|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oče noče na poroko
24.8.2008 22:20:04   
Anonimen
In po vsem tem se spet vprašam...ali mi je sploh treba vse to opraviti? Zakaj poroka, krst? In takoj naslednji trenutek se zavem, kako prekleto v šahu nas še ima...

Zalostno in grozljivo obenem.

Sploh ne vem, kaj spodbudnega bi ti napisala, razen da govori, da ti bo lazje.

(odgovor članu Mandek)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
24.8.2008 22:23:39   
ZmajTolovaj
Moj tast je čisto isti, kar se tiče tabujev - gospod se odloči, da se o x temi ne bo pogovarjal, in bohnedaj načet kaj takega. Tašča in moj mož se pač izogibata konfliktom in ne načenjata glavnega in ogromnega problema njihove družine, ker je tako za vse najmanj stresa. Meni se zdi pa to idiotsko, otročje, egoistično in še kaj. O tem se ne pogovarjam, to zame ne obstaja. Basta. Pa tudi če na ta račun trpijo vsi okrog mene.
HA HA. Pa mi mož vedno reče, da ne vem, kakšne štale so imeli celo življenje s starim, da je katastrofa, da je prav tako sposoben pol leta dobesedno ignorirati člana družine, s katerim je včasih živel v isti hiši, jedel za isto mizo, gledal TV in še kaj. Ne, on se je obnašal, kot da tega človeka ni.
Pa je zelo pameten človek, razgledan in izobražen - ampak čustvena inteligenca na nuli.

Tako da približno vem, kako ti je, ker vidim moža - pa se en odrasel moški ne boji fotra, ampak pač neugodno mu je načenjat teme, ki neizogibno vodijo v prepir in posledično ignoranco. Samo se je že navadil, da živi po svoje in si ne pusti do živega.
Vama s sestro svetujem tudi tako, kolikor je to mogoče. Ne si pustit, da vama egoist kroji življenje, saj imata še vsega pred sabo, ne pustit, da vama otročarije in "globoke zamere" povzročajo stres, ker če bo oče vajino željo po cerkveni poroki jemal kot osebno žalitev, je zame bedak, sori. Moj oče je tudi ateist, pa bi z veseljem prišel v cerkev, če bi se jaz takrat tako odločila.

Ne moreš vedno vsem ustreč; potem je boljše, da ga ni zraven, kot da ti scene dela. In bolj kot boš flegma okrog tega, manj moči bo imel nad tabo oz. vama.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.8.2008 22:37:01   
kvaražugon
Mandek, ali živite skupaj?

Ne boj se smrti, boj se neizživetega življenja.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.8.2008 22:51:13   
Mandek
Ne, hvala bogu, ne živimo več skupaj.
Si ne predstavljam več, da bi bili še vsi v enem stanovanju. Takoj, ko sem se preselila, sem se mogla odjaviti, da ne bi bilo kakšnih stroškov. Sestra ima zaenkrat še nestabilno bivanjsko situacijo, zato sta s partnerjem v podnajemniškem stanovanju, ta čas pa mami plačuje odvoz smeti, vodo, itd...ker je pač prijavljena doma.

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu kvaražugon)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
24.8.2008 23:06:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
24.8.2008 23:06:56   
kvaražugon
Če ne ti ne sestra ne živita več z njim, potem vaju lahko prizadane samo še toliko, kolikor sami dovolita. Pa vem, da se je težko otresti vsega, kar se je v vama zakoreninilo v vseh teh letih, samo je čas, da začneta delati na tem, da se osvobodita njegovega vpliva. Ko tega ne bo več v vajini glavi, se on lahko postavi na glavo, pa vaju ne more prizadeti in vplivati na vaju.
In jaz ga s takim odnosom ne bi vabila na cerkveno poroko, mogoče sploh na poroko ne. Pa da mi še s kakšno sceno pokvari poročni dan? Ne hvala.

Ne boj se smrti, boj se neizživetega življenja.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.8.2008 23:52:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Če bi se jaz želela takrat cerkveno poročiti, sem 100%, da moj oče v cerkev ne bi šel. In tega mu ne bi zamerila. Ker ga poznam in ker ga spoštujem ter razumem njegovo prepričanje.

