Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Streptokok B test – misija nemogoče in ka... 1.8.2008 14:48:41
|
|
|
|
fitzgerald
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi PS, a je tvoja G dr. Žigon ali dr. Dimnik? Jza sem z dr Žigon zelo zadovoljna. Dr. Dimnik - sem pa v načelu tudi jaz zelo zadovoljna, je zelo prijazna itd. edino včasih se mi zdi, da je dosti "na easy", poslušam od kolegic, da nekateri bolj komplicirajo (so bolj previdni, večkrat naročajo, prej težijo glede teže...) majči22 - mogoče ti bo post od Lene G na spodnjem linku kaj pomagal http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=3013929&mpage=4&key= sicer pa najbolje, da pokličeš na Inštitut za mikrobiologijo in ti bodo gotovo dali parvo informacijo
|
|
|
|
RE: Streptokok B test – misija nemogoče in ka... 4.8.2008 17:53:03
|
|
|
|
dotja
|
Zdravo! Ravnokar sem prebrala tole zadevo o streptokok b. Sem v 22. tednu nosečnosti in sem pred 4 leti imela strreptokok b. Takrat sem dobila antibiotik in zadeva je bila urejena. Sedaj pa ko sem noseča, me je ginekologinja na to bakterijo opozorila in me hkrati pomirila, saj naj ne bi bila nevarna, če se pred njo zaščitimo. Pravi namreč, da kar nekaj žensk zboli za to bakterijo in da se ta lahko isti dan pojavi kot izgine. Kar pomeni, da če izvid brisa en dan pred porodom pokaže prisotnost te bakterije, ni rečeno, da bo prisotna tudi naslednji dan. Zato mi je v materinsko knjižico z rdečo napisala (seveda sem se s tem morala strinjati), da mi ob začetku poroda dajo antibiotik, ki bi preventivno zaščitil otroka pred to bakterijo-tudi če je od leta 2004 nisem nikoli več imela oz. je niso zasledili. Toliko za razmislek...
|
|
|
|
RE: Streptokok B test – misija nemogoče in ka... 9.12.2008 18:40:58
|
|
|
|
miška 82
|
Lep pozdrav.Po datumih vidim,da sem malo pozna za to temo,pa bom vseeno poiskusila.Prejšnji teden mi je namreč ginekolog v porodnišnici odvzel bris na patogene bakterije(delam namreč v bolnišnici in sem bila nekaj panična,ker me je nekaj cukalo in pikalo v sp.delu trebuha in sem šla kar tja na pregled)in naredil pač celoten pregled.Moram povedat da sem v 18 t nosečnosti,ki je do sedaj potekala normalno.Danes sem klicala za izvid in so mi v laboratoriju rekli,da je bris porasel na betahemolitične streptokoke tipa B.Kaj to sedaj pomeni??? Kontrolo pri svojem ginekologu imam komaj čez 10 dni, in sem zelo v strahu in panična,ker pišejo same slabe stvari o tem streptokoku.Zanima me,če ima morda katera izmed vas kakšne izkušnje ravno s tem streptokokom in kaj mi lahko prinese??? Za odgovore hvala že naprej.
|
|
|
|
RE: Streptokok B test – misija nemogoče in ka... 9.12.2008 18:48:44
|
|
|
|
Felicita
|
prinese ti tretma z antibiotiki, pa mislim, da tvojemu takoj po rojstvu tudi. če je diagnosticiran in zdravljen, ni neke panike.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Streptokok B test – misija nemogoče in ka... 9.12.2008 20:14:55
|
|
|
|
miška 82
|
hvala za tak hiter odgovor,tega sem se ravno bala. Nikol še nisem imela nobenega vnetja tam spodaj,zdaj pa to kar pride od nekod,pa si ne znam razložit od kod. Upam samo,da bo vse vredu.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?