|
RE: Uspavanje dojenčka, ki se plazi 10.8.2008 21:39:17
|
|
|
|
Tisana
|
Mala pikica, tudi midva imava izredno živahno punco. Do nekje pol leta ali pa malo čez je zmogla zaspati sama. Sva jo položila v posteljico, pa je zaspala. Potem pa, ko se je začela obračati na trebuh,... pa je zanjo zaspati postalo pravi problem. Nekaj časa je čez dan še pomagalo, če sva jo vozila v vozičku, potem pa ni zaspala niti v njem, niti v avtu,... Edino, kar vedno vžge, je, da jo nosim v naročju, hodim gor in dol, se zibljem, mogoče pojem tudi kakšno uspavanko,... Vse skupaj načeloma ne traja več kot 10 minut. Meni je bilo to v začetku ful odveč - a zdaj se bomo pa kar nosili, da bomo zaspali, potem sem pa pogruntala, da so te še eni redkih trenutkov, ko se lahko stiskava in crkljava skupaj. Tako imam sedaj te trenutke prav rada. Razen seveda, ko se s trmarjenjem upira spanju, pa me ščipa za roko, se zvija, nerga,... Ampak, tako je to, vedno bolj znajo izraziti svojo voljo, vedno bolj so samosvoji. Jaz enostavno verjamem, da bo tudi to obodbje uspavanja minilo in da bo spet znala zaspati sama ali pa bo takrat enkrat mogoče dovolj pravljica za lahko noč. Za enkrat takšen način uspavanja pri naši živahni frajli niti ne pride v poštev - ni šans da bi ležala pri miru samo zato, ker jaz berem neko pravljico
|
|
|