|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vam je pomemben spol otroka?
17.8.2008 22:20:11   
Anonimen
Ti se pa tudi v vsako besedo vpičiš


Ah ne, samo v prvi stavek user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: vam je pomemben spol otroka?
17.8.2008 22:20:36   
Marogica
BAGI, raje na poroko misli.......user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: vam je pomemben spol otroka?
17.8.2008 22:21:33   
Anonimen
Pričakujem, da bo tretji oz. prvi (iz "moževega" prvega zakona) spet malo bolj pogosto pri nas, ker ga puberteta meče in mu je vse brezveze.


Idealna podlaga se za enega tretjega :).
Sicer bi drzala pesti za puncko, ampak ce pravis fant, naj bo fant user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: vam je pomemben spol otroka?
17.8.2008 22:22:02   
Anonimen
BAGI, raje na poroko misli.......


Ja, res, malo smo jo zanemarile.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: vam je pomemben spol otroka?
17.8.2008 22:25:15   
valči
Prvič nisem vprašala,rodil se je fant.Vsi presrtečni.
Drugič sem bila sigurna,da bo user posted image ,na nuhalni videl user posted image ,do 32. tedna,ko vidi user posted image .So mi kar solze tekle,tako sem bila vesela,da bom imela deklico.

Ko sem bila tretjič user posted image sem bila prepričana,da bo fantek.Želela sem si fantka in moža prepričevala,da bo fant.Nič nisem vprašala,ker sem imela težave,krvavitve,borili smo se za otročka.Prišla do konca,za spol nikoli vpraša,vendar stoprocentna,da je fant.Izbrala ime.Ko sva se peljala rodit,mi reče mož,kaj pa če je punčka,pa nimava imena?Jaz mu med popadki,da ne,da ni treba,da tak vem,kaj nosim.

Rodim,reče babica:Punčkica je!!user posted image user posted image To je bilo presenečenje.Mož niti ni bil presenečen,jaz pa tako,da tri dni se nisem navadila na to,da ni fant.Nikoli v življenju mi ne bo jasno,zakaj sem bila tako sigurna.Kako sem debelo pogledala.Pol pa ime izbrat.Jaz pa brez izbranuih imen.Ene pol ure sva se pogajala,potem pa sem mu popustila in ji je dal ime Nina.In to našo Nino imamo tako radi,taki moj cukerček je.Valjda,da je ne bi menjala.

Se pa velikokrat spomnim na močno željo po fantku,še enem.Se spomnim,da sem na nek način bila ražočarana v porodnišnici,saj ne vem.Pa mne me narobe razumet.Vsako tvoje dete ti je vse na svetu.Samo tisto prepričanje,pol pa kontra.

No,priznala sem,kar ene ne bi nikoli.
Vsekakor pa moje tri zakladke ne bi za en dan menjala,ker so moje vse na svetu.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 0:03:29   
anckabancka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem si vedno želela imeti punčko, pa sedaj pričakujem že tretjega fanta.


Jaz tudi. V treh letih bom rodila 3 fantke. user posted image Moram reči, da si še vedno želim punčko, vendar mi je lepo, ko pomislim v prihodnost in na tri bratce, ki skupaj odraščajo. Samo malo me skrbi, ko bodo prišli v puberteto in bodo začeli ful jesti. Bomo bankrotirali zaradi hrane.

Drugače pa ni rečeno, da ne bomo imeli nekoč tudi punčke. user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 0:05:04   
lea88
Mi si bolj želimo punčko. Ko sm bla prejšnji teden na NS sem vprašala ali se kaj vidi pa je rekla da ne (verjetno ni bla sigurna pa je bla raje tiho). Pri pregledu je bil prisoten fant pa je reku da na ekranu da se vidi da vrjetno bo fantek..  če ni popkovina tisto...

Verjtno je res ta popkovina tista ki napove narobe spol....

