cien -> RE: Da ne bomo smetile... (25.8.2008 9:15:28)
|
Lep pozdrav, kako ste kaj? Da najprej odgovorim **** : 1.) Sprašujes kaj sta moja otroka ateista ali muslimana odg. Moja otroka sta zgolj OTROKA, nista ne ateista niti muslimana sta le OTROKA. Midva meniva da ker se najina pogleda in vere tako razlikujeva ni pošteno da otroka vzgajava ne kot ateista ne kot muslimana. Ko bosta tok velika da bosta razumela se bosta odločila sama. 2.) Praviš da sem prelahko vodljiva Seveda sm vodljiva, po lastni volji se pustim vodit moskemu ki me ljubi....to pa ne pomeni da sm kakorkoli nebogljena ali nevedna...vem kje zivim in vem kaj vse se mi lahko zgodi in verjemi zase znam poskrbet. Logicno da sem vodljiva saj sm pri 24 prisla v svet totalno razlicen od slovenije z mentaliteto ki jo ne razumem, jezik znam slabo logicno da pustim da lubi ureja stvari zame. 3.) Omenjala si zaupanje, da ne zaupam ker imam passport pri odvetniku Lej dokler imam lubija ki skrbi zame se mi tukaj ni treba nicesar in nikogar bati....kaj ce se lubiju kdaj kaj naredi? Mislis da bi v vsej tisti zalosti bila takoj sposobna logicno razmisljat? Kaj ce bi mi ga. Kobilica ( tko jest klicem tasco hehe brez zamere sam res zgleda kot kobilca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) takrat vzela potni list? Ne recem da bi mi ga, mogoce bi se izkazala za dobro zensko, me tolazila nam mogoce celo sama placala karte za v slovenijo lahko bi pa delala probleme in bila žleht. Ne vem ampak sem se zavarovala pri odvetniku so potni listi moj in od otrok, denar za karte in se nekaj zlate rezerve in se dogovor imam z odvetnikom da se mu osebno javim vsak mesec na dogovorjen datum in uro. Ce me takrat ni pomeni da sem v tezavah in da obvesti zahod da se isce slovenska drzavljanka z otroci v savdovi arabiji. Odvetnik je ni arabec in ni musliman, drago ga plačujem in zato se počutim popolnoma varno.... No pa ni samo tasca kriva da je potni list pri odvetniku. Bom povedala po resnici tudi zaradi moza je. Sej ga ljubim in mu zaupam toda kaj ves kaj se zgodi ce recimo deset let? Upam si trdit da nihce nikogar ne pozna res tako dobro bi zivel v savdovi brez zascite.....bi ti? si prepricana da bos vedno kraljica? Da se ne bo nikoli spremenil? če bi si upala živet v savdovi tako kot zivim jaz in da bi bila brez zascite pol pa res kapo dol.... 4.) Kaj rece moz ko jaz recem da ni boga? Nič ne komentira, ker tudi jaz ne komentiram ko on moli 5 krat na dan. On razume da sem jaz odrasla na drugem koncu sveta in da pač lahko zivim brez vere. Jaz razumem njega odrastel je drugje in da drugace razmislja. Ziviva v slogi in ljubezni ki je trenutno mocnejsa od vsake vere 5.) Pravis da v koranu pise da so moski in zenske enakovredne... Ti verjamem da pise ( sama ne vem ker ga nisem nikoli brala ), ampak realnost v savdovi je drugacna. Decek je vrednejsi od deklice ob rojstvu...morm pa poudarit da ni zdej neka tragedija ce se rodi puncka, sploh ne da ne bo kdo narobe razumel, se pa cutijo razlike.... Ja lubi je podedoval en hotel, brat bo drugega, svakinje ko se bodo porocile pa bodo dobile doto...ker je druzina premozna se jim ne bo treba nic bat dota bo dobra....ja porocile se bodo sicer se o tem se nic kaj konkretno ne govori ampak starejsa svakinja ima 17 let in kolikor sva se z njo o tem pogovarjale pricakuje da bo naslednje leto ko zakljuci solo v rijadu prisel pritisk na njo za poroko. Če želis lahko vprasam tasta zakaj razlike ceprav v koranu pise da jih naj ne bi bilo, vendar se ne nadejam kaksnega dugacnega odgovora kot ZATO, sem pa prasala lubija in je reku da je res da tako pise samo da pac tukaj je vedno bilo tko, njemu se to ne zdi prav vendar je realnost pac taka kot je.... Nisem pa se slisala da zato ne bi bili pravi muslimani ce ne spostujejo enakopravnosti? Poglej sej v svetem pismu tudi pise ne lazi pa se vsak kdaj zlaze tudi kristjan pa pise ne zeli svojega bliznjega zene pa sam poglej kok je varanja, pa pise ne zeli svojega bliznjega blaga pa smo slovenci znani po nevoscljivosti....V BISTVU HOCEM POVEDAT TUDI ČE TAKO PISE V KORANU JE REALNOST DRUGAČNA ( govorim za savdovo, kako je v egiptu ne vem zelim pa si da je drugace) 5.) ženske ne smejo vozit avta hehehe res je....zakaj pa ne vem.....ko koga vprasam mi odgovori ZATO.....ko vprasam lubija pravi da zato ker je njihova mentaliteta tako za casom, v bistvu tudi on ne ve razloga.... Jaz izpit mam in v sloveniji rada vozim....toda tuki ne bi vozila niti ce bi smela....Tu obstajata dva pravila- pravilo mocnejsega in pravilo hupe.....res zelja da bi jaz vozila v tem kaosu res je nimam....pa se tko fensi se pocutm k se vozm s taksiji k to v sloveniji pac ni neka navada Da odgovorim se ostalim ja jest tud mislm da je moj lubi super upam da se ne spremeni in tak tud ostane.... Ja glede amala je pa zelo slab jedec, sedaj no ko ze mal uvajava GH je boljse ampak vse kar je od mleka, mlecnih kascic in podobno tega se pa brani z vsemi stirimi...na dan spije oz. ima samo en mlecni obrok men se zdi premalo samo pravijo zdravniki tuki da je zdrav, da se normalno razvija pa tud vesel je in vse tko da ja skrbi valda da me samo silit ga pa res ne morem....sm pa pri treh mescih zgubila mleko zakaj ne vem, je bilo pa pri Ranii isto tri mesece vse kul pol pa susa....ma sm se tok presekirala pa prejokala zarad tega sam kaj cem? no zaenkrat lp
|
|
|
|