maya maya
|
Pa ker imam še nekaj časa, preden se Sara zbudi, vam na kratko opišem svojo porodno zgodbo. V ponedeljek sem se vam nazadnje javila, zvečer istega dne sem imela popadke na 7 minut, vendar še nisem hotela v P. Ko je bilo že kar hudo in sem svojega s popadki zbujala se je odločil, da me vseeno odpelje v P. Tam me priklopijo na CTG, ki je risal redne popadke, sledil je vaginalni pregle, kjer so ugotovili, da sem odprta 1 prst- očitno premalo. Slavni dr.Merlo mi je rekel, da grem lahko domov, a sem vztrajala, da raje ostanem pri njih. Sprejeta sem bila na oddelek, kjer sem imela vso noč popadke, v torek je bilo stanje nespremenjeno. Zjutraj sem imela UZ, kjer je G ugotovil, da je vse OK, plodovnica ČISTA!! in grem lahko domov, dokler se ne bo začelo res kaj dogajati ("Saj vi rada prihajate k nam" ). Ob 12ih je prišel , popadki so bili že na 3 minute in skleneva, da se greva na CTG. Potem vaginalni pregled in takrat začnem ful krvaveti. Babca pošlje moža po moje stvari, mene obrije, za klistir pa baje ni bilo časa, ker se me je bala pustiti samo. Ob 16.00 sem legla na porodno posteljo in akcija se je začela. Odpirala sem se ful počasi. Pri drugem popadku mi je odtekla voda, ki je bila gosta- zelena = mekonijska (in tisti talent mi je rekel, da je plodovnica OK , je ratala kar mal panika). Bolečine so bile obupne ampak znosne, saj sem še vedno živa, proti koncu sem mislila da me bo razneslo od pritiska. Drla sem se na vse grlo, dobro da je bil zraven, da mi je pomagal pri dihanju in me opozarjal da sprostim rit, ker sem jo ful stiskala skupaj in otroku upočasnjevala pot. Med popadki sem spala ali pa se mi je bledlo, saj sem videla vse mogoče prizore. Ob 22.32 pa je na svet prijokala naša mala Sara, močno vzkliknila, nato pa je sledil jok. je prerezal popkovinico, nato pa so ga oblile solze sreče (nepozaben prizor, čista milina ko se ti rodi otrok), položili so mi jo na trebuh, nato pa oskrbeli in mi jo prislonili k dojki. Takrat sva se prvič podojili in bilo nam je lepo. Srečna sem ker sem postala mama in ker sva z postala starša tako krasnega otroka. Hvala Bogu!
|