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 8:24:04   
ronja
Meni se ravno zato zdi fino vprašat za spol, ker se lahko pripraviš - tudi če ni tistega spola, ki si si ga originalno želel, imaš par mesecev časa, da se na to navadiš ali celo sprijazniš, če si razočaran. Sama sicer mislim, da ne bi bila ravno razočarana, ker si še ene punčke želim predvsem iz praktičnih razlogov in ker se mi zdi, da bosta tako onidve imeli več ena od druge - vsaj v poznem otroštvu in najstništvu, ker so fantki pač malo počasnejši v razvoju oz. dozorevanju in ker bi rada, da bi se moji otroci lahko čim dlje skup igrali in bili povezani. Kasneje itak nima veze, jaz se zdaj boljše razumem z bratom kot s sestro, ker sva si bolj podobna po značaju. Tk da ni nobena tragedija, tudi če bo fantek - dokler so mali in ko so veliki, je čisto vseeno, samo vmes je malo lažje komunicirat z istim spolom (bratu lih ne moreš razlagat, da si se zaljubla v enega ful luštnega tipčkauser posted image )...

meta, lahko da je res nekaj na tej tvoji teoriji prehitrega izliva in user posted image . Namreč moških semenčic je dokazano več, so pa malo manj trpežne - tako da imajo na začetku več šans oni, ker jih je več, če pa je bil tvoj dečko podvržen kakim dolgim abstinencam ali jahanju, kolesarjenju, ipd... kar kvarno vpliva na semenčice, imajo več možnosti ženske semenčice. pH nožnice je tudi zaviralec zanje, ker je kisel, zato imajo oni bazično semensko tekočino, da to nevtralizirajo. Če so torej dalj časa v nožnici, imajo spet več šans punčke, ki so bolj odporne. Ni pa to moja ideja, prebrala v enem poljudnem članku.

naja, res je, da ko je kaj narobe, si želiš samo, da bi bilo vse ok. Kadar sem imela astmatični napad, sem si želela samo normalno dihat in ne past skupaj - sicer v življenju pa imam še milijon drugih želja in niti približno nisem zadovoljna samo z dihanjem - hočem še jest, pit, včasih malo spat, se ljubit, cartat, imet otroke, psa, bit ljubljena, dosešt uspehe v službi, naredit dr,... Skratka, veš, kaj mislimuser posted image . Isto je z otrokom - v prvi vrsti si želimo, da bi bil živ in zdrav - potem pa še vse ostalo: jaz si želim, da bi bila mala pametna, ker ti je tako marsikaj olajšano in imaš več časa za to, kar te zanima, želim si tudi, da bi bila luškana, ker ima tako več šans, da bodo ljudje lepo delali z njo, žal tako pač je, da se ljudje večkrat nasmehnejo luškanim, taki imajo tudi večjo izbiro partnerjev, vsaj v mladosti in si seveda želim, da bi lahko ona izbirala... Želim si, da bi bila ravno prav samozavestna, vendar je to že bolj stvar vzgoje, želim si, da bi bila nadarjena za šport, ker je to pomembno za samozavest, ko si mali otrok, ker se pač oni tako dokazujejo med seboj... Skratka imam seveda spet milijon želja, vendar mi je seveda najbolj pomembno, da ne zakrvavim še enkrat...
In če česa od tega ne bo imela, pač ne bo imela, midva jo bova imela ravno tako rada. Vendar pa je normalno, da si za svojega otroka želiš vse najnaj in od tod tudi vse ostale želje - in če se ti zdi, da bi lažje delal/a s punčko, si pač želiš punčko.

(odgovor članu lea88)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 9:06:47   
5ra_28
Midva sva tudi vprašala, saj me je ful zanimalo. Nekako pri omenjaju otroka mi je lažje, če ga omenjam v ženskem spolu in moškem...Ali pa ko se 'z njim pogodvarjam'. So pa moji sodelavki čsito do poroda govorili,da bo fantek, pa je bila punčka, pa eni sorodnici tud!

