s 5-mesečnikom na Bali (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


holly63 -> s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 13:23:57)

A je že katera bila z dojenčkom na Baliju, ali pa vsaj šla kam v eksotične kraje. Midva z možem naj bi šla konec septembra, vsaj želja je, najin 5 mesečnik pa naj bi seveda šel zraven. Njegova pediatrinja je namreč bolj konzervativna tako, da je sploh nisva nič spraševala. Ona namreč še otoke na Hrvaškem odsvetuje, zarad trajekta kao. Tako sva se odločila malo pozanimat drugje.





*tajda* -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 13:30:21)

Če gresta v dober hotel in s kakšno boljšo letalsko družbo sploh ne vidim problema.Sicer nimam izkušnje z Balijem,ampak z Mauricijem,kjer sva dopustovala je bilo nekaj dojenčkov,tudi na letalu(FlyEmirates) so zelo dobro poskrbeli za eno dojenčico,dobila je posteljco,igračke,posebno hrano..vglavnem ni da ni.Na letališčih so bili vozički od Fly Emirates.Zelo dobro so poskrbeli za otroke.Vglavnem če greste v malo boljši hotel,kjer imajo tudi lepo poskrbljeno za otroke go for it[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Gordana-3 -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 13:43:45)

ne vem v čem je fora riniti z dojenčki na tako dolga potovanja. moje mnenje pač .... moji dve sta vajeni predvsem vožnje v avtu, vendar ko gremo na daljšo pot, imam nekje zadaj v mislih, da bosta nemirni, da se bosta drli .... no, saj 5.mesečni dojenček bolj ali manj leži oz. sedi, tako da na letalu ne bi smelo biti problemov z njim ... če pa tam faše kakšno virozo al kaj podobnega ... pozanimaj se, kako je z zdravstvom tam.




kodrcek -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 13:48:11)

Hej. Moja kolegica je sla s tremi otroki v Katar. Najstarejsi je star 4 leta, drugi bo oktobra dve leti, najmlajsa je pa dva meseca stara. In je rekla, da ni imela nobenih problemov. Mala ji je spala, druga dva sta pa mal letala naokoli po letalu, malo gledala televizijo, se igrala, malo spala. Je sla pa ze lansko leto z dvema pa tudi ni imela problemov. Le pogumno. Jaz grem tudi septembra v Egipt s tamalcko. Zdaj je stara dva meseca. :) 




Tisana -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 14:12:42)

Jaz bom rekla tako: vsaka čast punca, da ne komplicirate in da imate otročka, s katerim lahko greste na tako pot. Naša je prevelik živc, da bi bilo to izvedljivo, pa mogoče tud mal preveč kompliciramo, ker je bla nedonošena. Bomo pa letos po dolgem času bolj na Hrvaškem.Ful uživite na Baliju




karmchy -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 15:30:37)

Oj. Tko kot je *tajda* rekla. Če greste v dober hotel, ne vidim problema zakaj ne. Midva s fantom sva tudi že potovala v toplejše kraje, in tudi letos ko smo trije smo se za začetek odločili za Grčijo. Stari smo pa 6 mesecev. Edino kar je, s sabo imej "lekarno", pa obvezno zavarovanje z asistenco v tujini.
Aja, pa uživajte 100%[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp




mateyka -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 15:53:55)

pa ne pozabi marele vozička! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




barika -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 16:08:00)

čestitke za pogum!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jaz bi komplicirala samo pri higieni in vodi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




barika -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 16:10:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

ne vem v čem je fora riniti z dojenčki na tako dolga potovanja. moje mnenje pač .... moji dve sta vajeni predvsem vožnje v avtu, vendar ko gremo na daljšo pot, imam nekje zadaj v mislih, da bosta nemirni, da se bosta drli .... no, saj 5.mesečni dojenček bolj ali manj leži oz. sedi, tako da na letalu ne bi smelo biti problemov z njim ... če pa tam faše kakšno virozo al kaj podobnega ... pozanimaj se, kako je z zdravstvom tam.


brez zamere, ampak, bolj kot starš komplicira, slabše je.
imam v družini eno tako, ko je vedno rekla,jojjj ne vem, če bi moj to in to, pa par kolegic isto.. dokler ne poskusiš, ne veš.




