Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:14:24
|
|
|
|
l.daisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 Kateri avtosedež nameravate kupiti? Sem gledala, da so Maxi cosi, Kiddy in Romer bili zelo dobro ocenjeni glede varnosti. tudi s tem se že ukvarjam... ene nemške teste sem brala... in je bil najboljše ocenjeni kiddy infinity pro, takoj za njim pa maxi cosi priorifix (isofix)...
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:23:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Čer! IZVIRNO SPOROČILO: kodrana kako ve dajete v skrinjo sadje in zelenjavo? prekuhate in zamrznete? to je to? tudi tekočino zamrznete? prekuhate samo,da zavre? jaz namreč ne vem kako bi.. ker zdajle je dovolj sadja in zelenjave doma. in vse je nešpricano in zato bi jaz kar tole uštimala.. Jest bi tud rada kak nasvet glede tega Obroki: od 5-6, poje pa od 120-160ml
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:26:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ nina7, moji prijatelji vedo, da jih čakam samo 15 minut, potem grem po svoje. V tej dobi mobitelov mi nihče ne bo rekel, da se ne da sporočit, če pride kaj vmes. Ja sej prjatli vejo kako pa kaj, ta k je pa pršla je bla pa bivša sošolka pa se vidmo ene 2x na let. Pa nism mogla kr it,čeprov ne bi blo slabo . No sej pol je kr kmal pršla, pa tud ni bla dolg, tako da sm pol hitr šla v Kamnik.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:31:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Jaz sem bila danes na Dolenjsem koncu, pri frendici na obisku. Alja je bolj malo spala in je sedaj pravi sitni . Jaz še vedno probavam, da bi Alči prelisićla, da bi malo več popapcala, pa mi nikakor ne rata Sem že čisto brez idej, 7.10 pa se nevzdržno bliža Se ne spomnim za nazaj, če si že kaj napisala. Kaj pa mate 7.10. A P? Pa sej men se pa ne zdi, da ma premal kg Al so ti kej rekel? Oprost,sam zdej se pa res ne spomnim, če si o tem že pisala. Sm pozabljiva ratala
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:31:33
|
|
|
|
mixi
|
hehe, tudi jaz sem prvič samo oči ven vrgla, ker je pisalo da naj ima voda 60 stopinj, ko vmešaš mleko... Ja ma pri teh stopinjah se uniči tričetrt vitaminov kolko jaz vem. Jaz dam malo manj toplo pa pustim mleko par minut ker se lepše raztopi in probam na notranji strani zapetja če je pretoplo.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:33:11
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 Čer! IZVIRNO SPOROČILO: kodrana kako ve dajete v skrinjo sadje in zelenjavo? prekuhate in zamrznete? to je to? tudi tekočino zamrznete? prekuhate samo,da zavre? jaz namreč ne vem kako bi.. ker zdajle je dovolj sadja in zelenjave doma. in vse je nešpricano in zato bi jaz kar tole uštimala.. Jest bi tud rada kak nasvet glede tega Obroki: od 5-6, poje pa od 120-160ml Do sedaj sem skuhala jabolka, hruške in korenček in sicer do mehkega, vodo sem odlila ter zmiksala in dala v posodice za led ter zmrzniti.potem, ko odtajaš, lahko dodaš prekuhano vodo ali mleko
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:34:40
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 Kateri avtosedež nameravate kupiti? Sem gledala, da so Maxi cosi, Kiddy in Romer bili zelo dobro ocenjeni glede varnosti. tudi s tem se že ukvarjam... ene nemške teste sem brala... in je bil najboljše ocenjeni kiddy infinity pro, takoj za njim pa maxi cosi priorifix (isofix)... mi imamo še od Nejca Brevijevega
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:35:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 Aja pa še to, obrok hrane za otroka naj bi bil 50 stopionj, da je ravno pravšnji, torej ve ko zmešate dve vodi skupaj, si nato kanete na notranjo stran podlahti, da vidite kak je toplo Ko zmešaš mleko v vodo naj bi mela 5o stopinj,pol naj bi pa ohladil na 37. Sam jest dam kr pol mrzle pol tople,pa zmešam. Če pa ene pol ure prej naredim, dam pa več vroče pa manj mrzle,pa se mi ta čas ohladi na pitno temperaturo.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:38:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči Do sedaj sem skuhala jabolka, hruške in korenček in sicer do mehkega, vodo sem odlila ter zmiksala in dala v posodice za led ter zmrzniti.potem, ko odtajaš, lahko dodaš prekuhano vodo ali mleko O hvala Tilči. Pa tole je pa čist enostavno. Bom jest tud tko naredila.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:47:26
|
|
|
|
mixi
|
