Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Volga Zakaj mora biti vedno nekaj doma za obiske, a ni bolj pomembno, da imamo zase? Ja, "Zase" je miselnost kapitalizma. Zase, Zase, Zase in še enkrat Zase. Ja, če jaz nekaj ne ne bi mogla privoščiti sebi in svojim otrokom, gotovo ne bi bila tako nora, da bi pa to potem kupovala za obiske. Ker marsikje se pa dogaja namreč ravno to. Da sicer "varčujejo" na takšnih priboljških, za obiske se pa ven mečejo. Ma daj! In, ko je ena rekla, da so komaj čakali, da so prišli obiski, da so lahko pojedli kakšen piškot, ki so bili sicer varno spravljeni. Pha! Imam pa že raje sebe in svoje otroke, da bom najprej privoščila nam, šele nato ostalim. Če sem zato egoist, tudi prav. Sicer pa imamo mi navado kupovati razne prigrizke, pijačo itd. zase, ko pridejo obiski, jim pač postrežem s tistim kar trenutno imamo. Gotovo se vedno nekaj najde, tako, da nikoli nismo pri prazni mizi. To lahko razumes kot altruizem ali pa kot nepotrebno popravljanje imidza; navzven smo fino in fajn, doma bo pa ze. In to ni nobena miselnost kapitalizma, da sebi privoscim ravno toliko kot drugim. To je prej egalitarizem. Pri meni dobijo to, kar imam. Kava je vedno. Voda je vedno. Sadje je vedno. Nutela na zlico tudi. Za "pomembne" obiske je to vec kot dovolj :). Jaz nisem govorila o tem,d a moraš za obiske imeti ne vem kaj, da se ven mečeš. To mi je mimo. Absolutno nisem govorila o tem, še napisala sem,d a jaz tudi nimam ničesar posebnega, zakaj se spet obrača vse skup? Razumela sem pa vprašanje kot hipotetično trditev: privoščite sebi ta boljše, če pa slučajno kaj ostane, pa dajete še komu drugemu - ampak raje najboljše prišparajte zase (primer, sicer malo karikiran, ampak vseeno: Če imaš doma mozart kugle in lajbnic kekse, postrezi s keksi, pa ne s celo škatlo, da ne bo prehitro zmanjkalo). No, v tem primeru razumem trditev kot pomembno je poskrebeti Zase, Zase.... Tudi zgoraj odebeljeno govori pravzaprav o tem, če prav razumem. Lahko pa ni bilo mišljeno tako, ne vem. NO, saj ni važno. Jaz menim,d a bodo moji obiski dobili točno tisto, kar jemo mi in nič več in nič manj. Vsekakor pa mi je fajn, če jim lahko kaj ponudim in vsekakor mi skoraj nobena hrana ne pomeni toliko, da bi jo morala posebej zase šparat (razen čokolino , pa še tega bi delila, če bi bilo treba), sicer pa niti moje oboževane mozart kugle. Se strinjam z mič, (čeprav ne vem, če je ona mene razumela), ampak govoriva o popolnoma istem.
|