Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Tudi sama z velikim zanimanjem spremljam to debato. Ne vem, kdaj sem nazadnje brala tako zanimivo razpravo na internetu. A da je? A potem le ni 38 strani vsiljevanja in predavanja? No, s takimi ljudmi ki se me vsaj trudijo razumeti z veseljem delim izkušnje. Zanimivo, kako se je obrnilo. **** je zapela hvalo Islamu - ampak teoretičnemu Islamu, mnogi razpravljalci so se predvsem posvetili praksi. In če eden govori o jabolkih, drugi pa o hruškah, je včasih težko. Ja tako nekako. Na žalost... Razumem ****, čeprav se sama v življenju nikoli ne bi tako odločila. Vsekakor pa imam odprte oči in vidim, da je Islama, tistega pravega, pravzprav v svetu zelo malo. Ima **** zanimiv pristop - nekako ji gredo bolj na jetra ljudje, ki razpravljajo o muslimanskih farizejih, kot pa tisti, ki v resnici mečejo slabo luč na njeno vero. In kot je videti, je takih precej več, kot pravih muslimanov, ki si vsekakor zaslužijo vse spoštovanje. A joj, da me vidiš kako se šele vnamem ko mi pride kak tak v roke ki meče slabo luč. Saj si videla, kako semn takoj prosila Cian, da povpraša tasta zakaj diskriminira hčerki če je to popolnoma proti Islamu. Odgovor je bil da je mož rekel, da ve da ni prav ampak da je taka pač navada.. In kaj naj potem še rečem? Zelo, me motijo ti ljudje,ki mečejo slabo luč, pa ne govorim o nas malih grešnikih ampak o takih ,ki jih opisujejo razne knjige. Čeprav še vedno mislim, da je na internetu tudi veliko antipropagande... Toda vsaka ženska ali otrok ki je bil oškodovan in se mu je zgodilo karkoli kontra Isalma in to s strani muslimana bo poplačan. In ta musliman bo kaznovan. Če bi bilo tako kot je prav, bi bil kaznovan že na zemlji in potem še odgovarjal pred Bogom. Poglej tale članek...in povej kaj si misliš? Potem preberi prvi komentar spodaj,ki je živa resnica in povej, kaj si misliš potem? Koliko ljudi pa misliš, da prebere komentar? In koliko ljudi take stvari inači z Islamom in si ustvari idejo, da je to splošna praksa? In kako boš takim kaj dopovedal? Češ,kaj pa ti govoriš saj sem prebral ali pa videl na tv... Ah, brezveze... Ali pa tole. Kaj ostane v glavah ljudi tisti prvi del ali tisti drugi,kje je pristal oče zaradi tega?? Zraven pa še fotogarfije, ki prav delujejo na čustva. Ali pa sem samo jaz taka, da me kar zmrazi ob fotki, pa čeprav na njej prav gotovo ni ta deklica iz članka in je roka moškega samo ljubeča roka očeta... In pa koliko člankov je, ki napišejo samo prvi del...tega kaj se je z storilci zgodilo pa ne. Veš v Saudovi Arabiji so glede takih dejanj zelo striktni: Ni tam par let zapora pa jovo na novo, posilstvo se kaznuje z smrtjo brez kake možnosti popravnega izpita...Prav tako zlorabe ali mučenje pa naj bo otrok ali ženska... In to je Islam. In ponavadi se ljudje obesijo pri moji miselnosti ravno na to ker zagovarjam take kazni... **** lahko samo čestitam, ona je do konca izpolnila 'pomagaj si sam in bog ti bo pomagal' in si vzela najboljše od obeh svetov, ki jima pripada. Ja, poskušam tako nekako peljat ja. Itak Islam uči da nobena skrajnost ni dobra. Jaz peljem po sredini pa mal slalom med slovensko dušo islamom in arabci... ****, zanima me, če se muslimani, ki živite Islam, čutite dolžni, da opozorite tiste, ki se imajo za muslimane in počnejo grozote. Kako jih sprejemate? Sama ima žal občutek, da ste bolj jezni na nas, nevernike, ki