|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   davek pri prodaji nepremičnine?
20.8.2008 14:34:04   
bambolina
Zanima me, koliko časa moraš biti lastnik nepremičnine, ki jo prodajaš, da ne plačaš 20% davka na razliko med prodajno in nabavno ceno? 3 leta ali več? Ali je pomembno da si tudi 3 leta prijavljen na tem naslovu ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: davek pri prodaji nepremičnine?
20.8.2008 14:37:05   
sazi
3 leta ali več? Ali je pomembno da si tudi 3 leta prijavljen na tem naslovu ali ne?

res je 3 leta, amapk moraš 3 leta tudi biti prijavljen tam.

(odgovor članu bambolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2008 14:46:17   
bambolina
hvala za tako hiter odgovor! user posted image  to pomeni, da če sem se prijavila šele pred 2mi leti, bom mogla s prodajo počakati še eno leto, da ne bo treba plačat davka... eh, smola. A potem pa ni čist nič davka za plačat? Sej, če imam pa račune, ki dokazujejo, da sem ceno zvišala s tem ko sem obnavljala  (okna, vrata, knauf), pa verjetno lahko to tud predložiš, da se davek zniža?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2008 14:49:42   
sazi
Sej, če imam pa račune, ki dokazujejo, da sem ceno zvišala s tem ko sem obnavljala (okna, vrata, knauf), pa verjetno lahko to tud predložiš, da se davek zniža?
Vsekakor če dvigneš ceno stanovanju z vlaganjem vanj, da se to upošteva, kakšen je pa postopek, pa ne vem.
Če počakaš eno leto, zagotovo ne boš plačala davka od dobička, v vskaem primeru ne glede na to, kdaj prodaš, pa vedno ostaja davek na promet z nepremičninami, ki pa je 2%.

< Sporočilo je popravil sazi -- 20.8.2008 14:50:08 >

Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2008 15:40:00   
Sulfinija
MIdva sma se hodila zanimat za tale davek letos in letos je štiri leta odkar imava kupljeno stanovanje in tudi mož je na tem naslovu,kjer je stanovanje prijavljen več kot tri leta in nama so rekli da bi morala plačati davka na dobiček 1.600.000sit kljub temu,da sma vlagala v stanovanje in imela vse račune.Sedaj pa resno ne razumem?

LP Mojca

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2008 15:52:37   
sazi
Sedaj pa resno ne razumem?

Če uspem, preverim, v čem je fora, obljubim pa nič.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2008 15:54:56   
sazi
davka na dobiček 1.600.000sit

to je cca 6.500 EUR - koliko pa je vredna nepremičnina?

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2008 17:03:35   
Sibil_
Mislim, da moraš bit po novem lastnik 10 let, da ne plačaš davka od dobička.Nisem pa ziher.Dajte vprašat Moyco RR, ona se s tem ukvarja.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2008 9:04:07   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Mislim, da moraš bit po novem lastnik 10 let, da ne plačaš davka od dobička.Nisem pa ziher.Dajte vprašat Moyco RR, ona se s tem ukvarja.user posted image

LP,
Sibil RR

Tako je!

Pred tednom dni sta moja starša prodala stanovanje, ki sta ga podedovala. In ker nista nikoli bila prijavljena na tistem naslovu in niti približno nista bila lastnika 10 let bo davek treba plačati v celoti.
Hvala bogu sta se pa zmenila z novimi lastniki, da vpišeta v pogodbo o nakupu nižji znesek od resničnega zneska prodaje.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.8.2008 11:56:19   
sazi
Tole sem našla na slonep.net

iz česar je razvidno, da ta 3 leta veljajo samo za največ 2-stanovanjske stavbe, drugače pa velja 20 let. Šteje pa se tudi vlaganje v obnovo, ki zvišuje vrednost nepremičnini - kako se to ovrednoti, pa ne vem.

Dobiček iz kapitala
Pri prodaji ali podaritvi nepremičnine se, če je fizična oseba nepremičnino pridobila (kupila, dedovala, ...) po 1. januarju 2002, ugotavlja dobiček iz kapitala. Od dobička iz kapitala se plača dohodnina. Obdavčenje dobička iz kapitala ureja Zakon o dohodnini.
Davčna osnova od dobička kapitala je razlika med vrednostjo nepremičnine ob pridobitvi in odsvojitvi (npr. nakupu in prodaji). Če je razlika negativna, se lahko v letu odsvojitve zmanjša davčna osnova.
Za vrednost nepremičnine ob pridobitvi se šteje vrednost, ki je navedena v pogodbi. V primeru obdaritve, se za vrednost šteje vrednost, od katere je bil odmerjen davek na dediščine in darila, če pa davek ni bil odmerjen, pa primerljiva tržna vrednost v času pridobitve. V vrednost so šteti tudi nekateri stroški, če jih je poravnal zavezanec:

• stroški naložb in vzdrževanja, ki povečujejo uporabno vrednost nepremičnine;
  • davek na dediščine in darila ali davek na promet z nepremičninami;
  • stroški cenitve nepremičnine do 188 €;
  • normirani stroški v višini 1 % nabavne vrednosti.
    Za vrednost nepremičnine ob odsvojitvi (prodaji), se šteje vrednost, ki je navedena v pogodbi. Če vrednost ni navedena v pogodbi, ali pa ni razvidna iz drugih dokazil, se šteje za vrednost nepremičnine primerljiva tržna vrednost. Vrednost se zmanjša za nekatere stroške zavezanca:

• davek na promet z nepremičninami;
  • stroške cenitve nepremičnine do 188 €;
  • normirane stroške v višini 1 % vrednosti nepremičnine.
    Stopnja obdavčenja je 20 % in se vsakih 5 let lastništva nepremičnine zmanjša za 5 %. Po 20 letih lastništva se dohodnina ne plača več. Pri odsvojitvi stanovanja ali stanovanjske hiše, ki ima največ dve stanovanji, v njem pa je imel zavezanec vsaj tri leta prijavljeno stalno prebivališče in tam tudi dejansko bival, se dohodnina ne plača, četudi je od pridobitve lastništva minilo manj kot 20 let.
    Nastanek besedila: marec 2008.

(odgovor članu Balonchy)
  • Neposredna povezava do sporočila: 10
    22.8.2008 9:23:20   
    bambolina
    Hvala za izčrpne podatke.
    Sm kar mal slabe volje zdaj....Stanovanje sva kupila pred 2 leti,...vanj vložila 30.000€,..zdaj pa bi ga rada prodala, ker bi šla rada v drug kraj. Računov pa tudi nimava prou veliko, saj so bili večinoma izdani na firmo, ker ima njegov brat podjetje in naju je prosil, če mu dava račune....tako, da bo treba kr lepo plačat najmanj 6000€ državi :-(

(odgovor članu sazi)
    Neposredna povezava do sporočila: 11
    22.8.2008 23:13:04   
    december06
    Naj te potolažim, da nisi edina. Mi brihtne buče, smo pozabili, da smo se v stanovanje prijavili šele en mesec kasneje in smo za en cel mesec za jeb*** 5.000€. Sicer že tri mesece čakam na položnico in zdaj upam, da bom vsaj še tri mesece.

Ni kaj eni pač moremo financirat državo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Prej ko boš pozabla na to, boljš bo. Če boš seveda lahko.

Neposredna povezava do sporočila: 12
    Stran:   [1]
    Stran: [1]
    Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
    To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
    Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
    Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
    To so najbolj redka otroška imena
    Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
    Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
    Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
    Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
    Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
    пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?