petra *k -> RE: Ptujčanke/Ormožanke (20.10.2008 13:55:24)
|
za očetovstvo... če rihtaš papirje pred rojstvom na socialni, te je po pravilih, da ko rodiš, lahko traja tudi do 14dni, da z bolnice pošljejo papirje na socialno,te pa še jih oni nekam morajo poslati, te pridejo komaj do tebe. če pa rešuješ tak,da greš po porodu na občino rihtat, pa samo podpišeš in maš rojstni list že v rokah. ampak se je ta, ki dela na socialni danes pozanimala, če lahko dobim kaj prej ta papir. in je rekla, da v sredo ko midva prideva podpisat očetovstvo, da bo nama takoj dala ta zapisnik in s tem jaz lahko rihtam vse, dokler ne dobim pravega rojstnega lista- lahko zrihtam zdravstveno, otroški dodatek...razmite? na soicalnem je to daljši postopek ko na občini, ampak jaz grem s principa to naredim, samo da bom enim zavezala jezik, ki pravijo da se očetovstvo ne da prej podpisati. joj, kak me je brcnila glih, da me je negi doli prav pošteno zabolelo... ja zgleda deja da sem res sama ostala.zaj pa morem počasi jaz iti do konca skuhati, ker čez pol ure sta že doma. bodoča mami, v bc je meni kazala same modrčke po 18 eur-tolko pa nesem pripravljena za njega dati, če vem, da se da dosti bolj poceni dobiti
|
|
|
|