|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: obiski pri tašči
7.8.2008 17:28:42   
lemavrica
Cca 1x na 14 dni, včasih tudi 1x na teden za nekaj ure. Pa še to bolj zato da je mali na zraku in da lahko čofota, splh zdaj v tej vročini.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.8.2008 17:35:37   
Lunc_a
K tašči-vsake 3-4 mesece na slabo urcouser posted image
pri nas so na obisku vsaka 3 meseca za kakšne pol urce

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.8.2008 17:36:48   
arabela*
Pri tašči prakticiramo obiske ob nedeljah,takrat naredi tud vedno kosilo.Ponavadi smo tam ob enih,pa nekje do pol štirih.Odvisno kako in kaj.Meni,če kaj ne paše,pač rečem,gremo,ker se mi več ne ljubi sedet.
Pa mi tud določene stvari ne pašejo.Npr.včasih našo tamalo odpelje na dvorišče in se igrata s psom.Halo,pa ve,da tega ne prenesem.
K mami pa gremo še bolj poredko,gre pa zato malečka,ko se čuva.Mama pa je preveč obsedena z nami,tak da mi paše distanca od nje.
Na začetku je treba poštimat,zamere gor al dol,naredi si tako,da bo trebi oz.tvoji družinici pasalo,ker ste vi nabolj pomembni.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.8.2008 18:23:44   
ronja
oprosti, sirenetta, sem tako navajena, da govorim mala, da so zame kar vsi maleuser posted image

M1987, za dve urci na teden vse takoj podpišemo, ni res, punce?user posted image

zmajtolovaj, priveže nas res ne, ampak otroka pa ne da iz rok - dobesedno - potem pa pojdi - brez otroka - ali ji ga pa iz rok strgaj...

rožica, če boš sama dovolj obzirna, te nihče ne bo podil domov. mojim ni treba nikoli rečt, pa tastu tudi ne, če je sam in tudi če sta skupaj, ji ene 100x reče, da zdaj bi pa že šla... Če je preveč, pač dojadi, kaj češuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 29
7.8.2008 22:55:51   
Marogica
Mene pa zanima, kaj delate vsako nedeljo 4 ure pri tašči? Sedite in pijete kavo, se pogovarjate, ali kaj? Predvsem, kaj imate od teh tedenskih obiskov? Ker če gre samo za pitje kave in pogovarjanje, se mi to zdi prepogosto in predvsem zapravljanje časa.

Sama sem človek, ki sem se rada v nedeljo psihično pripravila na nov teden, treba je še kaj pripraviti, tako, da mi ni, da bi sprejemala obiske ali pa hodila kam na obiske.

Jaz bi se predvsem "zgovorila" na otrokov ritem, in da mora ob 20-ih spat. No saj se ne bi zgovorila, ker pri nas je bilo tako. Ob 19.00 smo se začeli odpravljati domov, pa če je bilo še tako lušno... Če pa ti obiski ne uidejo, pa se popoldan odpravi na sprehod ali pa ven s tamalo, čeprav si pri tašči. No tega sicer tudi ne razumem, da če so v bajti, zakaj sedite noteruser posted image .

V glavnem....."zredčite" tedenske obiske na npr. enkrat mesečno in ko je čas (vaš čas), se odpravite domov. Pred tem pa se pogovori s partnerjem, ali pa mu daj to prebrati, da bo videl kako in kaj.

p.s ko bi vas vsaj na kosilo povabila...bi še razumela... da ti ni potrebno kuhati...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.8.2008 23:53:14   
sirenetta
Marogica, saj tudi meni ni jasno, da se zadržujemo notri. Njim pa očitno je user posted image .
No, malo šale. Zdaj poleti je izgovor vročina in klima doma rula. Meni je sicer vseeno za klimo in imam raje svež zrak in sprehode ali pa kako senčico.

Sem predlagala sprehod, pa sva na koncu šle same s taščo z user posted image , moj in tast sta pa notr v bajti muziko poslušala user posted image (imata nek čuden hobi preizkušanja avdio naprav in poslušanje plošč, jazz ipd.user posted image ). Meni bi seveda pasalo ali jaz in moj z user posted image . Ali pa vsi štirje z malim. Ne pa jaz in tašča v nedeljo popoldne na sprehodu z vozičkom in potem še na kufe zunaj (no, kava mi je pasala in sprehod tudi, ne glede na vse). Tako da zdaj sprehodov raje ne predlagam več, ker se ni obneslo oz. mi ne paše tako, pa da ne bi še navada slučajno postala.