Anonimen -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 16:16:11)

Če greste v dober hotel, ne vidim problema zakaj ne.


Bolj kot dober hotel je pomembna dobra in dosegljiva zdravniska oskrba.

Dokler otrok dobro prenasa pot in spremembo klime, ni tezav. Zatakne se lahko, ce zboli.




Gordana-3 -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 16:51:40)

barika, kot prvo, jaz ne kompliciram in moji dve se resnično dosti prevozita z avtom. jaz sama z njima grem na 130 km dolgo vožnjo, pa me marsikatera mama čudno gleda, da kako si upam to. ampak žal vsi otroci nimajo ritke. naši obe imata sršene v riti in si pač ne predstavljam, da bi na letalu sedele več ur.




*tajda* -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 17:18:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Bolj kot dober hotel je pomembna dobra in dosegljiva zdravniska oskrba.



Saj dober hotel naj bi imel dobro zdravniško oskrbo.




bumerang -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 17:26:13)

Ravno potovanja z avtom so za otroke najbolj naporna. Če ne govorimo ravno o spečem novorojenčku v lupinici.
Ni primerjave z letalom, sploh pa ne z letališčem kjer je prostora in dogajanja še pa še.

Sicer se tudi jaz strinjam (in prakticiram). Z otrokom tudi na drugi konec sveta ampak samo tam, kjer je možnost hitre zdravniške pomoči.




jajula -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 19:13:16)

IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Bolj kot dober hotel je pomembna dobra in dosegljiva zdravniska oskrba.



Saj dober hotel naj bi imel dobro zdravniško oskrbo.


sem bila v švici v movenpick hotelu, ki velja za nobel verigo pa sem se slabo počutla in prosila če mi lih zrihtajo termometer, so me čukast gledal in rekl da je bliz lekarna...tko da ne bi kar na slepo trdila, da imajo dobri hoteli zdravstveno oskrbo.

tud mi smo razmišljal o daljši poti z avionom, pa me je minil, ker so mi v agenciji rekl da za dojenčka ni sedeža, ampak da sedi v mojem naročju celo pot[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]tega si pa lih ne predstavljam , ker mala hitr nemirna rata, kva šele 1o ur...no bojda obstaja tud neka lupinca, ki ti jo posodjo na letalu in se montrira na steno, pa so mi v agenciji rekl da se je ne da rezervirat, da je treba tik pri čekingu prosti zanjo, če je pa že zasedena pa v naročje.. tko da do grčije oz.nekam do 3 ure leta bi še šla, dlje pa ne še. 




Dashenka -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 19:35:56)

Predno se z možem odločita si postavita naslednje vprašanje:

Ali je na destinaciji kamor se odpravljaš, medicinska oskrba na takem nivoju, da si jo brez pomislekov želiš koristiti. Drugače rečeno, ali je za dojenčke poskrbljeno enako (ali celo boljše) kot doma.
Če je odgovor pozitiven, potem na tako potovanje greš, če je negativen, potem se za moje pojme obnašaš neodgovorno.

Glede potovanja z letalom.
Medcelinski let s 5 mesečnikom je lahko pravi pekel na zemlji oz. nebu, lahko pa ga dojenček seveda prenese popolnoma brez problemov.
Precej potujem, službeno žal preživim čisto preveč časa po letalih. Doživela sem že marskikaj: od tega da so nesrečniki jokajoče dojenčke približno take starosti, kot je tvoj v naročju, po več ur skupaj prenašali po letalu, do seveda  dojenčkov, ki so praktično prespali 12 urni let.
Zato je primerjava z vožnjo z osebnim avtom popolnoma deplasirana. Ko potuješ z avtomobilom se preprosto ustaviš in narediš premor, iz letala pač med letom ne moreš izstopiti.