Ma veste kaj sem ugotovila da moja frčafelca poje obrok za slona vaši jejo večina po 150ml, sicer ji jaz kosilo že dam GH sem spustila mleko pa zjutraj in popoldne ji dajem sadje. Pa full rada je. Razen ko se ji ne da odpirat ust ko je preveč lačna pol zna bit sitna, ker ji ne teče v usta kot iz flaške in ji rabi več časa dokler vse poje.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:48:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy drugače sem pa zdaj gledala, je v aptamilovih škatlah en mini prospekt, da bo z oktobrom zunaj nova linija aptamila, v kateri se 1ka menja za 2ko šele pri šestih mesecih... Sm jest nekje brala, da naj bi se po novem vsa mleka št.2 začela pri šestih mesecih. Pa še tole je novo: Da bi preprečevali stopnjo debelosti in s tem povezanih zdravstvenih težav, ki v zadnjih letih nenehno naraščajo, se je Evropska komisija s pomočjo posebnih strokovnjakov iz vrst strokovnjakov za prehrano odločila, razviti nove okvirne pogoje in zahteve za sestavo prehrane za dojenčke in iz tega izhajajoče energijske in prehranske vrednosti. Te zakonske zahteve so stopile v veljavo v začetku tega leta v obliki evropske direktive. Veljajo za vse proizvajalce otroške hrane po vsej Evropi in se nanašajo za začetne in na nadaljevalne formule za dojenčke. Narejene so bile naslednje spremembe: - zmanjšanje vsebnosti energije in maščob - prilagoditev sestave beljakovin - določitev najvišjih vrednosti pri vitaminih Optimizirana je topnost vsebovanega preželatiniranega škroba, zaradi česar je konsistenca na videz bolj gladka. Vsebnost škroba na 100ml gotovega izdelka je skoraj povsem enaka, zato je še vedno zagotovljena običajna gostost in nasitljivost.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 21:49:08
|
|
|
|
mixi
|
ENO VPRAŠANJE ZA VAS A KERI TUDI ODPADAJO FULL LASJE DA SE JI DELA PLEŠA? mENI TOLKO ODPADAJO DA JIH MAM TRIČETRT MANJ KOT PREJ IN DANES SEM ČUPO OSTRIGLA NA FANTKA
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 22:06:01
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči Koliko obrokov imajo vaši v 24. urah? Mi smo še kar na 8., se drži reka-večkrat pa po malo tudi mi. Poje pa okoli 110 ml. Ravno mi je spet jedel po 1,5 h..me je kr strah kaj bo ponoči. Grem pumpat mleko, da bom ponoči samo pogrela in dala zraven 2 žličke žitne kašice. Tiste, ki že dajete rižolino v mleko: ali jim dajete samo zvečer, ali tudi čez dan? samo zvečer IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 Kateri avtosedež nameravate kupiti? Sem gledala, da so Maxi cosi, Kiddy in Romer bili zelo dobro ocenjeni glede varnosti. midva bova vzela kiddy life pro, ima sicer oceno 9 (kao najboljšo)
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 22:09:52
|
|
|
|
špelin@
|
mozart, super, da si se javila Uživajte še naprej z malo princesko Ej, Estrella*, za fasado, ampak mi kar ne gre iz glave, kakšen strošek je to... Kaj pa je 7.10.?? aurora28, naši mali piki sem večkrat ponudila tiste kašice za lahko noč, ampak jih ni marala. Najraje je za večerjo jedla keksolino mixi, tudi meni krepko izpadajo lasje, ampak zaenkrat še ni take krize - se za izpadlimi spodaj hitro dela podmladek Čisto off topic, ampak ker pač debatiramo o vsem možnem, me zanima vaše mnenje o temle: KLIK Meni pride ob tem na misel angleški rek "curiosity killed the cat" (dobeseden prevod: radovednost je ubila mačko; prenesen pomen: pretiran firbec lahko vodi v nevarne situacije). ok, dost težila, gremo spat
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 22:48:41
|
|
|
|
aurora28
|
Mixi kar nekaj postov nazaj smo debatirale o izpadanju las in te moram potolažiti, da meni tudi izpadajo v šopih in sem ob straneh skoraj plešasta, se pa vidijo majceni novi laseki, ki poganjajo. Jaz sem tudi sprva razmišljala, da bi se strigla na kratko, ampak potem bi se mi še bolj poznale luknje od izpadanja, tak da sem kar obstala pri obstoječi frizuri, tak lahko vsak nekak skrijem. Blagor tistim, ki imajo zelo goste lase, njim izpadanje še koristi. Špelin pojma nimam. Gleda pa grozno ta naprava.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 22:56:57
|
|
|
|
CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* CatJa:mogoče malo bolj osebno vprašanje, če ne želiš odgovorit, me daj na ignore ; kako to, da je tvoj bratec zašel v Texas Ljubezen, seveda. Sej najprej sploh ni hotel it. Kao, da gre sam na obisk oz. počitnice. Čez 14 dni nas je že obvestil, da bo pa kar tam ostal Seveda je moral prit najprej nazaj uredit stvari glede stanovanja, službe in tega. Sta pa najprej živela v Californii, pred kakšnim letom in pol pa sta šla v Texas. Tam se itak skoz kr selijo. Imajo pa v planu se nekoč vrnit v Slo, čeprav jaz vedno bolj dvomim v to. Upam pa še vedno. Sestra nam pa tud misli pobegnit. Čeprav še ne ve točno kam. Ona ima pa Francoza Trenutno se ravno nahajata na Azurni obali. Očitno sem jaz edini zapečkar. Čeprav, kdo ve .....