Na kosilo raje ne hodim, ker to pomeni, da se gre tja že okoli enih in je bilo veliko več možnosti ostati dlje (celo več kot 4 ure, če bi bilo po njihovo!). Tako da kasneje gremo, manj časa ostanemo user posted image . Pa še to glede kosil: tašča kuha pod komando tasta, ki pa ne skopari z začimbami (vključno s tabascom, jaz pa dojim!). Pa saj vejo da dojim in da pazim kaj jem, samo v praksi pa jim to ni najbolj jasno kaj pomeni.
No, pa še anekdota: zadnjič sem jim v pogovoru povedala, da je imel našuser posted image potem ko sem jedla lignje blazne krčke in da zato lignji no more. Nekaj vikendov kasneje nas povabijo na kosilo na postrvi. Pridemo tja: zmanjkalo postrvi, na meniju so lignji. Sem pač povedala, da ni problema, bom pač samo krompir, blitvo in solato. Pa lepo mi jemo nakar jaz ugotovim (ko je bil moj krožnik že prazen), da je v pečenem krompirju tabasco in gorgonzola, v blitvi tudi. Naslednji dan bi jim malega najraje nesla tja, pa da vidijo, da si ne zmišljujem, ko pravim, da moram pazit kaj jem. Je bil mali ves zelen od krčkov, celo jutro je tarnal in se zvijal in jaz ga tolažit in ujčkat in kaj naj mu rečem: tast je pač gurman, kaj čmo user posted image .

Pa smo se že 100x pogovarjali o user posted image in njegovih krčkih in dojenju in prehrani. No, to je ena izmed stvari, ki jih počnemo ko smo pri njih. Poleg tega, da se vrtimo tam po stanovanju in ne počnemo ničesar pametnega.

Saj jaz sem tudi tip, da mi ni do tega, zato pa mi je totalno odveč bit tam 4 ure.
Ne vem kaj počnemo, jaz mirim malega (oz. se ukvarjam bolj ali manj z njim), ki mu ne paše bit tam (priden moj sinko že ve on, kaj je ok in kaj ne). Moj user posted image   počne to, da izpolnjuje dolžnost bit tam pri njih in nič drugega razen to. ...Ja, pogovarjamo se, pijemo kavo, sedimo(jo) na kavču in tv rula. Ne vem niti sama, zabijanje časa v prazen nič.

A ja, skupen izletek ali sprehod pa sladoled ali kaj podobnega sem že mojemu predlagala, naj jim predlaga, pa je rekel, da to ni za njih! V bistvu pa ni za tasta. On pa ima pa tam itak glavno besedo. Moja tašča bi bila eksta vesela, da bi jo končno kam peljal. Jaz da ne govorimo, ker sem itak tip za sprehode s tamalim. Mali uživa na sprehodih 100 na uro! Samo tasta pa ne odlepiš od klime, tako da user posted image user posted image user posted image .

Toliko o tastih in taščah; pa če bi se oni pač prilagodili situaciji, da je mali otrok in da posedanje na kavču pred tv-jem in pitje kave ni primerno in maaalo spremenili svoje navade in šli kam ven z vozičkom...Če se pač oni nočejo prilagajat okoliščinam kaj naj, jaz pač vem, kaj je za otroka primerno, zato mi gre na živce bit tam več kot dve uri. In, ja, za eno do dve uri takoooj podpišem, pa v hiši zaprti gor al dol user posted image user posted image user posted image .

Nič očitno ne bo druge kot v soboto it tja pa prej stran, ker treba v trgovino...Samo, ne, tu grozi še ena nevarnost: povabilo za nedeljo, da pridemo na kosilo! Jao jao, to je začaran krog. Točno, za to hodimo tja v nedeljo, Marogica, in ne kateri drug dan, ker bi se zelo znalo zgodit, da bi se podvojili obiski.

Ronja
ker vidim, da se precej znajdeš, kako pa to rešit? Mi že lahko gremo v soboto, samo stavim, da nas v tem primeru povabijo še za nedeljo!
Sem že malo pozabila, zakaj pravzaprav hodimo v nedeljo po kosilu tja. No tu gor so moji razlogi.

