awwa -> RE: Koliko vas je brez otrok? (20.8.2008 14:23:01)
|
JAz bom kmalu 25, moj je leto in pol starejši in sva se tudi odločla za otroka - ko bo (ne bom se preveč veselila in načrtovala, da ne bo kakega razočaranja). Skratka, ja, ta meja se vse bolj viša - naše mame so nas imele pri 21-ih, danes se nam pa zdijo mamice pri 21-ih prp. zelo mlade. Ampak res je tako, včasih si šel s srednjo šolo delat in si bil preskrbljen, danes pa brez faxa nisi nič. Tud jaz sem želela najprej diplomirat, da ne bi potem predolgo zavlačevala. Ampak moram rečt, da pri mojih letih sploh še ni ne vem kako veliko mamic. Na faxu manj kot 10 od pribl. 130, 2 pričakujeta, od kolegic prp. še nobena, od sošolcev iz OŠ samo 2 ... No, jaz mislim da ni dobro prepozno imet tudi zato, da nisi potem preveč utrujen za ukvarjanje z otroki, ko si starejši. Poznam jih nekaj, ki so rodile okoli 40. leta in bodo npr. 4, ko bo otrok v 1. razredu ... pred njimi še cela OŠ, SŠ ... in poln kufr vsega :) Če prej ne gre iz zdravstvenih razlogov, pa hvala bogu, da gre vsaj pri 40-ih. Ampak če že imamo možnost izbire, sem sigurno za to, da imamo prvega otroka pred 30. Poznam tudi primer, da se pari razidejo, potem pa pri 30-h ostaneš sam in je že panika ... v treh dneh si pač ne moreš najti partnerja. Skratka - upajmo na najboljše, vso srečo pa tudi vsem vam, ki se trudite. Neobremenjeno, sproščeno, pa ni hudič da ne bo ;)
|
|
|
|