daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang IZVIRNO SPOROČILO: daddy IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Sicer pa, glej, ni tu zdaj debata moje osebno usmiljenje do ****, ki je res moj osebni problem. Se mi pač ljudje, katere vidim, da trpijo, smilijo. Pa je res kje napisala, da trpi Ne, ni. Ravno nasprotno. Napisala ji je, da ji je tako zelo udobno. Saj, po pravici povedano, niti ne morem reči, da se mi ona smili, ker vidim, da trpi, ker je nisem nikoli videla. Sem pa videla druge muslimanke in njim je bilo, glede na to, kakšne so bile v obraz, vroče. Je pa stvar tudi taka, da če ji je tako zelo udobno v takih oblačilih, potem ne vem, zakaj jih ne nosi še doma. Če je napisala, da ji je udobno, potem tu ni nobenega problema. Trpečih ljudi pa lahko okrog sebe vidiš veliko, ni treba zaradi tega v muslimanski svet .... strinjam se, vsak pogled na trpljenje boli, vendar je to mogoče že izven te debate ( recimo tudi Strojani, vsaj otroci, so trpeli, ko so jih izgnali iz njihovega doma, pa ti najbrž ne rabim opisovat reakcij vesoljne Slovenije ). Vprašanje je, koliko trpečim sploh lahko pomagaš, drugo pa - ali si tvoje "pomoči" sploh želijo. Videla si druge muslimanke, praviš .... ja, jaz tudi. Zelo od blizu ( službeno ). Pa nisem dobil občutka, da bi kaj dosti trpele. Zdaj, ali tu lahko govorimo o prilagojenosti, sprijaznjenosti z usodo, kaj drugega, tega ne vem. Sem pa skoraj prepričan, če bi jim skušal na silo dati "svobodo" po "zahodnjaških" merilih, si ne bi vedele z njo kaj početi. Še prej si vprašala, če sem prebral vso debato - ne, nisem čisto vseh postov. Če sem kaj pomembnega izpustil, me ( če se ti le da ) razsvetli, drugače mi je pa malo škoda, da je mestoma debata zašla v smer "kdo bolj pravilno vidi - tolmači". Tudi tega mi je žal, da se je dadd0 ustavil pri provokacijah z versko ali kakršnokoli že policijo, saj ima sicer odlične poste in rad premlevam njegove misli. Različnost mnenj pa se meni nikoli ne zdi posebej problematična, prej zaželjena. Le da bi bilo fajn obdržati nivo komunikacije na nekem nivoju.
|