Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz sem si vedno želela imeti punčko, pa sedaj pričakujem že tretjega fanta. Prvič nisem bila nič razočarana, drugič sem že bila malo, sedaj pa še malo bolj. Pa sem zato slaba oseba in bom slaba mamica? Sigurno ne, vse to so samo trenutna občutja, ljubezen do otroka pa spremeni vse in v trenutku, ko ga rodiš, je najlepši in najbolj popolni zaklad na svetu. Ga ne bi menjal za nobeno drugo punčko ali fantka. Da pa je vseeno katerega spola je otrok, me bo pa težko kdo prepričal, velika razlika je namreč, če lahko gre mamica s hčerko na kavico, k frizerki, nakupovat oblekice in obdelovat babje čenče, kot pa s pubecom na fuzbal, pivo in downhill . Življenje je čisto drugačno. OMG. Če imaš za sabo izkušnjo, kot jo imam jaz, ti je slabo, ko prebereš kaj takega. Naja3- z vsem spoštovanjem do tebe in z vsem obžalovanjem, da imaš za sabo izkušnjo, kot jo imaš - kaj je v tem tekstu narobe napisano??? Ne razumem. Lepo in pošteno je povedala občutja, zaveda se, da se bo rodil otrok, pove, da je zaželjen in ljubljen. To, da je življenje med materami in hčerami ter materami in sinovi različno, je skorajda dejstvo. Sama sem mama dečka in deklice, sem sestra bratu in sem žena možu - v skorajda vsaki stvari opažam, da so razlike v odnosih moški-ženska in ženska-ženska popolnoma drugačne, četudi, čeprav in kljub temu, da je Ljubezen vedno enako močna. Res, ne mi zamerit, ker sočustvujem s tabo, ampak mislim, da ta mamica ni napisala prav nič narobe in zaradi tega, ker se drugim dogajajo tragedije, kot se je zgodila tebi, ni ona nič slabša mama, ker upa to povedat, ker se tega zaveda in ker je sposobna to predelat, it "preko" in vzpostavit ljubeč odnos do tega otroka. Bom anonimna, ker so to zelo delikatne stvari. Pa nič ni izrečeno s slabim namenom, da veš.
|