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 12.9.2008 23:08:10
|
|
|
|
CatJa
|
Aurora, mi smo zvesti MaxiCosiju Estrella, upam, da se ne sekiraš sam zaradi P glede Aljinih kil oz. gramov. Vem, da je zoprno, če je otrok neješč, ampak kaj boš pa nardil, če noče na silo goltat? Kodrana, jaz še nič ne pripravljam kašic. OK, če imaš na voljo domače sadje in zelenjavo že, mi, ki nismo te sreče, je pa vseeno ali kupujemo sedaj, pa vlagamo ali pa pač potem sproti. Mislim, v tem slednjem primeru je potem še zmeraj boljše, da sproti, kot da še s kuhanjem, zamrzovanjem in pogrevanjem še bolj uničimo hrano, kot je že Mixi, meni na veliko izpadajo lasi, sploh pa pri umivanju, ampak pleše pa HB še nimam. Tilči, meni se mali zadnje dni tako pogosto doji, da sploh ne štejem več. Kolk poje, pa tud ne vem, ker niti črpam ne več.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 7:43:06
|
|
|
|
Naty*
|
Jutro! No ker sem po dolgem času na forumu in to še celo prva!!! naj vam skuham eno , tko kot v dobrih starih časih na majčicah . Sem včeraj na hitro mal preletela in čist šokirana ugotovila, da že vse uvajate GH??? Tud tiste, ki dojite vse? No sej mi smo tud probal riževo kašico en večer, ampak sm se odločla, da bom še vseen mal počakala. Me je bilo strah, da imam premalo mleka, ampak sm ugotovila, da to ni to, ker se je mali spet v enem mesecu zredil za kilco. Smo že na 7900g. A še katera samo doji al sm edina ? Js pa nisem našla energije za RR, ker smo meli zdej kr pestro že neki časa. Moj mali ma mende alergijo na kravje mleko in smo mel precej neprespanih noči pa tud čez dan ga je matralo. Od torka sem na nemlečni dieti, ampak te hudičeve mlečne beljakovine in laktoza so povsod, celo v začinki . Nocoj sva končno spala celo noč (20.30 do 6.45) z dojenjem ob pol dveh in pol šestih, tko da upam, da bova kmalu nazaj na enem dojenju ponoči. Sm vidla, da se pogovarjate o izpadanju las.... men tud ful izpadajo. Ampak sem zadnjič brala, da je to popolnoma naraven proces. Ker med nosečnostjo ne izpadajo (oziroma zelo malo) se po porodu, ko se hormoni do konca uravnajo, začne izpadanje tudi tistih las, ki bi morali že med nosečnostjo. Ampak baje se bo pred plešavostjo to ustavilo .
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 7:55:20
|
|
|
|
kasso
|
Naty, jaz samo dojim,,.......včasih dodam novalac. Bogi Žan . a je zdaj bolje, ko si ti na dieti? A ta alergija ostane, ali je le dokler ne začneš z gosto hrano?
