|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folna kislina in cink
29.7.2008 12:48:37   
sensi
Pravijo,da naj bi ženske že pred nosečnostjo jemale folno kislino.Kaj pa naši  user posted image  ?
Strokovnjaki pravijo,da je za moške dobro,seveda,če ni nobenih posebnih težav,nosečnost pa se ne zgodi ,da naj uživajo CINK,ker le ta vzpudbudi plavalceuser posted image  ,da so bolj živahni.
Ima mogoče katera kakšne iskušnje v zvezi s tem?Kaj pa folno kislino uživate oz.ste jo preden ste zanosile?
Hvala za odgovore.

Upanje umre zadnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folna kislina in cink
29.7.2008 12:57:40   
koala
sensi, proporoča se, da naj bi moški uživali cink, vitamin C in koencim Q10. Pozman nekaj parov, ki jim je uspelo ko so moški to jedli.

Folno pa sem ja po nasvetu ginekologa (ker dolgo nisem zanosila) jemala od ovulacije do M.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2008 13:03:26   
sensi
 Hvala koala !Pa veš mogoče ali pa katera druga ,če naj bi jedel vse te ( Q10,cink in vitamin C) na enkrat ali  nekaj od tega. Mogoče pa katera ve kako se imenuje pripravek ,ki bi vseboval vse tri dodatke.Da ga ne bom kej všpilala mu kupila vse troje in ga potem ne bom mogla krotituser posted image user posted image user posted image

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2008 13:41:20   
miska73
Dobro, da ste me spomnile, ker sem čisto pozabila pojesti moj tifol.
Drugače pa sem jaz nabavila kar šumeče tabletke od Sensilaba zame in za mojega.
Se nama ne da na dolgi rok jest kapsul, pa še ful dobre so po okusu - celo boljš kot cedevita.
http://www.sensilab.si/q10-koencim-mladosti/
http://www.sensilab.si/cink-vitamin-c-in-e/
Če kaj učinkuje, ne vem. Zaenkrat nama še ni ratalo.

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2008 14:13:51   
miska73
Za zanimivost - Tole sem ravno dobila po mailu:

FOLNA KISLINA in B-VITAMIN

Folna kislina lahko zniža tveganje srčne kapi in ostalih srčnih bolezni, so povedali
raziskovalci.

Dopolnila, ki jih ponavadi jemljejo noseče ženske, so pokazala, da zmanjšujejo stopnjo
aminokislin, ki so povezane s kardiovaskularnimi boleznimi.

Homocistein je amino kislina v krvi. Epidemiološke raziskave so potrdile, da se prevelika
količina homocisteina v krvi (plazmi) navezuje na povečano tveganje za koronarno bolezen
srca, možgansko kap in bolezen perifernega ožilja.

Na ravni homocisteina v krvni plazmi močno vpliva prehrana, kot tudi genetski dejavniki.
Prehrambene učinkovine z najmočnejšim vplivom so folna kislina in vitamina B6 in B12.
Folna kislina in drugi vitamini skupine b pomagajo pri razgradnji homocisteina v telesu. Več
študij je potrdilo, da so višje ravni vitaminov skupine B povezane, vsaj deloma, z nižjimi
koncentracijami homocisteina.

Folno kislino najdemo v zeleni listnati zelenjavi, kot so špinača in zelje. Ogromno ga je v
surovem krompirju. S pitjem svežega soka iz surovega krompirja dobi naše telo veliko folne
kisline. Pri tem je potrebno paziti, da iz soka obvezno odstranimo škrob. V kolikor nimamo
ustreznega sokovnika, ki nam sok samodejno prefiltrira in pri tem odstrani škrob, si lahko
pomagamo tako, da sok vsaj 2 x spustimo in stisnemo skozi gazo ali krpo. Pomembno pri
tem je, da sok popijemo takoj oz. v nekaj minutah, ko smo si ga pripravili, ker nam izredno
hitro oksidira.

Nova raziskava, ki jo je vodil dr David Wald in je bila objavljena v British Medical Jourbal, je
slonela na dokazih prejšnjih študij.

Skupina je zaključila, da so večje koncentracije folne kisline v krvi povezane s zmanjšanim
tveganjem za pogubno bolezen koronarne arterije in možgansko kapjo.

Zelo pomembno je odkritje, da sta v nosečnosti od folne kisline odvisna razvoj
zarodka in rast ploda. Že četrti teden po spočetju se v zarodku razvije hrbtenični
kanal (nevralna cev), ki pa se ob njenem primanjkljaju ne zapre pravilno. Okvare
nastanejo v predelu glave in hrbtenice. Mnoge so nezdružljive z življenjem. Če pa se
otroci z njimi rodijo, največkrat niso sposobni normalno živeti, ali pa so tudi telesno
ali duševno prizadeti. Nesreča ne pride le po neobvladljivem naključju.

