Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: chebeltza torej boste trdile, da vam tudi branje angleschine (nemschine in kakega 2gega tujega jezika) povzrocha neznanske tezhave, kjer je vse polno ph.jev namesto f.jev, sh.jev namesto š.jev itd.? V nemščini napišem napišem Tschuess (pa če bi vedela, kje vklopiti umlaut ali kako se jim že reče, torej U s pikicami, bi namesto ue, ki je sicer tudi pravilno, napisala U s pikicami). Ne napišem Čus, ker mi je to lažje in veliko preprostejše, trudim se upoštevati pravila nemške slovnice. Ker me nemško govoreči edino tako razumejo. Glej, jaz te ne mislim izobčiti, verjetno si ena čisto fajn in prijazna punca, ampak sem pa vseeno mnenja, da v javnih zadevah, kamor spadajo tudi forumi, obstajajo določeni standardi govora in pisanja, v našem primeru pogovorne slovenščine (verjetno kaj o tem piše tudi v pravilih RR). Ringaraja je vseslovenski forum in tu gor sodelujejo ljudje različne starosti, spola (OK, tu je izrazita neuravnoteženost ), izobrazbe, poklicev,... in se pogovarjamo po določenih (nenapisanih) standardih. Na kakšnih računalniških forumih bo stil pisanja in izražanja povsem drugačen, na najstniških spet prevladuje sleng,... Priložnosti primerno torej. Nataša, ne nisem Madžarka, potem tudi narečje ne bi bilo, a ne, ampak drugi jezik. Imamo pa močno narečje, ja.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 3.8.2008 19:28:13 >
|