Se kar pod tole podpišem. Pod vse tri stavke. user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
25.8.2008 0:53:03   
nananaja
Velikokrat se ljudje v situaciji, kot je tvoja in sestrina, ne zavedamo, da nam cerkev kot institucija lahko pomaga. Sama sem to ugotovila, ko sva bila z možem na tečaju za zaročence. Znotraj cerkvenih ustanov delujejo nekateri dobri svetovalci.

Težko bi napisala tošno določeno osebo, lahko predlagam Družinski center Betanija ali Duhovno središče sveti Jožef. Pa mogoče bi nasla kako pomoč na samih straneh RKC ali iskreni.net, pa MIC, najina pot.

Predvsem predlagam, da se s sestro ne poiskušata iz težav rešiti sami. Paviš, da se poroči naslednje leto. Naj si s fantom najdeta pomoč, ko se bosta na cerkveno poroko pripravljala, izbereta naj si daljšo pripravo ali se prijavita čim prej in na pripravi prosita za svetovanje glede njene družine. Če tebi in sestri zakramenti nekaj pomenijo, se zanje borita, ampak ne na račun nerazumevanja in laganja v družini. Pa ne se bat, da v takih krogih grdo gledajo na take, ki ne živijo dosledno po cerkvenih zapovedih. To je največja napaka družbe, ki noče sprejeti cerkve in vere na drugačen način, tudi, če v njej ne sodeluje.
Mandek, če bi rada še kak nasvet, oglasi se mi zasebno.

Tako, morala sem povedati svoj pogled na take probleme. Brez zamere, prosim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.8.2008 2:19:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek
Danes pa mi reče, da je sestra neumna, ker je mislila, da bosta res šla v cerkev (mama je kristjanka) in da ji je prepovedala, da pred očetom govori o tem.

Kakšna kristjanka pa je to? user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
25.8.2008 7:30:15   
Edinka
Sama sem imela ravno obratno situacijo. Ker se nisva poročila cerkveno, je tašča tako komplicirala, da do nekaj dni pred poroko sploh nisva vedela, ali bo prišla ali ne. Na koncu se je sprijaznila in prišla.
Po svoji strani sem povabila nekaj ljudi, ki se med sabo niso razumeli. Vsakomur sem povedala, da sem jih povabila, ker jih želim ob sebi, če pa komu ne paše priti zaradi drugih ljudi, pa naj ostanejo doma, ker jaz dolgih obrazov na svoji poroki ne potrebujem. Zaradi tega je stari ata sredi poroke odšel domov in pustil zelo bolno staro mamo samo na poroki. Niti iskat je ni prišel. Če bi vedela takrat, zakaj je odšel, bi ga sama nagnala domov.
Vem, da je to popolnoma drugače, kot če kateri od staršev noče priti. Žal je tako, da se nekaterih težav ne da rešiti. Če oče zaradi cerkvene poroke ne bo prišel, naj svojo mulo kuha doma. Še žal mu bo! To je dan za mladoporočenca, naj ga izkoristita, da jima bo lepo, čeprav brez očeta. On bo na slabšem.
Lep dan vsem!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
25.8.2008 8:44:15   
Anonimen
So ljudje, ki so v času vojne izgubili svoje najdražje. In ubili so jih župniki. Tako se je razvil močan odpor do cerkve. Pišem iz izkušenj prijatelja, ko njegov oče ne želi niti slišat od cerkve, ker so mu ubili starše in brata.In od takrat naprej njihova familija ni več predana Cerkvi. 

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
25.8.2008 8:49:44   
t5t6
It v cerkev na željo svojega otroka je res najma kar lahko en oče naredi. Pa saj ne pomeni, da bo s tem postal veren, kaj tako groznega pa se mu lahko zgodi. Jaz bi za svoje otroke to sigurno naredila.

Mi smo ateistična družina, s starši nikoli nismo bili v cerkvi, nikoli nismo govorili o veri in vedno smo okrasili drevešček po božiču. Moj mož si je želel tudi cerkveno poroko in jaz sem bila takoj za, ker nisem bila niti krščena sem se takrat odločila, da se zaradi poroke niti ne bom, ker pač takrat v te stvari nisem verjela in ko sem se o tem pogovorila z župnikom mi je povedal, da mojo odločitev zelo ceni, ker mu ni všeč, ko se odrasli krstijo smo zaradi neke prisile. No kakorkoli poroka je potekala kot vsaka druga cerkvena poroka in oče me je kljub njegovi globoki atistični prepričanosti, peljal do oltarja, bil v cerkvi ves čas, poklepetal z župnikom, potočil kar nekaj solz in kasneje prišel na krst obeh vnukov. Zaradi tega ga ni prav nič manj, ga pa jaz še bolj cenim, ker vem, da je to neredil samo zame.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 37
25.8.2008 9:19:35   
N.SI
IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Jaz bi za svoje otroke naredila VSE. In ni user posted image , da bi zaradi svojih prepričanj svojemu otroku pokvarila poročni dan. Moja mama je tudi totalno neverna in ni niti pomislila, da ne bi šla v cerkev, ko sva se poročila. Bila je tudi na krstu svojih vnukinj in jaz bi naredila enako.

