|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
21.8.2008 21:08:51   
anaya
Ninaaa: pomoje ni lih ustaljena praksa to.... meni sploh ni nič omenjal o kakršnem koli pridržanju, res pa je da me tut pregledal ni noben kolk daleč smo, samo  CTG in UZ pa poslana domov.... Tebi pa če majo namen v soboto sprožit, pa naj jutri pa še levčka za rep ulovišuser posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
21.8.2008 22:28:31   
kaja02
čer!!

mi smo pa imeli danes zadnjič patronažno na obisku in smo se tehtali, težka je 3800g pa je rekla, da je to vredu. od porodne teže je pridobila 320g, od odpusne teže pa 500g. Zanima me koliko so tehtali vaši dojenčki v tem času, moja je danes stara 19 dni.

vse ki še čakate na user posted image  držim pesti, da čimprej dobite te mehke in dišeče kepice v naročje. Kako prijetno dišijo dojenčki!!!!!

vsem mamicam pa želim lepo in prespano noč!

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
21.8.2008 23:16:11   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Mam občutek da sem dobila najzahtevnešega dečka pod soncem...ampak se ga bomo že navadili in ga ukrotili...

Erin nič se ne sekiraj, res se boste navadili drug drugega- moja Hana je bila ista, vsem so spali dojenčki zunaj, meni se je drla, kasneje so ostale mamice lahko kofetkale. pri nas je bila akcija...in tako je še danes- ful zahteven otrok je, ampak tudi tak sonček, da vsakega očara (no, nekateri se zgražajo, kako živahna jeuser posted image ), ampak res... ko je vesela, naredi vesel cel prostor, ko je pa hudiček, je pa tak user posted image , da ti tud živce spara....user posted image pa še vsem okoli nas... ampak je moj srček in ne bi želela, da je kakorkoli drugače...

Boš videla, da bo boljeuser posted image

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
22.8.2008 6:33:14   
Barbarinha
Dobro jutro, prvič v devetih mesecih jaz kuham user posted image user posted image user posted image user posted image . Postrežite si po želji. Še vedno kinder jajčka, se mi je sanjalo ponoči, da sem se zbudila v postelji in ni bilo več trebuha, user posted image  pa tudi ne nikjer. Slišala pa sem ga nekje jokat, sem vedela, da je moj, ampak ga nisem našla. Sem si skozi mislila, kako je lačen, jaz pa ne morem do njega, on pa me tako zelo potrebuje. Me je user posted image  zbudil (se ne zbudi kar tako), in rekel, da sem jokala in cmihala v spanju. Grooooza user posted image user posted image user posted image user posted image !

Čez par minutk se na hitro osvežim in šibam na Ptuj na CTG, štiri dni pred rokom. Bi bilo super, ko bi pokazalo kaj popadkov in če bi me obdržali not. Mi kar naprej nekaj trebuh otrdeva, za popadke pa ne vem, ker je prva user posted image  in ne vem kako to zgleda; včasih me sicer nekaj šraufa, a ne vem če je to to. user posted image user posted image user posted image

Lepo jutro vsem, in upam, da se javim komaj čez dobre štiri dni user posted image .

Pa pa!

Tudi črna ovčka volno daje!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
22.8.2008 7:22:23   
karmar
jutro
Si grem kupit kaj za oblečt novega za iz porodnišnice h kitajcem na sejem v talijo. Je vse tako poceni, da ti pol ni težko dat naprej, ker ti ne gre več prav.
Ciao.

(odgovor članu Barbarinha)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
22.8.2008 7:52:33   
tejkaz
-kdaj previjete dojenčka, predno ga podojite ali po hranjenju?
Najprej dojenje in nato previjanje. Če je potem še lačen, še malo dojenja

-kaj storite prvo ko se vaši sončki zbudijo..jih nahranite, preoblečete, previjete?
Ko se zbudi, se najprej umijemo po obrazeku, malo potelovadiva, da se dobro pretegne, preoblečeva in nato jest.

