ninocka
|
Dober dan!! A vas kaj zebe, a ze kurte? Mi smo odprli sezono v soboto, ko je blo zjutraj takoo mrazzzz... Mala dva sta zdrava, Ruben je bil se kar OK, je mel pikice po ritki in po nogicah, ful velik po kolenckih in mal po zacetku dlani in stoplacih in obrazcku. Evan je mel pa ful hude afte v ustih, ni 4 dni nic jedel, pil in govoril. Hrano je samo okrog v rokah prenasal in en vecer je sel se spat z njo Ampak vazn, da je konc, je pa ful nalezljiv ta virus, ker zdej je pa od kolegice tamal fasal...pa se zgleda ful razsaja... V ponedeljek sem mela roditeljski sestanek za Rubna, spoznala sem vzgojiteljici - do 1. oktobra je ena, pol bo pa ena druga in pa pomocnico. Mal so predstavli, kaj bodo kaj delali v vrtcu, kaksen je "ucni plan" in sem bla ful presenecena, ker so rekli, da bodo meli matematiko Je potem pojasnila, da je za njih matematika: Vzemi EN piskot Ruben gre v vrtec 6.10. (samo se naslednji teden je doma ), pa sem, iskreno povedano, ful skepticna zarad vsega...Pri Evanu je blo ful lazje, ta otrok je pa tolk name navezan...joj, vso sreco vzgojiteljici in pomocnici, ko ga bosta meli Kaj se pa kaj dogaja pri nas: menstruacija - sem jo docakala po 1.5 leta Pa jo moram kr "pohvalit", ker ni bla nic boleca, upam, da bo se naprej tako. Ker drugace pri menstri funkcioniram samo pod vplivom tablet. Verjetno vam dost pove tud to, da nikol ne jem tablet (niti aspirina, lekadola), edin takrat pa moram vzet, ker res ful boli. Ja no, je prisla, pa nisem mela vlozkov doma...sem ze pozabila, da mors met zalogo... dojenje - se zmeraj zjutraj, zvecer, za zaspat in pa ponoci na 1.5 ure . Ceprav sem prejsnji teden ze mislila, da smo koncali, ker je 2x povlekel in se obrnil (sem povezovala s prihodom M, da ima mleko drugacen okus in mu pac potem ne pase), tud uspavanje je bilo fenomenalno - 3x je zaspal v 1 min, s tem, da je 2x povlekel, mu ni blo vsec se je obrnil, mal sem ga pobozala in je ze spal. Ponoci se je zbudil samo 1x za podoj, pa se to je blo spet 2x potegnu in obrnil in spal...Pol ga je pa spet neki prijel (oz. koncevala seje M) in smo mlekarne ponovno o dprli za polni delovni cas...Mi je pa na trenutke ze tole dojenje prava muka, ker skoz grizlja bradavice in pa tud ugrizne me ful mocno Sploh, ce je kaj uzaljen al pa za konec, ko neha vlect, pa se ugrizne, ces, Mami, posprav josko, sem fertig... zobki: vceraj dobili 6 zobek, zgornjo, desno dvojko. Zobozdravnika se nismo meli, mi je pa rekla P na posvetovalnici, da se mormo it narocit. PriEvanu sem dobila pa vabilo po posti... cepljenje - se zmeraj nismo cepljeni, rezultatov testiranja za imunoglobuline se zmeraj ni. Sem pa oddala papirje za podaljsanje porodniske, upam na najbolje, pricakujem pa ne nic. hrana in teza&velikost- jemo vse in pa ful grize, tko da nic vec ne pasiramo, kvecjemu rahlo pretlacim z vilico. S tem otrokom pa hrana res ni problem . Edino kaka pa tud do 4x na dan, tko da s tezo smo pa bolj pri lahkih. Stevilka oblekc trenutno je 74, 80 mu je vse se fuul preveliko, hlace mu kr dol padajo, se na rit ne stojijo. Plenice mamo pa 4ko. kaj znamo - obvladamo pincetni prijem, zlico tudi ze prime in sari z njo po krozniku, v usta pa nese meni. Ga ne morem prepricat, da bi sebi nesel. Flasko si sam dvigne in pije, ful rad se igra z avtocki in ji vozi - al premika levo in desno, al pa hodi za njim in ga poriva po tleh, brcne zogo, pleza po stopnicah oz. na kakrsnokoli oviro, zna tudi it cez manjse ovire (npr. s stopnice al pa preko praga...), ful rad daje pokrovcke na frutkove kozarcke (no, to dela ze z morja), pa potem si vlece stumfke z nogic in jih natika na prstke, potem mu pa ni jasno zakaj ne ostanejo na nogicah , pokaze Evana, ocija in mene in flasko , gleda telebajske , na polno skriva stvari (men je zadnjic dal telefon v skatlo od vlakca, ki ga je dobil, skatlo pa pod pojstlo...sem rabila pol dopoldneva, da sem ga nasla, s tem da me je moj mogu klicat, dokler se nisem javla, pa se to sem ga nasla zgolj slucajno , pa zadnjic je moji mamici dal daljinca