|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 28.8.2008 11:36:35
|
|
|
|
HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica Ojla, babe, danes bom pa malo pojamrala. Pravkar se mi je tjaž dve uri in pol jokal, zdaj ga ima M. Situacija je pa taka: vedno bolj se hoče crklat med uspavanjem, čas uspavanja se nam vedno bolj daljša, ponoči se zbuja in hoče k nama v posteljo, potem se dve uri jajca, da noben ne more spat (ker me čist skoz vlači za lase!). vsega mi je že dosti. danes se je začel dret že ob pol sedmih (bila sem sama z njima, na srečo sem jih komplet zrihtala že pred tem), potem smo kao skupaj gledali risanke in je neko histerijo zganjal po postelji, pa z roko kazal na nočno omarco, da bi neki mel, ko sem ga pa dala tja, naj mi pokaže, kaj bi rad, mu pa sploh ni blo jasno, kaj hoče - kr neki ... špela je na srečo dokaj mirno in potrpežljivo gledala risanke. na koncu sem ga odnesla v drugo sobo in ga tam uspavala - ob sebi seveda. neki časa se je še drl, potem seje pa umiril. in valjda točno takrat se začne špela dret: mami!mami! mami! mater no! sem jo ignorirala, pa je potem utihnila. mali je vmes parkrat počekiral, če je še zraven mene, se malo zadrl, pa spal na prej. potem pa spet špela: mami!mami! mami! ker se mi je zdelo, da bi tjaž lahko že trdno spal, sem šla k njej - in valjda je mali vmes ugotovil, da me ni, in spet dretje. špelo sem potem spravla v postlo, a kaj, ko se ji ne da in ne da dopovedat, da naj bo tiho. skoz neki rita, pa si poje, pa ne vem, kaj še vse ... Ok, malega mi končno uspe uspavat, kar v redu zaspi. se odločim, da ga bom dala v posteljico, ker sva spala na tleh, in če bi šla stran, bi se kam skotalil in se spet drl. ga dam v posteljico - v trenutku buden, se dere ko zverina. in pol sem se odločla, da je konc izsiljevanja. in sem mu lepo razložila, da mora spat v svoji posteljici itd. itd. (šteka itak bogve kolko kaj) in sem ga potrpežljivo polagala nazaj na blazino, on je vstajal, in jaz njega spet nazaj ... vmes sem ga malo pocrkljala, pa spet položila, pa se je takoj spet začel zverinsko dret ... ful mi je blo hudo, sam res ne vem, kaj naj bi naredila. po skoraj eni uri sem ga vzela v naročje, takoj se je umiril in zaspal. ko sem ga pa dala v posteljico, pa spet histerija. zdaj ga ima M, bom vidla, kaj bo. kaj pravite? a ga je sploh možno pri tej starosti (14m) na ta način prevzgojit? al naj se pač vdam? joj, tako mi je hudo, pa tako fajn se je crklat, sam js se tud moram naspat, na žalost Roporuljči, nisem škodoželjna, ampak prav vesela sem, da je ena prevzela mojo vlogo jamrajoče, zbujajoče se, neprespane mamice... Resno, vem, kako ti je, ker sem imela 2 taka otroka. Capinka še nekako, sem mislila, ajd, bo drugi drugačen - pa je bil še hujši.... Tele prednočne akrobacije predobro poznam - je bil star 2 leti, pa še vedno traja vsaj pol ure, da zaspi, jaz moram ta čas seveda prebiti z njim. Probali smo res vse - razen nekajdnevnega joka, tega res ne - ker smo že čez dan iber preglasni v bloku, ne upam si tega še zvečer in ponoči, bi me izselili, naši upokojenci - ati, babi, risanke, NIČ, ampak NIČ, razen jaz in moji nohti - Capinka me je tudi vlekla za lase, mali pa me ščipa po nohtih.... Grozno. Ampak vidim, da nič ne zaleže, kot da ležim tisti čas z njim, da zaspi - pa je za vse najhitreje mimo.... Ja, grozna, popustljiva mama sem, ampak po celodnevnem drk%%&Z&$& v službi se mi ne da ubadati še z malim. Ščipanje zdaj ukinjava, čeprav ga kot petardo izstreli, ko mu umaknem roko, pa mu lepo govorim, da me boli, mali pa reče: mami oka (joka), se delam, da jočem, pa se reži kot pečen, no, pa se spanec spet zamakne. In zato ju oba kdaj pa kdaj dam z največjim veseljem spat k mami ponoči - kot danes - in sem kot roža, spala sem do 8.00, zamudila službo Popolnoma ju odmislim - kar je pri meni res težko - ampak res popolnoma. In je kul. Ropotuljica, še bolj pa sem se sekirala, ko sem videla, kako določeni ukprepiu pri nekaterih otrocih 'palijo', pri mojih pa niso, ampak zdaj pač živim nekako s tem, da so moji otroci bolj premeteni od mene Jih bo že minilo, Capinko je nekako po 3,5-letih - zdaj gre že tudi sama lepo spat, pa imam mir, kar se nje tiče. Skratka, nekega pametnega nasveta nimam - poslušaj srce, pa boš znala pravilno (ne)ukrepati. Pa če je to dretje do onemoglosti pred spanjem, ali pa ujčkannje - naredi tako, da ti bo prav. Cel roman --- lahko ti kaj napišem še na ZS Snorči - gotovo ti je ful lepo naredila - daš gor kako fotko? Plis.... Če ne pa potem, ko bo poroka za vami.....
|
|
|