-kolikokrat na dan se umiva dojenčka? Samo zvečer?
Kopamo se zvečer. Zjutraj ga umijem po obrazeku, čez dan pa po potrebi.

-s čim mu umijete ritko ko mu zamenjate pleničko..z vodo, baby robčki, s čim drugim?
Baby soft krpice (tosamini suhi robčki) s toplo vodo, če je pokakan, če je samo polulan s baby robčki.

Jutro user posted image

Spali smo zanič. Eva in možek sta itak drnjohala celo noč, midva sva pa bedela. Jaša je malo napenjalo. Vetrovi so ga mučili, kakat ni mogel, posledično je želel velikokrat jesti, ker je verjetno mislil da je lačen, zato se mi je ponoči še dvakrat fino pobruhal, zjutraj se je pa potem tako pokakal in polulal (seveda ko je bil brez pleničke) da sem lahko celo kopalnico zribala. In imam cel stroj cunj za oprat. Zdaj pa spančka, jaz sem pa želela kavo v miru spit in pozajtrkovat.

Včeraj smo imeli obiske. So prišli kolegi. Po porodu sem se prvič spet fino nakleptala o drugih stvareh, ne samo o svojih otrocih. Pa še bi klepetali, če ne bi Jaša zahteval svoje.

Mamice, ki imate že enega otročka prej - kako prakticirate sprehode če ste same? Mi smo dobili tisto desko za voziček baggyboard, vendar sem se šla včeraj prav kaskaderja, da sem oba malo na zrak peljala. Eva potem stalno Jaša "zabava", dol mi stopa iz tiste deske, obrača se in počne vse možne čudne stvari. A ima katera buggypod?

Erin, božica, ne vem kaj naj ti svetujem. A dudo ima Tilen?

Zoja Miša, lepo da si se oglasila. Res imaš lepotičko in sploh ne izgleda tako mala. Dobra si, da takole sfolgaš črpanje in dojenje. Kako sta pa z vozičkom uredila?

Kje je pa buhtlčk zadnje čase? Je rodila?

Kaja02, mi smo včeraj zvečer Jaša nageca tehtali. Ima 3530g, kar je 600 g več kot odpustna teža in slabih 400 g več kot rojstna teža. Star je pa 19 dni.

ČebelicaMaja, jaz tudi pri Evi nisem mogla enkrat zraven kolegic kofetkat. Se je tako drla v vozičku, da je bilo groza, pri Jaši grem pa lahko normalno na kofe. Zadnjič sem šla z obema v center Kranja. Jaša je lepo spal v vozičku pri miru, Eva si je našla družbo in so se nekaj igrali, jaz sem pa v miru kavo spila in Evo opazovala.  Kot dojenček je bila Eva kar zahtevna, še zdaj je, vendar je kot praviš, moj sonček in vesela sem da je takšna. Jaša je pač bolj priden in potrpeljiv, vendar prav tako moj moj user posted image

Mamice kako pa kaj kilogrami? Jaz sem tri kilograme lažja kot pred nosečnostjo. Sicer jih čaka še 10 da se jih znebim, vendar kar gre. Jih imam viška še od Evine nosečnosti. Apetit imam sicer takšen kot ga nisem imela še nikoli, kar naprej nekaj grizem in meljem, vendar so to same lahke stvari. Dojenje in laufanje za obema pa tudi pripomore k izgubljanju teže. Upam da bo šlo tako še naprej.

Jutri gremo pa na en piknik v Velenje. Gajka imate kaj časa popoldan?

Kavica spita, grem še malo počivat.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
22.8.2008 8:11:39   
čipka
Živjo pupe! Jaz sem še vedno 2v1.user posted image   Danes je že 4 dni čez rok, očitno naša user posted image res noče bit levinja.user posted image Sej res do kdaj pa so levčki?Do kere ure?