Mogoče pa ni druge variante, kot tista: nedelja popoldan, po parih uricah pa slovo, češ da je mali že tečen in da gremo pač domov. Pa pol za vogalom levo in user posted image na sprehod! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
8.8.2008 8:45:31   
pety78
Jaz sem skoraj vsak dan tam, ob vikendih pa tudi na kosilu, čeprav ga tudi med tednom dobim. user posted image Smo blizu doma, 5 minut peš, pa imajo hišo, mi smo pa v bloku. Gremo k njej in smo zunaj. Luštno je! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 32
8.8.2008 9:00:24   
maruškaŠ
Ronja ker vidim, da se precej znajdeš, kako pa to rešit? Mi že lahko gremo v soboto, samo stavim, da nas v tem primeru povabijo še za nedeljo!
Sem že malo pozabila, zakaj pravzaprav hodimo v nedeljo po kosilu tja. No tu gor so moji razlogi.

A noben od vas ne upa povabilu rečt: Ne, hvala. Želimo bit še malo sami...? Midva sva tako moje kot njegove že tudi zavrnila s povabilom na kosilo - češ, da jutri bomo pa kr doma kuhal. Pa zato ni blo nobene zamere! Pa tut če bi bla - to je čist najina odločitev.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
8.8.2008 9:04:38   
bumerang
Sirenetta, meni pa nekaj ni jasno. Zakaj sploh iščeš izgovore. A si v šoli? A si v vojski? A si mladoletna in nepriskrbljena?
Nisi.
Se mi pa zdi, da je rahlo neodrasel (ali pa nedorasel) tvoj partner. Ker tole, kar ti opisuješ, je obnašanje maminega sinčka.
Torej se najprej zmeni s svojim partnerjem. Ti in on in otrok ste pač družina in takole enkrat tedensko (ali pa večkrat) po nekaj ur k drugi družini ne spadate. Tole situacijo more najprej on razumet in uredit s svojimi starši, šele potem bo ok. Ker če boš takole reševala kot poskušaš, bodo itak vedeli, da ne greste stran, ker bi radi šli v trgovino (torej da je to samo izgovor) in da si ti tega kriva, hkrati bo pa še tvoj partner držal dolg nos, ker si ga ti v to prisilila. In ti bo to ob prvi priliki serviral pod nos in se bosta zaradi tega kregala.

Je pa vsekakor prav, da nono in nona vidita svojega vnuka. Zakaj pa ne organiziraš tako, da vnuk ostane pri njih pol ure do ene ure, vidva pa gresta vmes po kakem opravku ali pa samo na sprehod. Ko ne boš več dojila pa lahko še dlje časa.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
8.8.2008 9:52:04   
ronja
Hehe, marogica,  midva nimava od tega nič - ima pa tašča vnučko in obratno. Pogovarjajo se tam bolj malo, sploh odkar je mala, ker se samo z njo ukvarjata in se zmenijo res samo najnujnejše, saj veš, kako deteta okupirajo babice. če sva s taščo sami, se še pogovarjava, sicer pa so njihovi pogovori bolj omejeni na vsakdanje oz. najnujnejše zadeve. Tak da je tam bolj dolgčas, navadno midva leživa na kavču in gledava, kako se babi in ronja igata, tast se malo igra s tamalo, malo gleda tv,...
Kosilo sicer tašča vedno hoče naredit, vendar je nama 100x lažje skuhat, sploh ker to pomeni vsaj 3 dodatne ure tam, pa še za uro se je treba menit, imamo pa zelo različne urnike, midva jeva kosilo bolj pozno - ko pač lubi pride iz službe in nama ob 12-14h res še ni za jest kosila, onadva sta pa v pokoju in navajena jest zgodaj...

Da bi bili obiski redkejši, skoraj ni možnosti, ker že zdaj skoz teži, kdaj spet pridemo, tako da je to nek kompromis. Bi nama pa pasalo manj, to je pa res. Ampak recimo, da vzdržujemo stike. Res pa ni nujno v nedeljo - v soboto se včasih izgovorimo, da moramo kam it - takrat je sicer problem, ker hočeta malo obdržat. Ampak se da, če si zmisliš fin scenarij;) Recimo boš sproti pogledal še nekaj za in jo rabiš zraven ali pa gremo v trgovino, ki je blizu najinega doma in se nama ne splača nazaj ponjo hodit za tisto urco,...

