Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 13:16:00
|
|
|
|
Sisy
|
ojla Zanima me vaše mnenje. Imam podaljšano porodniško do začetka oktobra in še nekaj dopusta tako da službo dejansko nastopim konec oktobra.Že od začetka sem bila prepričana da bom tamalo dala v vrtec s 1.9, in sicer tko da bi jo kar nekaj časa uvajala in jo dokler ne nastopim službe puščala v vrtcu le po par ur, da se navadi okolja,otrok,vzgojiteljice. Bila sem prepričana da bo tako lažje zanjo če vstopi v vrtec s sovrstniki... No bolj ko se bliža vrtec in bolj ko razmišljam, vse bolj se nagibam k temu da mogoče pa vseeno to ni tako super ideja in vidim več pozitivnih lastnosti v tem da je še 2 dodatna meseca z mano doma kot pa da jo dam v vrtec saj nikoli ne bom imela več prilike biti z njo tako dolgo skupaj in da je vsak najin skupni trenutek takooo zelo dragocen. Ko berem forum vidim da hkratno uvajanje z ostalimi otroki prav zapraprav nima prednosti in da bi bilo mogoče bolje da jo uvajam kasneje ko se "đumbus" poleže. Skrbi pa me zato ker bodo do takrat ko pride naša v vrtec ostali otroci že precej samostojni (npr. kar se tiče hranjenja), bodo navajeni eden drugega, navajeni jutranjega vstajanja, vrtčevskega rituala naši pa bo vse novo. No spet po drugi plati pa se bo verjetno naši Sari vzgojiteljica lahko bolje posvetila. Malo me tudi skrbi tudi zaradi "rezervacije mesta", da ne bi slučajno "ven izpadla" čeprav mi je bilo rečeno da glede tega ni problema. Pa še tako dolgo sem odlašala da se bojim da sem malo pozna in da v vrtcu z mojo odločitvijo zadnji trenutek ne bodo zadovoljni. Glede tega bom ju3 stopila do vrtca. Skratka, zanimajo me vaša mnenja? Kaj bi storile ve? Sama sem že skoraj odločena da bo ostala še kar malo doma pa je vseeno fino slišat še kakšno drugo mnenje.
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 13:27:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Na tvojem mestu bi ravnala tako, kot ze sama razmisljas. Pocakala bi z uvajanjem tri do stiri tedne (ravno iz razlogov, ki jih sama navajas, kot so đumbus , ki je prisoten v prvih dneh, ko so vsi novi), potem pa tudi ne bi cakala do zadnjega trenutka, saj imas dejansko idealno moznost, da jo uvajas brez stresa in bi to moznost izkoristila. V vsakem primeru bi se pogovorila z vzgojiteljico, kaksni so tvoji nameni in pomiseki, pa naj se ona pove svoje mnenje. Moje laiscno dojemanje je, da je tudi njim dvanajst novih otrok stresna situacija in da je dobrodoslo, da je kaksen manj. Ne vem pa, koliko bi tvoja naknadna prisotnost v oktobru motila ze uvedeni ritem.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 14:00:05
|
|
|
|
N _ B
|
Na tvojem mestu bi počakala, tako kot je napisala Mič. Pozanimaj pa se tudi, če otrok v času tvoje porodniške že lahko obiskuje vrtec. Namreč porodniško imaš podaljšano zaradi nege otroka.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 14:10:33
|
|
|
|
LadyB
|
Sisy, jaz sem tudi v taki situaciji kot ti. Mi je pa ena vzgojiteljica priporočala, če imam možnost naj ga začnem uvajat enkrat sred meseca, ker kot ti praviš, se ostali otroci že malo umirijo in ni več tistega napeta vzdušja pa cmeranja. Jaz mislim da jo kar pusti še malo doma, bo boljše za obe
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 14:18:51
|
|
|
|
Petjana
|
jaz sem pri Janu počakala, pa je potem rabil pol leta da se je vklopil v skupino. lahko da je to tudi zaradi njegovega značaja. Petja pomoje ne bi imela težav,tudi če bi kasneje prišla.Najbolje da sama preceniš in se odločiš. Vem pa da ti je zdaj hudo in bi jo imela kar doma. Samo čez dva meseca bo spet isto. Zakaj pa jo ne bi do službe vozila samo do kosila,pa se bo malo navadila. Tako sem ga jaz do februarja,pa še bi vlekla če mi ne bi enkrat rekla vzojiteljica,kaj pa če bi ga danes probala pustit spat ......pa je zaspal takoj,doma pa po eni uri animacij....