Joj, vidim, da me res čakajo neprespane noči, ko berem da so vaši otroci pravi navihančki.user posted image     Jutri imam spet kontrolo, pa če se še jutri ne bom odpirala oz.se user posted image ne bo spuščala (je še vedno na ritki), bodo v pondeljek sprožl s CR al pa z ritko naprej. Jah, nič....bo treba še malo počakat. Me pa jezi, ko na dan dobivam nenormalno sms-jev češ: kaj je s tabo? Kako pa to, da še nisi?grrrrrr...user posted image

Nič fajn bodite pupe, pa se še kej tipkamo.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
22.8.2008 9:00:42   
tejkaz
Čipka, 22.8. ob 20.03 se začnejo device

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
22.8.2008 9:21:49   
anaya
Jutro....

Zanima me če je kateri otrok na jajčnik pritiskal ko je ležala, jaz namreč ne morem več ležat ne na levem ne na desnem boku ker boli ko user posted image . Celo noč sem bla auf, pridelala 2 močna popadka, pa konstantne bolečne v desnem jajčniku? Če se vležem na hrbet je ok, ampak me po par minutah začne dušit.... sploh si ne predstavljam kako bom spala, če se dete še nekaj časa ne odloči prit na svet???

Nič zdaj pa na CTG pa UZ da ugotovimo da se spet nič ne dogaja, ponoči bi jaz mogla it na te naprave, bi cele alpe izrisalo....user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
22.8.2008 9:30:17   
tinka14
hej.
vas kr redno berem, ampak pisat se mi pa glih ne da. danes pa moram tut js mal potožit, kot par ostalih punc. zgleda tut mi ne bomo mel levčka. rok sem mela v ponedeljek, pa nč. sem že mnda 2 cm odprta, ampak nč popadkov. jutri grem v porodnišnico na ctg, v ponedeljek mi je pa g napisala na napotnico sprejem (en teden čez rok), ker ima ona potem dopust. pa ne vem, a mi bojo potem sprožli porod, a bom tam ostala, a bom šla še vseen domov čakat. naveličana sem že tega čakanja, vse je že 3x spucano, vse pripravljeno, sploh nimam več kej za delat... pa sej veste kok je, tiste, ki tudi čakate user posted image

čestitke vsem mamicam (joj kok sem ljubosumna user posted image )
lp

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
22.8.2008 10:05:41   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Kaja02, mi smo včeraj zvečer Jaša nageca tehtali. Ima 3530g, kar je 600 g več kot odpustna teža in slabih 400 g več kot rojstna teža. Star je pa 19 dni.

Ponoči je pridobil 200g? Ta tehtnica laže, ziher. Prej sem ga spet nageca tehtala in ima 3720 g. Verjetno bomo najbolj vedeli 1.9. ko imamo posvetovalnico.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
22.8.2008 10:13:47   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Mamice, ki imate že enega otročka prej - kako prakticirate sprehode če ste same? Mi smo dobili tisto desko za voziček baggyboard, vendar sem se šla včeraj prav kaskaderja, da sem oba malo na zrak peljala. Eva potem stalno Jaša "zabava", dol mi stopa iz tiste deske, obrača se in počne vse možne čudne stvari. A ima katera buggypod?

Mamice kako pa kaj kilogrami? Jaz sem tri kilograme lažja kot pred nosečnostjo. Sicer jih čaka še 10 da se jih znebim, vendar kar gre. Jih imam viška še od Evine nosečnosti. Apetit imam sicer takšen kot ga nisem imela še nikoli, kar naprej nekaj grizem in meljem, vendar so to same lahke stvari. Dojenje in laufanje za obema pa tudi pripomore k izgubljanju teže. Upam da bo šlo tako še naprej.

