Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** Točno to sem zapisala in to še vedno trdim. Point pa je le v tem da me je mateyka prav razumela. Razumela točno tako kot sem želela povedat. Potem sem še večkrat povedala, da to kar mi ti in še nekatere molite pod nos (dokumentarci, knjige..) ni Islam. In ja gre za vsako žensko V ISLAMU! Razumeli smo vecinoma vsi, samo nismo sprejeli, trditev v taksni obliki, ker ne zdrzi kritike. Islam se ne bazira izkljucno na Koranu. sama si o tem pisala - o fetvah itn. Fetva se ne izdaja za celotno podrocje islama, saj naj ne bi imeli taksno ureditev - po tvoji informaciji. Fetva izdaja nekdo, ki "skrbi" za dolocen teritorij kjer je islam. V afganistanu so druge fetve, kot v Egiptu in to ih ne naredi neprave, saj je fetva popolnoma veljavna taksna kot je. Ne ti, pa ne kdo drug ni tisti, ki bo presodil ali presojal katera fetva ali podobna zapoved ( zakon) druge vrste izpeljane iz Korana ali cesa drugega je tista ta prava. Osebna sodba o pravnoveljavni zapovedi. Zato smo te tudi "vlekli" na to, da je edino bog tisti, ki to lahko presodi. Ti ne v nobenem primeru. Ker sta in egipcanska in afganistanska fetva pravno veljavne, pa ceprav dijametralno nasprotne. Zato termin "zenska v islamu" ne drzi vodo. Niti zenska v pravem islamu. Ker ne mores definirati pravi islam - je le tvoja osebna sodba. Kaj pa ce se motis, pa si ti v gresnem islamu? Kaj ce so prav te fetve za katere ti trdis, da so prave - napacne? Prave so, nic vec in manj prave kot tistega pravega islama, ki se ga drzi nek afganistanec in pretepe svojo zeno, ker je v afganistanu fetva, da je alah , ko je rekel "udariti-frcniti" mislil dobro namlatiti. A ti bos tista, ki bo rekla, kaj je alah mislil? BTW: Islam je za cel svet islam, tudi za islamski svet, razen po tebi. To je precej relavatna slika saj mi islam živimo. Derugače pa iz svojih izkušrnj povem samo zato, da ni samo nekaj iz kake knjige in neka teorija, pač na svojih izkušnjah povem še prakso. Ti zivis islam po fetvah, ki jih je izdal "odgovorni za Egipt inSudan. In prav je, da je to za TEBE prav. Saj sem napisala in to večkrat: ženska v Islamu! Ne ženske v Egiptu! Še več povedala sem da ni treba posploševat Islam na arabski svet... nikjer nisem zapisala kar trdiš ti in tega niti ne mislim da so vse ženske ki so muslimanke po veroizpovedi in živijo ali v Egiptu ali v arabskem svetu morda v Indoneziji, Bosni ali pa kjerkoli drugje na tem svetu kraljice!!! Ne tega jaz nisem NAPISALA! Napisala sem ženska v Islamu!!! Kar pomeni ženska muslimanka ki živivi kjerkoli na tem svetu v družini ki uveljavlja islam v svojem domu!!! O napacni rabi terminilogije sem ze nekaj napisala. Kateri islam? Nadgrajen s katerimi fetvami? interpretiran po katerih kriterijih? sama si me poducila, da se islam deli na tri dele. V egiptu so suniti, a ostali niso pravi muslimani? Razlicni so, nekaj verovanj je razlicnih in? So muslimani ali niso? Pravi ali nepravi? In mojaa izkušnja je lahko podobna vsem tem ženskam. In te ženske se meni zdijo "kraljice". Jaz res ne vem kako je to teško enim razumet in prav žal mi je da vse tiste,ki me "kao "razumejo in ZSjajo ne povejo svoje še tukaj A se je tok teško pokazat iza tipkovnice?? Meni prijatelj ni tisti, ki mi sepeta tisto kar "hocem" slisati. Pravi prijatelj mi je tisti, ki mi jasno in glasno pove kaj misli, pa ceprav je lahko v trenutku bolece in kaj mi gre, pa je spet lahko v trenutku bolece. Z drugimi besedami: kdor namoci glavo v kantico vazelina in mi na skrivaj v rit leze - ni moj prijatelj. Kdor ima moci glasno in jasno povedati resnicno to kar misli, mi da misliti, mi pomaga priti naprej, ta je moj prijatelj.