Bejba -> Se vam zdi nepošteno? (25.8.2008 11:54:15)
|
Saj ne vem poda kateri forum naj to pišem ali pod otrok ali pod družina. V glavnem, če nisem prav, me prosim prestavite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Naj najprej povem, da se ful trudim v vsakdanjem življenju, da moja dva otroka ne bi čutila kakršne koli razlike med njima. Zato imam večkrat slabo vest ko kakšen kaj lahko, drugi pa ne, če je seveda starostna omejitev glede tega in ta mlajši pač še ni dovolj star za določeno stvar. Stara sta 4 in 2,5 leti in sedaj mlajši že točno ve kdaj starejši kaj lahko, on pa ne. Ali kdaj stareši kam gre, on pa še ne sme oz. ne more. No, praktično pri teh stvareh vedno ta krajšo potegne mlajši, čeprav se trudimo da bi bilo teh situacij čim manj. Sedaj pa je naneslo, da sva z možem naslednji vikend povabljena k sorodnikom na neko veliko zabavo za 100-letnico zidanice in naj bi bilo tam okoli 100 ljudi. Ta zidanica pa se drži "naše" zidanice v kateri mi prespimo ko smo tam, tako da bo tam okoli hudo pestro tudi ponoči in nekako neprimerno za sapnje, predvsem majhnih škorčkov. Sedaj pa me zanima vaše mnenje. Se vam zdi nepošteno do našega najmlajšega člana, da ga pustimo doma pri babici, s seboj vzamemo pa samo starejšega, za katerega vemo, da ne bo težav (ne glede spanja, ne kar se tiče fešte). Mali je namreč res še premajhen in potem od tega ne bi imela ne midva nič, ne mali nič. Saj vem, da delam iz muhe slona in ponavadi še zdaleč ne kompliciram, ampak kar se pa teh stvari tiče, pa imam res slabo vest, če mora mlajši ostati doma. On se pač ne zaveda, da mu bo doma z babi verjetno lepše, ker tam itak ne bi imel kaj pametnega za počet, ampak on vidi samo to, da mi nekam gremo, on je pa spet doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Boste rekli, that's life. Res je, ampak zanima me kako je pri vas v takih situacijah. Vzamete velikokrat s seboj le ta starejšega otroka, če je pač taka situacija, mlajšega pa pustite v varstvu?
|
|
|
|