*Tiana*
|
Torej, uvajanje goste hrane pri nas zgleda takole: Najprej sem mu ponudila korenčkov sok, ki sem ga naredila sama. Na steklenem strgalniku (ker kovinski baje uničijo večino vitaminov) sem nastrgala en korenček in skozi gazo izsisnila sokec. Dobil ga je prvi dan eno žličko, drugi dan malce več, tretji dan še malce več. Korenja nisem kuhala, ker zna zapreti, ne sicer vse, ampak moj že tako ni kakal vsak dan, pa nisem hotla riskirat. To mu je bilo full všeč, ni bil pa nič kaj preveč presenečen, ker je bil že navajen dobit kaj po žlički (kapljice, čajček, voda). Drugo živilo so bile bučke, kuhane v malo vode in pretlačene s plastično vilčko. Dodala sem malce svojega mleka, da je bilo bolj tekoče. Spet najprej eno žličko, potem pa malce več - 3 dni. To mu je bilo že mal bolj čudno, ker je bilo že bolj gosto, najprej je že skoraj bruhal, ko je pogoltnil, potem pa mu je bilo že bolj jasno in tudi kar všeč. Potem sem mu 3 dni dajala špinačo, samo prekuhane liste in zmiksane + malo mojga mlekca. Meni ogabno, njemu pa kar všeč. Za tem je prišel na vrsto še krompirček, prvi dan brez vsega, drugi dan kombinacija s špinačo, tretji dan kombinacija z bučkami. Danes pa sem mu hotela dat jabolko (sem dobila ena nešpricana), pa mu ni bilo všeč, tako da bova jutri raje probala kakšnega drugega (drugo sorto). Vso zelenjavo sem uspela dobit z vrta (taščinega in očetovega) in sem mu naredila sama. Moram še mal nafehtat za naprej, da dam zamrznit, da ne bo potem celo zimo na frutkih. Pa nimam nič proti frutkom, samo če mu lahko ponudim sveže in bio živila, mu raje dam to. Naslednje živilo bo torej jabolko, potem bom uvajala pa še grah, brokoli, riž, cvetačo, banano,..... samo še ne vem v kakšnem vrstnem redu. Aja patronažna mi je pa rekla, da naj dam že tretji teden tud kakšen košček mesa zraven kuhat, samo bom še mal počakala s tem, sej gre tole res počasi in meni je tako tudi prav. Mislim da je blo dovolj podrobno, zdej bom šla pa počas spat. Lahko nočko bejbe in bejbiji!
|