mama11
|
Uh, že vidim, da sem narobe predstavila "problematiko" obrokov. Štrene mi meša njeno dnevno spanje, ki se je podaljšalo, pa še vedno ga zahteva 3x. Takale je pa cela zgodba: 1. Zajtrk: zbuja se med 7-8h zjutraj, ko se za zajtrk podoji (ja, leni mamici se ne da zjutraj mešat kašice, zato še nisem uvedla jutranje GH). Potem se igramo, budna ostane cca. 2 uri, potem gre spat. Tu se pojavi problem, ker mi zadnje čase namesto 40 min zategne za 1,5-2 uri 2. Dopoldanska malica se tako zavleče na 11-12h. Običajno ji dam sadje (ugotovila sem, da "najraje" je dušenega - navednice zato, ker nad sadjem še vedno ni navdušena) v katerega zamešam kakšno žlico kosmičev. 3. Kosilo - zadnji teden sem se precej namučila, da mi je ostala budna od malice do kosila okoli 14-15h. Takoj potem se je še podojila in zaspala; spet za 1,5 do 2 uri. 4. Popoldanska malica - jogurt s kosmiči ali skuta s sadjem je bila tako aktualna med 17-18h. 5. Večerjo - mlečno žitno kašico sem ji dajala okoli 20h (pa bi ful rada prej, ker bi jo rada imela do 20h ali najkasneje 20:30 v postelji - ampak res nima smisla, da jo hranim na manj kot 2 uri), ko je že ful zmatrana in že med hranjenjem na polno tečnari. Potem jo moj skopa in previje, se podoji in gre spat. Ponoči že skoraj 2 meseca ne je več. V bistvu ima tako vsega skupaj 5 obrokov (za zajtrk, kosilo in večerjo se še doji, za malici ji pa ne ponujam več, ker imam občutek, da do tega, da bi sama zavrnila ne bo prišlo, hkrati pa ne zahteva). Razmišljam, pa da bi zadevo spremenila tako, da bi ji "ukinila" dopoldansko malico in ji pustila, da gre med kosilom in pop.malico spat, ker vidim, da ful potrebuje. Pač bi pa še za popoldansko malico dobila nekaj več sadja. Verjetno je tudi problem, da hranjenje traja cca. pol ure in se vse skupaj še zavleče... Kaka vsaj 2x na dan, danes pa npr. 5x, tako da mislim, da z ukinitvijo obroka ne bi trpela kakšne lakote. Ampak zdaj pa vidim, da imate vsi več obrokov, tako da sem spet v dilemi, kaj naredit. Aja, ful hvala za info glede vožnje na morje. Saj vem, da bo šlo, v vsakem primeru, ampak v avtu kakšnih dolgih spancev pri nas ni... Scuba
|