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 14:25:20
|
|
|
|
emaa
|
Tudi kolikor vem jaz, otrok med porodniško ne more biti v vrtcu.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 14:48:35
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: emamair Tudi kolikor vem jaz, otrok med porodniško ne more biti v vrtcu. po mojem to ni tako. Če vrtcu pač ne predložiš odločbe o podaljšanju porodniške otroka lahko normalno daš v vrtec s 1.9. VEM da je podaljšana porodniška mišljena zaradi nege otroka (sem pričakovala tudi take komantarje), sploh pa moj namen ni bil naše tamale za cel dan vključit v vrtec ampak samo puščat po nekaj urc , da se navadi, da bi ji bilo lažje. Nikakor tudi moj namen ni tamalo lepo, fino odpeljat v vrtec jaz pa po kavicah šibat in fino fajn doma počivat na račun države (nekatere ste mi dale pač ta občutek, se opravičujem če kateri krivdo delam), gre zgolj za to da razmišljam kaj bi bilo za najino punčko najboljše in najlažje.
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 15:04:36
|
|
|
|
anetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy IZVIRNO SPOROČILO: emamair Tudi kolikor vem jaz, otrok med porodniško ne more biti v vrtcu. po mojem to ni tako. Če vrtcu pač ne predložiš odločbe o podaljšanju porodniške otroka lahko normalno daš v vrtec s 1.9. VEM da je podaljšana porodniška mišljena zaradi nege otroka (sem pričakovala tudi take komantarje), sploh pa moj namen ni bil naše tamale za cel dan vključit v vrtec ampak samo puščat po nekaj urc , da se navadi, da bi ji bilo lažje. Nikakor tudi moj namen ni tamalo lepo, fino odpeljat v vrtec jaz pa po kavicah šibat in fino fajn doma počivat na račun države (nekatere ste mi dale pač ta občutek, se opravičujem če kateri krivdo delam), gre zgolj za to da razmišljam kaj bi bilo za najino punčko najboljše in najlažje. Po mojem je res bolje da še počaka doma kak mesec. Sicer je pa tako, predlog za podaljšanje porodniške ti da otrokov pediater iz kakršnegakoli razloga in verjetno je obveščen, če se ti poroniška podaljša. In mu verjetno tudi ni "treba" izdat zdravniškega potrdila za otroka, da gre lahko v vrtec, če si ti še doma. Ne vem, moje razmišljanje. Sicer pa uživaj še sedaj ta čas z otrokom, potem tega časa ne bo.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 15:10:00
|
|
|
|
Sisy
|
ne, predloga za podaljšanje porodniške mi ni dal nihče, ne padiater ne v razvojni, k vlogi se priložila le izvide, pa tudi zdravniško potrdilo za vstop v vrtec že imam. Skratka imate prav, najbolje je da je še dober mesec doma (ali več) Tega časa ne bova mogli nikoli več nadoknadit tako da..vam dam prav pa hvala za mnenja
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 15:46:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi kolikor vem jaz, otrok med porodniško ne more biti v vrtcu. To smo ze enkrat ugotavljali, se mi zdi, samo da je slo za daljse, kako bi rekla, prestavljanje prihoda v vrtec in bi bilo to mesto prosto daljsi cas (in ta cas bi lahko nekdo drug hodil v vrtec). Mislim, da je bila o temu rec, lahko se pa tudi motim. V konkretnem primeru govorimo o "zamiku" enega meseca in mislim, da ne bi smeli komplicirati. V glavnem, Sisy, dobro se zmeni in uzivajta se zadnje tedne :).