Ven skupaj ne gremo, oni so strašno radi not, čeprav imajo ogrooomno teraso (večjo kot je najino stanovanje), ampak ne moreva midva zahtevat, da postavimo mizo in stole zunaj (brez njih pa ne gre), pa še tašča male ne pusti na teraso, ker so zunaj stopnice in se boji, da bo dol padla - sicer je to nemogoče, ker jo vsi gledamo, ampak če je tak bolj mirna, ok, je to več vredno.

Glede sprehodov gre pa rada tašča sama s tamalo, tak da če bi predlagala sprehod, bi to pomenilo, da onidve gresta, midva pa tam čakava... (zdaj itak ne smem ne vem kaj šetat, mogoče kasneje)

NI pa problemov z lubijem - se spogledava, pa ve, da bi šla domov. Zdaj se lahko še izgovorim, da mi je slabo (kar mi itak vedno je, sploh če tam tudi jemo). Samo potem to še malo traja, ampak priznam, da smo glede tega z mojimi še hujši, se vedno še nekdo nekaj spomni, da se zmenimo na vratih.
Zadnjič sem pri njih bruhala (v wc, brez skrbi;) in potem sem še nekak malo trpela, pol sem pa mela dosti in sem rekla, da če takoj ne gremo, bom bruhala še enkrat (kar je bilo tudi res). POtem je šlo odpravljanje malo hitreje.

sirenetta, hehe, mata iste fore s kosilom - rajši ne, ker to pomeni +3h! je pa moja tašča zelo pazljiva pri hrani in kar rečeva, da ne smem, tistega mi ni treba jest! Res je pa tudi, da mala ni mela krčev po ničemer, sem lahko jedla karkoli, res pa nisem jedla ful pekoče. Je pa res, da kuha pač bolj mastno kot sem jaz navajena, kar pomeni, da zdaj, ko sem , pač vedno bruham, če jem tam. Bo boljše, ko rodim.

Pri njima je obratno: tasta bi takoj kam spravil, tašče pa ne, sploh ko dobi malo v roke - takrat je mala njena in ni šans, da bi bile kakršnekoli disturbance okoli. Zdaj se je že malo umirila, na začetku je bila pa čisto psihotična - ko je videla malo, se je začela trest in ni je dala iz rok, pa da se je mala drla ko jesihar, enkrat sem ji jo morala dobesedno iz rok izpulit, ker sem vedela, da je mala lačna in se hoče dojit. Od takrat dalje ne grem več sama tja, samo še z mojim medvedom, da me brani, hehe. Se je pa popravila, ko ji je lubi to rekel. Jaz ji pa tudi dam otroka in se ne vmešavam, da imata čas zase.

Se pa ne sekiraj preveč - ko bo mali večji, se bo rad igral na tleh in bo čisto zadovoljen cel popoldne tam. Tako je pri moji, ko ima očitno dost, pa gremo.

Hehe, res je, midva sva že z vsemi žaubami namazana, ker morava bit, če hočeva met svojo svobodo in ne preveč prizadet tašče, ki jo imava ipak rada, ker je fajn ženska - samo mi pač ni za bit z njo več kot 1x na teden (kar je sneguljčici čisto nedoumljivo).

Dokler sem smela plavat, smo naredili tako, da sem jaz šla na plavanje, in lubi pa tja - in takrat so bili tam, oni srečni, mala zadovoljna, lubiju je bilo sicer dolgčas, pa je preživu, navsezadnje so njegovi starši in bo že kaj za njih naredu, a ne?;) jaz sem se pa še naplavala in je bilo idealka. Sploh ker sta me nazajgrede pobrala in smo bili dogovorjeni za uro, tak da ni bilo 4 ure. Res je sicer, da smo potem dostikrat prišli še čez vikend (ne na svojo pobudo), ampak ni bilo treba vsak vikend in če je tašča fejst težila, ji je lubi še vedno lahko rekel, saj se vidimo v torek. Pa enkrat na mesec sva skidnila čez vikend dol k mojemu očetu (hehe, ta vikend gremo spet).