Pozdravljene... jaz sem pa danes celo noč spala na kavčuuser posted image  kjer se ponavadi vedno zbudim in prestavim v spalnico- danes pa tud na WC nisem šlauser posted image  kot top, sem dol padla...

Ja Tejka- jaz sem ravno včeraj še v živo gledala en buggy board od Litafa v Rutarju in Hana še gor ni hotela stopit, kaj šele, da bi se peljala, je bilo drugega tolk zanimivega, da jo sploh ni zanimal... tko, da si tud jaz ne predstavljam ravno najbolje kako bo to zgledal... user posted image

10 kg je pa tud meni ostalo od prejšne nosečnosti...zdaj sem na istih kg, kot sem šla rodit s Hano... upam, da bom lahko dojila- pri Hani smo dodajal- pa da bo šlo hitreje dol...

nič, grem pod tuš imam ob 11.30 pregled...bodite lepo...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
22.8.2008 10:45:04   
kaja02
user posted image user posted image user posted image  men je pa še 7 kg ostal iz te nosečnosti- sploh nočejo it dol, vsega skupaj sem se zredila 17kg, pa še kakšnih 10 kg mam preveč od prve nosečnosti oz. pred zanositvijo . Vam zavidam, ker ste pokurle toliko kg. men ne grejo dol, pa ne jem skoraj nič, ker mi ne paše . Mogoče pa delam tu napako, bom mogla začet ornk jest, pa se bodo začeli kg topituser posted image  ma ja seveda, pol bi se pa vsi basal pa hujšal, a ne?

tejkaz- a si si kupila tehnico?? al ga tehtaš na kuhinjski????  si pa hiter dobila datum za posvetovalnico, jaz jo imam šele 11.9.

< Sporočilo je popravil kaja02 -- 22.8.2008 10:46:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 1863
22.8.2008 10:45:15   
Krysia
Pozdravljene

Se spet oglašam samo na hitro, odkar imamo Roka, ni časa za nič drugega ...

Jaz ga najprej previjem, potem pa jemo.

-kaj storite prvo ko se vaši sončki zbudijo..jih nahranite, preoblečete, previjete?
Mi se umijemo, previjemo in jemo. Verjetno zato, ker je bila taka procedura tudi v P. Je pa res, da sem že razmišljala, da bi ga prej nahranila, ker je revček ful lačen, ko se zbudi.

Mi se umijemo zjutraj.

-s čim mu umijete ritko ko mu zamenjate pleničko..z vodo, baby robčki, s čim drugim?
Odvisno, kdo ga previja. Jaz sem bolj pristaš vode in krpic, moj dragi pa robčkov

Najprej čestitke vsem mamicam. Če vas začnem naštevat, bom sigurno kakšno izpiustila, tega pa ne bi rada. Ne sledim več dobro, kaj se dogaja, ker berem zelo neredno in potem imam za prebrat cel kup stvari, pa potem že vse pozabim, kaj sem hotela pokomentirat ...

Tiste, ki še vztrajate 2v1: upam, da vaši user posted image kmalu pogledajo ta svet še od zunaj in se stisnejo k vam. Verjamem, da je ful zoprno, ko vas vsi nadlegujejo - kot da niste že same dovolj nestrpne ... Ampak ... pravijo, da še noben ni noter ostal ... in verjemite, to velja tudio za vaše user posted image .

