenca -> RE: Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 15:51:47)

Najbollj pošteno do vseh bi bilo to, da otroka daš v varstvo, vidva s partnerjem, pa si privoščita eno brezskrbno noč. In ne boš imela slabe vesti.

Uživajta![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>