Glede "kakovosti" hotela.
Najhujšo zastrupitev v življenju sem fasala v Indiji v najdražjem in "najboljšem" hotelu, ki jih premore Hyderabad. Pa sem jo odnesla kar srečno. Sodelavca iz Francije so namreč pod urgentno transportirali v Evropo, iz bolnice je shujšan za 15kg odšel šele po dobrih dveh tednih. 

Zato jaz na Bali  s 5 mesečnikom ne bi šla. S 3 letnikom pa brez pomislekov.




mateyka -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 19:40:02)

jajula, mi dosti potujemo in v toaletni torbici od moje tamale je vedno paracetomol in ušesni termometer. to mi tretiramo kot osebne predmete, ne kot prvo zdravniško pomoč. mislim, saj veš kako je z malimi, hitro kaka vročina pade zarad zobkov.. itd.




SuzanaKK -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 20:35:07)

Jaz bi počakala do naslednjega leta, Bali bo ostal tam, kjer je, razen, če ne pride kak "orng" orkan, cunami itd. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mateyka -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 20:49:23)

ker so mi v agenciji rekl da za dojenčka ni sedeža, ampak da sedi v mojem naročju celo pot


seveda je, samo (do)kupit moraš karto za odraslo osebo (pri nas so bili tako dobri, da so nam dovolili uporabo praznega sedeža zraven). se pa strinjam - met v naročju toliko časa je štala. smo sprobali (optimisti mi..).




bumerang -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 21:18:14)

Karte za odraslo osebo celo ni potrebno dokupit, če kontaktiraš direkt letalsko družbo s katero letiš. Invalidne osebe in dojenčki imajo namreč možnost rezervacije določenih sedežev, namenjenih njim. Za dojenčke so tisti sedeži, ki imajo dvojni pitch, in tam se na steno namontira tudi zibelka. Te sedeže lahko rezerviraš in jih tudi dobiš. Mi smo jih dobili vedno, tudi, ko je otrok imel skoraj 2 leti in še ni imel svojega sedeža.
Ker je dvojni pitch imaš spredaj veliko prostora, otrok lahko sedi na tleh in se igra, tudi spi lahko na tleh. Mi smo imeli s seboj napihljivo blazino in pri dveh letih je spal kar na tleh.

Vožnja z letalom je primerljiva z vožnjo z avtomobilom v tej smeri, da se otroka na letalu stokrat lažje zamoti in animira in da je, vsaj meni, lažje z letalom 10 ur kot z avtom 2.




mateyka -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (28.7.2008 22:16:48)

bumerang, a ni to samo za velika letala? ker mala letala nimajo nikjer toliko prostora spredaj. adria sigurno nima, pa vezani leti, kjer ne greš na dolge ure letenja niso ne vem kako veliki avioni.. verjetno je to bolj za čez atlantske lete in daljše lokacije (aka večja letala)?




gajči -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (29.7.2008 9:02:39)

Jaz sem zelo za potovanja z  otroci, tudi s partnerjem sva pred otrokom že veliko prepotovala, pa se mi kljub temu  s 5 mesečnikom na Bali ne zdi dobra ideja. Toliko star otrok nima za sabo še niti osnovnega cepljenja, taka časovna razlika in čisto druga klima ga lahko čisto zmedeta. Če bo spal cele dneve in bedel cele noči ne boste imeli kaj prida od dopusta.

Naš je star zdaj pol leta in bomo za takšna potovanja počakali še kakšno leto in pol.

Aja, pa Bali je na seznamu držav v katere naše Ministrstvo za zunanje zadeve odsvetuje potovanja,če ti to kaj pomeni.




N.SI -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (29.7.2008 9:08:01)

ODSVETUJEM!
Letos sva bila z dragim na poročnem v Indoneziji (Bali, Lombok in Gili Trawangan), povsod po 5-6 dni. Bilo je čudovito - a menim, da ni za 5-m otročka...

