Barbarinha
|
Drage so ! Da se po dolgem času še jaz malo javim, da vidite da smo še vedno 2v1. Najprej veliko vsem srečnim mamicam in malim štručkam, ki se jim je tako zelo mudilo videti naš svet. Obilo lepih trenutkov, čimmanj kolik in drugih nevšečnosti, da bodo zdravi, zadovoljni in okroglih ličk. Čestitke za 4. del, res ste prave čveke, imam slabo vest, da nisem k temu nič prispevala. Kolikor vidim, sem čisto povprečna nosečka; tudi meni malo zatekajo noge, imam take hruške v gležnjih, na prstkih pa safaladice. Občasno dobim mravljince v trebušček, tu in tam kakšno špikanje, trikrat sem izgubila nezavest, prvič so mi rekli da zaradi dehidracije in me držali v bolnišnici cele tri dni, drugič in tretjič pa kaj vem... pijem ko goba, tako da dehidracija ni bila. V sredo sem imela G, ki je naredila vaginalni pregled in ugotovila, da sem še vedno čisto in popolnoma zaprta, ter UZ malega Lukca in opravila vse potrebne meritve; nahaja se točno v sredini krivulje, torej bo čisto povprečen dojenček, ki tehta malo čez tri kilograme in ima že ogromno laskov, na trebuščku in ličkih se mu že nabira špehec, plodovnice je dovolj, maternica je gladka. Bomo kar do 25tega počakali da vidimo malega nogometaša. Deset serij gibov naštejem še preden vstanem iz postelje, se mi zdi da me kar zbrca ven: daj mama, vstani malo, da bom lahko aji tu not. Sem se pa čudila, ker si mali požerušček že od prejšnjega pregleda pred 14timi dnevi še vedno tišči pest v usteca. Je G rekla da so taki radi pravi požeruhi, me je kar strah, da mi bo non stop na prsih visel in se dojil. Prav tako sem imela v sredo zjutraj prvi CTG v Ptujski porodnišnici, pa se mala žaba ni premaknila niti enkrat . Sva morala z po stopnicah na porodni oddelek, kjer so nama pokazali sobe in protokol. Mi je bilo všeč, kako so nama sami povedali stvari, brez da bi morala spraševati in siliti. Nato sva malo čakala, spila vročo čokolado, da bi se kaj pričelo dogajati, sladkor ponavadi pomaga. Obuli so naju v copate in oblekli v halje, sterilizirali roke in nama razkazali še porodno sobo, ki je resda zdelana, ampak je čista. Babica, ki nama je vse razložila pa super prijazna. Priznala je, da ultive ne odobravajo, je pa vedno na voljo (imajo tri porodne sobe in tri aparate za ultivo, ter anestezista 24 ur na voljo, samo potrdilo moraš imeti, da si opravil informativni razgovor v protibolečinski ambulanti, in je popolnoma brezplačna). Sem jo še vprašala glede rezanja presredka in je odgovorila da nihče noče rezati presredka in da to opravijo le v skrajnem primeru, ko vidijo da bo prišlo do raztrganin in ga čuvajo, če se le da. Izjavo je dopolnila še s svojo izkušnjo, da je rodila dvakrat v porodnišnici kjer dela, in da je bila dvakrat rezana. In je vse odvisno od ženske do ženske, ene so bolj, druge manj elastične. Če povem po resnici, sem kupila drago Kosmerbino rjavo kremico, in sva z dragim masirala lih dvakrat. Me je bolelo in mi bilo oh in sploh neprijetno tisto pritiskanje dol. Noooooo, nato sva še malo počakala, spet so me zvezali na CTG in me obrnili na levi bok, kar je bilo bolje. Je ubogal mamico in pridno sodeloval. Mamica pa je skoraj zaspala, ko je poslušala enakomerno bitje srčka. Sledil je razgovor s porodničarjem, ki je spraševal zakaj me je G sploh poslala na CTG, če se sploh nič ne dogaja. Ja kaj pa jaz vem, zakaj me pošilja, jaz samo ubogam in grem, že ima razlog za to. Je bilo vse BP, srček normalno, gibi so. No, naslednji CTG sledi v torek 12.08., G pregled pa naslednji dan 13.08., nato gre G na dopust. Mi je rekla da bova dali še to skozi, nato pa imam njen blagoslov, da rodim. Bom tako že v 39t takrat. veselo masira kremico proti strijam, nisem pridelala niti ene (vseeno bom počakala, da vidim po porodu), zato pa sem na +18kg. Groooza! Sem kot nasedli tjulen. Me čudi, da so nekateri G tako neosebni in nenatančni. Za otročka se morajo potruditi, še posebej za mamico, in če gledamo da nekateri več desetletij opravljajo svoj poklic, vaginalni pregled ne bi smel več boleti. Čipka, svaka ti čast! Moj prag bolečine je tako nizek, da verjetno niti ne bi šla na tak poseg. Upam, da te kmalu neha boleti maternica. Verjamem, da je bilo pravo mučenje. Glede , sem se tako nasmejala komentarjem. Je moj rekel, da naj kar napišem, da nima miru. Po masiranju olja proti strijam, obvezno sledi cartanje. Skoraj vsak večer. Sem srečka ne? Zaenkrat je to vse, obljubim, da se bom več javljala. Upam, da v tem vročem in soparnem dnevu noge ne bodo preveč zatekale. Pa pa!