Dokazano je, da lahko jemanje 400 mikrogramov folne kisline na dan od časa
zanositve do tretjega meseca nosečnosti značilno zmanjša možnost nastanka
omenjene nepravilnosti. Raziskave pa so pokazale, da je potrebna dvakratna doza
800 mikrogramov, da bi se preprečile bolezni srca.

Torej na dan moramo pojesti kar precej zelja ali špinače ali pa popiti vsaj 2 – 3
kozarce svežega krompirjevega soka.

Povzeto po Alternative Medicine

< Sporočilo je popravil miska73 -- 29.7.2008 14:17:36 >

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2008 16:13:48   
sensi
O miška ti si se pa res potrudila.No bomo probal s tem .Škodit vnobenem primeru ne more,se bova pa pomladila user posted image  vsaj na škatlici piše da je koencim mladostiuser posted image .
Saj vem da ne bom takoj po prvi tabletki zanosila,greh pa ni probat moboče pa res rabiv samo kakšno vitaminsko bombo,ko se pa zdravo prehranjujeva večinoma samo čez vikende ko smo doma.No jaz še nekaj sveže zelenjave in sadja dam vase,dragi pa je bolj po menzah in hotelih....tam je pa vse bolj umetno.
Grem jutri takoj v lekarno,da bomza vikend ko pride že oborožena z vsemi vitamini.
Hvala punce za vaš trud.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2008 8:26:53   
koala
sensi, kombinacijo vseh treh najk bi jemal, zate pa še matični mleček.

Nisem vedela

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2008 10:03:39   
sensi
Hvala za info.Grem danes v nabavo.Tako,da dragemu za vikend že lahko naredim zvarek,pa tudi sebiuser posted image .Mogoče bova pa ena od tistih srečnežev ko jim je pomagalouser posted image .Saj veš,da je včasih samo malo treba,da te negdo porine pa stvari stečejo kot je treba.
Veliko bo že to,da v nekaj verjameš in potem res pomaga.
Matični mleček user posted image - se ga tudi dobi v kapsulah,ali je o kak napitek?LP

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2008 10:54:40   
miska73
Jaz po novem jemljem še magnezij in kalcij.
Me je danes ponoči namreč zagrabil krč v nogi zaradi preveč športanja.
Bom delala terapijo kak teden.

Tko, da se zdaj kar na enkrat na veliko filam z umetnimi minerali in vitamini...

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2008 12:16:33   
sensi
Tudi mene velikokrat zgrabi krč v mečah,sam ko jaz glih ne športam.Lahk bi pa res vzela kak vitaminski napitek.Hvala za idejo.LP

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2008 15:37:02   
koala
sensi matični mleček se dobi v kapsulah, če je naprodaj v lekarni ne vem, vem pa da jih prodaja ena gospa, ki moji tašči nosi te prirpavke. Lahko pa Sulfinijo za rokav pocukaš, vem da ga je ona jemala.

Aja, kar se pa krčev tiče, lahko poskusiš tud z donatom, meni je ful pomagal.

Nisem vedela

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2008 15:41:26   
divans1
Sensi, torej ti boš jemala folno, kaj boš pa svojemu kupla? Katere tablete???

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2008 15:51:18   
sensi
Hvala koala.Bom malo povprašala v lekarni,pa v kakšni trgovini z naravnimi izdelki.Pravijo,da sveži hitro izgubi na vrednosti.Ko,da bi ti brala misli,pred pol urice sem si kupila Donat.Bomo probal.
Če pa zvem kaj več v lekarni o matičnem mlečku vam sporočim.
LP

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2008 15:59:08   
sensi
divas po nasvetu koale in miske si bom nabavila folno.Za dragega pa naj bi bila dobra kombinacija,Q10,Cinka in C vitamina pravijo da so po tem coctailu plavalci bolj živahni in pa ,da se poveča količina semenčecuser posted image .Bom vprašala v lekarni,če se da dobit mešanica vitaminov,ki vsebuje zgoraj naštete ali moram kupit posebej in mu zmešat zvarek.Na prvi strani Ringa raja je omenjena Folna kislina ,ki je zelo zaželena,da jo bodoče mamice začnejo uživat že preden zanosijo,pa tudi moja zdravnica mi je to potrdila.Javim info.iz lekarne.