Torej, če vaju v soboto povabijo še za nedeljo, rečita, da imata nekaj v planu ali pa da mata obiske ali pa da greste na izlet ali pa enostavnjo: "saj smo se ravnokar videli". Je pa res fino, da se to meni on - pri nama se vse meni on, ker res nočem bit ena mona, ki ne bo dovolila babici vnučke videt, če bi si to tudi lubi želel tolikokrat.

Je pa moja tašča zvita - najprej je klicala njega, potem ko je videla, da se pa njega ne da okoli obrnit, je začela klicat mene in seveda ji jaz nisem mogla rečt ne, ker ni moja mama in sploh ker je rekla takole: "Torej smo zmenjeni, se vidimo v nedeljo", recimo. In seveda sem jaz mislila, da sta se prej vse z lubijem zmenla in sem rekla, ja, ok. Potem pride lubi domov in seveda o vsem skup nič ne ve... NO, potem je mel tega poln kufer in ji je povedal in zdaj spet kliče njega in so obiski temu primerno pogosti.

Kasneje se bosta pa lahko švercala tako, da bosta enostavno dala malega tja v soboto za par uric in bosta rešena: onadva bosta imela vnuka, vidva pa par ur miru za kaj naredit ali za kak dober seks in boste vsi zadovoljni. Tako zdaj midva delava (se pa seveda še vedno tudi vsi skup vidimo, samo potem to ni treba, da je nujno 6 ur, naju  ne rabi toliko časa gledat, samo tamalo, hehe), seveda brez tistega dela s seksom, na žalost, ker nama je prepovedan, grrrr!

Neposredna povezava do sporočila: 35
8.8.2008 10:05:28   
ronja
A noben od vas ne upa povabilu rečt: Ne, hvala. Želimo bit še malo sami...?

Upamo že rečt, samo včasih si ne želiš gledat objokanih ljudi in se pač rajši diplomatsko znajdeš. Ker njej je to grozno, da pač smo radi sami in hitro dobi solzne oči... Saj nima kaj, če se tak odločimo, samo včasih je pač ne bi rada prizadela - sploh jaz, lubi je bolj direktenuser posted image .

Moja mami mi je tudi že telefon dol vrgla, ker sem rekla, da ne pridemo na kosilo, kjer bo še moja teta itd... Pa smo res meli druge plane. Ampak njo sem potem nadrla, kak je to odnos in od takrat naprej ni več problema - če hočemo, pridemo, če nočemo pa ne. Pri tašči je pa to malo težje, ker nje jaz ne morem kar nadret... Pa tudi ni navajena, da koga upošteva: recimo lubi ji po telefonu reče (ko je bil on na terenu, tašča pa pri nama z malo na obisku in se ni in ni spokala):" Mami, pojdi domov!" Sem ga slišala, poleg tega, da mi je tudi kasneje povedal, kaj ji je rekel... Je dobila solzne oči, ampak domov pa ni šla... potem je pač ne vabim več...

Starši so pač včasih bolj otročjiuser posted image , kaj češ. In takrat jih pač odpraviš s kakim otročjim razlogom.

In čeprav se mogoče bere drugače, jo imam res rada in mi je hudo, ko vidim, da ji je hudo - svojo mami lažje odpravim, ker jo poznam in sem lahko čisto iskrena z njo. in vem, da drugače itak nima najin odnos nobene prihodnosti. Pri njegovi mami je pa on vmes in imam rajši da se onadva pogovorita kake hude zadeve, da on dozira, kako fejst bo zaropotal, jaz si pa kaj zmislim, če sem pač sama z njo. Zdaj itak nimam nobene besede, "ker moram počivat", kar je na začetku hotela ful izkoriščat (seveda bi vse pomagala, ampak bi bila tudi skoz tu), zato sem si takoj poiskala druge ljudi, da so bili z mano, včasih sva si pa enostavno zmislila, da bo kdo tu, pa sem bila sama z malo. Ker če bi vedela, da sem sama, bi enostavno prišla in ej ne bi mogla vršt ven.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 36
8.8.2008 15:05:08   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Se mi pa zdi, da je rahlo neodrasel (ali pa nedorasel) tvoj partner. Ker tole, kar ti opisuješ, je obnašanje maminega sinčka.
Torej se najprej zmeni s svojim partnerjem. Ti in on in otrok ste pač družina in takole enkrat tedensko (ali pa večkrat) po nekaj ur k drugi družini ne spadate. Tole situacijo more najprej on razumet in uredit s svojimi starši, šele potem bo ok. Ker če boš takole reševala kot poskušaš, bodo itak vedeli, da ne greste stran, ker bi radi šli v trgovino (torej da je to samo izgovor) in da si ti tega kriva, hkrati bo pa še tvoj partner držal dolg nos, ker si ga ti v to prisilila. In ti bo to ob prvi priliki serviral pod nos in se bosta zaradi tega kregala.

