Krysia
|
Pozdravljene Se spet oglašam samo na hitro, odkar imamo Roka, ni časa za nič drugega ... -kdaj previjete dojenčka, predno ga podojite ali po hranjenju? Jaz ga najprej previjem, potem pa jemo. -kaj storite prvo ko se vaši sončki zbudijo..jih nahranite, preoblečete, previjete? Mi se umijemo, previjemo in jemo. Verjetno zato, ker je bila taka procedura tudi v P. Je pa res, da sem že razmišljala, da bi ga prej nahranila, ker je revček ful lačen, ko se zbudi. -kolikokrat na dan se umiva dojenčka? Samo zvečer? Mi se umijemo zjutraj. -s čim mu umijete ritko ko mu zamenjate pleničko..z vodo, baby robčki, s čim drugim? Odvisno, kdo ga previja. Jaz sem bolj pristaš vode in krpic, moj dragi pa robčkov Najprej čestitke vsem mamicam. Če vas začnem naštevat, bom sigurno kakšno izpiustila, tega pa ne bi rada. Ne sledim več dobro, kaj se dogaja, ker berem zelo neredno in potem imam za prebrat cel kup stvari, pa potem že vse pozabim, kaj sem hotela pokomentirat ... Tiste, ki še vztrajate 2v1: upam, da vaši kmalu pogledajo ta svet še od zunaj in se stisnejo k vam. Verjamem, da je ful zoprno, ko vas vsi nadlegujejo - kot da niste že same dovolj nestrpne ... Ampak ... pravijo, da še noben ni noter ostal ... in verjemite, to velja tudio za vaše . Drugače pa se tudi mi spopadamo z začetnimi težavicami. Od nedelje smo doma, v sredo smo se tehtali in smo ostali na odpustni teži (110 g manj od porodne) In zdaj se ful sekiram, čeprav je patronažna rekla, da ni panike in da nekateri dojenčki pač potrebujejo več časa, da se začnejo redit ... Ampak mi smo malo leni za jest - 2x potegnemo pa že spimo ... in potem traja dojenje 1 uro ... No, ampak nam gre na boljše. Potem sem jaz že vsa zasekirana, da nimam dovolj mleka ... ne vem, kako naj to ugotovim Nič ne dodajamo, hranimo se samo z maminim mlekcem ... Kakamo in lulamo pridno in veliko, najraje med previjanjem Pa ko ga dam spat, se mi vedno nekaj zvija v posteljici, v naročju pa spi kot angelček Izkušene mamice, na pomoč!! Urnika spanja še nimamo čisto izdelanega, ima pa eno dolgo dopoldansko spanje, ki bi ga jaz rada nekako premaknila na noč ... ampak je mulo pač zamenjal noč in dan ... ponoči me gleda iz posteljice kot sovica, podnevi pa spančka ... Kar se pa tiče mojih kg, sem prav začudena, kako izginjajo ... v nosečnosti sem se zredila za 11,5 kg, zdaj sem na +4 od pred nosečnosti, kar pomeni, da sem v 8 dneh izgubila 7,5 kg. Iz porodnišnice sem prišla z izgubljenimi 5 kg, ostalo je izginilo od nedelje do včeraj ... Sicer je res, da ponoči vstajam in dojim, ampak sem bila prepričana, da bo trajalo veliko dlje ... No, zdaj pa grem malo počivat ... lepo se imejte pa se beremo ... Aja, pa upam, da naslednjič dobite tudi kakšno slikco ...
|