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.7.2008 20:58:49   
divans1
No sensi javi čim prej, ker to me pa res zanima kaj ti bodo ponudili za moški spol!!!

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.7.2008 21:35:05   
gigi1
Sensi za moške se priporoča vitamin C, E, koencim Q10, selen, cink, omega3 kisline. Če te še kaj zanima glede tega kaj je dobro za oba je tukaj link, ki so ga pripravile zlate deklice iz naše teme IVF/ICSI

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207

Res je, da smo težkokategornice, vendar so napotki nasploh dobri user posted image

Zdej smo odkrile se peruansko maco. Pridi na našo temo in pobaraj Grehy na ZS, ti bo ona zrihtala

tukaj je link od kapsul peruanske Mace, da prebereš za kaj vse je dobra.
http://www.aloemiracle.ca/Sr/oOstalimPr/MultiMaca.htm

Sama sem se odločila, da bova pred naslednjim postopkom oba z mojim pila
Fidiprotect kapsule (dobiš jih v lekarni) vsebujejo vitamine C, E, omega3, selen in cink, zraven pa še Forever multi Maca (vsebuje poleg mace tudi Q10, in Lalginin, ki sta oba zelo priporočljiva za plavalčke user posted image )

Pa še link za fidiprotect
http://www.fidimed.si/o_izdelkih/predstavitev_izdelkov/22/fidiprotekt_reg.html

Upam, da bo v pomoč in bosta kmalu zagledala magični plusek user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.7.2008 21:45:27   
divans1
Gigi 1, a mi lahko prosim napišeš, kolk stanejo fidiprotect kapsule in forever multi maca??

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.7.2008 22:05:47   
gigi1
Fidiprotekt so cca 6 EUR 30 kom. Priporočajo 1-2 na dan (ne zvečer, ker ne bosta mogla spat zaradi c vitamina)
Forever multi maca pa cca 25 EUR 60 kom. 2 na dan.

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2008 13:31:32   
sensi
user posted image user posted image user posted image hvala vam za tako isčrpno poročilo,madona saj ste prave farmacevtke.Divans včeraj sem zamudila v lekarno,so mi jo pred nosom zaprli.Grem danes in poročam jutri,s čim vse so me oborožili.LP

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2008 15:24:38   
miska73
Tole sem danes zasledila:
Članek pod nazivom Soja, sovražnica spermijev

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/soja-sovraznica-spermijev.html

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2008 18:38:05   
sensi
user posted image  evo mene iz lekarne.Takole je,so meni farmacevtke priporočile. Tifol ( folna kislina) in Q10 od Sensilaba ( vitamin C,E,B1,B2,B6.B12,vsebuje pa tudi še nekaj kislin,ki so dnevno priporočljive...) in pa od Natural Wealth- Omego3.
Za dragega pa pravtako šumeče tabletke od Sensilaba Q10,Omego-3 in pa prav tako od Sensilaba šumeče tabletke z Cinkom +C in E vitamin.
Verejetno vas bo tudi zanimalo koliko staneuser posted image  42,33 eur.   Vse skupaj je res malceuser posted image  drago.Sam če bo pomagalo denar sploh ni pomemben.Če pa ne bo pa tudi škodit ne more.Že samo občutek,da nekaj delaš zase in za izpolnitev srčne želje ti da pospešek.
ps.:porcije vitaminov so pa za ta denar tudi obilne:
-Omega -3......100kapsul
-Q10...............40 šumečih tablet
-Cink+C+E.......40 šumečih tablet
-tifol.................30 filmsko obloženih tablet 

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.8.2008 8:30:58   
miska73
Sensi, a si že sprobala te šumeče tabletke.
Vidim, da so ti dali tiste, ki jih tudi jaz kupujem.
Meni imajo tako dober okus, tako da niti slučajno ne pozabim, da bi jih pila.

(odgovor članu sensi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.8.2008 9:33:11   
sensi
Semuser posted image sem in so res dobre.Odličen okus za odžejat pa kr poživite ko je tako svež okus.No dragi jih ima pa še z okusom marakuje( cink+c+e) po moje ne more bit slabo.Pride jutri s poti in bo digustiral.Sem si vse vitaminčke pripravila na pladenjček tako ,da imam zjutraj mali ritual ,najprej sadje za zajterk potem pa še napitek ,omego3 in Tifol.
Da ne pozabim,drugače pa NE pričakujemuser posted image  konec avgusta.LP

Upanje umre zadnje.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

izbor imena za fanta
adock

Katero ime za fanta vam je najbolj všeč

peter (23%)

jan (47%)

izak (23%)

oto (7%)

Število vseh glasov: 268

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!