ronja
|
Hehe, marogica, midva nimava od tega nič - ima pa tašča vnučko in obratno. Pogovarjajo se tam bolj malo, sploh odkar je mala, ker se samo z njo ukvarjata in se zmenijo res samo najnujnejše, saj veš, kako deteta okupirajo babice. če sva s taščo sami, se še pogovarjava, sicer pa so njihovi pogovori bolj omejeni na vsakdanje oz. najnujnejše zadeve. Tak da je tam bolj dolgčas, navadno midva leživa na kavču in gledava, kako se babi in ronja igata, tast se malo igra s tamalo, malo gleda tv,... Kosilo sicer tašča vedno hoče naredit, vendar je nama 100x lažje skuhat, sploh ker to pomeni vsaj 3 dodatne ure tam, pa še za uro se je treba menit, imamo pa zelo različne urnike, midva jeva kosilo bolj pozno - ko pač lubi pride iz službe in nama ob 12-14h res še ni za jest kosila, onadva sta pa v pokoju in navajena jest zgodaj... Da bi bili obiski redkejši, skoraj ni možnosti, ker že zdaj skoz teži, kdaj spet pridemo, tako da je to nek kompromis. Bi nama pa pasalo manj, to je pa res. Ampak recimo, da vzdržujemo stike. Res pa ni nujno v nedeljo - v soboto se včasih izgovorimo, da moramo kam it - takrat je sicer problem, ker hočeta malo obdržat. Ampak se da, če si zmisliš fin scenarij;) Recimo boš sproti pogledal še nekaj za in jo rabiš zraven ali pa gremo v trgovino, ki je blizu najinega doma in se nama ne splača nazaj ponjo hodit za tisto urco,... Ven skupaj ne gremo, oni so strašno radi not, čeprav imajo ogrooomno teraso (večjo kot je najino stanovanje), ampak ne moreva midva zahtevat, da postavimo mizo in stole zunaj (brez njih pa ne gre), pa še tašča male ne pusti na teraso, ker so zunaj stopnice in se boji, da bo dol padla - sicer je to nemogoče, ker jo vsi gledamo, ampak če je tak bolj mirna, ok, je to več vredno. Glede sprehodov gre pa rada tašča sama s tamalo, tak da če bi predlagala sprehod, bi to pomenilo, da onidve gresta, midva pa tam čakava... (zdaj itak ne smem ne vem kaj šetat, mogoče kasneje) NI pa problemov z lubijem - se spogledava, pa ve, da bi šla domov. Zdaj se lahko še izgovorim, da mi je slabo (kar mi itak vedno je, sploh če tam tudi jemo). Samo potem to še malo traja, ampak priznam, da smo glede tega z mojimi še hujši, se vedno še nekdo nekaj spomni, da se zmenimo na vratih. Zadnjič sem pri njih bruhala (v wc, brez skrbi;) in potem sem še nekak malo trpela, pol sem pa mela dosti in sem rekla, da če takoj ne gremo, bom bruhala še enkrat (kar je bilo tudi res). POtem je šlo odpravljanje malo hitreje. sirenetta, hehe, mata iste fore s kosilom - rajši ne, ker to pomeni +3h! je pa moja tašča zelo pazljiva pri hrani in kar rečeva, da ne smem, tistega mi ni treba jest! Res je pa tudi, da mala ni mela krčev po ničemer, sem lahko jedla karkoli, res pa nisem jedla ful pekoče. Je pa res, da kuha pač bolj mastno kot sem jaz navajena, kar pomeni, da zdaj, ko sem , pač vedno bruham, če jem tam. Bo boljše, ko rodim. Pri njima je obratno: tasta bi takoj kam spravil, tašče pa ne, sploh ko dobi malo v roke - takrat je mala njena in ni šans, da bi bile kakršnekoli disturbance okoli. Zdaj se je že malo umirila, na začetku je bila pa čisto psihotična - ko je videla malo, se je začela trest in ni je dala iz rok, pa da se je mala drla ko jesihar, enkrat sem ji jo morala dobesedno iz rok izpulit, ker sem vedela, da je mala lačna in se hoče dojit. Od takrat dalje ne grem več sama tja, samo še z mojim medvedom, da me brani, hehe. Se je pa popravila, ko ji je lubi to rekel. Jaz ji pa tudi dam otroka in se ne vmešavam, da imata čas zase. Se pa ne sekiraj preveč - ko bo mali večji, se bo rad igral na tleh in bo čisto zadovoljen cel popoldne tam. Tako je pri moji, ko ima očitno dost, pa gremo. Hehe, res je, midva sva že z vsemi žaubami namazana, ker morava bit, če hočeva met svojo svobodo in ne preveč prizadet tašče, ki jo imava ipak rada, ker je fajn ženska - samo mi pač ni za bit z njo več kot 1x na teden (kar je sneguljčici čisto nedoumljivo). Dokler sem smela plavat, smo naredili tako, da sem jaz šla na plavanje, in lubi pa tja - in takrat so bili tam, oni srečni, mala zadovoljna, lubiju je bilo sicer dolgčas, pa je preživu, navsezadnje so njegovi starši in bo že kaj za njih naredu, a ne?;) jaz sem se pa še naplavala in je bilo idealka. Sploh ker sta me nazajgrede pobrala in smo bili dogovorjeni za uro, tak da ni bilo 4 ure. Res je sicer, da smo potem dostikrat prišli še čez vikend (ne na svojo pobudo), ampak ni bilo treba vsak vikend in če je tašča fejst težila, ji je lubi še vedno lahko rekel, saj se vidimo v torek. Pa enkrat na mesec sva skidnila čez vikend dol k mojemu očetu (hehe, ta vikend gremo spet). Torej, če vaju v soboto povabijo še za nedeljo, rečita, da imata nekaj v planu ali pa da mata obiske ali pa da greste na izlet ali pa enostavnjo: "saj smo se ravnokar videli". Je pa res fino, da se to meni on - pri nama se vse meni on, ker res nočem bit ena mona, ki ne bo dovolila babici vnučke videt, če bi si to tudi lubi želel tolikokrat. Je pa moja tašča zvita - najprej je klicala njega, potem ko je videla, da se pa njega ne da okoli obrnit, je začela klicat mene in seveda ji jaz nisem mogla rečt ne, ker ni moja mama in sploh ker je rekla takole: "Torej smo zmenjeni, se vidimo v nedeljo", recimo. In seveda sem jaz mislila, da sta se prej vse z lubijem zmenla in sem rekla, ja, ok. Potem pride lubi domov in seveda o vsem skup nič ne ve... NO, potem je mel tega poln kufer in ji je povedal in zdaj spet kliče njega in so obiski temu primerno pogosti. Kasneje se bosta pa lahko švercala tako, da bosta enostavno dala malega tja v soboto za par uric in bosta rešena: onadva bosta imela vnuka, vidva pa par ur miru za kaj naredit ali za kak dober seks in boste vsi zadovoljni. Tako zdaj midva delava (se pa seveda še vedno tudi vsi skup vidimo, samo potem to ni treba, da je nujno 6 ur, naju ne rabi toliko časa gledat, samo tamalo, hehe), seveda brez tistega dela s seksom, na žalost, ker nama je prepovedan, grrrr!
|