Dashenka
|
Vali 81 in jaz sva lepo povprašale po izkušnjah tistih, ki ste rodile v Postojni... Zato ne vem od kod taka nestrpnost, militanten "attitude" in vrednostne sodbe nekaterih (ulla, rija, natasa, kokodajsa in karin, pa morda še katera), dajte raje dobro prebrat temo in poste, pa boste izvedele, da je v Postojni ustaljena praksa, da od 23 do 5h nimaš pri sebi, razen, če izraziš nasprotno željo... in ker bi pa jaz npr. želela imeti pri sebi tudi čez noč, pa se morda bojim "usajanja" takih s podobnim agresivnim odnosom kot ga imate nekatere od vas, pač razmišljam, da bom vzela individualno sobo, pa bo mir... Ma pa po mojem skromnem mnenju vsaka pravico do do svoje odločitve glede rooming-ina...pa mislim, da smo na temu forumu zato, da kaj vprašamo in si delimo izkušnje, ne pa da se damo v zobe in "oblajat", a ne punce? BTW, včasih (ko so rojevale naše mame) sploh ni bilo rooming-ina ponoči v večini SLO porodnišnic Torej: Nadstndardno sobo dobiš, če je prosta. Če ni, sa zna zgodit, da kako noč prespiš v standardni in te potem, če še vedno vztrajaš, preselijo. Rezervirat se jih žal ne da, ker porodnice ne hodijo rojevat na dan in uro natančno . Jaz ti jo absolutno priporočam. Imaš mir, mimo postelje se ti ne sprehaja vsa žlahta tvojih sostanoval, imaš lasten WC in tuš. Glede delnega roominga. Jaz sem rodila s CR in mi je bilo dobesedno odrešujoče, da so hčer ponoči odpeljali za 6 ur v "otroško spalnico". Tistih nekaj ur spanca mi je bilo absolutno nujnih, da sem lahko čez dan funkcionirala. Če se odločiš in predvsem počutiš dovolj fit, da imaš otročka že prve noči pri sebi, je nadnstandardna soba res še najboljša izbira. Marsikatera nosečnica se odloči, da bo šla rodit v PO predvsem zaradi možnosti dobit EA in pa delnega roominga. Jaz sicer priadam malo stareji generaciji, tako, da takrat ko je rodila moja mama, ni bilo niti dnevnega roominga. Novorojenčke, so jim sestre prinesle oz pripeljale svsake 3 ure za pol ure podojit in jih nato ponovno odpeljle. Hmm, ni mi cisto jasno zakaj smo potem generacije 60-ih tako normalne
|