1. dooooolgaaaaaaa pot: bila sem v 12 t nosečnosti... mi ni bilo nič, pač rita me je bolela, kot vsakega. 3x presedala (Lj-Frankfurt Frankfurt-Katar in Katar Denpasar; vmes smo se sicer ustavili v Kuala Lumpurju a tisti, ki nam ni bila to končna postaja, nismo smeli zapustiti letala in smo na njem čepeli 1 uro, da so ga počistili in sprejeli nove potnike) - pot v eno smer je s presedanjem in vmesnimi postanki, ki so bili super-glede na to da so te prisilili malo migati trajali ca. 18-19 ur... (seveda, boste rekli, dojenček bo spal, malo se dojil ipd. - letela sem s Katar Air, super, mega - odlična letalska družba, med najbolj zaželenimi, visoko-kakovostno letalo, postrežba, hrana, filmi, dekice, nogavice in zobne ščetke ipd.) a je bilo kar nekaj dojenčkov na letalu - starši običajno dobijo sedež do neke poličke, kjer lahko otroka odložite v košari, da spi, ali pa ga tam previjate oz. da odnesete v wc, kjer je previjalna deska); no moj point je ta, da se le namučiš, da ga v tistem strnjenem prostoru previješ - sploh če se je konkretno podelal, če ga mučijo kolike ipd. Vem, da sploh nismo imeli miru - en dojenček joka-začnejo vsi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... Dobro, mi2 z možem sva itak v pričakovanju pa naju to ni motilo (bolj kot vse na svetu me motijo smrdljivi štunfi potnikov!!!)  - a menim da je to pravo mučenje za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] (ne štunfi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak potovanje).
2. klimatske razmere: no, kot vesta je Bali na drugi strani ekvatorja, torej tik pod njim in je temu primerno bilo že meni nemalokrat mučno, saj so na Baliju številčni budisti, ki imajo za obred in darovanje bogovom v navadi pred VSAKO! trgovino, restavracijo, agencijo, banko... postaviti hrano in prižgati tiste "dišeče" sveče, ki pa v tisti sopari, smogu (saj je avtomobilov ooooogroooooomnoooooooo) in za moje pojme skoraj nič kisika ubijajo... Najmanjši problem je, ko stopiš iz klimatiziranega hotela ven si moker v sekundi (torej, poten) - večji problem se mi je zdel, ker nenormalno klimatizirajo prostore - pa sva z dragim nemalokrat v trgovinah zmrzovala - 18-19 stopinj), ko sva pa stopila ven 32-35 (poudarjam, da njihovih 32 stopinj NI NAŠIH 32, saj imajo več vlage v zraku!) umirala,  in še to v senci... na soncu niti ne pomnim... Tankala sva na hekto-litre vode... 
3. prehrana: če dojiš, naj ti povem, da se moraš zavedati, da je njihov standard daleč za evropskim...
    a) voda: je samo flaširana, v nekaterih hotelih se sicer lahko tuširaš s sladko vodo a v mnogih je slana, ker je proces prečiščevanja vode iz slane v sladko preklemano drag, aparatur imajo na populacjio premalo in največ smrti se v Indoneziji zgodi ravno zaradi pomanjkanja pitne vode, kar pomeni, da jo šparajo... Jaz sem sicer bila na Baliju in Lomboku v hotelih, kjer so imeli na voljo sladkovoden tuš... Na Gili Trawanganu, ki je mini otoček, ca. naš Bled, pa v 5*bungalovih, sicer čudovitih, slano ponudbo...
    b) hrana: njihova lokalna - je nisem probala iz že zgoraj omenjenega razloga - sem bila nseča, prvo trimesečje in nisem želela riskirati s pikantnimi zadevami... evropska hrana pa je bila, kot tudi že rečeno, daleč pod našimi standardi, bolj skopa. In še, največji problem za moje pojme - ogromno mačk in psov na Baliju se potepa okoli in restavracije so "odprtega" tipa... kar pomeni, muham se ne da ubežati... tako sva z dragim z eno roko jedna, z drugo pa odganjala muhe...
    c) higiena: v hotelih in restavracijah - no, nimam pripomb... vse ok, vsaj mi2 nisva imela težav... a zunaj, ko te sm in tja kaka žužka piči  in niti ne veš kaj ipd. - no, bolnice nisem videla, tudi mislim da samo dve lekarni... Bila sem v Kuti, ki je ca. 30-40 min od gl. mesta Denpasarja.