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 15:49:23
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II V glavnem, Sisy, dobro se zmeni in uzivajta se zadnje tedne :). hvala
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 24.8.2008 17:32:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Sisy doma jo imej Izkoristi s Sariko koker se da.Zjutraj se crklajta v postelji,pohajkujta po kavicah in cvekih,zapravljejta v H&M-u Jaz sem že pri prvi koristila 4 urni delavnik in se ji s tem lahko veliko posvečala.Zdaj sem naredila prav tako in smo vse tri babe žabe veliko skupaj
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 8:25:20
|
|
|
|
petja
|
Doma jo imej dlje, jo bo lažje uvajati, ko ne bo take gužve, pa tudi drugi otroci bodo že uvedeni in navajeni na vrtec. Pri nama je bilo tako, da sem samo jaz v tistem času uvajala, vzgojiteljice so imele ful časa zanjo in tako ni bilo panike pri uvajanju. Mogoče edino preveri, da ne bi slučajno mesta izgubila.
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 8:39:36
|
|
|
|
malicki
|
Meni so tudi podaljšali porodniško do začetka oktobra, nato pa sem koristila še 4 tedne dopusta. To sem povedala v vrtcu in so mi sami svetovali, da začneva z uvajanjem oktobra. Konec septembra sva prišli malo pogledat skupinico in je bilo še veliko joka. Meni se je kar srce paralo ko so klicali mamice. Teden dni kasneje, oktobra, pa se je samo še tu pa tam kateri otrok malce jokcal. Tako da ti res zelo priporočam, da z oktobrom pričneta z uvajanjem, lepo počasi. Naša pupa niti 1x ni jokala, smo imeli čas in se počasi uvajali. In tudi vzgojiteljici bosta imeli več časa zanjo. LP
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 8:55:50
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy Malo me tudi skrbi tudi zaradi "rezervacije mesta", da ne bi slučajno "ven izpadla" čeprav mi je bilo rečeno da glede tega ni problema. samo povem primer, ko se je zgodilo, da je deklica izpadla. v vrtec naj bi šla novembra. prošnja odobrena. vmes so se drugi starši, ki so slišali, da je še eno mesto do novembra, odločili, da svojega otroka vpišejo in starši deklice so morali iskati drugi vrtec. svojega sina sem uvajala skoraj cel mesec po nekaj uric, do kosila. ker imam možnost, oz nimam službe. mislim da bi veliko težje sprejel en teden uvajanja in potem na polno. prejšnji teden je začel spat, sam zaspi tam, doma ne me lepo počasi je navadil okolja in ni bilo nekih travm, zdaj se mi zdi, da zelo rad gre. mogoče res počakaj, pa začni konec septembra, vsekakor imaš možnost, da jo uvajaš počasneje kot v enem tednu. meni se zdi to bolje, kadar je možno.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 9:21:31
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju IZVIRNO SPOROČILO: Sisy Malo me tudi skrbi tudi zaradi "rezervacije mesta", da ne bi slučajno "ven izpadla" čeprav mi je bilo rečeno da glede tega ni problema. samo povem primer, ko se je zgodilo, da je deklica izpadla. v vrtec naj bi šla novembra. prošnja odobrena. vmes so se drugi starši, ki so slišali, da je še eno mesto do novembra, odločili, da svojega otroka vpišejo in starši deklice so morali iskati drugi vrtec. ojoj...kaj starši deklice niso podpisali pogodbe z vrtcem? jaz sem jo že podpisala, pa tudi vso "dokumentacijo" oddala tako da po mojem malček ne more kar tako izgubiti mesta... Šibam v vrtec povprašat in tole čim prej uredit....