Točno tako!
Pa kaj pol, kakšna so prepričanja staršev, tistih nekaj minut sedenja v cerkvi ipd. bi pa zavoljo ljubezni do hčere že "pretrpel in prebolel"... Jaz tega ne razumem... In to ravno zato, ker poroka JE pokvarjena (pa četudi se poročiš zaradi sebe in ne zaradi staršev), če oni niso prisotni... Pa naj se vsak dela slepca, da kao ne opazi... Point je, da glavna oseba, v tem primeru hčera, to opazi in boli.

Jaz, žal poznam nekaj takih banalnih: npr. ko sta se ženin in nevesta odločila, da se bosta poročila cerkveno je bilo vse ok... zapletlo se je pri izbiri cerkveuser posted image ... in ker sta ženin in nevesta izbrala cerkev, ki ne ustreza ženinovim staršem, nista niti prišla... ful grdo, nestamo in za nerazumet!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
25.8.2008 9:41:17   
martita
Ah, meni se to sploh ne zdi tak problem. Bo pač fotr počakal v prvi gostilni, medtem ko bo potekal crkveni obred. Če se pa ne bi želel udeležiti cele poroke zaradi tega, potem pa k.... ga vidi. Vzajemno spoštovanje je ključ do uspeha. To ne pomeni, da mora fotr, če ljubi svojega otroka, v cerkev, ali da se hči ne sme crkveno poročiti, ampak da vsak pusti vsakemu, da dela tako kot sam misli, da je najbolj prav.

Pri nas smo tudi malo pomešana žlahta. Če se je kdo kdaj odločil za kakršenkoli crkveni obred je navadno mala garda moških vedno postopala pred cerkvijo ali pa počakala kje drugje. Nič takega. Smo navajeni in en drugega sprejemamo. Važno, da smo "ta veseli" del obreda vedno preživeli skupaj.

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.8.2008 10:41:30   
ronja
Hja, oče ni veren in pač noče v cerkev, pa naj ne gre! Bosta pa pri civilnem delu zraven! Res je, ima pač principe in je sestri hudo zato, ampak navsezadnje se tudi ona iz principa poroča v cerkvi... ker poroka je lahko enako zavezujoča tudi na matičnem uradu... Saj ji ni branil cerkvene poroke, samo on noče it tja. Če je samo to, ne bi kompicirala. Sicer mu pa razložite, da tako se bo poročila, ker se pač tako hoče poročit, pa pika.

Da pa ne boš mislila, da so samo ateisti taki: nas je babica vse krstila, čeprav sta bila mojadva proti (in je to vedela)! Da ne govorim o tem, kako sem jaz proti temu, da je to naredila! Naj se vsak odloči za vero, ko je dovolj star, da se lahko sam o tem odloča!

Jaz bi sicer šla na kakršnokoli poroko svoje hčerke in tudi pri prijateljicah grem tudi na cerkveni del, (čeprav sem ateistka in se ne mislim poročit), ker jim pač to veliko pomeni, in ker je meni cerkev samo ena velika hladna zgradba, ampak ga po svoje razumem: on ima svoje principe in zakaj bi ga nekdo sili v to, če je proti njegovim prepričanjem: poleg  tega: če noče v cerkev in se mu zdi to neko laganje, ker pač ni veren, je boljše, da ga ni tam.

Navsezadnje pa: zakaj je tako važno, da je vaša stran cerve polna? To je samo družbena zahteva - ko se dva poročita, pa naj bi bilo važno, kaj je med njima, poročita se zaradi sebe, pa svatje so v cerkvi ali pa ne. Sicer pa naj povabi prijatelje, pa bo tudi tista stran polna, en človek se ne bo poznal.