vas mešamo vse poprek, kot pa na njih. Ne samo da se čutimo, smo dolžni jih ne samo opozoriti ampak tudi kaznovati. In tudi jih kaznujejo. V Egiptu ne javno v Savdovi arabiji pa kazni tudi smrtne izvajajo javno. Na nevernike pa nismo jezni, pa itak ti nisi nevernik, saj verjameš v Boga. Za nevernike pa je vedno šansa da najdejo Boga za tiste ,ki pa vedo da delajo proti Bogu pa to še kar naprej počnejo pa nimam besed... Jaz vedno opozorim če se gre za manjše stvari, ker večjih prekrškov ali kakih grozot HB še nisem bila priča.Vendar zraven tudi povem, da jaz nisem popolna , sem ravno tako grešnik in prav tako rada sprejmem vsako kritiko, jih jemljem dobronamerno in se jih potem probam otresti.. Itak je pa že Jezus rekel, kdor kaže s prstom na nekoga naj se zaveda, da ostali 4 prsti kažejo na njega samega. Tako, da mislim, da je treba opozarjati, nikakor pa se ne sme pozabiti, da smo tudi sami polni napak in je treba delat tudi in največ na sebi. Saj pred Bogom bomo stali vsak zase in štelo bo samo naše dobro. Zanimivo se mi zdi tudi, izhajam iz Nevinega prispevka, da Mohamed ni zahteval, da bi se ženske pokrivale. Ampak Vahabizem, katerega glavno poslanstvo naj bi bilo prav vrnitev k Mohamedovemu načinu živlenja, pa razglaša čisto nekaj drugega. In ker je Vahabizem doma prav v KSA, kjer je Meka, zraven pa še veliko denarja, se prav ta način hoče na veliko širiti. Že pred Mohamedom ( kar dokazujejo freske in slike Marije Jezusove matere in drugih žensk tistega časa) so se ženske oblačile tako. In ker je Bog vedel kaj se bo zgodilo je poslal v Koranu da naj bo ženska spodobno oblečena. In to pomeni pokriti lasje ( baje so lasje naravni okras vsake ženske) , obraz je prost in pa dlani so vidne ter stopala.In tako oblačenje je po Islamu. Tista ženska,ki si zakriva obraz, nosi rokavice in nogavice, da se ne vidi niti košček kože to lahko počne ni ji pa treba. V Savdovi arabiji je pa tako oblačenje kot neka narodna noša. Med tem ko v Afganistanu nosijo burke zopet ni potrebe, toda to je njihova tradicija. Jaz se oblačim tako kot je zapisano, pa tudi če grem kamorkoli drugam...Vem da delam prav in nihče me ne bo silil v nekaj kar mi ni treba. Kairo je svetovljansko mesto. Ta prostor je od nekdaj bil tak. Zato verjamem, da si tam svobodna. Vendar nekoč je imel npr. tudi Iran zelo visoko razvito kulturo, pa vsi vemo kaj se je zgodilo. Ali je možno, da se zgodi kaj takega v Egiptu? Kakšen državni udar ali kaj podobnega in na glavi bi ti poveznili burko ali vsaj tančico. Kako se stvari sučejo pri vas? Mislim, ena stvar je nositi ruto - to so v bistvu ves čas nosile tudi naše babice, druga stvar pa je imeti kos blaga pred usti ali celo pred očmi. M.H.M. naš predsednik ne upam napisat imena da ne pristanem v zaporu . Mogoče ima kot CIA kontrolo nad netom in bere vse kjer se pojavi njegovo ime. No , šalo na stran enega blogarja je dal zapreti,ker je zelo grdo pisal o njem. Skratka on je diktator in ko njega ne bo, bomo "svobodno po lastni volji" spet z 101% volilno udeležbo izvolili njegovega sina. Upam, da razumeš skriti pomen v povedanem . No, on in njegov sin in pa večina ljudi na oblasti so kar orenk skregani z Islamom... Tako močno da vahabije ali izganjajo ali pa mečejo v zapore. Tako da teško verjamem, da se bo to kdaj zgodilo. Drugače pa imamo v Kairu vse malo mešano od ženske z burko pa do nikaba in rute