v torbico, pol smo ga pa vsi k zmesani iskali ), ploskamo (seje naucil lih tist cetrtek preden smo sli na dunaj), pa prejsnji torek je zacel posiljat lubcke in mahat pa-pa...pa ziher sem se kaj pozabila hoja - po tsitih famoznih 4 korakcih, se je hoja ustavila. Vstane in pocepne brez opore, tud stoji po ful dolg, hodit pa noce, razen ce ga drzimo oz. zdej je zacel se sam ob opori. Ce ga pa postavim in se odmaknem in ga poklicem k sebi, pa dvigne nogo, da bo naredil korak potem se pa kr naprej, na ploh, vrze. Ce sem pa predalec, se pa spusti na vse 4 in pridirja do mene. akrobacije - najrajs in v nedogled bi delal prevale nazaj, tko da ga imam na kolenih, nogice ima na naslonjene na moj prsni kos, galvico pa na kolenih, potem ga pa obrnem okrog, da pristane na nogicah. Ful se smeji in takoj pride nazaj in ga mors pol ful prijet, ker se kr z glavo nazaj vrze...Bo enkrat enmu to naredu, k ne bo vedu, pa bo na glavi na tleh pristal... Drugac pa se postavi tud na vse stiri, dvigne rit v zrak in da glavo na tla in potem dvigne se eno nogo , pa seveda avioncek in rahlo metanje je tud zakon govor - mamamama (mami), amaama (lacen), brrrrmm (dela avto), ata (oci), aja (spat) - ta dve ful redko kdaj rece; potem je pa se dej dej dej, tatata in se kaksno ponavljanje zlogov uspavanje - ce mam sreco zaspi v 5 min ob dojenju, ce pa nimam srece, pa zacne skakat po pojstli, pa noret, pa se po men metat, pa me s prstkom zokat v popek, pa vlect za bradavico... Ce ga dam v posteljco, se zacne tolk dret in je sposoben kricat tud 1 uro, s tem da je zacel zdej proizvajat se take zvoke, kot en mali prasicek... nocno spanje je pa ista pesem - zbuja se se zmeri na 1.5 uro in mal povlece, ponavadi potem spi kr pri meni in jst samo cez njega skacem in mu dajem enkrat eno, drugic drugo josko. Vcasih se zbudi ze do polnoci 3x, vceraj se je recimo samo 1x, pa se to ga je Evan zbudil, ker se je drl v kopalnici. Je potem spal neki cez 3, jst sem sla spat ob 1h in sem spala 2 uri v kosu, se mi je ob 3h, ko je Evan neki zacel jokat, zdelo, kot da sem celo noc prespala . Je pa zdej zjutraj 2x ful potegnil - neki cez 8 ljubosumje - ful lubosumen, ce se evan pr meni crklja, takoj prileze zraven in se hoce se on, ce mam pa kaksnega dugega otroka, je pa se uzaljen zraven in joka. navezanost name - groza, sploh me ne sme spustit izpred oci. Sej ce je s kaksnimi znanimi, je se kr OK dokler me spet ne vidi, pol pa od uzaljenosti joka, ker sem ga pustila. Stima edino, ce gre sam od mene stran (npr. pri brunarci, ko sam zleze v peskovnik). previjanje - ful sovrazi previjanje in se zacne dret ze samo, ko ga polozim na previjalko. Ne pomaga nic, karkoli mu dam v roke, edino obcasno avtocek, da ga pol vozi po sebi. Se ga ne da previt nikakor, tud na vseh 4 ne, al pa v stoje...namest da bi bla v 1 min konc, se vedno 10 min previjava. Pa sem bla Evana navajena od zadi previt... igrace - zamoti se s kaksnimi klupcami, ki jih daje v kosaro al pa iz nje, potem s tole igraco, ker postavlja tiste kroglice v nedogled gor in potem tolce po njih, pa delavnica in orodje mu je se kr zanimivo, baloni, zoge, avtocki itak, pa daljinci in pa telefoni, pa odpiranje predalov in pritiskanje gumbov na ojacevalcu... laski - so nam koncno mal zrastli, mamo pa zdej lih tolk las, kot njegov starejsi bratec ze v porodnisnici, pa blond smo, ucke mamo pa modre - temno modre zunaj, potem pa notri svetlejse, pa dva crna gumbka na sredini stevilka nogice - trenutno je 19-20 (H&M stevilka), nosi pa 2 njihove ceveljcke - ene ceveljcke, ene pa kao olstarke. Za doma ma pa neke mehke copatke - supergice. Za v vtrec pa se ne vem, kaj mu bom dala, verjetno nogavicke z gumjastim podplatom? sluzba - jutri se grem zmenit za skrajsan delovnik. Prve 3 mesece bom delala samo po 6 ur in pa dopoldan. Gre bolj za to, da se vsi navadmo, da sem jst zdej tud v sluzbi in da dobimo nek ritem, pol grem pa na polni delovni cas Uh, mislim, da sem zdej vse vse obdelala, zdej grem pa za nazaj brat. Sem se nekje na strani 70+