Probaj jo prepričat, da ji bo oče zaželel vse najlepše v civilnem delu obreda, da cerkvenega dela pač ne vidi kot izključno njene želje (ker verjetno ipak je nekaj na tem: če bi se sestra poročila z ateistom, dvomim, da bi se v cerkvi, če je ateistka) in da pač samo zaradi njegove familije noče hodit v cerkev.

Se pa strinjam, da ni prav, da se o nečem ne sme govorit v družini. Mislim, da  ne sme bit tabujev, vsaj ne v družini. Tudi mi smo vsi ateisti, imeli pa smo doma biblijo in še kako knjigo o drugih verah in ravno zato sem ateistkauser posted image . Debatirali smo vedno radi...

Mislim pa, da pri vas sploh ne gre za vero ali nevero, ampak samo za to, da s sestro odrasteta, sprejmeta starše, kakršni pač so (to navadno ni tako lahkouser posted image ) in se postavita za svoje odločitve, mišljenje...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
25.8.2008 10:43:03   
ronja
veliko hujše se mi zdi, ko se ljudje poročajo cerkveno zaradi svojih staršev, včasih celo babic, sosedov...!user posted image Če on ne pride na cerkveni del, pač ne pride, poroka bo pa še vedno po njenih  željah...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
25.8.2008 10:52:17   
Pikec
poroka bo pa še vedno po njenih željah...

Vprašanje, če bo. Manjkal bo oče

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
25.8.2008 10:53:43   
jagoda77
no ja, ne vem zakaj se tvoja sestra obremenjuje, pač očeta ne bo na cerkveni poroki. Jaz sem tudi bratrancu povedala, da spoštujem njegovo odločitev, da se cerkveno poroči, ampak jaz ne bom šla v cerkev, bom pa prišla na civilno poroko, na katero pa marsikdo ni prišel od moje žlahte, ker so šli pa samo na cerkveno. Tako da imaš tako in drugače...
Pač spoštujte odločitev očeta, če ima pač taka prepričanja, ki jih ima. Jaz imam tudi svoja in v cerkev ne stopim, imam pač svoje razloge in tudi ne bom zaradi nekoga odstopila od tega, kar je pač to moja osebna odločitev, tako kot je za ene, da so v cerkvi....

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 43
25.8.2008 11:04:30   
Mišni
Meni se zdi prej grdo od vaju, da ne spoštujeta očetovega prepričanja. Ne moreš nekoga kar prisilit, da gre v cerkev, če je zelo proti veri.

Tudi glede tega, da bosta plačala samo civilni obred brez šampanjca ali še česa, se meni zdi čisto v redu. Saj ni njuna dolžnost karkoli plačati in sta lahko še veseli in hvaležni, da je tako.

Do krega bo pa vsekakor prišlo, če bosta drezali v "osje gnezdo". V afektu pa človek lahko reče še marsikaj, kar ne misli, zato se je temu posiljevanju očeta in mame s prisotnostjo v cerkvi proti njuni volji res zelo pametno odpovedat.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 44
25.8.2008 11:06:20   
Mišni
Pa kaj pol, kakšna so prepričanja staršev,

Ja marija no, a torej nobenih prepričanj drugih ljudi ne spoštujete, če se tistih svojih staršev ne? Jaz pa tega enostavno ne razumem.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 45
25.8.2008 11:08:01   
dulcinea
Tega nikoli nisem razumela. Greš v cerkev, ker je pač tak obred. Pa tudi če nisi kristjan. Pča tama tisto uro sediš in gledaš, al pa spiš zarad mene.

Jaz sem kristjanka in če bi me nekdo povabil na poroko z muslimanskim, budističnim al kaj vem kakim obredom, bi zagotovo šla na ta obred. Pač mi ne bi nič pomenil. Greš, ker sta se nevesta in ženin tako odločila in ker sta te povabila v upanju, da boš z njima na vseh obredih. Pa saj v cerkvi ne grizejo.

No, prejšnji teden smo šli na tastov pogreb. Tu pri mojemu so ateisti, tašča jej bila včasih kristjanka, vendar je prenehala verovati, ker se ji je brat ubil v nesreči. No, pokojni je bil pa zelo veren kristjan. Seveda je bil pogreb z mašo. In seveda so vsi "naši" stali zunaj pred cerkvijo. Kaj so počeli to uro, ne vem, ker sem šla k maši. Pa saj greš k obredu iz spoštovanja pokojnega. Mah, nekaj bluzim, ker jih ne razumem.