< Sporočilo je popravil kasso -- 13.9.2008 7:57:32 >
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 8:03:12
|
|
|
|
Naty*
|
Boljše je blo sam eno noč, pol dve spet ne, dons ponoči pa HB spet. Zdej si zapisujem kaj vse jem, da bom vedela po čem ga zvija. Verjetno sem uporabla kako stvar,ki ma skrite mlečne beljakovine, al pa je alergija na čist neki tretjega. Nisem več dost pametna. Včeri sva bla pri P in bo dal kri, vodo in blato, da izločimo kar se da. A ste se vi pozdravili? Kdaj boš pa ti začela z GH?
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 8:20:17
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mixi ENO VPRAŠANJE ZA VAS A KERI TUDI ODPADAJO FULL LASJE DA SE JI DELA PLEŠA? mENI TOLKO ODPADAJO DA JIH MAM TRIČETRT MANJ KOT PREJ IN DANES SEM ČUPO OSTRIGLA NA FANTKA mixi, az sem že čist obupana. Moji lasje so povsod!!!!!!!!Že pred so mi izpadali in sem se postrigla na kratko, sedaj se pa ne bom!!!Pleše še nimam jih imam pa kar precej razredčene Če pomislim, da lahko izpadajo več kot pol leta, bom bla kot Jul Briner nina7: 7.10 imam plosvetovalnico in cepljenje. Obojga se bojim, ker se je zadnjo rundo bolj slabo obneslo. avtosedeži: jaz imam 3kom, 2 od maxi cosi in enega od kiddy. Kiddy je bil seveda že takrat 200eur, ker je bil najnovejši model in sem zelo zadooljna z njim.Baje so sedaj cenejši. Naty: oj, od kod pa ti Hval za kavico, jo grem kar cuknit!No, pol je tehtnica kazala narobe Bogi žanko. Včeraj sem vaju s babysolzo vidla kako marširata proti G. Log. CatJa: se mi je zdelo, da bi zanla bit LOVE Pol mate pa pestro internacionalno zasedbo .No, ti me verjetno razumeš kako se človek počuti pri neješčem . Za nameček je tak ratal še sin in imam dvojno dozo. Sam mami in ati pridno papcata Ja, jaz bi tud kam drugam šla živet, samo kam kjer je še lajf olj na izzzy. Mene navdušuje Tajska.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 8:26:12
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* CatJa: se mi je zdelo, da bi zanla bit LOVE Pol mate pa pestro internacionalno zasedbo .No, ti me verjetno razumeš kako se človek počuti pri neješčem . Za nameček je tak ratal še sin in imam dvojno dozo. Sam mami in ati pridno papcata Sem ravno premišljevala, kakšno srečo imam, da mi Tilen lepo je in se mu tudi vidi. Ker pri Nejcu ni bilo tako. Smo se fejst matrali in ga nosili ter zraven flaško, da je jedel. Tudi po oblačilih vidim, da tisto, kar je Nejc nosil pri 6.,7.mesecih, je Tilnu že sedaj prav. No sedaj pa kar ni P rekla, da je predebel
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 8:32:33
|
|
|
|
Naty*
|
Estrella ja sm se mogla oglasit pa pokazat, da še migam . G.Log je pa taka fajna relacija, mi je kr žal, da bojo zdej deževni dnevi in bo konec vozičkanja. Tehtnica...ful mimo . Žan je bil pa res bogi zdej ja... sm kr jokala zraven, ko ga je tolk matralo . kasso alergijo na KM večina baje preraste do enega leta, enim pa ostane. Vmes je treba mal probavat, če še obstaja al ne. Mi mormo pa zdej najprej ugotovit, če sploh je to to.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 8:41:20
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty* Estrella ja sm se mogla oglasit pa pokazat, da še migam . G.Log je pa taka fajna relacija, mi je kr žal, da bojo zdej deževni dnevi in bo konec vozičkanja. Tehtnica...ful mimo . Žan je bil pa res bogi zdej ja... sm kr jokala zraven, ko ga je tolk matralo . kasso alergijo na KM večina baje preraste do enega leta, enim pa ostane. Vmes je treba mal probavat, če še obstaja al ne. Mi mormo pa zdej najprej ugotovit, če sploh je to to. Andražu so alergijo na KM slučajnoodkrili, ko smo bili v bolnici zaradi adenoviroze in pljučnice pri 1 letu. Okoli 2 leta je ni bilo več . Zanimivo je to, da ni nikoli kazal kakršnih koli znakov za alergijo
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 2.del 13.9.2008 8:49:52
|
|
|
|
aurora28
|
Naty bravo za Žana in njegove kilce , pridno papata. Kako pa si videla, da ima Žan alergijo na kravje izdelke? Kako se sploh kaže ta alergija???
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.