ronja
|
Ne bit taki, no! Včasih se res kaj čudnega zgodi! Mi smo enkrat na morju našli na ognjišču v hiši lepega ugorja. Vrata so bila vso noč zaklenjena, tudi ko smo se zjutraj zbudili, so bila še vedno od znotraj zapahnjena, tako da ni variante, da bi kdo prišel not. NObeden od nas ugorja ni prinesel, prvič, ker ga ni imel od kod dobit, drugič, ker nismo bili ravno ljubitelji rib (bili smo tam s teto). Še danes nam ni jasno, od kod je ta ugor prišel, najboljša možna razlaga je bila, da ga je kak galeb po nesreči spustil ravno v naš dimnik. Sicer mi ni bilo jasno, kako da potem ni bil nič umazan, ampak ugor je tam bil, pa nobeden o njem ni imel pojma (po toliko letih bi že vsak priznal, če bi se šel hecat - pa itak nimaš tam kje dobit ugorja sredi noči, nobeden ne lovi rib - in če ne drugega, ga ne bi šel nihče kupovat, pa potem pustil, da ga teta vrže stran...) Razlaga je vačasih enostavna, ampak malo verjetna, kar pa ne pomeni, da se ne more zgodit... Čriček, če ti verjameš svojemu, že veš, zakaj mu verjameš! Jaz bi svojemu tudi! Povej mu, da te je zadeva znervirala, pa da naj te zdaj malo pocrklja, da ti povrne zaupanje , da boš prepričana, da ima res samo tebe rad!
|