Drugače pa se tudi mi spopadamo z začetnimi težavicami. Od nedelje smo doma, v sredo smo se tehtali in smo ostali na odpustni teži user posted image (110 g manj od porodne) In zdaj se ful sekiram, čeprav je patronažna rekla, da ni panike in da nekateri dojenčki pač potrebujejo več časa, da se začnejo redit ... Ampak mi smo malo leni za jest - 2x potegnemo pa že spimo ... in potem traja dojenje 1 uro ... No, ampak nam gre na boljše. Potem sem jaz že vsa zasekirana, da nimam dovolj mleka ... ne vem, kako naj to ugotovim user posted image Nič ne dodajamo, hranimo se samo z maminim mlekcem ...
Kakamo in lulamo pridno in veliko, najraje med previjanjem user posted image
Pa ko ga dam spat, se mi vedno nekaj zvija v posteljici, v naročju pa spi kot angelček user posted image Izkušene mamice, na pomoč!!
Urnika spanja še nimamo čisto izdelanega, ima pa eno dolgo dopoldansko spanje, ki bi ga jaz rada nekako premaknila na noč ... ampak je mulo pač zamenjal noč in dan ... ponoči me gleda iz posteljice kot sovica, podnevi pa spančka ...

Kar se pa tiče mojih kg, sem prav začudena, kako izginjajo ... v nosečnosti sem se zredila za 11,5 kg, zdaj sem na +4 od pred nosečnosti, kar pomeni, da sem v 8 dneh izgubila 7,5 kg. Iz porodnišnice sem prišla z izgubljenimi 5 kg, ostalo je izginilo od nedelje do včeraj ... Sicer je res, da ponoči vstajam in dojim, ampak sem bila prepričana, da bo trajalo veliko dlje ...

No, zdaj pa grem malo počivat ... lepo se imejte pa se beremo ... Aja, pa upam, da naslednjič dobite tudi kakšno slikco ...

Neposredna povezava do sporočila: 1864
22.8.2008 10:52:10   
miškolinček
Živjo,

Ja kje pa ste vse,Naty kje si???? A z vozičkom dirkaš????user posted image user posted image

Jaz pa močno pogrešam buhtlčkauser posted image . Je rekla kot da se gre v ponedeljek pokaza ker bo že teden dni čez rok,pa da upa da jo bodo obdržali,takrat se je tudi nazadnje javila?
Upam da že carta in se zato ne oglasi.

Neposredna povezava do sporočila: 1865
22.8.2008 10:57:48   
tejkaz
Danes pa jaz nekot veliko strašim tukaj gor user posted image Se mi peče štrudelj, ker je bilo treba skuto porabit pa ne moreva ven. Saj bo kmalu pečen, potem greva pa en krog po vasi.

Kaja02, jaz ga tehtam na kuhinjski tehtnici. Se mi zdi škoda denarja za otroško tehtnico, ker nas itak samo od začetka zanima koliko pridobivajo. Kuhinjsko tehtnico imam digitalno, potegne do 4 kg. Gor dam pladenj in pleničko, nastavim na 0 in ga stehtam. Še kakšen teden ga bom lahko tehtala, potem pa ne bo šlo več.

Krysia, jaz sem full zagovornik dojenja zato ti lahko dam samo takšen nasvet. Čimveč počivaj, veliko pij, kakovostno se prehranjuj in mleko bo. Prvorodke res potrebujejo več časa da se naredi mleko. Samo obupat ne. Jaz sem pri Evi na takšen način obupala, zdaj pa nisem. Od začetka sem ga imela tudi vsako uro priklopljnega in je šlo hitro. Večje je povpraševanje, večja je ponudba. Drugače ima pa tudi moj škrat najdaljšo in najmirnejšo rundo spanja dopoldan. Tako da tukaj žal ne znam pomagati. Čez dan imam prižgan radio, vse normalno delam zraven, ponoči je pa tišina, če dojim imam ponoči prižgano solno lučko. Ko se naje, podreva kupčka, ga dam v posteljo in pustim da se sam malo pogovori in pobrca in sam zaspi. Že od začetka se izogibam uspavanja na rokah. Upam da ti nisem preveč zatežila. Bo še katera druga kaj napisala.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
22.8.2008 11:04:06   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia
Drugače pa se tudi mi spopadamo z začetnimi težavicami. Od nedelje smo doma, v sredo smo se tehtali in smo ostali na odpustni teži user posted image (110 g manj od porodne) In zdaj se ful sekiram, čeprav je patronažna rekla, da ni panike in da nekateri dojenčki pač potrebujejo več časa, da se začnejo redit ... Ampak mi smo malo leni za jest - 2x potegnemo pa že spimo ... in potem traja dojenje 1 uro ... No, ampak nam gre na boljše. Potem sem jaz že vsa zasekirana, da nimam dovolj mleka ... ne vem, kako naj to ugotovim user posted image