ali pa popolnoma brez...S tem se praktično noben ne ukvarja kaj dosti, delaš kot misliš, da je prav. Kar pa se tiče vahabijev, jaz se z njimi ne razumem najbolje, saj pravim nobena skrajnost ni dobra. Pa še iz čistega firbca: rekla si, da je bila poroka s tvojim možem dogovorjena. Kdo jo je pa dogovoril? Si se ti želela poročiti, pa so ti našli moža ali se je on želel poročiti, pa se je kdo spomnil, da bi mu bila lahko ti primerna žena? Jah on je preko prijatelja, ki je bil mnenja da bi bila midva fajn par, zvedel zame in me hotel spoznati. Ko sva se prvič videla na eni poroki, si je po par urcah pogovora zapičil v glavo, da sem jaz tista taprava. Meni pa niti na koncu pameti ne bi prišla poroka z njim. Niti kemije ni bilo niti mi je bil všeč ali kaj podobnega... No potem sva se veliko pogovarjala preko računalnika, telefonski pogovori in e-maili in mi je človek zlezel pod kožo.Ko sem mu namenila več časa in spoznala njegov karakter in pa kaj pričakuje od življenja sem tudi jaz pokapirala da to je v bistvu to kar iščem. Potem sva se vse dogovorila. Kaj bodo moje dolžnosti in pravice in kaj bodo njegove. Popucala sva še tisto okrog mnogoženstva. Sicer egipčani imajo zelo redko več žena, toda nikoli ne veš. Zato je treba take stvari prej urediti. Skratka vse sva se zmenila. Jaz sem zrihtala papirje ki sem jih potrebovala za poroko v Slo in šla s tem namenom v Kairo on je zrihtal vse tam. In sem ga v živo videla drugič v življenju pa sva se poročila. In bila je popolnoam prava odločitev. Je dober mož in dober oče. Kemija pa je tudi prišla. Danes ga res iz srca ljubim in je zame najlepši in najboljši.. Ta izjava, da te tašča razkazuje okoli, kot nov BMW, je res dobra. Mar to pomeni, da te ima tašča rada in te spoštuje? Kako pa družina gleda na tvojega prvega sina? Ker je prestopil v Islam, mu je to najbrž v veliko pomoč. Ali je on, ker je tvoj sin, pa čeprav ne sin moža, tudi član družine? Ja, tašča me ima rada in vse kar naredim se ji zdi prav.In potem razlaga okrog naša ... pa takole...pa takole in po mojem jo imajo že vsi polen kufer.Ker mi je prav predkratkim svakinja rekla, če je sploh kaj kar jaz ne znam ...ker mama - tašča v tem stilu razlaga naokoli. Potem pa kot sem rekla me vozi k svojim prijateljicam in potem poslušam, no ani lepa, pa pametna pa veš kako ona zna naredit to pa uno...Počutim se grozno ko vse tiste oči gledajo vate in te ocenjujejo kot kako plemensko kravo. Sedaj sem pogruntala kako se največkrat temi izognem. Ali imam delo, ali pa ji ponudim da izkoristiva čas z nečem kar jo še bolj veseli od "čajčkanja" z prijateljicam in to je nakupovanje. Sicer me to drago pride ampak občutek je vseeno veliko boljši, kot pa sedeti nekje in biti v tako nerodnem položaju. Mojega sina ima tašča najraje in ljubezen je obojestranska, sedaj razmišlja da bi si kar pri njej uredil sobico, da bi imel mir pred malima dvema razgrajačema in pred mano "najbolj zoprno" mamo na svetu. Puberteta.. Je pa absolutno član družine nihče v Egiptu niti ne ve da ni moj mož njegov oče, razen družina. Moj mož ga povsod predstavlja kot svojega in obratno. To se mi zdi prav, ker ne dovolim da bi občutil da je kaj manj vreden od tamalih dveh. Sicer pa je tako tudi po Islamu : Mohamed saw se je poročil med drugimi ženami tudi z žensko, ki je imela otroke od prej in prav tako z ločenko in v Islamu vse kar je naredil On je že prav.
|