Upam, da se tvoj oče premisli, in bo vseeno prišel k cerkveni poroki.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 46
25.8.2008 11:13:01   
tanikaa
Sploh ne bom brala odgovorov. Jaz tudi ne hodim v cerkev. Ampak dejstvo je, da kljub prepričanju, ki ga imam do cerkve, bi šla/ bom šla v cerkev, ko se bom moj otrok poročil. Seveda če se bo hotel poročiti v cerkvi. Meni je vseeno. Tisto je samo prostor, sin pa je moj otrok. In poroka je en ful pomemben dan v njegovem življenju. In kot mama nikoli in nikakor nočem zamuditi niti trenutka, v tako pomembnem dnevu njegovega življenja. Takrat nisem pomembna jaz, ampak moj sin in njegova sreča.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 47
25.8.2008 11:13:24   
dulcinea
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

It v cerkev na željo svojega otroka je res najma kar lahko en oče naredi. Pa saj ne pomeni, da bo s tem postal veren, kaj tako groznega pa se mu lahko zgodi. Jaz bi za svoje otroke to sigurno naredila.

Mi smo ateistična družina, s starši nikoli nismo bili v cerkvi, nikoli nismo govorili o veri in vedno smo okrasili drevešček po božiču. Moj mož si je želel tudi cerkveno poroko in jaz sem bila takoj za, ker nisem bila niti krščena sem se takrat odločila, da se zaradi poroke niti ne bom, ker pač takrat v te stvari nisem verjela in ko sem se o tem pogovorila z župnikom mi je povedal, da mojo odločitev zelo ceni, ker mu ni všeč, ko se odrasli krstijo smo zaradi neke prisile. No kakorkoli poroka je potekala kot vsaka druga cerkvena poroka in oče me je kljub njegovi globoki atistični prepričanosti, peljal do oltarja, bil v cerkvi ves čas, poklepetal z župnikom, potočil kar nekaj solz in kasneje prišel na krst obeh vnukov. Zaradi tega ga ni prav nič manj, ga pa jaz še bolj cenim, ker vem, da je to neredil samo zame.

user posted image user posted image user posted image  za tvojega očeta. Pojedli ga pa niso a ne? ali pa prisili v vero.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Da pa ne boš mislila, da so samo ateisti taki: nas je babica vse krstila, čeprav sta bila mojadva proti (in je to vedela)! Da ne govorim o tem, kako sem jaz proti temu, da je to naredila! Naj se vsak odloči za vero, ko je dovolj star, da se lahko sam o tem odloča!

A te kaj boli, ker si krščena al kaj? Saj tvoje prepričanje ni krščansko, torej ti nič ne pomeni, če so te malo polili s slano vodo, mar ne?

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 48
25.8.2008 11:16:46   
maruškaŠ
Tega nikoli nisem razumela. Greš v cerkev, ker je pač tak obred. Pa tudi če nisi kristjan. Pča tama tisto uro sediš in gledaš, al pa spiš zarad mene.

Ni čist tko simpl. Tko je tebi, ko v sebi ne nosiš dovolj negativnih občutkov do cerkve. Jaz recimo jih. Sicer priznam, da za sina bi tudi ta knedeljc požrla. Sicer pa grem z zelo težkim srcem v cerkev - čedalje težje z leti in čedalje bolj se izogibam takšnim situacijam. In se tudi zelo močno zadržujem, da NE komentiram vseh neumnosti, ki jih je sposoben en človek (ki vodi mašo) izjaviti.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 49
25.8.2008 11:39:57   
ronja
A te kaj boli, ker si krščena al kaj? Saj tvoje prepričanje ni krščansko, torej ti nič ne pomeni, če so te malo polili s slano vodo, mar ne?

Boli me, ker niso spoštovali prepričanj mojih staršev, ja! To se mi ne zdi nič preveč "krščansko", če smo ravno pri tem! Je zahrbtno in grdo! In jezi me to, da se ne da izpisat, da sem jaz po njihovih registrih še vedno "njihova"...

in zakaj bi bilo to, da krstiš človeka, ki noče bit krščen manjši greh kot to, da ne greš na samo cerkveni del poroke, če imaš pač tako prepričanje?user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?