austen
|
se mi ne da posebej vsakemu odgovarjat .... vse ki sprašujete kako je Erika....poročilo...... mi smo dobro, zdaj. Smo pa imeli pester vikend, ...v glavnem v soboto popoldan smo šli k dežurnemu, ker je imela Erika vročino in malo driske, pa občasno je bruhala. Najbolj me je skrbelo, ker ni nič jedla in ful malo pila. Dežurna nas je nato poslala v bolnico, da glede na to da je otrok naj se gremo pokazat na hrib k pediatru. Gremo gor....jo pregleda in ugotovi, da najverjetneje je kaka viroza in ne rotavirus, ker premalo bruha in driska in nas pošlje domov, ker ni dehidrirana in naj jo poskusimo pripravit k pitju. Če se kaj poslabša ali spremeni pa naj pridemo nazaj. V soboto zvečer in nedeljo dopoldan je bila ko rožica ...živahna in vse, edino jedla je bolj malo, pila pa kar. No v nedeljo po opoldanskem spanju - pri kosilu pa je imela prvi napad, nisva niti vedela kaj je. Je zgledalo kot en vročinski krč, oz. blaga oblika epileptičnega napada. Midva valda panika, kličeva na hrib in nam reče P naj pridemo gor. No v bolnici so ji najprej dali infuzijo in nas dali v sobo, nakar so se ji ti napadi ponavljali najprej na uro in potem že bolj pogosto (kljub temu, da so ji dali neko pomirjevalo, ki ga dajo ob vročinskih krčih), ob enem petem napadu nam P reče da to je pa prepogosto in nas pošlje v Lj na otroško intenzivno nego na klinični center. Gor smo prišli ob cca 9-ih zvečer in ob 10-ih so ji že delali CT glave, da vidijo če ni mogoče kaj bolj resnega. Rezultati so bili Ok, tako da smo najhujše scenarije lahko brisali. Potem so nas v ponedeljek premestili na nevrološki oddelek pediatrične bolnice in tam so ji naredili še en kup krvnih preiskav (od splošne krvne slike do plinov v krvi) ter EEG, da vidijo kako možgančki delujejo. V glavnem vsi testi so bili OK, edino malo je imela slabo kri ter nizek sladkor (kar je bilo verjeno posledica tega, da je prej par dni jedla malo nič). Blato je potem pokazalo pozitivno na RV in končna diagnoza je bila - Simptomatski krči. Očitno sprovocirani s strani rotavirusa, ki je po besedah nevrologa dostikrat ogresiven do možganov in jih občasno uspe "sprovocirat" da reagirajo. Potem pa je bil tukaj prisoten še skupek vseh ostalih okoliščin.....malo dehidracije, eno virozico je prebolela 2 tedna pred tem,...... ves čas kar smo bili v Lj ni imela niti malo vročine in HB nobenega napada več. V glavnem zdaj je ok, ti krči naj se ne bi ponavljali.....so nam pa vseeno dali pomirjevalo zanjo, če se ji slučajno ponovijo. Erika je pa zdaj doma in polna energije. Apetit ima pa tudi tak kot še nikoli.....tudi ponoči sorry ....malo sem bla dolga lep vikend vsem........
|