Nekaj strani nazaj sem Erin napisala (je imela isti problem) kako bo ugotovila če ima dosti mleka,to je meni patronažna svetovala,če se ti da poišči nekaj strani nazaj(ni veliko)pa preberi. Če bo imela kaj več časa ti pa lahko še enkrat napišem če ne boš našla.Drugače pa več boš dpjila več boš imela mleka,vidva sta še na začetku in še nimaš vzpostavljene količine. Boplj boš dojila več mleka boš imela(povpraševanje-ponudba).

Kakamo in lulamo pridno in veliko, najraje med previjanjem user posted image
Mi tudiuser posted image
Pa ko ga dam spat, se mi vedno nekaj zvija v posteljici, v naročju pa spi kot angelček user posted image
Ja,kaj naj ti rečem,on že ve kje je boljše zanj in ne zate,poskusi ga vseeno dati v posteljico,vztrajaj pa se bo navadil,ker starejši ko bo težje ga boš navadila.
Moj je tudi do zdaj sam zaspal z dudo,zdaj se pa tudi že nekja zvija,ker je že večji že pač malo bolj razume in je pogruntal,da če bo siten ga bom ven vzela. Pa se ne dam,ga 2x vzamem da vidim če ga kaj tišči(kupčke),če pa ni od tega nič ga dam nazaj in mu dam dudo in vztrajam,mal mava borbe,pa včasih zaspi sam,včasih ga moram pa mal pobožat pa mu prigovarjat da se pomiri. Ampak to je vse balzam,prvega otroka smo 18 mesecev nosili za zaspatuser posted image ,al smo bli neumni kaj,naju je ovil okrog prsta tok da je kaj.user posted image
Urnika spanja še nimamo čisto izdelanega, ima pa eno dolgo dopoldansko spanje, ki bi ga jaz rada nekako premaknila na noč ... ampak je mulo pač zamenjal noč in dan ... ponoči me gleda iz posteljice kot sovica, podnevi pa spančka ...
Pri nas je isto,to se uredi s časom,ne skrbi saj bo.poskusi izkoristit minute ko Rok spi in pojdi tudi samam takrat spat ne glede na to al je dan al pa noč.
Aja, pa upam, da naslednjič dobite tudi kakšno slikco ...
Ja,se priporočamouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
22.8.2008 11:07:40   
aradej
Še vedno 2v1. CTG raven, še user posted image  je kar spal šele ko sem se obrnila na hrbet je začel malo migati.
Naslednji pregled imam v ponedeljek in CTG če čez  vikend  ne bo nič.
Sem pa včeraj sprobala še nekaj stvari če bo kaj pomagalo. Smo najprej pobirali krompir pa ni nič grablo me pa smo šli še na koncert pa je user posted image   tudi užival. Upam da ne bom čez rok. bom jutri poskusila še zidat potem pa ne vem več kaj naj delam.

Vsem novim mamicam iskrene čestitke, sotrpinkam pa čimhitrejši porod.

(odgovor članu miškolinček)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
22.8.2008 11:10:34   
miškolinček
UUpppss,sem videla da ti je že Tejka odgovorila glede dojenja. Se strinjam z njo,tudi jaz sem prvič malo obupala nad dojenjem,potem ko sem pa želela,je bilo pa že prepozno,ker smo mu mogli dat flašo ki se je je preveč navadil(zaradi premajhne teže).