Vem, da sem povzela bolj-ali manj negativne zadeve ven, a to sem želela... Midva z dargim sva imela sicer deloma vodeno, deloma pa raziskovalno počitnikovanje, saj sva bolj avanturistične narave - ko se odmakneš kak meter v notranjost, kjer je beda, pa je tudi ogromno odpadkov, umazanije... Mene nič ne moti - zavedala sva se kam greva in sva želela na Bali in ostale otočke, a z otrokom bi se odločila za Evropo oz. razvitejši svet in ne ti. tretji svet...

Se opravičujem za dooolg mail, in ne me narobe razumeti, da kompliciram, a vseeno je otroček še vedno v občutljivi fazi in mislim, da je ogromno drugih super krajev za počitnikovanje in ko bo otrok kako leto in več pa vsi trije le pojdite na Bali - je res super... Nama ni žal.




N.SI -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (29.7.2008 9:15:03)

IZVIRNO SPOROČILO: gajči

Jaz sem zelo za potovanja z  otroci, tudi s partnerjem sva pred otrokom že veliko prepotovala, pa se mi kljub temu  s 5 mesečnikom na Bali ne zdi dobra ideja. Toliko star otrok nima za sabo še niti osnovnega cepljenja, taka časovna razlika in čisto druga klima ga lahko čisto zmedeta. Če bo spal cele dneve in bedel cele noči ne boste imeli kaj prida od dopusta.

Naš je star zdaj pol leta in bomo za takšna potovanja počakali še kakšno leto in pol.

Aja, pa Bali je na seznamu držav v katere naše Ministrstvo za zunanje zadeve odsvetuje potovanja,če ti to kaj pomeni.


Se popolnoma strinjam, tudi midva z dragim sva prej ogromno potovala, tudi v ti. države tretjega sveta, a tudi sama menim, da to s 5-mesečnikom sploh ni pametno...

Kar zadeva pa odsvetovanja našega MZZ je pa razlog že malo zastarel: bombni napad pred nekaj leti, občasni nemiri, možna neurja (cunamiji)... A se mi zdi to bolj tko, ne ravno pomembno... Dejansko ne bi mogli nikamor v eksotiko, če bi se preveč ozrali na to... No, izjemoma vremenske razmere - malo poglejta, kake so v tem letnem času, jaz sem bila doli v marcu-aprilu in je bilo ok.




Anonimen -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (29.7.2008 10:41:29)

Jaz ne bi šla.




holly63 -> RE: s 5-mesečnikom na Bali (29.7.2008 14:36:24)

No vidim, da ni bila še nobena na Baliju, z dojenčkom seveda, al pa vsaj kje bolj eksotično. Karte sva že kupila, nasvet ene pediatrinje pa je, v kolikor si komplikator, to pot ali pa vsaj katero dalj od Portoroža odsvetuje. Rada pa bi dodala nekaj replik. Tudi midva sva že veliko prepotovala in to kot backpacker-ja. Leto nazaj sva prepotovala Tajsko, poleti sva bila v Tuniziji in letos februarja v Mehiki (aja pa kle sem bila že skor 5 mescov noseča),pa nikoli nisva tako komplicirala kot nekatere tukaj. Ker v teh deželah je pač tako in s tem se moraš sprijazniti. Mene so drugače bolj zanimale izkušnje, ker dobro vem, da jih zelo veliko potuje z dojenčki. Glede cepljenja pa sva izvedela kar iz prve roke na infekcijski kliniki in še tam niso tako komplicirali.Aja, pa še nekaj, me prov zanima katera bi raje šla z enoletnim otrokom na letalo. Toliko star otrok še trikrat bolj vrešči, kajti tja do enga tretjega leta ma pač svoj prov in če bo tečen bo tečen,sploh pa na letalu kjer naj bi bolj sedel.No upam, da se bo javila kakšna, ki podobno misli kot jaz.




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>