Je bolj očkov sinko user posted image . Ja, res je, je pač take bolj pasivne sorte, tak pač je, takega sem izbrala in spremenil se ne bo. Ima pa en kuuup drugih prednosti.

Sem se že ogrooooomno pogovarjala z njim, ampak kaj čmo, tako so ga navadili in tako je. In vsi vemo, da navada je železna srajica. Oni so pa tudi bili navajeni, da je on visel pri njih cele sobote in nedelje, ko je živel v Lj zaradi študija in potem ko si je službo našel in ostal gor. Pa še potem, ko se je preselil k meni, je bilo to za njih normalno, da gre v soboto zjutraj k njim in kaj pomaga očetu okoli hiše pa še v nedeljo potem na kosilo (to sva šla skupaj). Tako da že to je bil ogromen napredek, da je prekinil s tem v zadnjih mesecih moje user posted image , ker sem ga pač jaz rabila. Prej pa ni bilo šans, pa je bilo pogovor, pa prepirov, pa dolgih nosov, on pa nič. Dolžnega se je čutil, ker so mu to vcepili starši in to je to.

Tako da z njim si glede tega res ne morem pomagat. Draga bumerang, že lepo bi bilo, če bi šlo to tako in če bi bil moj idealen partner, ampak vem, da taki ne obstajajo, vsak ima kako svojo "pomanjkljivost". Ta je pač njegova, da je malo polentast kar se staršev in odnosov z njimi tiče. Vem, da si mora on pridet sam na jasno in uredit s starši! Saj kot pravim, navada je železna srajica.

Do takrat pa delam tisto, kar lahko oz. kar da je najboljše zame in za Mihaela.
No, mogoče bi jim pa res morala kdaj povedat, da pač rabimo samo čas zase, za bit malo skupaj, pa upat, da se bosta prej ali slej sprijaznila s tem, da otroci odrastejo in grejo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.8.2008 15:28:06   
bumerang
Ne, sirenetta, ne ti, on bo moral to naredit. Ker že tako bo huda ura s taščo, če boš pa ti povedala bo pa še hujša. Itak boš potem kriva, da šuntaš sina proti njej, na to bodi pripravljena.
Tako da raje počasi delaj na svojem možu, da počasi odraste in se osamosvoji, kot da greš direkt proti tašči.
Kaj pa ko bi kakega njegovega kolega, ki je malo bolj možat, prosila, da se pogovori z njim in mu razjasni obzorja?

Ustavi se in prišel boš!

Neposredna povezava do sporočila: 38
8.8.2008 15:45:58   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Kaj pa ko bi kakega njegovega kolega, ki je malo bolj možat, prosila, da se pogovori z njim in mu razjasni obzorja?

Bi bila opcija za poskusit. Sestrična in njen imata zelo razjasnjene pojme glede tega, on pa je bil v podobni situaciji, ker ga je oče zelo vezal nase, pa je lepo razmontiral zadeve in je šlo. Sta si oba zelo na jasnem glede obiskov in odnosov. K nam prideta v kratkem in bom poskusila uredit tako, da se bosta imela možnost pogovorit.

Sama pa delam na možu, samo sem opazila, da pranja možgan pri njemu nimajo efekta, ravno zato pa urejam zadeve z načinom življenja (torej kaj, kdaj in kako se dogajajo stvari za vikende), da so pač najprej dejanja, potem pa upam, da bo sledil tudi njegov(in njihov) način razmišljanja. Najprej dejanja in potem upam, da jim bo vsem postalo jasno (tudi njemu), da zdaj smo pa mi3 družina in torej v ospredju, njegovi so pač samo še gledalci in ne glavni akterji v našem življenju. 100 besed ne bi zaleglo toliko kot eno dejanje.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?