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 9:10:42   
tejci01
Preden sem zanosila sem si želela punčko, še bolj pa moj partner. Na NS nama je G povedal, da bo fantek in je bil moj kar žalosten. Mene pa ni kaj dosti prizadelo, ker sem imela že občutek da bo fantek in tudi vedeževalka mi je rekla, da bo prvi fantek tako da sem bila že malo pripravljena.
saj to sploh ni važno, bo pa drugi punčka. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 9:18:42   
Nea_teja_
No pr nas doma imamo tri punce in vedno kadar sem bila noseča sem bila 100% ,da je punčka tako da če bi rekel G.da je fant bi bila kr malo šokirana.Ampak važno mi je bilo in mi je še vedn ,da je otrok zdrav pa naj bo fant ali punčka.Sedaj ko sem noseča pa niti nimam nobenega občutka oz se  bolj nagibam da bo fant.Res pa je da sem zadnjič rekla eni kolegci  ko me je prašala kaj bi rajši da če bi bil fant niti nebi vedla kaj z njim početi ,ker sem do sedaj navajena na punčke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 9:21:11   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem si vedno želela imeti punčko, pa sedaj pričakujem že tretjega fanta. Prvič nisem bila nič razočarana, drugič sem že bila malo, sedaj pa še malo bolj. Pa sem zato slaba oseba in bom slaba mamica? Sigurno ne, vse to so samo trenutna občutja, ljubezen do otroka pa spremeni vse in v trenutku, ko ga rodiš, je najlepši in najbolj popolni zaklad na svetu. Ga ne bi menjal za nobeno drugo punčko ali fantka. Da pa je vseeno katerega spola je otrok, me bo pa težko kdo prepričal, velika razlika je namreč, če lahko gre mamica s hčerko na kavico, k frizerki, nakupovat oblekice in obdelovat babje čenče, kot pa s pubecom na fuzbal, pivo in downhilluser posted image . Življenje je čisto drugačno.


OMG. user posted image
Če imaš za sabo izkušnjo, kot jo imam jaz, ti je slabo, ko prebereš kaj takega.user posted image


Naja3- z vsem spoštovanjem do tebe in z vsem obžalovanjem, da imaš za sabo izkušnjo, kot jo imaš - kaj je v tem tekstu narobe napisano??? Ne razumem. Lepo in pošteno je povedala občutja, zaveda se, da se bo rodil otrok, pove, da je zaželjen in ljubljen.
To, da je življenje med materami in hčerami ter materami in sinovi različno, je skorajda dejstvo. Sama sem mama dečka in deklice, sem sestra bratu in sem žena možu - v skorajda vsaki stvari opažam, da so razlike v odnosih moški-ženska in ženska-ženska popolnoma drugačne, četudi, čeprav in kljub temu, da je Ljubezen vedno enako močna.
Res, ne mi zamerit, ker sočustvujem s tabo, ampak mislim, da ta mamica ni napisala prav nič narobe in zaradi tega, ker se drugim dogajajo tragedije, kot se je zgodila tebi, ni ona nič slabša mama, ker upa to povedat, ker se tega zaveda in ker je sposobna to predelat, it "preko" in vzpostavit ljubeč odnos do tega otroka.
Bom anonimna, ker so to zelo delikatne stvari. Pa nič ni izrečeno s slabim namenom, da veš.