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 9:22:21
|
|
|
|
RAKICA1
|
No jaz ti pa povem tako da bi jo takoj uvajala v vrtec do kosila da se čim prej navadi na vrtec in sprejme vse otroke seveda pa tudi ti boš lahko spoznala vse starše od otrok in otroke osebno.Seveda ko bo začela ostajat v vrcu brez problema jo pa lahko kakšen dan sploh nepelješ v vrtec in se lepo crkljata doma dokler si frej.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 10:19:29
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy ojoj...kaj starši deklice niso podpisali pogodbe z vrtcem? tega prav natančno ne vem, ampak mislim da so. vse je bilo že urejeno. fora, vsaj v našem vrtcu, je v "ekonomskem interesu", kot so razložili mami te deklice. ker je pred njo šel v vrtec drugi fantek so 2 meseca zaslužili... ne vem, če si svojo punčko že vpisala in se zmeniš za rezervacijo, potem verjetno tega ne bi smelo biti... ampak vprašaj za ziher. tale mama je bila tudi že prepričana, da mesto čaka njeno hčerko. pa še moj primer. otroka sem imela namen vpisati 1. junija letos. ker je ravno tedaj imel operacijo, so mi vpis prestavili. poklicala sem, da naju ne bo, nisem vedela, da se da vpis prestaviti, če so tehtni razlogi, skratka bi tudi plačala tiste 3 tedne, kolokor smo ga kasneje vpisali. no, ampak se je dalo prestavit. in v tem, ko smo prestavili vpis, če bi se pojavil otrok, ki bi hotel v vrtec, bi mojega prehitel. a tega mi ravnateljica ni omenila, ko je prestavila vpis. tako da je treba pazit.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 11:05:25
|
|
|
|
Sisy
|
takole so mi razložili v vrtcu: dokler imam porodniško je ne morem dati v vrtec (ker dejstvo da dobivam plačano porodniško in hkrati subvencionirani vrtec ne gresta skupaj)...Kaj pa če jim pa ne bi dala odločbe o podaljšanju-kako bi pa vedli da imam podaljšano? itak je pa sedaj vseeno ker bo šla v vrtec okrobra. Po drugi plati so mi razložili da je boljše da se vsi hkrati uvajajo... Tko da zdej pa vedi kaj je "bolš"... Glede mesta v vrtcu naj NE bi bil noben problem, tako so mi namreč zatrdili.
< Sporočilo je popravil Sisy -- 25.8.2008 11:06:17 >
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 12:23:16
|
|
|
|
emaa
|
Kolikor vem, ti mesta ne smejo zapolnit, v lj so obvezani, da mesto hranijo za toliko kolikor je porodniška podaljšana in o tem kar so ti v vrtcu razložili sem govorila, nezdružljivost vrtca in porodniške, nisem imela v mislih kofetkov.
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 12:30:16
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: emamair , nisem imela v mislih kofetkov. ja sej zate vem ja kaj si mislila...sej te poznam
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 14:39:23
|
|
|
|
emaa
|
Itak
|
|
|
|
RE: podaljšana porodniška/vrtec? 25.8.2008 20:54:31
|
|
|
|
sazi
|
Mi je sicer jasno, da želiš storiti vse, kar je najboljše za otroka in da porodniška in istočasno uvajanje ni mišljeno kot dodaten čas za kofetkanje, mapak samo odgovor na spodnje vprašanje: Kaj pa če jim pa ne bi dala odločbe o podaljšanju-kako bi pa vedli da imam podaljšano? itak je pa sedaj vseeno ker bo šla v vrtec okrobra. Ja, denar za oboje gre iz iste malhe (no, ali pa vsaj iz sosednje) - še dobro, da imajo nadzor nad temi stvarmi, ker kolikor ljudje že itak goljufajo, bi bilo tega še več. Isto je, ko je otrok bolan in imaš zanj bolniško - tudi ne more biti ta čas v vrtcu, ap tudi vrtec ne ve, da si ti na bolniški. No, pa srečno in želim, da prosto mesto poaka na tvojo hčerkico. Namreč tudi poznam primer, ko je morala mamica potem poiskati prostor v drugem vrtcu.
< Sporočilo je popravil sazi -- 25.8.2008 20:55:15 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?