daja27
|
Hojla mamice Me je mali tako okupiral, da nimam časa zase. Jutri bo pa mel že 4 tedne - kako čas leti. Moja porodna gre pa takole. Vse skupaj se je pričelo že 24. 7., ko sem imela na rednem pregledu previsok pritisk (160 - 100) in skupaj z otekanjem nog je to sum na preklamsijo. Pa sem šla v P in so me kar obdržali. Bi morala ostati do poroda (če se mi tlak ne bi znormaliziral, bi mi pospešili porod). Ena zdravnica mi je dala celo upanje, da bi šla še domov, pa je CTG kazal popadke, ki pa jih jaz nisem čutila - sem že mislila, kako nizek prag bolečine imam in kako bo lahko rodit , pa odpirat sem se začela - na koncu 3 cm. To je trajalo dva dneva, potem se je pa ustavilo in so me poslali domov. 2. 8. pa sem ponoči zelo slabo spala, ker se je mali tolk premetaval. In sem šla ob 4h brat knjigo, jo do 7h celo prebrala, in ker se je mali umiril, sem sklenila, da bi šla še malo poležat v posteljo. Malo pred 9 pa me prime na stranišče in ko sem vstala s postelje, se je nekaj pocedilo. Se mi je zdelo čudno, da bi se polulala. Ko pa sem naredila celo vodno potko do kopalnice, sem pogruntala, da mi počasi odteka voda. Samo stuširala sem se, pograbila torbo in kar me je odpeljal v Rim. V čakalnici je že močno teklo iz mene, pa so me vseeno najprej priklopili na CTG, da sem še tam naredila celo poplavo, potem pa še racmanski sprehod preko čakalnice, da me je še zdravnica pogledala. Ob 11 sem bila na porodnem oddelku, okrog 1 so nam sporočili, da so porodne sobe polne in da bomo kar tam čakale, pa sem potem kar hitro prišla v eno ob pol treh. Popadki so bili že na 3 minute, kar hitro sem se odpirala, da je še babca rekla, da bo kmalu. Okrog šestih sem bila že čisto odprta, mali pa se ni in ni hotel spustiti. Ob pol sedmih sem imela že take popadke, da se mi je že mešalo (vmesne pavze so bile 10s). Potem sem pa čepela, se 'sprehajala', stoje predihavala, da bi se ja mali odločil prit. Moji popadki so bili na koncu že prešvoh (na boku mi niso pustilli dihat, na hrbtu pa ko da jih ni, ko bi morala potiskat), da sem dobila še umetne. Sem res mislila, da bo ta 2. porodna doba trajala par potiskov. Pri meni jih je bilo ene par, da je bilo pol glavce zunaj, potem še par, da je pokukal ven, nekaj jih je bilo potrebnih, ker se je še z rameni zagozdil, potem pa samo še eden in je bil zunaj. Takoj je šibko zajokal, mojemu je tudi pritekla solzica, potem pa so mi ga dali na trebuh in ko sem ga zagledala, se mi je zdel najpopolnejši otroček na svetu. Moj dragi mi je bil v veliko pomoč, mi je še zdaj. Sploh je čist navdušen. Leonček je vse preglede opravil 1A, mamica pa je malo počila, si prislužila 2 šivčka, pa oči je imela ko angora zajc zaradi napenjanja (pa nisem gledala) - baje sem bila na koncu čisto plava v glavo. Zato se tudi nisem takoj oglasila na forum, ker šparam očke. Zdaj se pa že mali prebuja. Kako je cortan dopoldne, ko pridno spi in ga nič ne zvija - ko angelček. Vas berem in kaj komentiram naslednjič, ko bom kaj frej. Mejte se in se smejte.
|