Anonimen -> RE: upn (21.8.2008 10:27:03)
|
Moja zgodba je podobna tvoji. Pred 4 leti sem nenačrtovano, kljub zanesljivi kontracepciji zanosila. Doma sem imela 2 majhna otroka. Oba načrtovana in zaželena. Novica naju je šokirala. Po temeljitem premisleku sva se odločila za splav, čeprav sva bila oba velika zagovornika življenja. Sama sem bila še študentka, mož je imel majhno, neredno plačo, živeli smo na 35 m2. Na pomoč staršev se nisva mogla zanesti, ker je pri obeh družinah prisoten alkohol. Za splav sva se odločila, ker ne bi mogla preživeti 3 otrok, vsaj takrat ne. Pa verjamite nisva materialista, nobeden od naju. Vsaka zgodba je drugačna in nihče ni na mestu, da bi obsojal. Se pa strinjam z vsemi, ki omenjate, da je v današnjem času treba poskrbeti za učinkovito kontracepcijo. Če to storimo, smo storili največ, kar se je storiti dalo, v nasprotnem primeru smo neodgovorni. Včasih pa vendar ubere narava svojo pot in takrat se je potrebno odločiti. Še danes nama je hudo, še danes se nama pojavijo občutki krivde, zlasti zato, ker je najino srce želelo drugače, pa vendar je moral prevladati razum. Tebi anonimna želim veliko moči pri tvoji najtežji odločitvi v življenju. Pomagam ti lahko le toliko, da ti napišem tole. Če imata izpolnjene vsaj minimalne pogoje in medsebojno ljubezen, potem brez strahu sprejmita novo bitjece. Vse ostale skrbi so odveč in se bodo sčasoma uredile. Če sta izpolnjena ta dva pogoja, potem poslušajta svoje srce in bosta vedela kaj vama je storiti. Srečno.
|
|
|
|