Pa škoda, ker si anonimna, ker me prav zanima, katera zna zrelo razmišljat.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 9:51:52   
sasa78
V prvi in drugi nosečnosti sem sama pri sebi vedla da nosim fanta, tudi imena smo imali zbrano samo za fanta, sedaj ko sem noseča tretjič pa imam mešane občutke - ne vem kaj nosim, želim si punčko ampak to so samo želje - naj bo kar bo samo da je zdravo. Prvič pa zbiram ime za punčko - je pa tudi to neki user posted image user posted image user posted image . Mož pravi da on ne zna druzga delat kot fante - bomo vidl user posted image user posted image user posted image user posted image  (zvem drug teden na UZ-če se le ne bo skrilo)



_____________________________

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 9:52:51   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem si vedno želela imeti punčko, pa sedaj pričakujem že tretjega fanta. Prvič nisem bila nič razočarana, drugič sem že bila malo, sedaj pa še malo bolj. Pa sem zato slaba oseba in bom slaba mamica? Sigurno ne, vse to so samo trenutna občutja, ljubezen do otroka pa spremeni vse in v trenutku, ko ga rodiš, je najlepši in najbolj popolni zaklad na svetu. Ga ne bi menjal za nobeno drugo punčko ali fantka. Da pa je vseeno katerega spola je otrok, me bo pa težko kdo prepričal, velika razlika je namreč, če lahko gre mamica s hčerko na kavico, k frizerki, nakupovat oblekice in obdelovat babje čenče, kot pa s pubecom na fuzbal, pivo in downhilluser posted image . Življenje je čisto drugačno.


OMG. user posted image
Če imaš za sabo izkušnjo, kot jo imam jaz, ti je slabo, ko prebereš kaj takega.user posted image


Naja3- z vsem spoštovanjem do tebe in z vsem obžalovanjem, da imaš za sabo izkušnjo, kot jo imaš - kaj je v tem tekstu narobe napisano??? Ne razumem. Lepo in pošteno je povedala občutja, zaveda se, da se bo rodil otrok, pove, da je zaželjen in ljubljen.
To, da je življenje med materami in hčerami ter materami in sinovi različno, je skorajda dejstvo. Sama sem mama dečka in deklice, sem sestra bratu in sem žena možu - v skorajda vsaki stvari opažam, da so razlike v odnosih moški-ženska in ženska-ženska popolnoma drugačne, četudi, čeprav in kljub temu, da je Ljubezen vedno enako močna.
Res, ne mi zamerit, ker sočustvujem s tabo, ampak mislim, da ta mamica ni napisala prav nič narobe in zaradi tega, ker se drugim dogajajo tragedije, kot se je zgodila tebi, ni ona nič slabša mama, ker upa to povedat, ker se tega zaveda in ker je sposobna to predelat, it "preko" in vzpostavit ljubeč odnos do tega otroka.
Bom anonimna, ker so to zelo delikatne stvari. Pa nič ni izrečeno s slabim namenom, da veš.



Pa škoda, ker si anonimna, ker me prav zanima, katera zna zrelo razmišljat.


se popolnoma strinjam

_____________________________

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 12:33:28   
snikolina
No, midva sva prvič noseča in si oba najprej želiva punčko. Zakaj? Ne vem, tako pač je. Sicer še ne veva kaj bo, mogoče zveva septembra, če bo hotel/a pokazati. Ne glede na najine želje pa itak navijava, da se dete rodi zdravo, to je prvo. Če bo fantek, nič hudega, tudi to bo super odlično.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 12:58:21   
stunfek
midva sva v prvo oba nekako "vedela", da bo punčka in je res bila :) zdaj pa sva bile oba zihr, da bo fant in kot kažejo ultra zvoki naj bi bil res fant. sicer pa bi bila ful vesela še ene punčke ampak sem seveda vesela tudi v pričakovanju fanta. če bi se kaj spremenilo in bi naju presenetila češplica, bi bila vesela na kvadrat.

vedno pa vprašam za spol in želim vedeti, ker se mi zdi sila praktično. od izbire imena do oblekc in nenazadnje, da se privadiš na dejstvo kaj pričakuješ že v naprej :)

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: vam je pomemben spol otroka?
18.8.2008 13:41:42   
Naja30
Ampak vedno se lahko zmotijo...  mislim glede oblekc in tega. user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 67
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nosečke in COVID.
пеперутка16

Nosečke, ste se cepile proti COVID?

Da. (29%)

Ne. (71%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!