Imam pa zdaj glih obraten problem,jaz bi tko rada dojila pa ne morem in po novem ne smem zaradi sebe ne zaradi njega,meni se pa kr srce para,pa tok mam slabo vest,sploh ker sem imela mleka več kot dovolj,pa sem ga v 1 tednu popolnoma izgubila,zdaj mam tok malo da se mi še pumpat več ne splača.
Vem da je zanj to boljše,ker lepo pridobiva na teži,samo kaj ko mene tok vest peče. Al sem neumna ,a ne??? Ne morem pomagat me to tok grize da sem mogla pojambrat.user posted image

Naty je danes prvič uradno med pogrešanimi??????????'

Neposredna povezava do sporočila: 1869
22.8.2008 11:17:27   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: aradej

Še vedno 2v1. CTG raven, še user posted image  je kar spal šele ko sem se obrnila na hrbet je začel malo migati.
Naslednji pregled imam v ponedeljek in CTG če čez  vikend  ne bo nič.
Sem pa včeraj sprobala še nekaj stvari če bo kaj pomagalo. Smo najprej pobirali krompir pa ni nič grablo me pa smo šli še na koncert pa je user posted image   tudi užival. Upam da ne bom čez rok. bom jutri poskusila še zidat potem pa ne vem več kaj naj delam.

Vsem novim mamicam iskrene čestitke, sotrpinkam pa čimhitrejši porod.

Ne pretiravaj, da ne bodo kakšne druge posledice pol. A veš da če preveč težko delaš,da se ti lahko posteljica odlušči,kar je smrtno nevarno za otroka. Nočem te strašit ne me narobe razumet, saj bo tudi tvoj dan prišel brez skrbi. Boš imela pač devičko,saj pravijo da nam je to vse usojeno,zvezde pa to,tako da prav veliko vplivat ne moreš. Rajši pejt kam peš,al pa možek te na mal v rovte pelje,po kakšnem fajn makadamu,ni user posted image  da te ne bo kaj prijel.user posted image user posted image user posted image Jaz se še po kakšni grdi cesti nisem smela peljat,so ble takoj pritožbe v trebuhu.
Lepo da si se javila,sem hotla že mal vprašat kje si. Konec septembra oz.enkrat v septembru al pa mogoče začetek oktobra,ne vem še čist točn,bomo mi sigurn pršli spet mal na počitnice v vaše konce,tokrat pridem s svojim avtomuser posted image ,pa z dvema falotoma,ta večjega bom pa kar doma pustila,zdaj ko sem mobilna,pa se lohk kej kofetkamo pol če boš že kaj ven hodila.user posted image
Pa javi kako boš na pregleedu opravila.

(odgovor članu aradej)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
22.8.2008 11:21:40   
aradej
Ne bom pretiravala je pa treba v ciglih luknje zafilat pa si mogoče user posted image  premisli in se ustraši da še kaj drugega zafilam pa pobegne. Makadam mam pa skoraj povsod še v Sevnico moram čez makadam pa mu očitno paše.

Neposredna povezava do sporočila: 1871
22.8.2008 11:24:10   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: miškolinček

UUpppss,sem videla da ti je že Tejka odgovorila glede dojenja. Se strinjam z njo,tudi jaz sem prvič malo obupala nad dojenjem,potem ko sem pa želela,je bilo pa že prepozno,ker smo mu mogli dat flašo ki se je je preveč navadil(zaradi premajhne teže).

Imam pa zdaj glih obraten problem,jaz bi tko rada dojila pa ne morem in po novem ne smem zaradi sebe ne zaradi njega,meni se pa kr srce para,pa tok mam slabo vest,sploh ker sem imela mleka več kot dovolj,pa sem ga v 1 tednu popolnoma izgubila,zdaj mam tok malo da se mi še pumpat več ne splača.
Vem da je zanj to boljše,ker lepo pridobiva na teži,samo kaj ko mene tok vest peče. Al sem neumna ,a ne??? Ne morem pomagat me to tok grize da sem mogla pojambrat.user posted image

Naty je danes prvič uradno med pogrešanimi??????????'

