bumerang
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** Odgovarjam v rdečem. IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Zelo konstruktiven prispevek. Tole se nanaša na Bakfarka. **** ne da ni več aktualna, ker je kar nekaj vprašanj ostalo neodgovorjenih, ampak verjetno imamo vse, no, če ne vse pa vsaj jaz, toliko spoštovanja do nje kot do matere in njenih obveznosti, da enega in istega vprašanja, ki ni bilo odgovorjeno, ne zapisujemo trikrat po vrsti. Ne vem katera vprašanja bi to bila? Eh, tisto vprašanje o tem, zakaj ne piše v Koranu, da tudi ženska lahko ofrca moškega, če sta enakovredna. Pa ne mi spet napisat, da nista enaka, ker tega nikoli nisem trdila, in ne mi razložit s stavkom "Zato, ker je Bog tako rekel.". Pa nisi odgovorila kaj bi naredila, če bi v Sloveniji obstajali verski zakoni, in bi ti ob odhodu iz države ne pustili vzeti s sabo sina. Ok, si rekla, da bi se borila, ampak to ni odgovor, ker ti ne bi nič pomagalo. Kot ne pomaga materam nemuslimankam, ki jim otroke vzamejo. Med tem časom sem dobila potrjeno še eno informacijo. Ne vem, kako je v ostalih državah, ampak če bi živela v Italiji, sina s seboj ne bi smela odpeljati. Pa tvoj odgovor "Tukaj sem, poiščite me." na vprašanje o tem, kaj če bi kristjani tudi morili tiste, ki iz vere izstopijo, me je pustil odprtih ust. Ker lahko je tako pisat, če veš, da ti nihče nič ne more, ampak so ljudje na svetu, ki se bojijo za svoje življenje vsako minuto pa temu niso nič krivi. Samo v tem, da so se rodili v napačnem koncu sveta. Pa **** ti zdaj pišeš točno to kar sem jaz pisala 40 strani. Bumerang, jaz že 40 strani pišem ,da ni vse kar se dogaja v arabskem svetu Islam. Ampak se mi res ne da več ,ker če 40 strani ni dovolj še naslednjih 20 ne bo. Zakon o katerem sem poveda cien, namreč nima veze z Islamom. ****, jaz vem da ti to pišeš in sem to razumela že pri prejšnjih debatah pred meseci in ti resnično verjamem, da je to res, in ti tudi verjamem, da ti živiš tako kot pišeš. V nobeno od dveh stvari ne dvomim. Ampak od tega, kar ti trdiš, je potrebno narediti korak naprej, sicer pogled na žensko v islamu ni realen. Mi pa govorimo o položaju ženske v islamu. Point mojega pisanja je v tem, da ženskam, ki živijo v muslimanskih državah, prav nič ne pomaga, če je Koran napisan drugače, ker ne živijo po Koranu ampak po lokalnih vrednotah, ki so marsikje tudi uzakonjene. Torej ima pravo prevlado nad Koranom. Pa tudi tam, kjer pravo žensk ne postavlja v podrejen položaj, imajo večjo veljavo navade in običaji, ki spet prevladajo Koran. Kar ima Koran s tem, je to, da v Koranu piše, da, spet si bom sposodila frazo, "moški lahko okrca žensko" (in ne obratno) to je pa bistvo vsega in iz tega izhaja vse ostalo. In ker je to temelj tvoje vere, se vera živi na tak način. Pa še nekaj ti imam za povedat. Veš tam nekje nazaj je bilo zapisano da si se kako v tej temi izkazala in bla, bla...Upam, da si nisi kaj k srcu vzela in bom še svoje mnenje povedala. Ah, Mičino mnenje o meni me je spravilo samo v smeh. Midve sva se že velikokrat zapletle v debate, redko se strinjava pa te kot sogovornika zelo cenim in tistih opazk, ki so šle na tvoj račun ne razumem. Da skrajšam: u are cool Saj ni res , ponavadi sva se kar strinjali, če se tema ni nanašala ravno na vero. Opazke na moj račun pa se nanašajo na eno že davnaj začeto temo, ki je očitno še vedno živa. Kar se pa pisanja dolgih tem tiče. VEDNO preden stisnete gumb potrdi, označite celotno napisano besedilo (ali pa ctrl+A) in potem ctrl+c (copy). Tako bo vse, kar ste pisale, ostalo v clipboardu za rezervo.