Sem ti hotela kaj tolažilnega napisat, pa nekot ne znam. To, da ne moreš dojiti je nekaj čisto drugega kot če ne bi hotela. Zato naj te ne peče vest. Veš da bi dojila, če bi lahko. Filip lepo raste in se razvija, to je glavno. Smo pa reistrirane tukaj, zato da jambramo user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1872
22.8.2008 11:25:14   
tejkaz
Gremo ven - se tipkamo jutri user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
22.8.2008 11:25:58   
kaja02
krysia- in še mogoče katera, ne uspavat otročka na rokah, jaz sem to napako nardila pri prvi, pa je potem trajal skor do druzga leta, da sem jo tega odvadla, celo dojiti sem jo morala tako, da se je priklopla na zizo, potem pa sem morala z njo hoditi po  stanovanju, če sem sploh hotela, da je jedla. Sem pridelala sam boleč hrbet in grbo na vratu. Tokrat se dojima samo leže, če pa sem slučajno kje na obisku potem pa sede. tudi mi se sedaj najemo, podremo kupčka, nato pa jo odložim v posteljico, kjer po nekem času sama zaspi, me pa je nejaj dni sprobavala in hotela da bi jo nosila, pa se nisem pustila, sem vztrajala sedaj pa je mir. Upam da bo tako tudi ostalo. VZTRAJAJ!!!!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1874
22.8.2008 11:27:43   
bambi14
Je že spet dan al kaj,
kako dnevi letijo,...hmm pa se mi zdijo vsi enaki, razen, da vsak dan ugotovim kako naša Elanina lepo napreduje(stisne me tako za prst, da ima kr bele prstke).user posted image
Mi smo v 10 dneh odkar smo prišli iz bolnišnice pridobili 200g in smo bili stari 14 dni ter na porodni teži.(2850g), ob odpustu pa je imela 2650g.

Tudi jaz se spet oglašam samo na hitro, ja kot pravijo- ni cajta ... že 3 dni se odpravljamo v interšpar ampak zgleda, da je to operacija nemogočeuser posted image . Danes smo šli podpisat za očetovstvo in smo dobili vabilo za ob 9.00. Vstali ob 8.00 in se komaj poštimali do 8.50(pa še mala je bla pridna, brez krčev in brez stokanja, joka). A smo tako nespretni al kaj? V kolikem času se vi poštimate, če kam greste???

GLEDE ODGOVOROV
:

Mi se najprej previjemo, potem pa jemo, ker drugače mi vse spravi iz sebe, če jo dam takoj po hranjenju na hrbet ležat.

Mi se umijemo, previjemo in jemo. Malo dela paniko ampak potem je 100/ uro, kot da bo jošk kam pobegnil-hihi.

Mi se umivamo glede na cajt,.....zdaj pa veliko perem in sušim cote in po navadi jo umijem takrat, o laufa sušilec in je v kopalnici fino toplo. A ste vedle, da začnejo dojenčki kolcati tudi v primeru spremembe v temperaturi( inf. patronažne). Če je kopalnica malo hladnejša mi začne takoj kolcat, ko jo slečem.

Nič kaj ne kompliciram,...sem do sedaj menjala 3 vrste vlažilnih robčkov in ni alergije na nič, tako da kr z robčki, če pa je zelo pokakana pa še z vodo. In vedno namažem rito z lamprehtovo kremo( samo na štajerskem: full dobra preverjena stvar proti vnetim ritam- še mene so s tem mazali, ko sem bla dojenček).

Ma to ni res,...sem oblubla porodno zgodbo pa še vedno nič od mene- fuj jaz.user posted image

< Sporočilo je popravil bambi14 -- 22.8.2008 11:29:08 >

(odgovor članu aradej)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.